Za koga novog glasati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Za koga novog glasati?

04.07.2014 | 18:38
@Ures, pas može pišati i srati po cesti a ja ne. Pas si liže jajaca po cesti, a ja bi završio u zatvoru.
Životinje imaju veća prava od ljudi.
Kakve su sad to gluposti da životinje nisu u stanju dobositi odluke? To što su na razlićitoj razini inteligencije nije uvjet za donašanje odluka. Ti onda tvrdiš da se ljudi s mentalnim retardacijama (neki imaju manji IQ od životinja) ne smiju ženiti jer nisu sposobni donositi odluke?
_____
Homoseksualizam je po meni vrlo teška psihička bolest, nešto kao i pedofilija. Samo što je ovo drugo kažnjivo. Pošto valjda ljubitelja guzica ima dosta na vlasti (i onih koji ih ližu i onih koji na njih skaču) , tako su za homoseksualizam rekli da nije bolest.
_____
Bilo bi zgodno vidjeti kako koza i žena stoje u red za umjetnu oplodnju kod ginekologa/veterinara.
_____
  • User
  • Posjetitelj
04.07.2014 | 20:41
- obrisat -
04.07.2014 | 20:41
zabac kaže:
Kakve su sad to gluposti da životinje nisu u stanju dobositi odluke? To što su na razlićitoj razini inteligencije nije uvjet za donašanje odluka. Ti onda tvrdiš da se ljudi s mentalnim retardacijama (neki imaju manji IQ od životinja) ne smiju ženiti jer nisu sposobni donositi odluke?

Da, ljudi s mentalnim retardacijama se ne mogu ženiti, ako nisu sposobni shvatiti značenje tog čina.

Obiteljski zakon:
Poslovna sposobnost i sposobnost za rasuđivanje

Članak 26.

(1) Brak ne može sklopiti osoba nesposobna za rasuđivanje.

(2) Brak može sklopiti osoba lišena poslovne sposobnosti u davanju izjava koje se odnose na strogo osobna stanja, uz odobrenje skrbnika.

(3) Ako skrbnik iz stavka 2. ovoga članka odbije dati odobrenje za sklapanje braka, osoba lišena poslovne sposobnosti u davanju izjava koje se odnose na strogo osobna stanja može podnijeti prijedlog sudu u izvanparničnom postupku sukladno članku 450. stavku 1. ovoga Zakona.
05.07.2014 | 08:02
Ovo je rastezljivo jer nije strogo definirano (rasuđivanje).
05.07.2014 | 09:05
Zato postoje ljudi kojima je posao tumačiti zakone da to definiraju.

A jasno se zna tko je lišen poslovne sposobnosti i određeno je kada se njemu može odobriti sklapanje braka.

No, da napišem i nešto na temu.

Slažem se sa dosadašnjim upisima da jednostavno na političkoj sceni ne postoji opcija je dala uvjerljiv gospodarski program. A opet, i da postoji, nikad ne bi glasao za opciju s dobrim gospodarskim programom (nebitno dal će od njega odustati odmah nakon izbora) ukoliko mi ta opcija nije svjetonazorski prihvatljiva.

Razgovarao sam i s prijateljima da se politički aktiviramo na lokalnoj razini, ali kad vidim tko se bavi politikom, jednosatavno mi se ne da biti u društvu takvih ljudi....
05.07.2014 | 09:57
To i jest najveći problem - u toj je kaljuži toliko go*ana, da se normalnom čovjeku gadi u to ulaziti.
Ne slažem se da nikad ne bi glasao za nekog tko ima dobar gospodarski program ako se svjetonazorski razilazim s njima u ovakvoj situaciji. U ovakvoj situaciji bi neki normalni političari ionako odavno formirali vladu nacionalnog jedinstva, što znači da bi stavili svjetonazorska pitanja po strani dok se ne riješe teži i važniji problemi - da ljudi imaju posla i kruha, da zemlja financijski i fiskalno izađe iz spirale smrti.
Nažalost, našu političku elitu čine nesposobni i/ili pokvareni tipovi na teškom ego-tripu koji bi prije govno pojeli, nego pretpostavili ključne nacionalne interese svojim vlastitima.
05.07.2014 | 10:21
@smayoo, u politiku ulaze tipovi koji su pohlepni, a ako i nisu, postanu. U politiku se ulazi zato jer je to kruh bez motike. "Ovakva situacija" je nastala jer su se politicari bavili samim sobom i kako sto vise zaraditi (to ne znaci da,sumsvi nuzno u kriminalu) u raznim odborima. Politicari ne radi gotovonista, a vjerujem da ih dobar dio niti ne zna sto bi trebalo raditi.
05.07.2014 | 12:26
zabac, umjesto da ti ponudim odgovore na pitanja van pameti poput "kako pas ne donosi odluke?" - (riječ odluka dolazi od latinske riječi conclusum - i definira nešto što je odlučeno, rješenje, zaključak) - dok pas živi nagonski, i sigurno ne vuče zaključke - dat ću ti definiciju politike iz Uvoda u politologiju.
Politika je borba za vlast.
Njome se bave dva tipa političara. Oni koji su te vlasti željni radi samodostatnosti i uglavnom sebičnih ciljeva, i oni čija je to strast. Ti ljudi za političkom moći teže kako bi unaprijedili okolinu u kojoj žive, a zadatak naroda je prepoznati ih i birati.
Kazati za političare da su sorta kojaa bi kruha bez motike je isto kao i kazati da su seljaci generalno neuki i priprosti, rječju glupi ljudi. Takvo razmišljanje ne stoji. A zašto se nama dešava da nam posljednjih 20 godina državu vode takvi i takvi političari, treba pogledati u bliskoj povijesti - i sve će biti jasno. Samo to je tema za poduži post...
05.07.2014 | 14:07
Nisam napisao da sam mislio za nase politicare.
05.07.2014 | 14:20
Ma sve OK, nemoj se ljutit. Među našima je više ovih prvih, tako da si i napisao - ne bi pogriješio puno
08.07.2014 | 12:33
Evo, da i Apple ponudi svoj odgovor na neke homofobne i ine poruke u ovoj temi... Ipak je ovo Apple forum...

08.07.2014 | 14:25
Borostef kaže:
Evo, da i Apple ponudi svoj odgovor na neke homofobne i ine poruke u ovoj temi... Ipak je ovo Apple forum...

Već smo konstatirali da je "homofobija" krivi izraz, nitko nema fobiju (strah) od gay populacije stoga ga prestanite koristiti. A Apple su pare u igri pa se mora pokazati u najboljem svjetlu kako ih ne bi izgubio na tom mjestu.
08.07.2014 | 14:28
I šta da sad mi koji Ne podnosimo homosexualce i njihove agresivne ispade da počnemo razbijat
Sve apple proizvode ? Jebe me se šta apple misli o tome ili o bilo čemu drugom .
Pa normalno kad im je šef deklarirani homo šta tu ima novo ama baš ništa što se nije znalo od prije.
Mene svakako neće takvo njihovo razmišljanje udaljiti od korištenja nekih kvalitetnih njihovih proizvoda .
08.07.2014 | 14:31
Josip R. kaže:
Već smo konstatirali

Tko to mi? Udruga za odobravanje korištenja riječi?

Šta uvodiš odjel za cenzuru interneta?
08.07.2014 | 14:33
PSYCHO01 kaže:
I šta da sad mi koji Ne podnosimo homosexualce i njihove agresivne ispade da počnemo razbijat
Sve apple proizvode ? Jebe me se šta apple misli o tome ili o bilo čemu drugom .
Pa normalno kad im je šef deklarirani homo šta tu ima novo ama baš ništa što se nije znalo od prije.
Mene svakako neće takvo njihovo razmišljanje udaljiti od korištenja nekih kvalitetnih njihovih proizvoda .

A tko te tjera da išta razbijaš? I zašto bi uopće taj video trebao izazvati ikakvu agresivnu reakciju? I zašto odmah skačeš na stražnje noge? Neki duboko prikriveni razlozi?
08.07.2014 | 14:37
iAnte kaže:
Josip R. kaže:
Već smo konstatirali

Pa zar ne znaš da takvi dobijaju cirkularno pismo svaki mjesec sa detaljnim popisom dopuštenih radnji i dopuštenih izraza koje moraju propagirati tijekom tekućeg mjeseca...
08.07.2014 | 14:42
iAnte kaže:
Josip R. kaže:
Već smo konstatirali

Pardon "već je konstatirano" da nikoga nije strah gay osoba.

BTW tko baci pogled na Američke Apple news forume vidjet će da i tamo gay osobe nisu opće prihvačene...

Neki od komentara:

"I'm not homophobic. I just don't need the gay agenda shoved in my face 24/7. "
"I'm disgusted.

There. I gave my opinion and there is no need to quote me saying that I don't need to buy Apple products anymore and that I'm so stupid or simple-minded, etc."
08.07.2014 | 15:07
Ja baš tako kako ti veliš duboki prikriveni razlozi su me naveli da reagiran na ovu tvoju podvalu! He he pravi si Psiholog
care živija ti nama ,)
08.07.2014 | 15:35
Josip R. kaže:
iAnte kaže:
Josip R. kaže:
Već smo konstatirali

Pardon "već je konstatirano" da nikoga nije strah gay osoba.

BTW tko baci pogled na Američke Apple news forume vidjet će da i tamo gay osobe nisu opće prihvačene...

Neki od komentara:

"I'm not homophobic. I just don't need the gay agenda shoved in my face 24/7. "
"I'm disgusted.

There. I gave my opinion and there is no need to quote me saying that I don't need to buy Apple products anymore and that I'm so stupid or simple-minded, etc."

I ja dosta visim na MacRumorsu... Bolje da ne brojimo poruke podrške ovom potezu Apple-a i one koje su protiv... Rezultat ti se ne bi svidio...
08.07.2014 | 15:36
Tolko od mene za sada...

08.07.2014 | 16:08
Borostef kaže:
Tolko od mene za sada...

Dobra pisma )
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 44 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO