Za koga novog glasati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Za koga novog glasati?

02.07.2014 | 11:51
Josip R. kaže:
Mobius1 kaže:
A kad nitko neće, moram, ne mogu šutiti....e josipe moj jesi zatucani primitivac
Tvoj način razmišljanja je veća bolest nego to što je netko gay ili bilo što drugo...

Josip R. kaže:
Da ja sam primitivac zato što ne prihvaćam new order plan 21, a vi ste jako osvjetšteni.

Tako treba gledati, u svima drugima je problem, a ne u meni.
02.07.2014 | 11:52
Josipe R.

Svaka ti čast care na tvojim razmišljanjma i čvrsto vjerujem ispravnim stavovima ovdje podjeljnim i samo da znaš imaš više istomišljenika nego što misliš.
I bez obzira na ovolike minuse ( to ništa negovori I neznači ,) ) imaš punu potporu većine iz 19. stoljeća

Lp.
02.07.2014 | 12:15
smayoo kaže:
User kaže:
zabac kaže:
Meni je tattoo i piercing uopce nisu ljepi. Da li spadam u 19. stoljece?

Je li ti lijepo ili ružno je samo stvar tvog osobnog osjećaja za estetiku i na to mišljenje imaš pravo. Takvo mišljenje nije nužno ni ispravno ni krivo.

Pitanje pripadnosti stoljeću je bi li zbog svog osobnog mišljenja to zabranio svima ili ne.

Upravo tako. Moje mišljenje o piercingu ne može se izraziti s "nisu lijepi". Ja se *UŽASAVAM* toga. Imao sam prije koju godinu jednu studenticu koja je imala puno lice toga i svaki put bi me prošla jeza kad bi je okom spazio u auditoriju. Ali to je moj problem, a ne njen. Nije ona izbušila moje lice, nego svoje. Iako sam čak i bio (ne službeno, ali de facto) u situaciji da zahtijevam od nje da skida te piercinge sa sebe na mojim predavanjima, to nikako ne bi moglo biti korektno niti primjereno s moje strane.

Koja je razlika između toga da si toj dotičnoj studentici ukazao na to da u ustanovu nemože dolazit kao klaun od toga što si se užasavao od toga. Pa izrazi svoje mišljenje i budi dosljedan sebe.

Ako društvo ovako nastavi, studentice će na fakultete dolazit u dop...njacima, cicama na izvolte, studenti će se kao pojavljivat samo u tangicama koja će im prekrit onu stvar i jaja, ljudi će se ..bavat po cesti pred vašom djecom....zašto.....zato što će se pojavit kritična masa ljudi koja se zagubila u vremenu, prostoru i glavi te će zahtjevat svoja prava u "demokratskom društvu".

Ljudi dajte molim Vas, samo bez licemjerja!
02.07.2014 | 12:47
Nakon ovih, prethodno pročitanih postova, sve više spoznajem da neće ni našoj djeci biti bolje.

John i Josip i onaj PSIHO će vjerojatno na svoju djecu prenijeti takva kriminalna razmišljanja, koji će onda, jednog dana bacati kamenje i cigle po ljudima koji upravo i žele ukazati na ovakve!

Ali školski oslikava koliko je onaj moj post, gdje sam se osvrnio na opći mentalitet stanovnika Hrvatske, bio točan.

Nažalost, John i Josip nisu iznimke. Hrvatska je puna takvih...
Žalosno i tragično gdje mi živimo.
02.07.2014 | 12:49
Ja mogu mrziti koga kod hoću. To je moje ljudsko pravo. Sam biram koga ću voliti i mrziti. Ali to ne mijenja ništa na stvari. Samo zato što ja nekoga mrzim, nemam mu pravo ništa napraviti, a kamoli oduzeti neka ljudska prava.

Vi mrzite „pedere“? Pa mrzite ih. Vaše pravo. Ali ne smijete ništa po tom pitanju poduzeti. Oni su ljudi i imaju ljudska prava ista kao i vi i bilo tko drugi.

Ja ću uvijek braniti grupu koju mrze baš zbog toga što se sutra može skupit ekipa koja će iz nekog razloga mrzit mene. Pa će meni oduzet neka prava. Jer kako ovo ide nitko nije siguran.

Sad su problem „pederi“, prije su bili Židovi. Još prije toga se spaljivalo crvenokose žene. A o ljudima koji su imali neke psihičke probleme ili fizičke deformacije neću ni govoriti. Ili ipak hoću:
Zamislite da je netko prije cca 25-30 godina odlučio da ljudi s disleksijom i govornim manama ne vrijede jednako kao i mi „normalni“? I da ne smiju ići u škole s „našom“ djecom. I da nemaju pravo na zasnivanje obitelji jer bi bili loš utjecaj. Di bi ti Josipe u tom slučaju bio? Ne bi nam tu sad pisao ovakve pamflete jer ne bi znao pisati ni čitati.

Ali si se rodio u koliko-toliko modernoj zemlji pa si dobio priliku. Postoje stručnjaci i cijela grana znanosti koja pomaže ljudima s takvim problemima. I ti si sad koristan član društva. Siguran sam da nije bilo lako, ali je bilo moguće. I ti bi sad nekome oduzimao ljudska prava?

I nemoj misliti da pretjerujem. Da si se rodio kojih 50-100 godina ranije, tako bi ti i bilo.
02.07.2014 | 12:53
Takav ti je život. Ti svoje dijete uči da se drpara po cesti i da može mislit i kenjat što hoće i kad mu se prohtije.
02.07.2014 | 13:05
iAnte kaže:
Ja mogu mrziti koga kod hoću. To je moje ljudsko pravo. Sam biram koga ću voliti i mrziti. Ali to ne mijenja ništa na stvari. Samo zato što ja nekoga mrzim, nemam mu pravo ništa napraviti, a kamoli oduzeti neka ljudska prava.

Vi mrzite „pedere“? Pa mrzite ih. Vaše pravo. Ali ne smijete ništa po tom pitanju poduzeti. Oni su ljudi i imaju ljudska prava ista kao i vi i bilo tko drugi.

Ja ću uvijek braniti grupu koju mrze baš zbog toga što se sutra može skupit ekipa koja će iz nekog razloga mrzit mene. Pa će meni oduzet neka prava. Jer kako ovo ide nitko nije siguran.

Sad su problem „pederi“, prije su bili Židovi. Još prije toga se spaljivalo crvenokose žene. A o ljudima koji su imali neke psihičke probleme ili fizičke deformacije neću ni govoriti. Ili ipak hoću:
Zamislite da je netko prije cca 25-30 godina odlučio da ljudi s disleksijom i govornim manama ne vrijede jednako kao i mi „normalni“? I da ne smiju ići u škole s „našom“ djecom. I da nemaju pravo na zasnivanje obitelji jer bi bili loš utjecaj. Di bi ti Josipe u tom slučaju bio? Ne bi nam tu sad pisao ovakve pamflete jer ne bi znao pisati ni čitati.

Ali si se rodio u koliko-toliko modernoj zemlji pa si dobio priliku. Postoje stručnjaci i cijela grana znanosti koja pomaže ljudima s takvim problemima. I ti si sad koristan član društva. Siguran sam da nije bilo lako, ali je bilo moguće. I ti bi sad nekome oduzimao ljudska prava?

I nemoj misliti da pretjerujem. Da si se rodio kojih 50-100 godina ranije, tako bi ti i bilo.

Ne postoji znastveni konsenzus oko homoseksualnosti stoga je neumjesno uspoređivat disleksiju, boju kože, religijsko opredjeljenje, psihičke bolesti ili bilo što drugo s time.
02.07.2014 | 13:25
Postoji sličnost da se napada određenu vrstu ljudi zbog nekog zajedničkog obilježja.

Ali drago mi je da poznaješ koncept "neumjesnog".
02.07.2014 | 13:40
Ja stvarno ne znam, a zanimalo bi me, je li se ikad postavio znanstveni konsenzus o tome je li Zemlja okrugla? Ako jest, voljela bih znati kad se to dogodilo i na koji nacin i koliko je vremena proslo od pojave ideje do tog trenutka?

Ako netko zna, molim lijepo da me nauci. Mozda izvucemo kakav zakljucak o znanstvenicima?
02.07.2014 | 14:28
JOHN kaže:
smayoo kaže:
Moje mišljenje o piercingu ne može se izraziti s "nisu lijepi". Ja se *UŽASAVAM* toga. (...)

Koja je razlika između toga da si toj dotičnoj studentici ukazao na to da u ustanovu nemože dolazit kao klaun od toga što si se užasavao od toga. Pa izrazi svoje mišljenje i budi dosljedan sebe.

Razlika je ogromna. Kao između 19. i 21. stoljeća.
Da me je ona pitala za moje mišljenje, ja bi joj ga dao. Ali nije me pitala za mišljenje, a ja nemam nikakvo pravo da joj ga nepozvan iznosim. Jedino što se mene tiče je - da li je ona na mom kolegiju što naučila te da li prolazi na ispitu.
Siguran sam da ima i ljudi koji se užasavaju toga da netko izgleda kao ja (predebelo) i da imaju svoje (negativno) mišljenje o tome pa su na isti način dovoljno civilizirani da to mišljenje zadržavaju za sebe.

iAnte je to najbolje sažeo. *SVATKO* od nas može po nekom kriteriju ispasti proganjana manjina. Samo je pitanje okolnosti i postavljenih kriterija. Oni koji podržavaju takvo načelo (terora većine nad manjinom) - ne shvaćaju koliko se lako taj mač može okrenuti protiv njih.
02.07.2014 | 15:02
Pa trebali bi, ako dotična osoba na bilo koji način obezvrijeđuje ustanovu bilo svojim ponašanjem, znanjem, odjevanjem itd. Da se ne razvuče u daljnju raspravu i siromašan i glup može završit fakultet, bar kod nas. Bit će pristojno odjeven(nemora biti neka modna etiketa nakeljena) i uz malo truda završit će fakultet(bar s prolaznom ocjenom). Onaj tko ne uči bit će udaljen, tko galami i maltretira bit će udaljen, itd. zar ne?

A što se tiće debljine, svaka kritika je dobro došla ako je u pitanju zdravlje, bar da te netko potakne na razmišljanje.
02.07.2014 | 15:06
Prije i nije bilo nekih opcija, a sada mislim da zelenima treba dati šansu; ako ništa drugo ORaH nema političke repove i u njegovom vodstvu nije stara garda profesionalnih uhljeba političara koji godinama poltronski prodaju populizam u zamjenu za svoje fotelje. Ne kažem da se ta sudbina neće dogoditi i njima, ali za sada se čine ok i program im je dobar. Ono što im nedostaje je konkretna provedbena politika i ljudi. No, imaju tek šest mjeseci, pa je to razumljivo.
02.07.2014 | 15:44
JOHN kaže:

A što se tiće debljine, svaka kritika je dobro došla ako je u pitanju zdravlje, bar da te netko potakne na razmišljanje.

To je istina, pogotovo za primitivnost i glupost.

Samo nažalost dotični ne žele ili ne mogu shvatiti neke stvari.
02.07.2014 | 15:52
Aj ne sraćkaj bezveze, kroz normalan dijalog ili šalu možeš uvijek uputit kritiku a da pritom ne vrijeđaš.
02.07.2014 | 15:53
dpasaric kaže:
Prije i nije bilo nekih opcija, a sada mislim da zelenima treba dati šansu; ako ništa drugo ORaH nema političke repove i u njegovom vodstvu nije stara garda profesionalnih uhljeba političara koji godinama poltronski prodaju populizam u zamjenu za svoje fotelje. Ne kažem da se ta sudbina neće dogoditi i njima, ali za sada se čine ok i program im je dobar. Ono što im nedostaje je konkretna provedbena politika i ljudi. No, imaju tek šest mjeseci, pa je to razumljivo.

Samo što Holica gleda Milanovića k'o Boga.
Isto govno, ali drugačije pofarbano.
Inaće, zeleni su u službi krupnog kapitala. Sad kad smo sve zagdili (kapitalisti), sad nam ti isti prodaju kako se osloboditi smrada.
Greenpeace je najveća organizacija koju kapitalisti financijraju, kako bi do neba dizali cijene robe i usluge (nafta, radioaktivne tvari, zbrinjavanje otpada ...)
02.07.2014 | 15:55
Mene smeta teroro manjine nad većinom!
02.07.2014 | 17:03
U vrijeme kada država ne želi pomoći oboljeloj djeci financiranjem liječenja, nego ljudi (gotovo uvijek oni siromašniji) skupljaju kunu po kunu za liječenje koje je uvijek prehitno i uvijek bude kasno.....

U vrijeme kada moj susjed vadi komad pizze iz moje kante preko noći....

U vrijeme kada ljudi ostaju bez kuća....

U vrijeme kada ima vise umirovljenika nego zaposlenih u državi....

U vrijeme kada nisi normalan jer misliš da je brak za muskarca i ženu...

U vrijeme kada ne poznaš niti jednog prijatelja koji si gradi kuću...

U vrijeme kada radiš svoj posao a daješ državi 60% love kaju jedva naplatis...

U vrijeme kada političari unutar stranaka okreću se sami protiv sebe...

U vrijeme kada se starije ljude ne prima u bolnice...da ne opterećuju sustav...

U vrijeme kada ljudski život ima cijenu..i to vrlo malu...

U vrijeme kada djeca u školi nemaju za kuhinju...

U vrijeme kada si glup ako kažeš sa si Hrvat...

U VRIJEME KAD SE MAME 'CISTE' OD SVOJE DJECE....

U vrijeme kada te kao pitaju...a nitko te ne sluša sta govoriš...

...svi govore "glasaj pa ce ti biti bolje" a isti oni svi znaju da i sami sebi lažu...

Ja vise ne šljivim izbore ni premijere ni predsjednike....meni je to fakat smjesno
02.07.2014 | 17:03
JOHN kaže:
Aj ne sraćkaj bezveze, kroz normalan dijalog ili šalu možeš uvijek uputit kritiku a da pritom ne vrijeđaš.

Da, vidim tvoj "normalan" dijalog
02.07.2014 | 17:18
2 markoveic......kod nas a i kod dobrog dijela drugih vrijedi ona stara "pusta obecanja luda radovanja", samo sto smo mi džepom i dušom siromašna nacija. To su sve govna i nece tu biti neke promjene, preostaje ti samo birat manje zlo ili se sa rogatima bosti
02.07.2014 | 17:23
HDZ je manje zlo jer kradu pojedinci, dok SDP krade od svih zbog nesposobnosti.
02.07.2014 | 19:19
JOHN kaže:
Pa trebali bi, ako dotična osoba na bilo koji način obezvrijeđuje ustanovu bilo svojim ponašanjem, znanjem, odjevanjem itd.

Moram priznati da je ovo koncept koji potpuno, ali *potpuno* ne razumijem. Kako možeš obezvrijediti neku ustanovu odijevanjem?

Uopće se ne radi o tome, ali to si shvatio i sam, samo si namjerno odlučio okrenuti priču jer nemaš argument. Dobra fora, Schopenhauer ju je, među ostalima, opisao u svojoj knjizi o erističkoj dijalektici. Ali nije ti prošlo ovaj put.
02.07.2014 | 19:27
zabac kaže:
HDZ je manje zlo jer kradu pojedinci, dok SDP krade od svih zbog nesposobnosti.

Ne zanima me vagati tko je manje zlo, osobno smatram da su i jedni, i drugi preveliko zlo za Hrvatsku. Moram dodati da sam pažljivo i detaljno istraživao o ORAHu. Vjerujem da se radi o ljudima bez kriminalnih aspiracija i bez takvih moralnih hipoteka iz prošlosti, ali, nažalost, isto tako mi se čini da među njima nema nitko sa znanjem i sposobnošću da nešto konstruktivno pokrene.
Osobno vrlo snažno držim do ekoloških načela, ali činjenica je da zeleni nigdje u svijetu nisu vodili vlast i gurali razvoj (a ovdje nam očajnički treba netko takav), nego su bili prisutni kao korektor i nadzor da kapitalni interes ne bi zanemario ekologiju kao dugoročno vrlo bitnu. Dakle, njima fali netko ozbiljan, iskusan, sposoban i odrešit da pogura stvari. Sumnjam da bi znali što da rade kad bi došli na vlast (jer niti ne očekuju da mogu doći na vlast, možda ih čak niti ne zanima doći na vlast).
02.07.2014 | 19:32
Bio nedavno u Njemačkoj. To su odjevne kreacije da ti zlo dođe. Ništa s ničim ne paše, obuća i aodjeća je na nekima ili prevelika, ili premalena. Tetovaže, čavli kroz kožu, od šišanja kose, do farbanja kose, šminke. Pa stvarno bi neko tim švabama trebal reći da malo porade na imageu. Za razliku od neukusa do vulgarnosti u oblačenju, auti su im špica ponude. Gradovi uredni i čisti, "da bi čovek reč rekel"!
Ja sam mislio da je moj mali živahan, ali ono tamo (Legoland), klinci su valjda s lanca pušteni.
02.07.2014 | 20:28
Kakve sad to veze ima s bilo čim?
02.07.2014 | 20:44
hvala zabcu sto je podijelio s nama iskustva iz njemacke, al vratimo se na temu politike, sto je dobro poslo za rukom dpasaricu par postova iznad
Sta mislite o Hrast-u? Znam da su debelo u manjini i cini mi se da vecina njih nema iskustva s vodjenjem, al cine mi se moralni i posteni...
02.07.2014 | 20:57
dot kaže:
hvala zabcu sto je podijelio s nama iskustva iz njemacke, al vratimo se na temu politike, sto je dobro poslo za rukom dpasaricu par postova iznad
Sta mislite o Hrast-u? Znam da su debelo u manjini i cini mi se da vecina njih nema iskustva s vodjenjem, al cine mi se moralni i posteni...

www.24sata.hr/politika/ministrica-holy-i...z-u-od-otkaza-269057
02.07.2014 | 21:01
A kakve to veze ima s HRastom?
Hrast je Željka Markić. Čime se oni bave? Ovim istim što se i ovdje razvlači zadnja dva dana - homoseksualci, zdravstveni odgoj, itd. Nemaju oni blage veze kako pokrenuti ekonomiju. Niti ih to zanima.
02.07.2014 | 21:14
iAnte kaže:
dot kaže:

www.24sata.hr/politika/ministrica-holy-i...z-u-od-otkaza-269057

Vjerojatno pokušaj da se vratimo na političke teme. iAnte vjerojatno želi ukazati na nepotizam gospodje Holy, doduše jednu vrlo benignu varijantu kad usporedimo šta drugi glavonje na vlasti rade i radili su.
Ne vidim igdje na njihovom webu da je Markićka njihova?!
02.07.2014 | 21:15
Mene osobno smeta kod Markićke koja često ignorira pojedina pitanja, što nije dobro ako se pretendiraš za više pozicije i ciljeve.
A kao i smayoo, dijelim mišljenje da nema tu baš neke velike sposobnosti, a u biti tko se od političara pokazao sposobnim za bilo kakav hvalevrijedan pozitivan pomak osim da zbrine svoje dupence. Za svoje dupe svaki je dobro baždaren.
02.07.2014 | 21:39
Pomiješao sam hrast i orah. I jedno i drugo je stablo.

Za hrast imam puno gorih stvari od ovoga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 21 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, pontmax1, Riba, Anonimci (888)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO