Za koga novog glasati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Za koga novog glasati?

04.07.2014 | 06:23
@dpasaric
slažem se s tvojom britkom analizom. Ali treba još da se iz ovih "alternativnih" stranaka stvori jedna ozbiljna opcija s kojom bi se i parlamentarno moglo računati. I davanje glasova tamo samo slabi i daje prostora ovim razno raznim kleptomanima i primitivno-populističkim inkvizitorima.
@jmerakul
slažem se i s tobom, ali to je posao čistača zahoda i niko ga neće, po gotovo jer zna da je nakon takve reforme politički mrtav. To se najbolje da vidjeti na reformi 2010 u Njemačkoj koju je svojedobno pokrenula koalicija crveno/zelena na čelu s Schrederom, refoma je u toj mjeri uspjela da sad i tadašnji protivnici oko A. Merkel daju priznanje Schrederu i Fischeru a oni su bili odjebani prijevremenim izborima.

Za mene je jedini scenarij, da predsjednik države proglasi izvanredno stanje za cijelu državu, instalira temporalno neki tim stručnjaka koji bi napravili neke smjernice, i da krenemo u tom smjeru, ma koliko to bolno bilo. E pa onda nek se biraju nove guzonje, koje bi imale neku granicu do koje mogu srati i gotovo. Neznam, ali ja mislim da bi predsjednik mogao imati takve ovlasti.
04.07.2014 | 06:52
To sam ja već negdje ovdje rekao, kontrolirana diktatura nama treba!
  • User
  • Posjetitelj
04.07.2014 | 07:33
zabac kaže:
To sam ja već negdje ovdje rekao, kontrolirana diktatura nama treba!

zabac kaže:
Mene smeta teroro manjine nad većinom!

Odluci se za jedno, oboje ne ide.

Ma koja diktatura ljudi. Ne postoji brzi nacin za popravak stanja i sanjanje o tome je utopija. Promjene trebaju doc postepeno i kroz barem generaciju-dvije, polagano i sigurno kroz edukaciju i poticanje ucenika/studenata da sto vise razmisljaju, a ne da uce sirove podatke napamet. Jedino je problem sto skolstvo jos nije, niti ce jos dugo proc kroz tu promjenu.

Cak i kad bi uveli i neku "pozitivnu" i "kontroliranu" privremenu diktaturu (koju smatram nemogucom), cim bi stali s time bilo bi opet isto ili gore jer se ljudi u tom roku ne mogu promijenit. Da ne govorim da se ni nas par ovdje oko osnovnih karakteristika te diktature nikad ne bi mogli slozit, ali vidim da je svi zazivaju kao jedino rjesenje dok ni ne pomisljate da bi u barem 99% slucajeva nas "veliki vodja" u takvom sustavu bio drek

Takodjer, ne vidim da je itko dao ikakav primjer gdje je takvo nesto uspjelo, a kontraprimjera ima i ima...
04.07.2014 | 07:37
markoveic kaže:
Netko je napisao da je protiv hrasta zbog toga sto su protiv umjetne oplodnje (ili potpomognute). I ja sam protiv hrasta ali i protiv umjetne oplodnje. Jer ustav rh kaže da svi imaju pravo na život dostojan čovjeka...a pri umjetnoj oplodnji umiru ostali embriji. I kada oplodnja uspije dijete često umire - a to nazivamo SPONTANI POBAČAJ!! Nije to spontani, jer roditelji budu upoznati sa velikim rizikom. DIJETE NIJE IGRAČKA, DIJIETE SE NE BIRA.

Kontracepcijske pilule također ubijaju djete, jer često dodje do oplodnje ali zbog isusivanja djete UMIRE GLADNO!! Umire u prvim danima, majka to niti ne skuzi. Šteta sto se o tome premalo govori pa ljudi nisu informirani, a kada im ukazes na to onda burno reagiraju jer i sami to prakticiraju-nesvjesno ubijaju.

Ja sam to napisao. Zar uistinu misliš da u današnje vrijeme parovi koji krenu u postupak nisu dovoljno informirani i da trebaju tebe kao "moralnog prosvjetitelja"??? Pa to je prvo na što ti doktor skrene pažnju kad se pojaviš tamo! (naravno, svi su već upućeni jer su prethodno imali dosta vremena - godine za surfanje i istraživanje relevantnih informacija o toj temi). Ovakvim banalnim i podcijenjivačkim izjavama VRIJEĐAŠ sve one parove, koji nažalost nemogu imati djecu prirodnim putem. Znači, i mi smo za tebe "građani drugog reda"???

Tebi su, pretpostavljam primjer moralnosti svećenici - Od kojih je, (prema mom mišljenju) 90% pohlepno, 80% nezasitno materijalnim bogatstvima i 50% - pedofili! ! ! ! ! ! ! ! - KARIKIRAM

Zamolio bih te da, gledajući se u ogledalo 3 puta ponoviš što si gore napisao, i zatim se zapitaš koliko licemjerja ima u toj tvojoj izjavi. Koliko ti zapravo imaš pravo nametati vlastite "moralne" "sugestije".

Hijoooj, šteta što ovdje na forumu nema ignore lista. Prvi bi mi bio na njoj.

A drugi puta post sroči na način da zvuči kao da iznosiš svoje mišljenje, a NE kao da nas educiraš/prosvjećuješ, jer velikoj većini ovdje to nije potrebno.
Zapravo, bilo bi još bolje da uopće takve postove ne pišeš! ! !

Komentar od Žapca vezano uz ovo uopće neću ni komentirati - Malo je "skrenio"
04.07.2014 | 08:17
@zabac
Krivo si me citirao. Opraštam

@jmirakul je rekao:
"Razlog tolikom broju kvarnih ljudi kod nas mozda treba potraziti u cinjenici da smo mi izrazito katolicka zemlja sa velikim postotkom vjernika. Lako je vjernicima biti kvaran. Oni mogu kad osjete potrebu otici na ispovijed i tamo priznati grijehe koje su ucinili. Ti grijesi-kvarovi ce im biti oprosteni. Neko vrijeme ce zivjeti u skladu sa svojim kajanjem a kad se ukaze prilika ponovo ce posustati pa ce nastaviti dalje po svom. Na taj nacin uspijevaju ne gomilati griznju savjesti pa su spremniji na novi kvar od ostalih (nevjernika)."

Takvi ljudi koji tako shvaćaju vjeru je ne shvaćaju uopće i nisu pravi katolici ni kršćani. Žalosno je i istina da ih ima zaista puno.

Tebi su, pretpostavljam primjer moralnosti svećenici - Od kojih je 90% pohlepno, 80% nezasitno materijalnim bogatstvima i 50% - pedofili! ! ! ! ! ! ! !

Volio bih čuti konkretne navode, citate i argumente koji potkrepljuju te navode. Ovako sve ostaje na "kafanskim" argumentima. Bez uvrede

Ode ja off-topic, ne mogu si pomoći
04.07.2014 | 08:18
@dpasaric - odlična analiza situacije!
04.07.2014 | 08:23
2 Zdravac....To što ti imaš problem sa postom forumaša i njegovim razmišljanjem, nemoraš u to uplest religiju i crkvu kao instituciju krenuvši od 90 do 50% kako si naricao.
Ja njegov post nisam tako doživio kao ti, čovjek je samo ponovio ono što večina zna i dao svoj osvrt na to, s kojim se ti ja i drugi nemoramo slagat. I ja se baš nebi složio oko zabrane potpomognute oplodnje. Stav crkve je da se protivi tome a ja kao član zajednice sigurno neću biti izbačen ili pod povećalom ako se tome protivim.
Hvala Bogu ili prirodi, mi nemamo problema s time, stoga nisam 100% najbolje upućen u tu problematiku, ali koliko znam u HR nije zabranjena umjetna oplodnja niti će biti zabranjena kada i ako ikada HRAST dođe na vlast. Al bitno je da se iz konteksta uvijek izvlaći nešto po čemu se mora nekoga ili nešto sraćkat, samo kako bi se izazvao sukob.
04.07.2014 | 08:39
2 dot:
OK, komentar je na mjestu. Ispravio sam prethodni post, tako da ipak bude ispravno. Postotke je teško argumentirati jer se, nažalost većina toga zataška od strane njihove "braće" !

2 JOHN
Opet te molim da se bolje informiraš.
Prvo - Nisam upleo religiju i crkvu, nego samo svećenike. To je bitna razlika!
Drugo - Dotični gospodin Ilčić (kojega sam spomenio u jednom od prethodnih postova) je vrlo visoko u HRAST-u. Dakle smatram da stavovi koje on iznese koreliraju sa stavovima njegove stranke. Ponavljam da on nije samo član hrasta nego jedan od njihovih "mesija"! !

A "slučajno" sam kod tog čovjeka morao ići na "zaručnički tečaj", pa "slučajno" znam za što se on(i) zalažu!

JOHN, da si bio u situaciji kao mi - "građani drugog reda", vjerujem da bi sada drugačije govorio. To je isto licemjerno!

Više ovo pitanje ne komentiram!
------------

Vraćamo se na politiku! --> Slažem se s dpasarićem - ORAH u nedostatku kvalitetnije i iskusnije (a pritome poštenije) opcije !
04.07.2014 | 08:53
Prema tvom očitom jazu prema crkvi....Zašto si uopće morao ići na zaručnićki, zašto si se uopće morao ženit u crkvi? Daj mi to argumentiraj. Nisi mi baš dosljedan ili si doživio neko prosvjetljenje u zadnjih par godina ili netom poslije zaručnićkog tečaja.

Žao mi je zbog vašeg problema i sigurno se nemogu poistovjetit stime, obzirom da znam nekoliko vrlo bliskih prijatelja koji imaju istu borbu te čujem i vidim kako im je teško, a razmišljanja sam takvog da umjetna oplodnja neće biti sigurno zabranjena tko god bio na vlasti.

A upravo mi je HRAST zbog toga i par drugih stvari na dnu liste.
04.07.2014 | 09:19
Zdravac kaže:
2 dot:
OK, komentar je na mjestu. Ispravio sam prethodni post, tako da ipak bude ispravno. Postotke je teško argumentirati jer se, nažalost većina toga zataška od strane njihove "braće" !

Samo bih još ukazao na to da se novinari željni senzacija ne libe objaviti bilo što vezano uz grijehe svećenika, svaki par mjeseci bude članak. Da me se krivo ne shvati, svako zlo treba razotkriti, naravno, uz dobro istraživanje i provjeru činjenica.

@JOHN (koji je rekao)
"Prema tvom očitom jazu prema crkvi....Zašto si uopće morao ići na zaručnićki, zašto si se uopće morao ženit u crkvi? Daj mi to argumentiraj. Nisi mi baš dosljedan ili si doživio neko prosvjetljenje u zadnjih par godina ili netom poslije zaručnićkog tečaja."

Uistinu, nitko ne tjera ljude da se vjenčaju u katoličkoj crkvi, niti da se na popisima stanovništva izjašnjavaju kao katolici.
04.07.2014 | 09:24
Koliko sam ja shvatio, nije se nikad pričalo o zabrani umjetne oplodnje (od strane ikog ozbiljnog - sad, da li postoje neki ridikuli koji privlače pažnju takvim izjavama - to ne pratim), nego o ograničavanju nekih određenih metoda.
Mene, međutim, strašno deprimira s koliko emocije i žara ste spremni polemizirati o temama koje - naravno, jesu važne - ali nikako ne možemo reći da su primarni i najveći problem u ovom našem potonulom društvu.
04.07.2014 | 09:26
dot kaže:
Uistinu, nitko ne tjera ljude da se vjenčaju u katoličkoj crkvi, niti da se na popisima stanovništva izjašnjavaju kao katolici.

Ali i dalje puno ljudi to radi "zbog sela". U krugu ljudi koje ja poznajem, najmanje polovica šalje svoju djecu na vjeronauk u školu, a doma otvoreno zbog toga rogobori. Ali eto. Djeca idu na vjeronauk, da ne bi susjedi rekli "da smo Srbi".
04.07.2014 | 09:38
smayoo kaže:
dot kaže:

Djeca idu na vjeronauk, da ne bi susjedi rekli "da smo Srbi".

Stvarno, u svojih 63g to prvi puta čujem, a odrastao sam i živio u Zagrebu !??
  • User
  • Posjetitelj
04.07.2014 | 09:40
smayoo kaže:
dot kaže:

Ali i dalje puno ljudi to radi "zbog sela". U krugu ljudi koje ja poznajem, najmanje polovica šalje svoju djecu na vjeronauk u školu, a doma otvoreno zbog toga rogobori. Ali eto. Djeca idu na vjeronauk, da ne bi susjedi rekli "da smo Srbi".

Drugaciji, ali tematski povezan primjer na vlastitoj kozi - vjeronauk mi u osnovnoj skoli nikad nije bio prvi ili zadnji sat, vec uvijek neki izmedju i uglavnom sam bio prakticki jedino dijete koje je lutalo oko skole i na kraju ga upisao i sam da mi ne bude dosadno.

S druge strane, da je bilo izbora - npr. informatika ili neka druga aktivnost, vjerujem i da bi druga djeca pocela stvarat presing na starce da idu na to umjesto slusanja kako casna sestra sa teskim zarom i mrznjom laprda o "lezbacama" (doslovno tom rjecju). Ako me pamcenje dobro sluzi, to je bilo u 3. razredu OSNOVNE SKOLE, a onda Vigilare i ostali Kaptolovi sateliti optuzuju zdravstveni odgoj za trljanje seksualnosti djeci pod nos. Tipicna licemjerstina. U normalnom drustvu bi je nogirali iz javne obrazovne institucije bez mogucnosti pomilovanja, bez obzira sto netko misli o tematici.

Btw nije mi se cilj vracat na temu LGBT prava vec sam se samo nadovezao na primjer prinude djece na vjeronauk. Nacin nije ilegalan, ali je duboko pokvaren i manipulativan.
04.07.2014 | 09:51
Isto je i u krugu koji ja poznajem. Šteta što ljudi i tu ne ustraju na svojim načelima.

Sori, što sam pridonio off-topic-u, izgleda da svi skupa nismo niš pametniji u svezi prave teme - najbolje što je isplivalo dosada je izgleda, Orah?

smayoo kaže:
dot kaže:

04.07.2014 | 09:57
Pod manjinom sam misli nacionalne manjine. Pa zar je normalno da se u Hrvatskom Saboru "čuvaju" mjesta za nacionalne manjine? Koliko ono mjesta uzmu? (8)
8 njih izađe na izbore i 8 mjesta uzmu. Isto tako je nakarada izborne jedinice. Trebalo bi biti 21 izborna jedinica, a broj mjesta u Saboru proporcionalan broju birača svake izborne jedinice, a ne ovako.

Druga stvar je nacionalizacija!

"Vlasnici kapitala kod radnika će poticati kupnju skupe robe, stanova i tehnologije, obvezujući ih pritom na skupe kredite do razine neizdrživosti. Neplaćeni dugovi izazvat će bankrot banaka, koje će se morati nacionalizirati, pa će država onda krenuti putem koji vodi u komunizam - napisao je to Karl Marx još 1867."

Očito se bude na globalnoj razini ciklički ponavljalo izmjena kapitalizam-komunizam (ako ne dođe do nekog WW III. što isto nije isključeno).
04.07.2014 | 10:04
smayoo kaže:
Mene, međutim, strašno deprimira s koliko emocije i žara ste spremni polemizirati o temama koje - naravno, jesu važne - ali nikako ne možemo reći da su primarni i najveći problem u ovom našem potonulom društvu.

Istina ali dotični član ima problem koji trenutno njemu predstavlja smisao života tj svakog bračnog para, pa samo se jednostavno dali u polemiku.

Sad na glavnu temu.
04.07.2014 | 10:07
smayoo kaže:
Koliko sam ja shvatio, nije se nikad pričalo o zabrani umjetne oplodnje (od strane ikog ozbiljnog - sad, da li postoje neki ridikuli koji privlače pažnju takvim izjavama - to ne pratim), nego o ograničavanju nekih određenih metoda.

Smayo, ja sam povjerovao ovome članku. Previše je tu "slučajnih poveznica" (link dolje). Na taj način argumentiram prethodno izneseno mišljenje. Naravno, svakome je ostavljena mogućnost da li će se složiti samnom ili ne. I naravno, prihvaćam da je ova tema nekome manje bitna (ili čak nebitna), nego meni.

Konkretno, kada sam iznosio mišljenje, to je bila samo jedna opaska i primjer zašto sam isključio HRAST kao opciju za koju neću glasati. No, pretvorilo se u žustru raspravu, koju ne namjeravam dalje nastaviti...

EDIT:
Zaboravih staviti link, pa evo;

www.rtl.hr/vijesti/novosti/790615/iza-u-...cnih-istomisljenika/

EDIT2
A vezano uz ono o zabrani i HRASTU - Evo izvadak iz njihovog "apostolata";

citiram:
"Hrast zagovara sustav preko kojeg će svim parovima koji žele imati djecu biti dostupna brza i stručna pomoć. Snažan naglasak bit će i na potrebnoj preventivi neplodnosti i za to vezanim obrazovnim programima za mlade. Hrast se zalaže za edukaciju o svim uzročnicima neplodnosti, stručnu savjetodavnu pomoć bračnim parovima koji imaju problem neplodnosti, za sve etički prihvatljive metode liječenja, za sve prirodne metode pomoći postizanja trudnoće te za one metode u kojima nema zamrzavanja oplođenih jajnih stanica. Hrast čvrsto zastupa prava djece te shodno tome smatra da djeca začeta umjetnom oplodnjom imaju pravo na majku i oca. Stoga se Hrast protivi zakonu koji umjetnu oplodnju omogućuje ženama bez partnera i istospolnim parovima."

h-rast.hr/upoznajte-hrast/program/obitelj
04.07.2014 | 10:22
Tražim od potencijalnih slijedeća riješenja gorućih problema:
1. Domišljatiji i pravedniji porezni sustav na svim pdručjima
2. Teret javne uprave
3. Program ulaganja I praćenja stranih investicija
4. Poljoprivreda
5. Poticanje domaće proizvodnje i istraživanja
6. Projektiranje, gradnja i nadzor, ( tu vlada teški kriminal i teški propusti u nekim propisima i pravilnicima koji su se mijenjali zadnjih par godina)
7. Energetska neovisnost
8. Bankarski sustav
04.07.2014 | 10:33
smayoo kaže:

Slažem se da danas u Hrvatskoj postoje puno važnije teme, ali mislim da ne smijemo ignorirati ove teme jer je tu opet riječ o nekakvim ljudskim pravima. Povijest nas uči da se najgora kršenja ljudskih prava događaju u vremenu najveće krize. Primjer - Njemačka tridesetih godina.

Meni je jako zanimljivo kad političari i "političari" potegnu ovakve teme jer tada vidim tko nema ništa pametnije za ponuditi svojim biračima.
04.07.2014 | 10:34
Zdravac kaže:
markoveic kaže:
Netko je napisao da je protiv hrasta zbog toga sto su protiv umjetne oplodnje (ili potpomognute). I ja sam protiv hrasta ali i protiv umjetne oplodnje. Jer ustav rh kaže da svi imaju pravo na život dostojan čovjeka...a pri umjetnoj oplodnji umiru ostali embriji. I kada oplodnja uspije dijete često umire - a to nazivamo SPONTANI POBAČAJ!! Nije to spontani, jer roditelji budu upoznati sa velikim rizikom. DIJETE NIJE IGRAČKA, DIJIETE SE NE BIRA.

Kontracepcijske pilule također ubijaju djete, jer često dodje do oplodnje ali zbog isusivanja djete UMIRE GLADNO!! Umire u prvim danima, majka to niti ne skuzi. Šteta sto se o tome premalo govori pa ljudi nisu informirani, a kada im ukazes na to onda burno reagiraju jer i sami to prakticiraju-nesvjesno ubijaju.

Ja sam to napisao. Zar uistinu misliš da u današnje vrijeme parovi koji krenu u postupak nisu dovoljno informirani i da trebaju tebe kao "moralnog prosvjetitelja"??? Pa to je prvo na što ti doktor skrene pažnju kad se pojaviš tamo! (naravno, svi su već upućeni jer su prethodno imali dosta vremena - godine za surfanje i istraživanje relevantnih informacija o toj temi). Ovakvim banalnim i podcijenjivačkim izjavama VRIJEĐAŠ sve one parove, koji nažalost nemogu imati djecu prirodnim putem. Znači, i mi smo za tebe "građani drugog reda"???

Tebi su, pretpostavljam primjer moralnosti svećenici - Od kojih je, (prema mom mišljenju) 90% pohlepno, 80% nezasitno materijalnim bogatstvima i 50% - pedofili! ! ! ! ! ! ! ! - KARIKIRAM

Zamolio bih te da, gledajući se u ogledalo 3 puta ponoviš što si gore napisao, i zatim se zapitaš koliko licemjerja ima u toj tvojoj izjavi. Koliko ti zapravo imaš pravo nametati vlastite "moralne" "sugestije".

Hijoooj, šteta što ovdje na forumu nema ignore lista. Prvi bi mi bio na njoj.

A drugi puta post sroči na način da zvuči kao da iznosiš svoje mišljenje, a NE kao da nas educiraš/prosvjećuješ, jer velikoj većini ovdje to nije potrebno.
Zapravo, bilo bi još bolje da uopće takve postove ne pišeš! ! !

Komentar od Žapca vezano uz ovo uopće neću ni komentirati - Malo je "skrenio"

Zdravac, loše si odreagirao. Ma nisam ja napiso za nikoga da je građanin drugog reda! I nisam zastupao nikakvu crkvu i svecenike. I sam si napisao da sam rekao ono što većina zna (vjerojatno i ti) a time si se složio da govorim istinu. Zašto je onda tvoj odgovor tako žestok - da ti pocimas s vrijedjanjem? S mojim postom se ne slazes i to je u redu. Jednostavno sam osjetio potrebu to reći jer mozda ipak netko stane na sekundu dok ga bude citao. Zivio.
04.07.2014 | 10:36
JOHN kaže:
2. Teret javne uprave
4. Poljoprivreda
6. Projektiranje, gradnja i nadzor, ( tu vlada teški kriminal i teški propusti u nekim propisima i pravilnicima koji su se mijenjali zadnjih par godina)
7. Energetska neovisnost
8. Bankarski sustav

Ako se nađe netko tko zadovoljava ove kriterije, ja ću prvi povesti referendum da ga okrunimo.

Mislim da ti je lista želja veoma nerealna za zemlju naše veličine i snage i međunarodnog utjecaja, a naročito veoma siromašnu.

Ali bar znaš što tražiš od vlasti pa to pozdravljam.
04.07.2014 | 11:11
Ako istospolne zajednice žele brak, zašto se ne omogući brak s više žena ili muškaraca, brak sa životinjama, stvarima, planetama i tko zna s čime već ne?
Čemu se ograničavati? Ovdje neki narcisoidno obožavaju proizvode od Apple-a, pa eto, brka s rMBP recimo ili s MacPro ući u brak.
  • User
  • Posjetitelj
04.07.2014 | 11:23
zabac kaže:
zašto se ne omogući brak s više žena ili muškaraca

Tko voli nek izvoli, ako se pokaze potreba treba stvorit i zakonski okvir. Koliko znam, nema neke prevelike potraznje trenutno. Isto tako ne vidim kako bi to stetilo ikome.

zabac kaže:
brak sa životinjama, stvarima, planetama i tko zna s čime već ne?

Zivotinje su ziva bica, no za razliku od ljudi nesposobna samostalno donosit ljudske odluke i na razlicitoj razini inteligencije. Ljudska prava i zivotinjska prava su time razlicita pitanja sama po sebi. Mislim da je to sasvim dovoljna argumentacija za neomogucavanje braka.

Ostalo sto si naveo nije zivo, nadam se da ti je to dovoljno. Stvari i planete ne placaju poreze pa koga briga

zabac kaže:
Čemu se ograničavati? Ovdje neki narcisoidno obožavaju proizvode od Apple-a, pa eto, brka s rMBP recimo ili s MacPro ući u brak.

Protiv sam da se to zove brakom jer je to preblag pojam za takvo partnerstvo
04.07.2014 | 12:08
JOHN kaže:
2. Teret javne uprave
4. Poljoprivreda
7. Energetska neovisnost
8. Bankarski sustav

Slažem se. Što da radimo, međutim, kad kompletna politička elita u Hrvatskoj jednostavno ignorira ovakva pitanja, ili nalupeta nešto što dobro zvuči, tipa "plan 21", potpuno svjesna da neće ništa od toga realizirati?
04.07.2014 | 13:21
zabac kaže:
Ako istospolne zajednice žele brak, zašto se ne omogući brak s više žena ili muškaraca, brak sa životinjama, stvarima, planetama i tko zna s čime već ne?

Molim da se ne vrijeđa moj odnos sa Apple proizvodima, to je puno više od braka...
Osim toga, brak je institucija... A tko bi želio živjeti u instituciji?
04.07.2014 | 13:34
Za mene "biti u braku" znači "toliko voljeti da dozvoljavam bračnom partneru da me zajebava do besvijesti". Da me Mac počne samo 1% toliko zajebavati koliko svojoj dragoj toleriram, letio bi kroz prozor. Dakle, ja nikad ne bi oženio Maca.
04.07.2014 | 13:35
Pa nameće se jedino riješenje nakon silnih diskusija, prijeći sa riječi na djela. Nova stranka.
04.07.2014 | 16:44
Dok se građani ne počnu ponašati kao poslodavci upraviteljima države, nažalost ništa.
Ljudi moraju shvatiti da državna uprava i politička mašina radi za državu, tj. za državljane RH. koji svojim doprinosima uplačuju njihove plaće i imaju puno pravo i odgovornost postavljati pitanja, sumnjati, upozoriti pa na kraju i smjeniti s posla.
Od neljubazne tete na pošti pa do sudaca, premijera i predsjednika.

Ljudi, počnimo se ponašati kao svjesna bića dostojna 21. stoljeća.
Demokracija se gradi.
Imamo pravo glasa, imamo pravo referenduma i na nama je da se izborimo za
kolko tolko okej život.

Jebovasja, citam ovo već danima i ne mogu vjerovati koliko energije oko
toga tko ce se s kim jebati?!
Čak sam se i ja otrgnuo porivu (a moderatori znaju kolko mi je to teško) da se uključim
u temu
Da desetinu toga utrošimo na konstruktivnu diskusiju i zajedničko planiranje, bili
bismo Švicarska, majkemi.
04.07.2014 | 18:23
JOHN kaže:
Pa nameće se jedino riješenje nakon silnih diskusija, prijeći sa riječi na djela. Nova stranka.

Zašto ne! Ako već imamo hrast, orah - ja predlažem da se ova novoosnovana zove --> JABUK

Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 14 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ben, drpongrac23, robee, stefanjos, vuzem, Anonimci (394)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO