16.04.2022 | 16:50
Ja sam nakon 13 godina pomislio "ok, ajde, izašao je Mac Studio, možda izdržim još godinu dana na starom 5,1 dok Mojave ne postane prestar, a onda selim na Studio...", ali onda, kada sam skužio koliko lijepo radi Big Sur na njemu, ja vidim u tom "besmrtnom Macu" još 5 godina života! Nevjerojatno kakav je to Mac!
On će umrijeti tek kada se prestanu kompajlirati Intel aplikacije, a to je mislim tih još 4-5 godina koliko će inercija tekućih modela to tražiti.
I nije to čak stvar novca, da baš jako želim Mac Studio jeo bih sardine pola godine i kupio ga, ali mene brine što on nije potpuno rješenje moje informatičke infrastrukture doma. Meni sadašnji Mac Pro ima U SEBI preko 16 TB kapaciteta. I sve mi to treba. Pola je sadržaj, a pola je backup. Unutra je sve - od obiteljskih fotografija, pa do mediateke koju koristi cijela obitelj, unutra mi je dobar dio posla kada sam morao raditi od doma. Znači meni Mac Studio uopće ne nudi opciju za tako nešto bez kupovine nekakvih eksternih solucija, a od toga iskustveno zazirem i radije bih to izbjegao ako mogu.