Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

31.12.2013 | 03:58
nikad se to prije nije dogadjalo da kad minimajzam igricu tipa diablo3 steka skajp kad pisem slova, napisem recenicu i dolaze slova u dileju ko da imam milijon procesa u loop-u pa nemre procesirat tipkovnicu..to se prije nije dogadjalo al me smeta bas zbog toga..i5 iz 2010. monitor zamagljen 70%!!
31.12.2013 | 21:11
hmm, kako u finderu nakon što imenujem novi tag promjenim njegovu boju??
31.12.2013 | 21:37
@Athelas:

Finder Preferences => Tags tab...
08.01.2014 | 01:27
Pozdrav! Imam problema sa skidanjem OS X Mavericksa. Sa App Storea preuzima ima 2 dana i nikako.. Kako da to riješim?
08.01.2014 | 01:51
Bok Andreja. Jeli preuzimanje uopće započelo ili je stalo na nekom dijelu?
08.01.2014 | 09:29
@Andreja ako je download krenuo već, ali trenutno stoji možeš probati otvoriti Activity Monitor (unutar Utilites) i pronaći 'storeagent' proces te napravi kill nad tim istim procesom. Nakon toga probaj otvoriti App Store i napraviti 'resume' nad aplikacijom koja je zapela.
08.01.2014 | 11:48
Krenuo je i stao.. Sad ću probati napraviti ovo što ste mi rekli! Valjda ću uspjeti. Hvala!
10.01.2014 | 22:04
Polako, al uspješno instaliran OS X Mavericks. Nemam nikakvih problema sa programima. Samo prije, kad se ulazi na komp, bila su 2 računa al' sad ih nema. Kad uđem na svoj račun, tek se onda s tog računa može ući na drugi.. Kako to mogu da rješim?
11.01.2014 | 00:30
Po opisanom mi se čini da ti je podešeno da se automatski ulogira u jedan korisnički račun kod boota, ili te ipak traži da se prijaviš?
11.01.2014 | 14:52
Rekao bi da imaš aktivno automatsko logiranje.

Provjeri u System Preferences --> Users & Groups da li su ti postavke podešene ovako kao na slici. To bi ti trebalo omogućiti da se predstavi ekran za logiranje

16.01.2014 | 19:14
Da, postavke su kao na slici, al i dalje mi pri logiranju traži moju lozinku, a druge korisničke račune ne prikazuje..
16.01.2014 | 19:43
maverick je sranje , barem za mene. nece da se odloguje poslije izvjesnog vremena,jede memoriju uzasno. ali evo trpim ga cekajuci slijedeci update,i nadam se da ce mu te boljke rijesiti.
17.01.2014 | 13:17
Osim toga, primjetio sam da mi nestaju mail-ovi iz "inbox"-a, od kada sam instalirao Mavericks??? Dali netko zna u cemu je problem? Koristim Mac za posao. A, pola vremena trosim trazeci pogubljene mail-ove!
23.01.2014 | 17:09
Za neke od ovih stvari sam znao, ali neke su mi nove...

mashable.com/2014/01/23/mac-easter-eggs/#_
23.01.2014 | 21:40
Koji kretenizmi... Čime oni gube vrijeme i novac...
23.01.2014 | 21:54
A gle, da je potrebno... Nije... Ali ako se ljudi vole zabavljati, nek se zabavljaju... Fuckas ti posao ako mu vrijednost mjeris samo tim koliko si na njega vremena potrosio i koliko si zaradio novaca. Osim toga, na onu ikonu od textedita su ionako nesto morali nazvrljati, pa zasto u toj zvrljotini ne bi nesto i pisalo...
23.01.2014 | 22:27
Prvenstveno sam mislio na treću, četvrtu, jedanaestu i dvanaestu stvar
23.01.2014 | 22:30
Oko tih se slazemo...
24.01.2014 | 11:18
Meni su i ploca s jobsovim izrazima i blue screen bas dobri; doza zrelog humora bilo prema svojima ili prema drugima...
24.01.2014 | 11:26
Meni je to djetinjasto. Pogotovo BSOD-ovi. Tim više što se unatrag već više od 10 godina zaista rijetko pojavljuju.
24.01.2014 | 11:27
Za razliku od Mac OS X na kojem se učestalost pojavljivanja Kernel Panica povećava (jer sa svakom idućom verzijom OS-a sve više brljaju)
24.01.2014 | 13:57
Kod mene Mavericks (MBP 2010) radi izvrsno, a sistem od originalnog Snow Leoparda nikad nije bio na čisto reinstaliran, uvijek upgrade, kad god je moguće combo.
Nikad nije bilo problema sa sistemom, 10.6.8 > 10.7.x > 10.8.x > 10.9.x.
Pazim koji procesi mi se vrte u pozadini. Dakle svi oni nepotrebni 3-party agenti i daemoni i ostalo lete van, nikakve điđemiđe, widgeti zgašeni.
Pazim sa fontovima (imam ih na mašini oko 40000, aktiviranih je svega maksimalno 200, pa i manje, po potrebi), tu i tamo provjerim da nije došlo do kakve korupcije na standardnim mjestima.
Imam jedino BetterTouchTool, FontExplorerProX i još par provjerenih dodataka i ajde displaperture (volim one lagano zaobljene kuteve iz starih Mac vremena.
U Safariju imam i fleš, a ne dam mu da se starta di i kad on želi, u Mavericksu je to dodatno blokirano.
Gore je skoro 80GB raznoraznih aplikacija, što velikih (grafika, video,...), što malih i sve dela kak spada...
Jedino mi fali što više nema Rosette za neke stvari...
Imam gore 8GB RAM-a, i ne ulazim u swap file nikada, primjetio sam da Mavericks voli koristiti sve resurse koje imam, a ta kompresija memorije radi dosta dobro "on the fly".
HDD je 7200 i radi OK, prošli koji je bio unutra (Samsung) je malo kašljucao, no na vrijeme sam ga zamjenio (ubrzo je kihnuo).

Ukratko, korisnici svašta napucavaju po svojim mašinama pa se kasnije čude kako im ne radi...
dodajmo još k tome sve one koji su se prebacili s windowsa i donijeli sa sobom sve, na Macu nepotrebne, navade
i imamo forume pune "tvrdoglavih" nezadovoljnika... i hrpu riješenja savjetovanih od raznoraznih "stručnjaka" po netu, koja dodatno useru stvar...
Dakako postoje i hardverski kvarovi i bugovi, no nisu pravilo...
24.01.2014 | 14:03
smayoo kaže:
Meni je to djetinjasto. Pogotovo BSOD-ovi. Tim više što se unatrag već više od 10 godina zaista rijetko pojavljuju.

Sad se samo sruše, bez plavog ekrana...
Naravno ako se uopće uspiju startati

Koristio sam ih jedno vrijeme i popravljao na poslu i svima oko sebe,
nadam se nikad više, vrijeme nam je preograničeno u životu da bi se bavili opsluživanjem windowsa...
24.01.2014 | 14:11
smayoo kaže:
Za razliku od Mac OS X na kojem se učestalost pojavljivanja Kernel Panica povećava (jer sa svakom idućom verzijom OS-a sve više brljaju)

Možda ja radim nešto krivo, ali stvarno nisam imao kernel panica na Mac OS-u... Niti na 10.6, 10.7, 10.8. ili 10.9.
Jedino kad mi se to dogodilo je kada sam nadograđivao RAM na Mac Miniju ali to je bila krivnja neispravnog RAM keksa...
24.01.2014 | 14:26
evo što Phil kaže na moguću fuziju OSX i iOS-a: 'Merging OS X And iOS Would Be A 'Waste Of Energy'
www.cultofmac.com/263838/phil-schiller-s...p;utm_source=twitter

Dakle ima nade da će sve ostati razdvojeno. Naravno koliko će se pomiješati to ćemo vidjeti.
24.01.2014 | 15:09
rusty kaže:
evo što Phil kaže na moguću fuziju OSX i iOS-a: 'Merging OS X And iOS Would Be A 'Waste Of Energy'
www.cultofmac.com/263838/phil-schiller-s...p;utm_source=twitter

Dakle ima nade da će sve ostati razdvojeno. Naravno koliko će se pomiješati to ćemo vidjeti.

Dobro i kaže...
Nema smisla to spajati u jedan proizvod,
to su potpuno različite koncepcije.

Nadopunjavati ih novim rješenjimai je OK, ali krenuti u smjeru u kakvom idu napr. windowsi 8 je totalna greška,
7-mica je još bila normalna, a ova 8-mica niti je za touch uređaje niti za miš sučelje...
24.01.2014 | 16:58
Borostef kaže:
smayoo kaže:

Možda ja radim nešto krivo, ali stvarno nisam imao kernel panica na Mac OS-u... Niti na 10.6, 10.7, 10.8. ili 10.9.
Jedino kad mi se to dogodilo je kada sam nadograđivao RAM na Mac Miniju ali to je bila krivnja neispravnog RAM keksa...

Nisam rekao da je KP postao tako čest da bi se svakom stalno događao, ali da se učestalost povećala - jest. Nekad je to bio skoro siguran znak da imaš hardverski kvar. Danas može biti i bug u friško izdanom OS-u (što je, slažeš se valjda, zaštitni znak Windowsa).

fotoroberto kaže:
Nikad nije bilo problema sa sistemom, 10.6.8 > 10.7.x > 10.8.x > 10.9.x.
Pazim koji procesi mi se vrte u pozadini. Dakle svi oni nepotrebni 3-party agenti i daemoni i ostalo lete van, nikakve điđemiđe, widgeti zgašeni.
Pazim sa fontovima (imam ih na mašini oko 40000, aktiviranih je svega maksimalno 200, pa i manje, po potrebi), tu i tamo provjerim da nije došlo do kakve korupcije na standardnim mjestima.
Imam jedino BetterTouchTool, FontExplorerProX i još par provjerenih dodataka i ajde displaperture (volim one lagano zaobljene kuteve iz starih Mac vremena.
U Safariju imam i fleš, a ne dam mu da se starta di i kad on želi, u Mavericksu je to dodatno blokirano.
Gore je skoro 80GB raznoraznih aplikacija, što velikih (grafika, video,...), što malih i sve dela kak spada...
Jedino mi fali što više nema Rosette za neke stvari...
Imam gore 8GB RAM-a, i ne ulazim u swap file nikada, primjetio sam da Mavericks voli koristiti sve resurse koje imam, a ta kompresija memorije radi dosta dobro "on the fly".

A što se dogodilo sa "It just works!"?
Otkad je to postalo "Apple way", da moraš kontrolirati activity monitor i pratiti koji su procesi aktivni da bi ti stroj radio stabilno?

Uostalom da isto toliko pažnje posvećuješ Windowsima, i da im daš isto toliko resursa, ne bi ni s njima imao problema...
24.01.2014 | 17:27
smayoo kaže:

A što se dogodilo sa "It just works!"?
Otkad je to postalo "Apple way", da moraš kontrolirati activity monitor i pratiti koji su procesi aktivni da bi ti stroj radio stabilno?

Uostalom da isto toliko pažnje posvećuješ Windowsima, i da im daš isto toliko resursa, ne bi ni s njima imao problema...[/quote]

Pa i radi,
kao sto sam napisao, treba paziti kaj meces u njega, onda je sve OK.
A ovo za windowse, ne dam im više ništa resursa i od onda nikakvih problema s njima
24.01.2014 | 17:28
Po mojem iskustvu, barem do sada, za Mac se još uvijek može reći "It just works...", barem u usporedbi sa Windowsima...
A ja sam ipak veći dio svog "kompjuterskog" života proveo na Windowsima, i mogu ti reći da ove zadnje tri godine kako sam se u potpunosti prebacio na Mac, i za posao, i za po doma, smatram godišnjim odmorom u odnosu na to razdoblje...

Što se tiče programa za praćenje procesa na Mac-u, mislim da nisu potrebni, ali budući da smo mi tu na forumu ipak malo "geekovi", da nas te mašine ipak zanimaju malo više od prosječnog korisnika, da su nam osim alata ipak pomalo i hobi, zato vjerojatno volimo i malo više zaviriti "pod haubu"... Ja recimo vrtim smcFan control da vidim temperaturu procesora, ne zato što mi taj podatak zapravo nešto pretjerano pomaže, nego iz čiste znatiželje da vidim od čega će se makina više zapuhati a od čega manje...
Neki dan sam napravio čistu instalaciju Windowsa na prijateljevom kompjuteru... Ne bi ja više natrag na tu, "tamnu stranu", ako baš ne moram...
24.01.2014 | 17:32
Za one s nestabilnim sistemima...
Nedavno sam naisao na zgodan utility po imenu EtreCheck.
S njim mozete na brzinu provjeriti stanje svojih konfiguracija i napraviti lako citljiv report...
pa da vidite ko tu koga...

Da ne duljim
http://www.etresoft.com/etrecheck
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ben, Damirst, Ender, IgorD, Maxxy, Riba, Anonimci (509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO