24.01.2014 | 13:57
Kod mene Mavericks (MBP 2010) radi izvrsno, a sistem od originalnog Snow Leoparda nikad nije bio na čisto reinstaliran, uvijek upgrade, kad god je moguće combo.
Nikad nije bilo problema sa sistemom, 10.6.8 > 10.7.x > 10.8.x > 10.9.x.
Pazim koji procesi mi se vrte u pozadini. Dakle svi oni nepotrebni 3-party agenti i daemoni i ostalo lete van, nikakve điđemiđe, widgeti zgašeni.
Pazim sa fontovima (imam ih na mašini oko 40000, aktiviranih je svega maksimalno 200, pa i manje, po potrebi), tu i tamo provjerim da nije došlo do kakve korupcije na standardnim mjestima.
Imam jedino BetterTouchTool, FontExplorerProX i još par provjerenih dodataka i ajde displaperture (volim one lagano zaobljene kuteve iz starih Mac vremena.
U Safariju imam i fleš, a ne dam mu da se starta di i kad on želi, u Mavericksu je to dodatno blokirano.
Gore je skoro 80GB raznoraznih aplikacija, što velikih (grafika, video,...), što malih i sve dela kak spada...
Jedino mi fali što više nema Rosette za neke stvari...
Imam gore 8GB RAM-a, i ne ulazim u swap file nikada, primjetio sam da Mavericks voli koristiti sve resurse koje imam, a ta kompresija memorije radi dosta dobro "on the fly".
HDD je 7200 i radi OK, prošli koji je bio unutra (Samsung) je malo kašljucao, no na vrijeme sam ga zamjenio (ubrzo je kihnuo).
Ukratko, korisnici svašta napucavaju po svojim mašinama pa se kasnije čude kako im ne radi...
dodajmo još k tome sve one koji su se prebacili s windowsa i donijeli sa sobom sve, na Macu nepotrebne, navade
i imamo forume pune "tvrdoglavih" nezadovoljnika... i hrpu riješenja savjetovanih od raznoraznih "stručnjaka" po netu, koja dodatno useru stvar...
Dakako postoje i hardverski kvarovi i bugovi, no nisu pravilo...