20.11.2013 | 12:34
Instalirao sam Mavericks na iMac. Čista instalacija i razočaran sam do besvjesti
Ono što je meni najvažnije to je nestalo netragom. iMovie je totalno usran. Nema više opcije za označavanje chaptera, veza sa iDVD se izgubila i na silu hoće moje projekte da prebaci na iCloud iako mi ta opcija totalno glupa i nepotrebna jer sve video uratke ubacim u iTunes medijateku ili pak spržim DVD. To sa iCloudom je možda ok za kratke clipove, ali sigurno ne i za video dužine veće od 20 minuta. Strašno!!! Pored svega još su sad napravili da iMovie radi poseban folder u koji sprema sve evente i projekte baš kako to iPhoto radi sa slikama. Kakva debilana! Prije sam mogao ručno kopirati i micati evente i projekte, a sad ovo...
Rad sa vanjskim WD diskovima je ok jer se sada uopće ne uspavljuju pa ne moram čekati da se pokrenu kad ih zatrebam nakon kraće pauze, ali je problem da se ne uspavljuju ni onda kad stavim iMaca da spava. Naravno WDdiskManager nije kompatibilan sa Mavericsom što jednim dijelom zamjeram i Appleu, ali i Western Digitalu!!!
iTunes i dalje voli progutati svu memoriju kad se pokrenu jer onda stalno nešto šaraju po disku gdje se nalazi medijateka, a ni Safari nije nevinašce pa stalno raste i papa memoriju. Dakle, po tom pitanju ništa novo.
Ovo mi je i više nego dovoljno da se vratim starom dobrom ML i to još dok mi je sve na vanjskim WD diskovima dostupno, jer sam čitao po netu da jako puno korisnika ima problema sa Mavericksom i vanjskim WD diskovima i mnogi su ostali bez podataka na njima!!
Palac dolje za Apple i ovo njihovo novo nedonošče od Mavericksa!