Po mojem iskustvu, barem do sada, za Mac se još uvijek može reći "It just works...", barem u usporedbi sa Windowsima...
A ja sam ipak veći dio svog "kompjuterskog" života proveo na Windowsima, i mogu ti reći da ove zadnje tri godine kako sam se u potpunosti prebacio na Mac, i za posao, i za po doma, smatram godišnjim odmorom u odnosu na to razdoblje...
Što se tiče programa za praćenje procesa na Mac-u, mislim da nisu potrebni, ali budući da smo mi tu na forumu ipak malo "geekovi", da nas te mašine ipak zanimaju malo više od prosječnog korisnika, da su nam osim alata ipak pomalo i hobi, zato vjerojatno volimo i malo više zaviriti "pod haubu"... Ja recimo vrtim smcFan control da vidim temperaturu procesora, ne zato što mi taj podatak zapravo nešto pretjerano pomaže, nego iz čiste znatiželje da vidim od čega će se makina više zapuhati a od čega manje...
Neki dan sam napravio čistu instalaciju Windowsa na prijateljevom kompjuteru... Ne bi ja više natrag na tu, "tamnu stranu", ako baš ne moram...
Bas to sto kazes...
Nego na Mavericksu sam primjetio da taj mali bedasti smcFanControl navodno troši jako puno resursa i bakterije za ono što radi,
zato su valjda u Appleu i izbacili one animirane ikonice iz menija...
Ja sam ga također koristio i nakon što sam ga maknuo lakše mi je, ne gledam više gore i zabrinjavam se oko temperature...