12.12.2013 | 01:16
Da se i ja malo javim...
Svoj MBP iz 2010 od originalnoga SL-a pa do Mavericksa uredno upgrejdam putem combo updateova ili kompletnih instalera (L, ML, ...)
Promijenio usput već dva HD-a u njemu i nikad nikakvih problema. Pojedine nestabilnosti riješene uklanjanjem raznih programčića koje volim isprobavati, a bome isprobao sam ih gomile, šta ću, ne mogu si pomoći. Na stroju radim posao, surfam i radim sve ono što vole mladi...
S Mavericksom sam zadovoljan, i ja isto volim evolucijske pomake i optimizaciju... pa mi je drago kad malo popeglaju soft, a nisu od SL-a
Iz svoga iskustva mogu reći da je većina problema na Mac OS-u, kako X-u, tako i na onima prije X-a uzrokovana korisnikovim instaliranjem svakakvih đinđiminđi i prčkanjem po sistemu (moj hobi još od 7-mice, kome još fale resource i data forkovi u systemu i finderu ?
pa oda creator i type tagovi i ostale zaboravljene sitnice...).
Ja se osobno čudim da mi sve radi kak spada... no valjda sam se tokom godina naučio biti konzervativan s izborom programa, a pogotovo onih rezidentnih koji se vrte po meniju i pozadini...
S druge strane, kad su nove mašine u pitanju, ponekad treba pričekati update za neki fix...
Kao jednu od solucija preporučio bi alat koji se zove Mavericks Cache Cleaner, no oprezno s njim, ima gomilu opcija, no ako se neki od cacheova koruptira, zna to riješiti njegovim čišćenjem, ali to ne spada u domenu redovitog održavanja... Pročitati uputstva prije...
Chegevara, barem jedan clean install u životu ti ne gine, mora se i to, nisu windowsi, ali jumf je jumf