Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

26.10.2013 | 21:07
Riba kaže:
U redu, ali to i dalje ne objasnjava zasto su uklonili korisnu opciju kod Quicktime eksporta. Vjerujem da ima neki razlog, nisu valjda samo zlobni...

Kod mene je pretpostavka da su išli unificirati Keynote s OS Xa, iOSa i iClouda - tako da je isti na sve tri platforme - slijedom toga su okrljaštili neke od naprednijih opcija u njemu, kao i u Pagesima i Numbersima. Za očekivati je da će to s vremenom vratiti ili zamijeniti nečim boljim.
26.10.2013 | 21:22
Instalirao ga za sada na kućni Air - nisam imao prilike mnogo sjediti na njemu, jer sam uglavnom u uredu - no primjetio sam nešto što iritira - pa mi recite da li i vi to kužite.

Naime, na starijim verzijama (prije 10.9) mi je uvijek uključeno "Always open folders in new window" jer mrzim kad mi je sve u jednom, pa se moram vraćati sim tam. Navika još sa classic OSa.

10.9 nema više tu opciju - zamijenjena je tabovima. I ono malo što sam radio mi se čini da ne mogu dobiti stari workflow da mi otvara nove prozore za sebe, a ne u tabovima ili u istome...

Jel skužio netko što me muči?
26.10.2013 | 21:27
Gdje je nestala strijelica,kad hoću editirati neku sliku u preview_u,nudi mi samo ravnu liniju a ne strijelicu?
26.10.2013 | 21:30
@Vanjuška

U Finder Preferences-General- Isključi "Open folders in tabs...", međutim morati češ držati cmd+dvoklik.
26.10.2013 | 21:35
@cariblanco

Kada klikneš na tu ravnu liniju sa desne strane se pojavi više linija, pa kada klikneš na njih pojavi se između ostalog i strijelica.
26.10.2013 | 21:55
Zasad prvi dojam je OK. Izglancali su izgled Boot screena, launchpada i jos nekih sistemskih aplikacija (prvi dojam).
Svi kontakti su tu, cak i oni lokalni (All on My Mac).
Spotlight se indeksira pa je trenutno spor.
Sad idem testirati da li sve bitno radi od 3rd Partya...
Inace ova unifikacija Mac OS-a i iOS-a na kraju i nije losa (prije me zivcirala), stvara dojam opustenosti i poznatog okruzenja jer zaboravljam na kojem sam uredjaju.
26.10.2013 | 23:03
Primjetio sam da kada u App Storeu klinek nam Update pod Updates i počne download, gumb i dalje ostane "Update". Drugim riječima tamo ne vidim da se nešto i downloada, vidi se samo u LaunchPadu. Sitni bug pretpostavljam.
Naletio sam na katastrofalan problem, Pinball Arcade mi je zaboravio sve kupljene stolove!
26.10.2013 | 23:12
Meni i dalje jede memoriju i to bas nenormalno
2013_10_26_10.png
26.10.2013 | 23:13
Digunt samo safari,mail i skype,. Ovo je nakon purge komande
2013_10_26_10-33ae997cff6571d21d20e4dbfb3a9e28.png
26.10.2013 | 23:26
Pa meni nije tu nista posebno cudno, ovisi sto ti je u Safariju otvoreno. OS ce nastojati maksimalno koristiti memoriju za cache, sve dok se ne radi swap file nema razloga za zabrinjavanje. Kod mene 16GB RAMa, kaže 10 zauzeto a imam otvorenu Operu, Postbox, Twitter i App Store.
26.10.2013 | 23:36
Problemi sa pokretanjem Parallels 9 (zadnji update) na Mavericksu, nece bootati u Windowse. Idem napraviti repair permission.
26.10.2013 | 23:47
pero69 kaže:
Renzo kaže:
Sinkronizacija kontakata i kalendara sa iPhoneom na Mevericksu je moguća isključivo putem iClouda
www.macworld.com/article/2057971/sync-co...ericks-you-dont.html

Tu pise da nije moguce vise lokalno drzati kontakte. Vjerojatno ih je moguce syncati sa MS Exchange-om, GMail i Yahoo serverom.
Ako je tako, onda sto se mene tice nema niti potrebe za lokalizacijom. Znati cu uskoro.

Što je točno onda s ovim? Zaista se ne može syncati iPhone i Mac direktno, bez iClouda?
27.10.2013 | 00:01
A izgleda da ne može.
If you use OS X Mavericks v.10.9 or later, your contacts, calendars, and other info are updated on your computers and iOS devices via iCloud. For more information, see iCloud Help at icloud.com.
http://support.apple.com/kb/PH12117
27.10.2013 | 00:11
Iako stvarno ne znam šta im je ovo trebalo.
Ako se ostale stvari mogu sikronizirati putem USB-a zašto kontakti i kalendari ne.
Zar stvarno moraju znati s kim, kada i gdje se nalazim.
27.10.2013 | 00:20
smayoo kaže:
pero69 kaže:
Renzo kaže:
Sinkronizacija kontakata i kalendara sa iPhoneom na Mevericksu je moguća isključivo putem iClouda
www.macworld.com/article/2057971/sync-co...ericks-you-dont.html

Tu pise da nije moguce vise lokalno drzati kontakte. Vjerojatno ih je moguce syncati sa MS Exchange-om, GMail i Yahoo serverom.
Ako je tako, onda sto se mene tice nema niti potrebe za lokalizacijom. Znati cu uskoro.

Što je točno onda s ovim? Zaista se ne može syncati iPhone i Mac direktno, bez iClouda?

Napisao sam da nikakvih problema sa kontaktima nisam imao. Svi su tu i iCloud, Exchange, GMail i local i sinka ih OK preko svih tih clouda.
Sto se tice sync contacts preko iTunesa bez iClouda, to nisam isprobao, niti cu jer tu opciju ne koristim vec godinama.
27.10.2013 | 00:47
Evo proradili i parallels 9 na Mavericksu, ali tek nakon reinstall Parallels tools.
27.10.2013 | 01:06
Renzo kaže:
A izgleda da ne može.
If you use OS X Mavericks v.10.9 or later, your contacts, calendars, and other info are updated on your computers and iOS devices via iCloud. For more information, see iCloud Help at icloud.com.
http://support.apple.com/kb/PH12117

Hja... onda neće Mavericks na moje Macove... Osim ako se ne pojavi 3rd party softver koji će omogućiti lokalnu sinkronizaciju. Ubuntu mi je sve simpatičniji... Ili Debian. Whatever...
27.10.2013 | 01:06
Evo ukratko moje iskustvo sa Mavericks je odlično. Upgrade prošao brzo bez ikakvih problema, nisam radio nikakav poseban backup instalacija je sve odradila sama. Novi OS X radi savršeno brźije je i lakš istovremeno i to se osjeti u radu. Baterija drži duže. Safari je nešto brži pogotovo skrolanje. Uglavnom pre zadovoljan!
27.10.2013 | 01:29
discussions.apple.com/message/23492003

Ukratko, workaround za novi "feature" (sync samo preko iClouda) je dići svoj vlastiti CalDAV i CardDAV server u svojoj vlastitoj LAN mreži. Ideja vrijedi nešto čačkanja. Ali slažem se komentarom jednog od sudionika:

Apple simply removed a main advantage of the iPhone for no good reason.
I'm certainly starting to look at other options. If I have to do complicated workarounds for something that should be simple I can start using Android.

Efektivno, ispada jednostavnije syncati Samsung smartphone s Macom, nego iPhone.
27.10.2013 | 01:30
meni jede memoriju , to nije normalno. ima li jos ko takav problem?
27.10.2013 | 02:39
scarface32 kaže:
meni jede memoriju , to nije normalno. ima li jos ko takav problem?

A kako znas da ti jede memoriju??
27.10.2013 | 04:34
tomislav.c kaže:
Nisam power user calendara, ali to sad konačo izgleda bolje, a ne onaj smijeh koji smo imali do sada.

Slazem se u potpunosti. Od onog starog tesko da je moglo gore

Cak i Calendar na iPhone je smece zivo (malo bolji u iOS7) i brijem da Apple to namjerno nije htio napraviti kako treba, samo da bi ostavili prostora 3rd party developerima. Drugog logicnog objasnjenja nemam.

Gotovo svi iPhone korisnici koje znam koriste neki komercijalni kalendar, jer je onaj ugradjen u iOS smijurija Apple naravno uzima svojih 30% i svi zadovoljni
27.10.2013 | 06:39
tino1 kaže:
Ovo me muči:

[b]23.10.13 09:18:40,000 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR F1Mx kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80da1c9000

Napravio sam SMC Reset i ništa. Možda traži nešto šta nema na Air-u?
[/b]

Stavio sam ga na dvije mašine i na svakoj ovaj Error? Možete li, molim vas, pogledati u Konsolu imate li ovaj Error?

Meni se super sviđa. Radi ko sat. Jedna od dobrih stvari je da se može vidjeti koja aplikacija troši prekomjerno struje.
27.10.2013 | 09:07
smayoo kaže:
Efektivno, ispada jednostavnije syncati Samsung smartphone s Macom, nego iPhone.

Dodje ti na isto, Google te pak tjera koristiti gmail za sinhronizaciju. Dobra stara vremena kada je adresar bio tvoj i syncao si ga sam preko bluetootha...
27.10.2013 | 10:24
Ne. Za Samsung smartphone imaš Samsungov softver za Mac i syncaš ga direktno s kompom, bez googlea. Kabelom, wifijem, bluetoothom...
27.10.2013 | 12:53
Ostanu li sačuvane sve postavke i aplikacije nakon upgradea?
27.10.2013 | 13:33
shx kaže:
Ostanu li sačuvane sve postavke i aplikacije nakon upgradea?

Naravno.
27.10.2013 | 14:17
Je li itko primijetio da za vrijeme backupa vise nema TM disc animacije na desktopu? Da je TM backup u procesu na Mavericksu sada je jedva primjetno na ikoni TM u Menu baru (mala strelica na kruzicu ikone).
Screen_Shot_2013_10_27_at_13.png
27.10.2013 | 14:41
da to sam primjetio, kao i konačno da se novi tabovi u safari-u otvaraju pokraj prethodnog, a ne na kraju svih tabova. Još jedna sitnica koje me obradovala je i činjenica da je opet in new tab sada prva opcija na izborniku, a ne druga
27.10.2013 | 15:14
Sve u svemu, mocnije od ML (prvi dojmovi).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO