Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

24.10.2013 | 11:35
Pojma nemam, jednom sam pokusavao eksportirati prezentaciju u HTML i to je bilo neupotrebljivo tako da nemam neka velika ocekivanja s time.
24.10.2013 | 12:20
Mozda nema vise potrebe za tom opcijom jer mozes u iCloud keynote otvoriti i odraditi prezentaciju na bilokojem sistemu, pa cak i editirati
24.10.2013 | 12:24
Mislio sam na pokretanje prezentacije kroz Keynote webapp na www.icloud.com
Kreiras Keynote dokument na desktopu, pohranis na iCloud i onda od bilo kuda obicnim browserom pristupis dokumentima na iCloudu. Tako bi to trebalo raditi ako sam dobro shvatio iWorks iCloud novu Appleovu filozofiju.
24.10.2013 | 12:24
Tako da ni tvoja prezentacija vise nije tvoja?

I zasto se uvijek pretpostavlja da je Internet svugdje dostupan?
24.10.2013 | 12:28
Riba kaže:

Pa pretpostavimo da vecini UREDSKOG svijeta je
24.10.2013 | 12:37
Defou kaže:
Riba kaže:

Ali školskog (nažalost) još nije.
24.10.2013 | 13:00
Defou kaže:
Riba kaže:

Koliko imas iskustva s time?
U vecini korporativnih okruzenja pristup Internetu nije otvoren, pogotovo ne nekom tamo iCloudu i slicnim servisima.
24.10.2013 | 13:14
Nesto malo, da. U pravu si. Windows IT ekipa i glupi ljudi koji bas kao da vole prikupljati viruse i trojane

Ali ne razumijem zasto bi se Apple brinuo za to. Oni su sada osigurali da se Keynote moze koristiti i van Mac OS okruzenja i to je dovoljno.

Ostali neka se brinu za probleme koji im ne dozvoljavaju da pristupe internetu
24.10.2013 | 13:43
Riba kaže:
Defou kaže:
Riba kaže:

U vecini korporativnih okruzenja pristup Internetu nije otvoren, pogotovo ne nekom tamo iCloudu i slicnim servisima.

Kod takvih dodjes lijepo sa dvije Apple kutijice, jedna iPhone druga iTV i na njihovom korporativnom projektoru (gigantskom LCD-u) napravis prezentaciju usput koristeci Apple daljinski. Pristup internetu nije potreban jer ti se Keynote file nalazi na lokalno pohranjen na iPhoneu.
24.10.2013 | 13:54
Defou kaže:
Nesto malo, da. U pravu si. Windows IT ekipa i glupi ljudi koji bas kao da vole prikupljati viruse i trojane

Ali ne razumijem zasto bi se Apple brinuo za to. Oni su sada osigurali da se Keynote moze koristiti i van Mac OS okruzenja i to je dovoljno.

Ostali neka se brinu za probleme koji im ne dozvoljavaju da pristupe internetu

U redu, ali to i dalje ne objasnjava zasto su uklonili korisnu opciju kod Quicktime eksporta. Vjerujem da ima neki razlog, nisu valjda samo zlobni...
24.10.2013 | 14:07
Nisu oni zlobni vec samo pokusavaju sto vise zaokruziti vode na svoj mlin.
24.10.2013 | 14:29
Jel i vama, kad imate više tabova u Safariju i kliknete CMD+Q, sustav quit-a Safari bez upozorenja da imate više otvorenih tabova? Kako često gasim tabove s CMD+W, prijašnja verzija mi je bila zgodna kad mi se prst pomakne s W na Q. Ovo me sada malko živcira.
24.10.2013 | 17:42
Nekako imam dojam koda su mi drugačji fontovi,jel to još netko primjetio? Inače sve dobro radi zasad..
24.10.2013 | 22:42
Navodno je sistemski font sitno izmjenjen ali ljudi kažu da se razlika ne vidi golim okom.
25.10.2013 | 03:31
Sve je izgledalo sasvim ok i uobicajeno nakon upgrade-a sa Mountain Lion-a na Mac Mini-ju Late 2012 u kojeg sam stavio 16GB OWC RAM-a. Racunalo sam ostavio preko noci i stavio na skidanje ponovno Mavericks kroz App Store. Nakon nekih 4-5h rada racunalo se samo od sebe ugasilo. Nakon boot-anja nisam dobio nikakvu poruku o gresci, a postavke su da nikada ne ide u sleep. Boot je trajao nesto dulje nego inace, ali ne previse. Prije Mavericks-a mi se ovo nije desilo bas niti jednom. Trenutno ne znam kako ispitati zasto se desio shutdown, ali sam nesto povrsno vidio da se to desavalo sa beta verzijama na nekim MBP masinama.
25.10.2013 | 09:35
Vidim da ste vise-manje zadovoljni sa Mavericksom, no meni je jako bugovit. Kao prvo ne koristi nista manje memorije nego Lion kojeg sam imao prije. Onda imam neki cudan problemcic sa dock-om. Naime dosta cesto mi se automatski hide-a iako to nije namjesteno u postavkama. Java mi se updejtala jedno 3-4 puta (nikako nije zavrsavao updejt, dodje do zero kb i tako stoji, no to sam rijesio). Jutros ne mogu klikom na ikonu finder-a ga otvoriti, nego pise u kutu pored jabuke Finder, ali stojim u aplikaciji u kojoj sam bio prije.
Uglavnom jos nista preozbiljno, ali zivcira
25.10.2013 | 09:55
Riba kaže:

Bas sam provjeravao tu kod sebe, bankarska tvrtka, nema pristupa skoro nicemu, kompovima su disejblani USBovi i optike, jedino mozes na gmail, ali i to bez attachmenta, nikakav img sharing, dropbox, box, nista to ne radi, a evo icloud radi bez problema, sve aplikacije.
25.10.2013 | 10:01
@lukarak očito iCloud nije od odjela sigurnosti klasificiran kao site koji može služiti za curenje inforamacija ili nešto preko čega bi se mogao napraviti neki exploit. Ako ništa od svega od Mail app bi mogao biti problem, ali ne možeš braniti jednu jedinu web aplikaciju u sustavu koji nije pod tvojom kontrolom.
25.10.2013 | 10:32
rusty kaže:
@lukarak očito iCloud nije od odjela sigurnosti klasificiran kao site koji može služiti za curenje inforamacija ili nešto preko čega bi se mogao napraviti neki exploit. Ako ništa od svega od Mail app bi mogao biti problem, ali ne možeš braniti jednu jedinu web aplikaciju u sustavu koji nije pod tvojom kontrolom.

Provjeravao sam samo ove creation appove. Mail app ne radi, istina

Tak da ocito mozes branit samo jednu aplikaciju
25.10.2013 | 10:48
Prije ce biti da se radi o blokiranim POP/IMAP protokolima, ali u načelu može se blokirati promat po najraznoraznijim kriterijima. No odlutali smo u offtopic, pa evo samo da spomenem da skidam i ja Mavericks.
25.10.2013 | 11:32
Riba kaže:
Prije ce biti da se radi o blokiranim POP/IMAP protokolima, ali u načelu može se blokirati promat po najraznoraznijim kriterijima. No odlutali smo u offtopic, pa evo samo da spomenem da skidam i ja Mavericks.

Ne, ne, kad kliknes na mail ikonu u iCloudu se uopce ne zeli pokrenut. Al kome treba, keynote radi super, i pages i numbers, cak sam i spremio dokument bez problema.
25.10.2013 | 11:48
E da, sto se tice memory managementa, iz Hackintosha sam uklonio 20 GB rama i ostavio 4, trebalo mi je za drugi, i ML mi je nakon toga znao poswapat po parsto megabajta. Mavericks vise ne swapa, al imam oko 600 MB compressed. Sasvim ok poboljsanje.
25.10.2013 | 20:26
Da li je moguće da Mavericks pokrenem u VirtualBoxu kao virtualku?

Pokušao sam po ovim uputama, ali zapnem na koraku kada pokrenem "InstallESD.dmg.tool -B -i InstallESD.dmg -o Output.dmg", dobijem "-bash: InstallESD.dmg.tool: command not found".

EDIT: zaboravio dodati bash ispred naredbe.
25.10.2013 | 22:04
Info o raspletu moje situacije:

Vratio sam se na ML (thanks to Time Machine), napravio prvo one Java, Safari i iTunes Update, pa tek onda išao na Upgrade to Maverics i sve radi OK.

Malo brže i življe

Eto
25.10.2013 | 22:30
Pojavi li van se indikator novog maila na ikonici na Docku kad vam stigne mail? Meni ne i živcira me samo tako!!
25.10.2013 | 22:41
tino1 kaže:
Ovako je najjednostavnije napraviti bootable stick:

Ima Tool koji se pokreće preko Terminala:

$sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ime-USB-Sticka/ --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/ --nointeraction

Traje cca 10min.

Stvar radi ali mali ispravak. Na terminalu prvo treba posebno izvrsiti sudo su pa tek navedenu kobasicu. Osim toga blank-ove u imenu na command line-u treba escapeati sa backslash-om tako da sve skupa izgleda ovako:
macvm:~ jmirakul$ sudo su
Password:
sh-3.2# /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ime-USB-Sticka/ --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/ --nointeraction

Edit: Sad sam tek shvatio da forum filtrira backslashe.
25.10.2013 | 23:53
jmirakul kaže:
Edit: Sad sam tek shvatio da forum filtrira backslashe.

Da, to je problem. Mislim da je ispravljeno u novoj verziji. Uskoro.
  • User
  • Posjetitelj
26.10.2013 | 00:20
Upgradeao radi novotarija ispod haube i tabbed Findera ( i novih wallpapera ). Sve ostalo zgodni dodaci, ali relativno nebitni. iBooks mi je nezanimljiv, a s Mapama sam se malo poigrao i onda ih ugasio.

Što se rada tiče, nemam nikakvih problema. Ja zadovoljan
26.10.2013 | 00:33
nadao sam se da ce airdrop raditi izmedju iOS-a i OS X-a… nada je kurva!

ovo ostalo neka se vrti jedno mjesec dana pa cu biti pametniji!
ali recimo za notifikacije mogu odmah reci da su bolje. mogu odmah odabrati "odgovori" na mailove ili imess poruke, nema vise pop-up prozora posred ekrana da me podsjeti kako nisam napravio backup par dana nego me kulturno i diskretno obavijesti

nego ne kuzim bas icloud keychain… par puta me pitao dali zelim da zapamti neki pass, vecinom me nije pitao nista, pa onda te lozinke ne povlaci na druge uredjaje… kakva su vam iskustva?

i da, jedna stvar koju su makli a strasno mi fali. kad sam nervozan imam obicaj "svajpati" gore sa 4 prsta za pristup mission controleu, i onda odmah "svajpati" dole, i tako 5, 6 sekundi. to me smirivalo! sada se mora pricekati par trenutaka da ulovi ovaj drugi "svajp". djubrad!
26.10.2013 | 01:47
Kad sam instalirao ovog "besplatnog vraga" ne radi mi više moj WD My Book Elite http://support.wdc.com/product/download....upid=122&lang=en. Čini mi se da nema podršku za novi sistem. I što sad da radim? Prikopčao sam ga na moj PC i normalno radi i učitava. Čak ni preko Disk Utillity ne mogu ga montirati (mount), jednostavno se pravi lud da ga ne prepozna i nema žute ikonice vanjskog diska već samo WD SmartWare. Ima netko nekakvu ideju?

Evo o tome pišu i ljudi na Applovim stranicama https://discussions.apple.com/thread/547...start=0&tstart=0
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO