26.10.2013 | 13:00
User kaže:
smayoo kaže:
Sada, akobogda, nabavljam novi MBP pa će na njega Mavericks jer kad već mijenjam OS (na novi MBP 10.6 više ne ide), onda ću promijeniti na najzadnju verziju. Pa ako bude previše problema, bit će mi to zadnji Mac, a na njemu Ubuntu
Ne želim sad pokretat Linux vs. OS X diskusiju,
Ni ja. Takva diskusija ne može imati nikakav konstruktivan tok.
ali me zanima zašto baš konkretno Ubuntu?
Jer je najbolje podržan po pitanju prilagođavanja, instaliranja i korištenja aplikacija. Nisam baš lud od želje da svaki put petljam s make fileovima i kompajliram svaku aplikaciju koja mi treba.
Moje iskustvo s njim je da na nekim mašinama zna radit OK, a na nekima stalno izbacuje da je došlo do greške.
I moje isto. Moje je iskustvo da na novim mašinama radi super, a na onim starijima kilavi.
Samo mi se čini da je OS X još uvijek dosta robusniji od Ubuntua.
Slažem se, jest. Samo, ako zaključim da se nova verzija Mac OS-a udaljava od onog što meni odgovara, postavlja se pitanje, dugoročno, zašto bih ja plaćao toliki novac za nešto što mi odgovara sve manje, umjesto sve više?
U ovom času, kako ja to vidim, Ubuntu napreduje, a OS X stagnira, dok šefovlje u Appleu odlučuje što će uopće s njim raditi, da li da ga ubije potpuno i počne od svega raditi iOS igračke za balavurdiju, ili da možda ipak nastavi raditi nešto za ljude kojima je kompjuter više od kućanskog aparata ili skupe igračke.