Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

27.10.2013 | 16:04
Prilicno jadan update kada WOW efekt izaziva da je stavka u izborniku prva umjesto druga

Ja nicim posebno nisam odusevljen, osim memorija/baterija stvarima ali kako imam 16GB ni to me puno ne dotice.

Ostalo je sve kozmeticke naravi i uopce nije dostojno potpuno nove verzije OS X.

Pristojan service pack i nista vise od toga... ali poklonjenom konju ne treba gledati u zube
27.10.2013 | 17:15
Pa i ML nije bio nista drugo nego peglanje Liona (service pack).
27.10.2013 | 18:22
pero69 kaže:

Slazem se

Mavericks ce neminovno pod noz, da slijedi dizajnerske smjernice iOS 7, to ce valjda biti naredna velika verzija OS X.

Iskreno se nadam da nece puno stvari pokvariti. Meni ovo evolucijski, mic po mic, bolje odgovara
27.10.2013 | 18:30
drlovric kaže:
pero69 kaže:

Slazem se

Mavericks ce neminovno pod noz, da slijedi dizajnerske smjernice iOS 7, to ce valjda biti naredna velika verzija OS X.

Iskreno se nadam da nece puno stvari pokvariti. Meni ovo evolucijski, mic po mic, bolje odgovara

Kako rekoh i meni ova unikfikacija OS X i iOS-a, kada malo bolje razmislim, odgovara.

Lovricu

Poucen i tvojim primjerom, LOL!, narucio sam BTO Retinu zadnje generacije sa 16GB RAM-a...mogu li ocekivati da vise onaj sareni kruzic pri pokretanju aplikacija necu vidjati barem neko vrijeme (pogotovo onih iz palete MAC Office 2011)?
27.10.2013 | 19:55
Za one kojima je bitna Java na Mavericks-u, info da po defaultu fakat vise nema Apple-ove Jave6 SE vec se Java7 mora posebno skinuti sa Oracle-ovog site-a. Zgodno je to sto kad na terminalu utipkamo java -version pojavi se GUI prozor koji nas odvede direktno na stranicu za Java7 download. Prilikom upgrade-a sa ML na Mavericks instalacijski program obrise sve prijasnje verzije Jave sa sistema. Neke starije aplikacije jos za sada neznaju korisiti Oracle-ovu Javu (instalirana na drugo mjesto u sistemu) pa javljaju da Jave nema i nude opciju za download/install Apple-ove Jave6. Nakon toga sve postaje isto kao i na ML-u.
28.10.2013 | 04:17
Pero nema kruzica nikakvih. Sve radi munjevito brzo.

Jedini kruzic koji vidim je onaj od Windows 8 kada se bootaju u Parallels

Cestitke na novom stroju. Uzivaces u svakom danu, vjeruj.

Meni je rMBP brutalan laptop i meni na pamet ne pada kupovati bilo sto drugo u skorijoj buducnosti.

Mozda sam ja jedan od onih rijetkih sretnika koji primjete vizualnu razliku na Retina display

Obvezno AppleCare rijesi!
28.10.2013 | 08:06
Ja nisam primjetio neka poboljšanja u brzini....ali sve je sjelo ok....e sad neki programi mi ne rade a bitan mi je XMBC....ver 13 ne radi miš a patch na 12.2 ne radi - jel neko rješio xmbc na ovoj verziji?
28.10.2013 | 08:08
Hvala, hvala...

To i ocekujem.
Nakon 4 godine, vrijeme je za novi stroj. Cekao sam pola godine da nadograde postojecu seriju rMBP, na kraju se isplatilo cekanje.

Na MBP pod Parallelsima, odavno sam maknuo Win 8 i vratio Win 7 (trebaju mi samo radi odredjenih poslovnih aplikacija koje rade za sada samo pod Windowsima, iako bi se i to moglo promijeniti vrlo uskoro).

Win 8 imam na jednom drugom Ultra booku, a tamo je to built in sustav radi touch screena (da nije i od tamo bi ih maknuo jer su smece).

Kakogod, ocekujem uzivanje u radu na novom stroju bas kako sam i godinama uzivao na starom.
28.10.2013 | 08:41
Evo par sakrivenih background sličica: /Library/Screen Savers/Default Collections/
28.10.2013 | 23:26
Ovisnici o Pinball Arcade, ne upgradeajte! Nestali mi stolovi, kaže support:

"Yes... it seems Mavericks shotgunned alot of our functionality. We're working to resolve it, but I'll see if we can get your tables back as soon as possible. "

28.10.2013 | 23:45
Pozdrav, imam problem od clean install mavericks, kada odem na sleep, monitor se ugasi istog trenutka, ali imac radi jos nekih 20-ak sekundi prije nego ode u sleep, na ML je radio normalno, nisam nista uspio rijesiti googlanjem, pa možda netko ovdje zna u čemu je problem, priložio sam screenshot console log-a . U 22:37:22 sam pokrenuo sleep, u 22:37:42 napokon se gasi.
Screeny_Shot_28.png
29.10.2013 | 04:18
Riba, jest ti dugo i trajao Pinball
29.10.2013 | 06:45
markobb kaže:
Pozdrav, imam problem od clean install mavericks, kada odem na sleep, monitor se ugasi istog trenutka, ali imac radi jos nekih 20-ak sekundi prije nego ode u sleep, na ML je radio normalno, nisam nista uspio rijesiti googlanjem, pa možda netko ovdje zna u čemu je problem, priložio sam screenshot console log-a . U 22:37:22 sam pokrenuo sleep, u 22:37:42 napokon se gasi.

Iz poruka u Console logu ne da se nista zakljuciti. Usporedit cu sa svojim, ali sam trenutno na poslu. Mozda netko drugi moze uskociti.
29.10.2013 | 07:12
drlovric kaže:
Riba, jest ti dugo i trajao Pinball

Ubilo mi kljucnu aplikaciju!

13___1_1.jpg
29.10.2013 | 08:46
Pozz, imam pitanje pa da ne otvaram novu temu. Na maverick's-u mi mbp sta hdd u sleep nakon par sati. tj uvece poklopim i ujutru mu treba pola minute da dodje sebi. moze li se to kako iskljuciti nisam imao ti probema na ml. podsjeca na s*anja sa windowsima.
29.10.2013 | 09:55
markobb kaže:

meni je na 27" iMac i5, middle 2011, od kada sam stavio gore Mavericks, sleep totalno neaktivan. Tj. kad stavim u sleep, ekran se ugasi, ali ventilatori jos uvijek rade kao u radnom modu. I pustio sam nocas tako preko noci, misleci da ima neki vremenski odmak za gasenje, ali jutros su ventilatori i dalje normalno radili ( cijelu noc ! ), tako da moguce da ima neki bug sa odlaskom u sleep. Probati cu danas popodne prokopati po postavkama, pa mozda nadjem uzrok.
29.10.2013 | 10:02
nbojiccc kaže:
Pozz, imam pitanje pa da ne otvaram novu temu. Na maverick's-u mi mbp sta hdd u sleep nakon par sati. tj uvece poklopim i ujutru mu treba pola minute da dodje sebi. moze li se to kako iskljuciti nisam imao ti probema na ml. podsjeca na s*anja sa windowsima.

To je vjerojatno zato jer ti je ukljucen hibernate, i kod ukljucivanja mora ucitati kompletan memory dumo sa diska (u slucaju da imas 8GB memorije, to je 8GB podataka). To se na starijim sistemima iskljucivalo sa sljedecom naredbom u terminalu:

sudo pmset hibernatemode 0

Pozor: ovo iskljucuje i safe sleep, drugim rijecima ako ostanes bez struje ili ti se baterija isprazni izgubiti ces podatke.

Za ponovno ukljucivanje koristi se:

sudo pmset hibernatemode 3

Napominjem da ovo nisam testirao na Mavericks ali pretpostavljam da se nista nije mijenjalo
29.10.2013 | 12:35
tino1 kaže:
tino1 kaže:
Ovo me muči:

[b]23.10.13 09:18:40,000 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR F1Mx kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80da1c9000

Napravio sam SMC Reset i ništa. Možda traži nešto šta nema na Air-u?
[/b]

Stavio sam ga na dvije mašine i na svakoj ovaj Error? Možete li, molim vas, pogledati u Konsolu imate li ovaj Error?

Meni se super sviđa. Radi ko sat. Jedna od dobrih stvari je da se može vidjeti koja aplikacija troši prekomjerno struje.

Ako te sto tjesi, ponukan tvojim postom isao sam malo gledat kod sebe na Mountain Lionu po tom pitanju i imam sto vidjeti:
Oct 29 11:28:16 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR MSDS kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:17 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:44 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR LSSB kSMCKeyNotReadable(0x85) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:44 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:53 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:29:23 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:29:53 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000

I tako to ide ... Svake otprilike minute, a nekad i cesce. Nemam pojma sto je to. Primjetio sam da se cesce pojavljuje dok mi rade virtualke, pogotovo novi Virtualni Mavericks.
29.10.2013 | 12:48
jmirakul kaže:
tino1 kaže:
tino1 kaže:
Ovo me muči:

[b]23.10.13 09:18:40,000 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR F1Mx kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80da1c9000

[/b]

Stavio sam ga na dvije mašine i na svakoj ovaj Error? Možete li, molim vas, pogledati u Konsolu imate li ovaj Error?

Meni se super sviđa. Radi ko sat. Jedna od dobrih stvari je da se može vidjeti koja aplikacija troši prekomjerno struje.

Ako te sto tjesi, ponukan tvojim postom isao sam malo gledat kod sebe na Mountain Lionu po tom pitanju i imam sto vidjeti:
Oct 29 11:28:16 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR MSDS kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:17 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:44 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR LSSB kSMCKeyNotReadable(0x85) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:44 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:28:53 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:29:23 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000
Oct 29 11:29:53 kernel[0]: SMC:: smcReadKeyAction ERROR TC0D kSMCBadArgumentError(0x89) fKeyHashTable=0x0xffffff80311ab000

I tako to ide ... Svake otprilike minute, a nekad i cesce. Nemam pojma sto je to. Primjetio sam da se cesce pojavljuje dok mi rade virtualke, pogotovo novi Virtualni Mavericks.

Izgleda da to uzrokuju smcFanControl, iStatPro i slicne aplikacije. Vise o tome: discussions.apple.com/message/22976065#22976065
29.10.2013 | 14:04
jmirakul kaže:
jmirakul kaže:
tino1 kaže:
tino1 kaže:
Ovo me muči:

[/b]

Izgleda da to uzrokuju smcFanControl, iStatPro i slicne aplikacije. Vise o tome: discussions.apple.com/message/22976065#22976065

Ne tješi me, volio bi da ti sve radi kako treba.
Ništa bacio sam sva ta sranja dolje i isto. To je nešto u AppleSMC.kext. Pokušaj da to riješim mi je odmah sasadio cjeli Mavercks tako da sam ga sad morao ponovo peglati
29.10.2013 | 14:11
Možda ima veze sa virtualkom, možda virtualka želi kontrolirati SMC, a ne može zato što već radi OSX? Šta misliš?

Jer ovi momci s Hackintoshom instaliraju neki FakeSMC tako da im to simulira SMC procesor.
29.10.2013 | 16:09
tino1 kaže:
Možda ima veze sa virtualkom, možda virtualka želi kontrolirati SMC, a ne može zato što već radi OSX? Šta misliš?

Jer ovi momci s Hackintoshom instaliraju neki FakeSMC tako da im to simulira SMC procesor.

Uspio sam rijesiti problem.
smcReadKeyAction ERROR TC0D uzrokuje smcFanControl koji pokusava ocitati CPU die temperaturu ali ne uspijeva jer iStat Menus to na neki nacin blokira. Maknuo sam smcFanContorl, a njegovu funkciju sada dobro (nakon update-a) vrsi iStat Menus kojem sada rade Fan profile-ovi.
Po pitanju virtualke neznam kako Parallelsi i dali uopce emuliraju SMC. Uglavnom Mavericks pod njima fino radi, nikakvih errora nema u logovima.
29.10.2013 | 17:15
ja nemam FanControl možda sam ga nekad imao i ostale su neke mrvice nakon brisanja.
29.10.2013 | 17:24
Bok,

da ne otvaram novu temu,
kao mogu downlodati 10.9. a da ne idem direktno kroz app store i instalaciju.
Imam sporu vezu, pa bih htio skinuti negdje drugdje i nakon toga instalirati sa usb-a, kao je već netko opisao ranije.
Hvala.
29.10.2013 | 17:24
Meni isti problem na MacPro-u....tek kada maknem iStat Menus ide u sleep
29.10.2013 | 17:45
bkrstic kaže:
Bok,

da ne otvaram novu temu,
kao mogu downlodati 10.9. a da ne idem direktno kroz app store i instalaciju.
Imam sporu vezu, pa bih htio skinuti negdje drugdje i nakon toga instalirati sa usb-a, kao je već netko opisao ranije.
Hvala.

Na žalost nećeš moći nikako nego prvo skiduti cijeli OSX pa onda od njega napraviti Bootable USB stick ili posudi od nekoga Već napravljeni USB i onda instaliraj s njega.
29.10.2013 | 17:48
Hvala, znaci ne mogu skinuti na nekom drugom kompu i na njemu kreirati bootabilni usb?
Da li ako stisnem install na app storeu, odmah pocne instalirati, i samo skine pa trazi dopustenje za instaliranje?
29.10.2013 | 18:04
možeš ako taj drugi nije instalirao ili sve dok ne instalira. Nakon instalacije ga moraš ponovo skinuti. Prvo ga samo skine.
29.10.2013 | 19:24
mene isto zeza sleep. sve u redu ide ekran u sleep ,ali imac nece.kad ga upalim programi koje sam koristio prije sleepa ostali upaljeni. kod ML mi se i svi programi pogase. sta li moze biti.
29.10.2013 | 21:24
Sad sam skužio da ne radi još toga uz XMBC a ja fino ni manje ni više nego sva tri laptopa doma napravio upgrade, Power point mi se ruši još dodatno, neke verzije uopće ne rade sa novim osx-om....napravio downgrade na airu i čekam da se to malo popečira, meni i lion radi savršeno , sutra ostale rješim.. dosta dog anije radilo, što zbog verzije a što zbog osx-a
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 16 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO