Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

04.11.2013 | 00:00
Dali netko zna ako postoji add block za Mavericks-a neki koji radi. Safari.
04.11.2013 | 00:59
Kod mene izgleda da radi.
Screen_Shot_2013_11_03_at_23.png
04.11.2013 | 01:47
i meni je instaliran, ali glupi oglasi iskacu sa svih strana. uzasno
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
04.11.2013 | 13:42
primjetio sam da mi je iTunes promjenio č u è.. nakon što promjenim u infou, sve je ok.. ima neki način da to na svima samo promjeni?
04.11.2013 | 14:09
drlovric kaže:
Ima jos neko problema sa Mavericks Launchpad?

Pola ikona nedostaje, dok tekst ispod pise. I jedva jadan scrola izmedju stranica (swipe lijevo-desno).

Ostalih problema nemam...

Imao sam to isto, na istom kompu kao i ti, sa upgrade verzijom instalacije. Clean install i sve pet.
04.11.2013 | 14:09
Eto, nakon izvjesnog koristenja Mavericksa, moram prijaviti problem s Wifi-jem. Imam Macbook Pro Retina 15" Late 2012 15" model.
Primjetio sam da mi veza s vremena na vrijeme jako opada tj. skroz se smrzne. Imam vezu od 16 Mbit-a, a meni Retina postize 0,5 Mbit-a i to precesto.
Obzirom da imam i Iphone i stariji Macbook Pro (10.8 je gore), testirao sam na istim lokacijama u stanu i tu je slucaj 16 Mbit, no ne i na Retini (otkako imam Mavericks).
04.11.2013 | 14:11
ja osobno nemam niti jedan od simptoma navedenih ovdje. Mavericks sam stavio kao upgrade na MLa day1. Sve radi uredno, ko urica.
04.11.2013 | 14:15
Pa bas citam o tim simptomima i dosta se pise po forumima, postoje i neka rjesenja (jedno je cak i clean install), koja jos nisam pokusao ali budem danas.
04.11.2013 | 20:54
Meni se desava kad obrisem datoteku u finderu a kad je ukljucen cover flow, da ista ostane vidljiva u njemu
04.11.2013 | 21:14
Evo za one (poput mene) kojima je safari zeznut..

www.macrumors.com/2013/11/04/apple-prepa...-and-remote-desktop/
04.11.2013 | 21:27
Meni je jedini problem ram, iako u activity monitoru nista ne ide preko gb rama. a od 12 gb je free 4. hmm

jel moguce da to zeza svih koji su kupili neku nadogradnju pa sami nadogradili, pa mozda mavericks ne racuna to u sustav? gluposti govorim ali opet. mozda ne koristi potpuni potencijal?
04.11.2013 | 21:52
Meni sve radi odlično ,možda zato jer ja poučen lošim iskustvima nikad ne radim update nego uvjek čisti instal.Jedina nebuloza koja mi se dseila je da mi je wlan stik koji koristim prestao raditi kad sam promjenio "preferred language" na hrvatski.Nema šanse da ga natjeram da proradi i čim sam vratio jezik na engleski ponovo radi.Mislim da se takvo nekaj nebi smjelo događati...
04.11.2013 | 22:39
ma ja sam uradio cisti instal, pa me i memorija i log out zezala.sad na ML ,ljepota,sve radi kako treba.
04.11.2013 | 22:51
Meni manje vise sve radi kako treba osim par sitnica i nekoliko appova iz Mac App store-a. Ne primjecujem bitne razlike u fukcionalnosti u odnosu na ML.
05.11.2013 | 07:17
scarface32 kaže:
ma ja sam uradio cisti instal, pa me i memorija i log out zezala.sad na ML ,ljepota,sve radi kako treba.

Čekaj, tebe je na lanjskom 27" iMacu zezala clean instalacija Mavericksa?
Kako sam jošnov u Mac svijetu, kako si downgradeao na ML?
05.11.2013 | 09:10
Prilikom restarta pritisnem ctrl+cmd+r, i on mi sa servera skine ML. Probao sam prvo cmd+r ali kod mene se opet pojavi maverick. Negdje sam na netu nasao ovu kombinaciju i uspjelo mi je. S tim da sam stari iwork morao povuci sa TM jer Novi iwork ne podrzava ML ( apple glupost).
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.11.2013 | 09:30
Hmmm, ja sam probao na ML napraviti nadogradnju iWork aplikacija i dobio sam upozorenje da zadnja verzija ne radi na ML te mi je ponuđeno da skinem prethodnu verziju. Stvar je u tome da sam ja iWork dobio na DVDu uz iMac pa mi nikad prije nije dalo da skinem nadogradnje s Mac App Storea, a sad je prošlo bez problema, tako da mi sad konačno više ne vise na list aplikacija za nadogradnju, a na list kupljenih nemaju više dugme "Install" nego "Installed"
08.11.2013 | 14:52
Odkada sam na Mavericksu, back to my mac (screen sharing) mi radi samo na kucnoj wifi mrezi. Znaci ako se spojim na hotspot preko moba kaze drugi komp nije moguce naci. jer da je na drugoj lokaciji(the point being). jeli zna tko nesto o tome. imaju i drugi problema, probo sam resetirat ali nista.

isto u previewu, na retini, kada idem zoomat sa trackpadom uzasno steka. i safari( browasanje pdfa) na retini i imacu. nadam se da brzlo dolazi update.
09.11.2013 | 00:53
Pazite ovo. WiFi settinzi mi se pojavljuju pod Bluetoothom:

net1.png
09.11.2013 | 00:54
...a istovremeno Ethernet pod WiFijem. Kaže da mi nije kabel spojen na Wireless! :-D

net2.png
09.11.2013 | 14:29
Nakon updatea, ne mogu se spojiti na Mac s TeamViewerom. Ima li netko rjesenje?
13.11.2013 | 13:48
pero69 kaže:
Je li itko primijetio da za vrijeme backupa vise nema TM disc animacije na desktopu? Da je TM backup u procesu na Mavericksu sada je jedva primjetno na ikoni TM u Menu baru (mala strelica na kruzicu ikone).

To su sitnice kojim ti 10.9 štedi batweriju. Stvari poput takvih koriste procesor, samim time i bateriju, a za što? Tako da su to sve minimizirali maksimalno, što mi se sviđa!
13.11.2013 | 13:50
Renzo kaže:
U Finder Preferences-General- Isključi "Open folders in tabs...", međutim morati češ držati cmd+dvoklik.

Skužio i sam u međuvremenu, hvala svejedno. To mi je glupost koju na silu guraju, jebiga. Trebali su ostaviti jedan checkbox kojim bih sve ostavio kao prije. Jer ne koristim tabove u Finderu, a još manje ostale sheme...
13.11.2013 | 23:20
jel vama stekaju PDF, meni dal su u safariju ili u previewu uzasno stekaju, i na imacu i na retini
14.11.2013 | 10:46
stefanjos kaže:
jel vama stekaju PDF, meni dal su u safariju ili u previewu uzasno stekaju, i na imacu i na retini

Imam peglu:
MacBook Pro 15-inch Early 2008, 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, GB 667 MHz DDR2 SDRAM, KINGSTON SV300S37A240G, OS X 10.9
i ne štekaju PDF.
14.11.2013 | 22:39
meni je retina ova prva, 13 inchna, znaci gen prije ova sta je izasla sada. i uzasno steka, pogotovo kada pincham zoom na trackpadu, a na imacu 2.5 ghz i5 12 gb rama isto tako kod skrolanja. uzas, a posebno je iritantno kada ucim pa moram na brzinu na neku str pri dnu i onda cekaj cekaj -.-
14.11.2013 | 23:56
Ni kod mene pdf-ovi ne stekaju (MBP 17 mid 2009,2,8 GHZ 8 GB RAM, Mavericks), a default program kojim ih otvaram je Adobe reader. Ne steka niti u Previewu.
Probaj testirati sa razlicitim programima, ne bi trebalo nista stekati, to te nesto drugo zeza, nije problem u 10.9.
15.11.2013 | 04:14
Stefanjos:

Skini neki drugi PDF reader pa pokusaj s njim, cisto da elminiramo nekoliko mogucnosti.

Meni preview recimo nekada nece da swipe stranice PDF casopisa. Klizim po trackpad ali nista se ne dogadja. Ili ako je veliki PDF, zaglavi na 98 stranici (karikiram) i nece da makne odatle.

Radi se o custom order rMBP 15" na kojoj sve ostalo radi kao podmazano, tako da je evidentno da Preview ima sitnih problema.

Sreca pa imas puno kvalitetnijih programa za pregled PDF
15.11.2013 | 09:47
Preporucam Adobe pdf reader (besplatan je). Koristim ga svugdje (Mac OS X, iOS, Win).
18.11.2013 | 11:28
Vi s laptopima i Mavericksom, jel vam se smanji brightness kad otkopčate kabel? Meni ne!! Živcira me što se zaboravim onda i baterija mi kraće traje zbog toga...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.41 Seconds

Provided by iJoomla SEO