28.07.2014 | 18:46
MacSlavko kaže:
Ja nisam nikako mogao izliječiti onaj svoj Finder (nije čak ni otvarao prozore ni file-ove) pa sam se kroz TM vratio nazad na Mavericks.
Potom sam na zasebnoj Test-particiji s bootabilnog USBa ponovno instalirao 10.10 PB1 uz Clean Install (thnx jmirakul za Terminal komandu gore)! Sve radi kako treba, uključujući i Finder!
Ne smrzava se, normalno kopiram, Drag&Dropam file-ove iz prozora u prozor, baš kao i na Mavericksu...
Sad me samo zanima kako to izvesti i na Main particiji?
Napravim i tamo Clean Instal pa s Migration Assistant povučem samo podatke i aplikacije? Moglo bi upaliti...
Ako ne, opet će kompletni TM BackUp odraditi svoje
Ha, uvijek je bolje instalirati OS u cistopis, pogotovo Beta verzije. Mislim da bi ti clean install + Migration Assistant isto trebao raditi.
Kod mene je danas ispao problem cloniranja postojece 10.10 instalacije. Zelim si napraviti backup image prije nekih zescih testova i instalacija, ako se nesto gadno zaje.. mogu elegantno vratiti stanje od prije. Najnoviji Carbon Copy Cloner ne uspjeva kopirati Yosemite particiju. Prilikom pokretanja CCC-a na 10.10 odmah kaze da nece ici. Pokusao i iz 10.8.5 sa spojenim vanjskim 10.10 diskom. Kloniranje super krene ali se negdje pred sam kraj zaglavi i onda nakon 10-15 minuta kaza da je nastupio nekakav timeout i sve abortira.
Nista, morat cu se posluziti TM-om, pa i njega treba isprobati.