19.10.2010 | 11:57
1. Finder (ja nemam memory leackova vjerojatno jer koristim OSX V.x) mnoga proširenja po uzoru na PathFinder, od samih gui dodataka (tabovi itd) nadalje.
2. Spotlight - mogućnost da se pretražuju SVE datoteke na hardu (opet po uzoru na PathFinder), ne da to bude defaultno, to nebi imalo smisla, no da postoji ta opcija.
3. Stabilnost - da bude još stabilniji od Lea a kamoli od Snowa.
4. Minimalniji GUI sa manje gradienta i điđa miđa, barem kao opcija. Manja upotreba, jel se to ono zove, "Hazel" (jer mi je to gadnjikavo) a više, jel se to kaže "chrome".
5. OS native uninstall aplikaciju, da nemoramo koristiti appcleanere i slicno.
6. Možda neku alternativu Docku, kojeg stvarno minimalno koristim a ipak nemogu bez njega. Dakle nešto što bi više bilo za korištenje sa multitouchem + shortcutima, a manje s mišem.
7. Da instalacija iLifea bude opcionalna.
8. Da, poput Windowsa, moraju uključiti onu obavjest o postojanju više browsera od kojih se može izabrati, osim Safarija.
9. Da ogule iTunes na isključivo music player, jer ga tako jedino i koristim. To mi dobro radi samo mi se neda da je težak ko tenk.
10. Da uz OS najave pravi update FCP paketa + najave novi softwer paket koji ce biti konkurencija Adobeu
11. Da ga ne izdaju prije nego izađe iz bete
12. e da, i neki ozbiljan tagging sistem u OS-u. Dakle da ako hoću tagirati 400 datoteka sa istim tagom i da se to da sa nekim normalnim shortcutom isto - da to bude jednostavno (opet po uzoru na pathfinder).
...
Jasno da su nerealne želje ali ... ja bi to htio
Bok