Mac OS 10.7 Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS 10.7 Lion

19.10.2010 | 09:52
Sutra predstavljanje Mac OS 10.7 Lion.

Šta bi, kad bi mogli izraziti želje voljeli da vam bude bolje/drugčije u odnosu na OS X 10.6?

Ja bi želijo:

- Finder malo bolji.
- Trim za SSD.
- Soptlight malo precizniji.
19.10.2010 | 10:13
1. Finder znatno bolji - na 10.6 mi se često zna rušit, a da ne govorim povremeno zauzeće procesora od 100% a otvoren je samo jedan folder kojeg kada zatvorim zauzeće padne

2. Brži Spotlight

3. kvalitetnije riješen brightness na laptopima
19.10.2010 | 11:57
1. Finder (ja nemam memory leackova vjerojatno jer koristim OSX V.x) mnoga proširenja po uzoru na PathFinder, od samih gui dodataka (tabovi itd) nadalje.
2. Spotlight - mogućnost da se pretražuju SVE datoteke na hardu (opet po uzoru na PathFinder), ne da to bude defaultno, to nebi imalo smisla, no da postoji ta opcija.
3. Stabilnost - da bude još stabilniji od Lea a kamoli od Snowa.
4. Minimalniji GUI sa manje gradienta i điđa miđa, barem kao opcija. Manja upotreba, jel se to ono zove, "Hazel" (jer mi je to gadnjikavo) a više, jel se to kaže "chrome".
5. OS native uninstall aplikaciju, da nemoramo koristiti appcleanere i slicno.
6. Možda neku alternativu Docku, kojeg stvarno minimalno koristim a ipak nemogu bez njega. Dakle nešto što bi više bilo za korištenje sa multitouchem + shortcutima, a manje s mišem.
7. Da instalacija iLifea bude opcionalna.
8. Da, poput Windowsa, moraju uključiti onu obavjest o postojanju više browsera od kojih se može izabrati, osim Safarija.
9. Da ogule iTunes na isključivo music player, jer ga tako jedino i koristim. To mi dobro radi samo mi se neda da je težak ko tenk.
10. Da uz OS najave pravi update FCP paketa + najave novi softwer paket koji ce biti konkurencija Adobeu
11. Da ga ne izdaju prije nego izađe iz bete
12. e da, i neki ozbiljan tagging sistem u OS-u. Dakle da ako hoću tagirati 400 datoteka sa istim tagom i da se to da sa nekim normalnim shortcutom isto - da to bude jednostavno (opet po uzoru na pathfinder).
...

Jasno da su nerealne želje ali ... ja bi to htio
Bok
19.10.2010 | 16:13
Ja bi da mi se podeblja bankovni račun. Mislim. nakon izlaska 10.7. LOL
19.10.2010 | 16:32
bankovni račun — evo žabac
19.10.2010 | 17:10
danijelr15 je napisao:
bankovni račun — evo žabac

reko je čovjek nakon izlaska 10.7 di ti je priša?
19.10.2010 | 17:33
LOL
  • campo
  • Posjetitelj
19.10.2010 | 20:40
kakva skromna očekivanja,....ja očekujem puno pogotovo nakon dva leoparda...ja mislim da će polako počet pripremat teren za budući touch OSX (prvo trebaju monitori doći do svršenstva kao ovi mali na Iphonu i iPadu) sama najava back to mac nagovještava sada novitete u iduće 2 godine..lion će bit prva prekretnica ali dat će naslutit neke nove stvari
19.10.2010 | 20:52
Ja očekujem native podršku za touchpad i magic mouse onakvu kakvu pruža Better Touch Tool.
19.10.2010 | 21:45
Lion bi morao biti prekretnica koja će početi na desktopima korstiti multi-touch i van trackpada. Dakle, ja očekujem barem najavu ekranskog multi-toucha za neke nove generacije strojeva. To se poklapa i s mnogim patentima koje je Apple dao u zadnje vrijeme.

Od starih stvari uglavnom se slažem s ostalima...

1) Finder, ima zaista loših ergonomskih propusta, kao da netko u timu tamo nikada nije radio s gomilama fileova koje treba sortirati, selektirati, preimenovati itd... rad s datotekama često ima nevjerojatne propuste koji nisu odmah očigledni, ali ipak jako smetaju kod duže upotrebe.

2) Multi-touch podrška kao kod nekih third-party utila.

3) Optimizacije za SSD diskove.

4) Ne bi krepali da naprave Blu-ray player u OS-u i zatvore usta mnogima, ali znam da se to neće dogoditi.
19.10.2010 | 22:34
@campo & dpasaric
touch je upravo to što nebi želio.
Iako je lako moguće da je to smjer. No mene to ne zanima pa onda nebih ni htio, jer će "gubiti koncentraciju" na stvari koje me ne zanimaju.

@campo
obzirom da je SL tako nestabilan, mislim da i nisu tako skromne želje.
19.10.2010 | 22:46
SL nestabilan?!?!?! Nikada nikakvih problema s njime niti na jednom stroju! Ne mogu se uopće sjetiti da se ikada na njemu dogodio bilo kakav problem vezan za stabilnost. Da nemaš ti nekakav problem s hardverom ili nekom specifičnom kombinacijom softvera - možda nekakvi low-level driveri ti rade problem? Jer SL je meni privatno i u našoj firmi savršeno stabilan!
19.10.2010 | 23:01
Meni je stari Leopard ipak bio stabilniji. Zaboravio si, Davore, naslučaj zamrzavanja sistema nakon apdejta na 10.6.3. Prođi malo po stranim forumima i appleovom, te promisli. Dosta su stvari poboljšali, ali imaju i takovih bugovitih stvari. Ja ga do daljnjega držim na 10.6.2, jer čim ga apdejtam , nakon kraćeg ili dužeg vremena, sistem se zamrzne i još ne znaju riješenje. To je ono što ja znam, tj mene žmiče, a dalje ne bi išao. Obični sam "home user" i nemam posebnih instalacija koje bi mogle praviti problema. Zato se nadam da će u tom smislu Sedmica biti bolje riješenje. Sve što ste ili ćete još nabrojiti, meni odgovara, s tim da NE ruši ili zamrzava.
19.10.2010 | 23:07
Nego, recite vi meni, ekipa...

Ako je 10.7 stvarno Lion, koja onda mačka ostaje za 10.8? Hoće li onda uopće biti 10.8 ili već planiraju OS XI? I po kojim će životinjama njega nazivati? Možda po glodavcima?

OS 11.0 Hamster
19.10.2010 | 23:09
Uglavnom neka bude bolji. Touchscreen podrška i taj pravac profesionalnog Apple svijeta me uopće ne privlači, čak štoviše zabrinjava me. Imaju dovoljno iIdjotarija za pipkanje po ekranu. Nek nam ostave mišonje i touchpadove.
19.10.2010 | 23:10
OS 12.0 iKula
20.10.2010 | 00:23
10.8 Cheetah
20.10.2010 | 00:46
Baš je ljep.
4055167578_2bf4c7d2ea.jpg
20.10.2010 | 01:00
@Smayoo - apsolutno se slažem za BetterTouchTool! to Lion MORA imati!
@Smayoo - glede nazivlja, mogli bi se prebacit sa mačaka na ribe ili orlove
@Davor - meni je recimo nakon updatea na 10.6.2. brightness na laptopu pao za cca 70% u odnosu na 10.6.0 i 10.6.1.
20.10.2010 | 01:05
Tračevi kažu da će se približiti mobilnim OS-ovima u izgledu. Znat ćemo više sutra u 19:00 po našem vremenu
micon_backtothemac.png
20.10.2010 | 02:36
@dpasaric
Nemam nikakvih hardverskih problema.
Kao ni gomila ljudi koja se žali na taj OS.
Sve update instalacije su combo, s nikakvim se updateovima ne žurim nego provjerim što kažu korisnici, nikakvi ilegalni appovi nisu u pitanju ... Nije to ništa strašno, samo, malo - malo pa se neki app sruši ..., malo - malo pa nestane ikona iz findera i samo nazivi pišu, malo - malo pa nešto ... a istovremeno na dva Lea se to ne dešava. Ej a neznam ni koliko puta manje obzirom da se skoro nikad ni ne dešava. Ako killam Finder na SL moram se odlogirati iz usera da bi proradio, a na Leu Finder opet upaliti.
Kad kažem da nije strašno, postoji jedan osim, osim ako si navikao na OSX.
I nije do toga što je SL na MB bijelom dok je Leo na MBP 15" jer je Leo i na G4 miniju pa nema ove probleme.
A to sto ti nemaš problema .. jbg ...zavidim ti.
bok
20.10.2010 | 11:34
Ovo me totalno iznenađuje! Gledaj listu strojeva kod nas na kojima nema nikakvih problema:

- Mac Pro (4 komada, nula problema)
- iMac 24" white
- iMac 24" alu (3 komada)
- iMac 27" quad
- Mac mini
- MacBook Air

Dakle, 11 strojeva i baš nikakvih problema sa stabilnošću, a nisu strojevi za zezanciju, nego se radi posao, neki i 24h se ne gase. S druge strane doma mi je uptime od updatea do updatea (obično i preko 30 dana). Mogu se žaliti na ovo ili ono u Finderu, ali na stabilnost nikako!
20.10.2010 | 11:49
@ ecvis

Ja sam imal iste, na vlas ISTE simptome kao i ti na iMacu C2D (bijeli) 2.0 GHz. Naime, napravil sam upgrade. No, kak imam Time Mashine disk, napravil sam clean instal sistema i onda povukel apsov i doksove. I od onda radi ko beba, niti jednog jedinog problema. A bil sam već mislil da se vratim na lea kolko me živciralo rušenje aplikacija iz čistog mira
20.10.2010 | 11:54
A ne znam, ja znam recimo da je frend koji koristi OSX dosta dugo, koji nije nikad morao pitati okolo kako bi si rješavao neke probleme na sistemu. A onda kad je kupio novi stroj mbp 13" koji je došao sa SL vrlo brzo se prijavio na jabucnjak i mk kako bi pitao za pomoć. Jer je sav bio "trzav i čudan OS". I baš je dodao kako do sad nije nikad imao potrebu se baviti OS-om i da je upravo zato i mac korisnik jer mu se ne da to. etc etc

Zbilja je puno ljudi kojima je SL nestabilan, pitaj Moschusa npr. Na MK-u imaš threadova i threadova sa rantom o tom OS-u.

A sto se tvog slucaja tiće ... tebi je u opisu posla da budeš zadovoljan.
Šalim se ...
Neznam ... imate sreće.
pozdrav
20.10.2010 | 11:57
@ djuro
koja instanca SL je ta koja ti sad (ili već neko vrijeme) radi stabilno?
Dakle ono 10.6.nešto?
Kad ulovim vremena budem se poigrao sa time. No bojim se tih reinstalacija jer nekako uvijek nešto zaboravim pa onda otkrijem da toga nema. Kad toga više nema
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
20.10.2010 | 13:40
smayoo je napisao:
Nego, recite vi meni, ekipa...

Ako je 10.7 stvarno Lion, koja onda mačka ostaje za 10.8? Hoće li onda uopće biti 10.8 ili već planiraju OS XI? I po kojim će životinjama njega nazivati? Možda po glodavcima?

OS 11.0 Hamster

OS X 10.8 Snow Lion
20.10.2010 | 14:17
Kod mene 10.6.4 - SVE RADI BESPRIJEKORNO (kao što je radilo i prije nadogradnji). Sve glatko, brzi odziv, mreža s PC isto tako. Evo, za novi OS mislim da će biti neka dodatna rješenja vezana uz iOS4, nešto kao pojednostavljena integracija oko fajlova i aplikacija. Što bih ja želio u Lionu? Nove wallpapere i skroz nove ikone za početak, da Finder zapamti pogled za svaku mapu pojedinačno (ili da se to da podesiti), zatim malo napredniji Preview (mogućnost slideshow pregleda više stavki) te pokoju igru (ili da barem vrate šah). Pozdrav svima!!!!
20.10.2010 | 14:37
Frizure se ne bi posramio niti Đastin Bajber

timotei_lion_ad.jpg
20.10.2010 | 17:27
Pa ne može nešto puknuti "iz čista mira", onda se u logu pogleda koji servis je pukao, pa se traži uzrok po tom raportu greške, mora biti neki uzorak da se skuži što nije okej. Nisam gledao rasprave na MK, ali ovdje na Jabučnjaku ovo mi je prvi glas da netko ima probleme sa stabilnošću SL-a, ono baš me iznenadilo jer generalno problem stabilnosti nisam vidio valjda još od prvog izdanja Jaguara!
20.10.2010 | 18:23
Davore, onda ispada da selektivno čitaš. U "Update 10.6.3 stigao" sam otvorio tu temu. Oko desetak puta sam napravio instalaciju,reinstalaciju, clean instalaciju na novi HD i opet isto. Za primjer pogledaj ovo discussions.apple.com/thread.jspa?thread...start=0&tstart=0 par prvih i par zadnjih dopisa/primjedbi a zadnja je stranica broj 34. To je diskusija na Apple com stranicama, ali ima ih i na drugim Apple forumima. Intrigantno je da sam mijenjao i HD i RAM memorije i ništa. Matična bi rekao da je najmanje sumnjiva, te je ostala još samo grafička. Probao bih i nju zamijeniti, samo da probam kao zadnju soluciju. Evo, ako netko hoće zamijeniti grafičku (alu iMac late 2007. 20" 2GH) samo privremeno radi probe, bio bih zahvalan, da mogu locirati grešku. Vi u kreativnom nemate možda koju na raspolaganju? Mislim da si i ti po naravi kao i ja, ne puštam problem ,dok ga ne riješim ili utvrdim točno o čemu se radi. Moraš priznati, nije fora da dok nešto radiš, surfaš, igraš, bilo šta i najedanput ti se sistem zamrzne i možeš samo mrdati kursor, jer ništa ne reagira, osim gumba za gašenje, itd. Eto, baš me zanima komentar kad baciš pogled na link ! Bok !
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO