Mac OS 10.7 Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS 10.7 Lion

21.10.2010 | 22:30
OS 10.8 Pussy?
21.10.2010 | 22:33
smayoo je napisao:
Možda neki, ali nema ih baš puno... Najveći predatori su svakako ljudi. Možda OS XI bude nazivan po američkim predsjednicima...

A možda u nekoj budučnosti SJ1, SJ2, SJ3 itd:(
  • lex
  • Korisnik
  • 5
21.10.2010 | 23:22
smayoo je napisao:
Možda neki, ali nema ih baš puno... Najveći predatori su svakako ljudi. Možda OS XI bude nazivan po američkim predsjednicima...

I mislio sam da će netko to napisat
02.11.2010 | 22:30
Evo ljudi imam pitanje za taj 10.6.4

U želji da se ustabili OS htio bih staviti 10.6.4 na MB unibody white.
Kakva su iskustva sa tom inačicom OS-a?
Osobito oni koji imaju MB unibody white!

Hvala
02.11.2010 | 23:50
Ja sam na svoj unibody (iz 2009.) instalirao čim je izašao, do danas nisam imao nikakvih problema.
03.11.2010 | 00:10
Meni isto radi OK.
03.11.2010 | 10:27
Da, zbilja ne nalazim da se ljudi žale na ovu inačicu. Mislim da bude to išlo gore danas.
03.11.2010 | 16:55
Jedini koji se ozbiljno žali ovdje na Jabučnjaku je jzelko. On kaže da mu poslije 10.6.2 "smrzava" stroj.
03.11.2010 | 18:01
Hehe, smayoo, sistem , OS a ne stroj. Da, ali to je ništa prema tome kakove sam situacije imao sa "prozorima". Bit će da ova moja serija ima neku manu, jer se to događa većinom na 7.1 seriji iMaca. Jedino, ako i nakon novog OSa bilo problema, morat ću mjenjati stroj. Valjda nisam pehista.
17.12.2010 | 07:53
10.8 suggestion

White Lion www.shoarns.com/LionGallery.html
17.12.2010 | 10:45
10.8 Sanader
17.12.2010 | 13:58
10.8.Smilodon
21.12.2010 | 16:57
jzelko je napisao:
Hehe, smayoo, sistem , OS a ne stroj. Da, ali to je ništa prema tome kakove sam situacije imao sa "prozorima". Bit će da ova moja serija ima neku manu, jer se to događa većinom na 7.1 seriji iMaca. Jedino, ako i nakon novog OSa bilo problema, morat ću mjenjati stroj. Valjda nisam pehista.

Zeljko, jesi li probao pobrisati cacheove po sistemu i jedan rebuild spotlight baze... meni se svako malo smrzavao skoro pa novi stroj pa sam odradio sve te poznate i nepoznate procese ciscenja i cron skripti i od tada sve OK.
Dapace ni sam jos nisam siguran u cemu je tocno bila caka, ali mislim da je po sjecanju spotlight bio krivac mojim beachballovima...
24.12.2010 | 20:24
@ fotoroberto
Možeš li mi laički objasnit? Čini mi se da sam pobrisao sacheove, ali za spotlight nisam ziher i kako to napraviti. Premda sam skeptičan, obzirom na raspravu koju sam prije naveo na appleovim stranicama.
I da, sad vidim da je tvoj problem drukčije prirode.
22.01.2011 | 18:46
ooops, nije me bilo neko vrijeme i zaboravio sam na ovaj thread...

ako ti jos treba, ja sam svoj spotlight index pobrisao sa Cocktail-om, nakon toga Mac OS sam ponovno generira novi index... i time ispravi mozebitne greske...

jos jedna metoda brisanja indexa za koju ne treba nikakav dodatni program...
www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/61576-ma...iki-sa-searchom.html
22.01.2011 | 19:30
Ako ti se da, možeš pod 10.6.6 pogledati riješenje, bar za sada.
22.01.2011 | 20:55
jzelko je napisao:
Ako ti se da, možeš pod 10.6.6 pogledati riješenje, bar za sada.

ahh, tako dakle...
morali bi se u appleu malo pozabaviti raznim optimizacijama, a ne samo derati naprijed...
no to je danas globalni problem, optimizacija koda ili testiranje drivera u ovom slucaju...

Nadam se da sad sve radi i da ces moci uzivati u aktualnim inacicama sistema...
22.01.2011 | 23:59
Ja bih htio downgradeati sa Snow Leoparda na Leopard verzije 10.5.xxx ... no nemam retail verziju ... ima tko da mi posudi na sat vremena Retail verziju Mac OS Leopard sistema.
Ja sam btw iz Zagreba.

Napravio sam i post s time u vezi.
  • User
  • Posjetitelj
23.01.2011 | 03:16
Imam ja jednu želju za Lion iako nije direktno vezana uz njega. Nek bace cijeli source iTunesa u Trash, kliknu "Empty trash" i onda još pobrišu cijeli backup u Time Machine-u da se to zlo ne može vratit... e da, i nek onda još na oba diska naprave Zero All Data 35 puta.

I nakon tog nek ih napišu iznova, po mogućnosti da ne budu bloatware i žderač resursa ko sadašnji i još nek ubace podršku za sve lossless formate
24.01.2011 | 18:42
iTunes... ???
Pobogu, da nisi ti na windowsima...?
meni na Macu radi ko vurica, i to sa ogromnom bazom muzike... i svih ostalih cudesa...

I na windowsima je nekad bio jako spor, onda su ga prije godinu dvije malo ubrzali (ja osobno sam nekoliko puta slao mailove u Apple)

Sto se tice sedme iteracije desetke, ja bi samo bolji Finder sa vise opcija za naprednije korisnike, da sve aplikacije obavezno imaju unificirano sucelje od strane Applea i da se svi startup programcici i ostale napasti mogu gasiti i kontrolirati sa istog mjesta... i da, posten firewall kad ga vec imamo... a da ne govorim o podrsci za srednji klik na magicmouseu iz sistema, a ne putem dodataka...
  • User
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 19:07
Na Mac OS-u sam ne boj se + ne koristim ih jer nemaju podršku za FLAC

Inače su mi fenomenalni šta se tiče izgleda i organizacije libraryja, ali sta mi vrijedi kad mi ne mogu reproducirat najdraže trake u losslessu (iznimke ALAC i WAV ostaju iznimke)
24.01.2011 | 20:24
User je napisao:
Na Mac OS-u sam ne boj se + ne koristim ih jer nemaju podršku za FLAC

Inače su mi fenomenalni šta se tiče izgleda i organizacije libraryja, ali sta mi vrijedi kad mi ne mogu reproducirat najdraže trake u losslessu (iznimke ALAC i WAV ostaju iznimke)

Ako ti baš treba svirati flac u iTunes evo rješenja.
Fluke is a small utility for Mac OS that lets you play FLAC files right within iTunes. http://code.google.com/p/flukeformac/
  • User
  • Posjetitelj
24.01.2011 | 20:54
Hvala, al čini mi se dosta nedovršeno... Ostajem uz Cog još neko vrijeme
24.01.2011 | 22:45
kakav je taj cog?
25.01.2011 | 00:10
User je napisao:
Hvala, al čini mi se dosta nedovršeno... Ostajem uz Cog još neko vrijeme

Nemam ništa protiv koga
25.01.2011 | 14:55
@User meni je taj cog veći resource hog od iTunesa?! MBP unibody 15" osx 10.5.8?!
25.01.2011 | 23:12
za trenutno sviranje nekog fajla van itunesa, u svim formatima, toplo preporucam VOX, izvrstan mali nenametljiv player...

i jos, da, moji itunesi sviraju flac
ali ionako .flacove drzim na vanjskim medijima, pa ih nema smisla ubacivati u iTunese...
  • User
  • Posjetitelj
25.01.2011 | 23:21
ecvis17 je napisao:
@User meni je taj cog veći resource hog od iTunesa?! MBP unibody 15" osx 10.5.8?!

Hmmm obratit ću paznju, ja koristim nightly build a ne onu release verziju pa je možda do toga... vidit ću pa javim dojmove

A i nije samo do žderanja mem. nego i u tome što može reproducirat.

@fotoroberto - probao Vox i dovoljno mi je što nema playlistu niti ikakav media library (bar mi se čini tako). Dalje me ne interesira...
29.01.2011 | 02:07
@user Vox je izvrstan kao mali player s kojim u menu baru imas nekoliko novih ikonica od kojih je jedna playlista, ja ga obicno koristim bez njegovog prozora...
u prefsima podesis da ti prilikom otvaranja fajla automatski ucita i sve ostale fajlove iz foldera, ako pak imas cijeli album u jednom flac fajlu, otvoris cue datoteku preko koje ti ocita pojedine stvari.
Cini mi se previse imati cijelu kolekciju flacova na startup disku u itunes bazi, no ako je to uvjet, onda iTunesi s pomocu Fluke-a, isprobano radi...
imas i VLC i druge varijante ako su ti draze...
Cog nije los, ali ne cita one gore pomenute flacove i nije bas stabilan...
25.02.2011 | 12:33
eto izasla je bera Liona.ja sam preko prijatelja (TPB) dobio Lion betu, e sad me zanima da li ga mogu instalirati na externi HD da ga malo probam.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO