Mac OS 10.7 Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS 10.7 Lion

20.10.2010 | 21:43
damir1 je napisao:
10.8 Cheetah

Cccccc.... Sjedi, jedan!

Cheetah je bio OS 10.0

Snow Lion mi je mrak fora.
20.10.2010 | 21:46
Mac OS X Def Leppard
20.10.2010 | 21:51
smayoo je napisao:
damir1 je napisao:
10.8 Cheetah

Cccccc.... Sjedi, jedan!

Cheetah je bio OS 10.0

Snow Lion mi je mrak fora.

sorry , ukljucio sam se tek s tigerom ali to me ne opravdava.
ocjena vise nego zasluzena.
20.10.2010 | 22:55
@ ecvis17

pa bolje ti je onda predji na windowse
20.10.2010 | 23:08
OSX 10.8 Tsavo Lion

http://en.wikipedia.org/wiki/Tsavo_maneaters

Ja bi volio da OSXI bude nazvan po paščadi.
11.0 Čagalj, recimo.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
21.10.2010 | 01:49
@ecvis17 Evo dok ti pišem odgovor kihnuo sam 2 puta (to bi trebalo potvrdit vjerodostojnost moga odgovora)
Žao mi je što ti imaš problema s SL, ne znam što ih uzrokuje, ali moje je iskustvo pozitivno i mislim da je SL još stabilniji. Istina nemam iskustva na Mac-u, s Tigerom, ja sam "friški", prvi doticaj je bio na Leopardu, ali teško mi je zamislit da može biti stabilnije nego je ovo danas.
Nije mi jasno kako to da ti se ne sviđa ideja multitoucha na ekranu? To bi poprilično ubrzalo radu u mnogim aplikacijama (rezanje klipova s prstima, rotiranje objekata u 3d-u, objekata u PS/IL...)

Sviđa mi se ideja app storea na OS X, mislim da bolja distribucija aplikacija može utjecat na njihovu cijenu u korist potrošača. Ali se nadam da to neće biti jednini način instalacije aplikacija, tj. da app store neće ograničit instalaciju sadašnjim putem (što zaista i mislim da neće). Nadam se da će to app store riješiti problem uninstalla, koliko vidim problem updateanja je odrađen.
21.10.2010 | 01:50
@jzelko - evo čitam, zaboravio sam to, valjda sam u glavi to stavio u ladicu "hardverski problem, idemo dalje", pa i sada mislim da je to u pitanju jer da se radi o generalnom bugu u softveru sigurno bi se pokazao na svim strojevima i barem jedan jedini put na nekom od strojeva s kojima sam ja u dodiru. Od svih tih Macova niti jedan se nije smrznuo niti jednom od kada je Snow na njima. U logu bi se trebali vidjeti kada je stroj pukao i zašto. Prema opisima koje čitam meni sve to smrdi na problem s grafičkom.
21.10.2010 | 02:17
Kenns je napisao:
@ ecvis17
pa bolje ti je onda predji na windowse

pa zašto ne ... ako mi se učini da je to bolja opcija. Za sad još nije tako, no ako se sve to pretvori u iTunes land kako mi se cini ... odoh ja.
Ili linux neki.
21.10.2010 | 02:26
lex je napisao:
Nije mi jasno kako to da ti se ne sviđa ideja multitoucha na ekranu? To bi poprilično ubrzalo radu u mnogim aplikacijama (rezanje klipova s prstima, rotiranje objekata u 3d-u, objekata u PS/IL...) ...

Nije da se meni ne sviđa tehologija i što bi se s njome moglo itd. Više je što mi se čini da svo to tačanjekod ide puno više u smjeru konzumerske eletronike, ne toliko za kreiranje. Sve aplikacije a posebno cijeli iOS mi nekako furaju na ono; korisnik je glup, tako da sakri sve od njega, nedaj mu da vidi ništa niti da ima izbora jer, korisnik je glup.

A itunes na Macu ... grozno.

Tiger ... hm. Neznam ... tad mi je jednostavno mac svijet i OS i Apple ... sve mi se sviđalo. Lista proizvoda, softwer. Dizajn.
A štaš subjektivan sam valjda.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
21.10.2010 | 02:44
smayoo je napisao:
Nego, recite vi meni, ekipa...

Ako je 10.7 stvarno Lion, koja onda mačka ostaje za 10.8? Hoće li onda uopće biti 10.8 ili već planiraju OS XI? I po kojim će životinjama njega nazivati? Možda po glodavcima?

OS 11.0 Hamster

Evo nekoliko mogućnosti:

Caracal
Serval
Wildcat
Pallas
Pampas
Kodkod
Ocelot
Oncilla
Margay
Bobcat
Cheetah
Puma
Jaguarundi

A više o navedenim mačkama možete naći na BigCats.com
  • lex
  • Korisnik
  • 5
21.10.2010 | 02:52
@ecvis17 Ma ima malo istine u tome da je iOS sustav takav, ali to je i zbog ciljane publike,mislim da se ne cilja ista skupina potrošača kada je Mac u pitanju i kada je iPhone/iPad u pitanju, mislim da neće isto napraviti s OS X, nekako mislim da ja nisam pametniji od njih pa da vidim da to ne treba raditi na OS X. Mislim da će uzeti najbolje stvari s iOS-a (ne kompletan iOS) i da će najbolje stvari implementirati s samim OS X. Mislim da će biti bolje a ne lošije.
21.10.2010 | 09:22
predstavili su lion.nije me nesto dojmilo.izgleda da apple hoce potpunu kontrolu nad korisnicima njihovih proizvoda.U novom os-u necemo moci instalirati programe koje apple ne dozvoli.Kao i na iphone-u.App store za mac os je za mene potpuno sr....nadam se da ce se pojaviti i cydia za Lion.
Novi macbook air, 999 € za 11" ekran i 64 GB memorije,zar nije malo previse?
21.10.2010 | 10:08
scarface - potpis
21.10.2010 | 10:27
scarface32 je napisao:
U novom os-u necemo moci instalirati programe koje apple ne dozvoli.Kao i na iphone-u.App store za mac os je za mene potpuno sr....nadam se da ce se pojaviti i cydia za Lion.

Zar je tako teško čitati s razumijevanjem?

Mac App Store neće biti jedini način dobave programa. Čak sam siguran da će developeri imati verziju za App Store i standalone sa njihovih stranica, pa tko voli...

Mac App Store je pak za mene jebenica, hrpa ovih manjih shareware appova će mi sad uvijek biti up to date, bez da se kilavim. Kao i Steam npr. makar imam Civilization i Colonization kupljene boxove, opet sam ih kupio preko Steama kad je bila akcija - i sad se više ne maltram traženjem DVDja kad poželim instalirati igru - samo skinem Steam, ulogiram se i bang, tamo je sve, skupa sa Save točkama. E, tako će biti i sa Mac App Storeom, slično.
21.10.2010 | 11:15
Onaj launchpad mi je potpuno suvišan i nepotreban. Praktički Stacks folder bez sive pozadine s mogućnošću skrolanja lijevo desno i premještanja aplikacija. Po meni potpuno nepotrebno. Pametnije bi im bilo da su napravili vlastiti QuickSilver.

Mission Control mi se čini prenabijen sa svim i imam dojam da će bit koristan na minimalno 27" jer će bit toliko toga. Nadam se da neće ukinut mogućnost "standardnog" exposea jer mi je koji put stvarno potrebno vidjet sam prozore iste aplikacije.

Btw. predobro je bilo kad je Federighi reko "as a Mac user I'm acustomed to using windows. I mean windows, not Windows"

@Lex - bilo bi to super kada bi korisnik mogao prstima sve kao u trećem dijelu Matrixa, ali zapitaj se, ako bi taj Multitouch ekran bio okomit, koliko bi vremena prošlo prije nego:
a.) bi te ruka zabolila
b.) bi ti dopizdilo stalno ruku držat u zraku

Ako bi s druge strane bio horizontalan to bi isto bilo problematično jer negdi valjda triba i naslonit ruku dok nešto čitaš, a onda to podrazumijeva da čitaš prema dolje, a onda te boli vrat.

Aha, ajmo stavit monitor gore, a touchscreen dolje. To su dva velika ekrana, preskupo, prenepotrebno, i po meni je Stevo najpametniju stvar napravija kad je reka Magic Trackpad, Touchpad i Magic Mouse su naši Multitouch "ekrani" za OS X.

Glede MBA (malog i velikog). Super mi je što su dodali portove i s lijeve i s desne strane, super mi je što su prešli na SSD u cijelosti, super mi je onaj stick umjesto DVD instalacije. Nije mi super to što su na velikom sdesna stavili SD čitač, a s lijeva nisu mogli/htjeli stavit dodatni USB, kao i to što su cijene SSDova još uvijek toliko visoke pa imamo diskove malih kapaciteta (no to nije do Applea)

Mali MBA mi je super super, ali što je netko već rekao, praktički je to iPad sa nešto malo portova. Okej, procesor je C2D i grafika je Nvidija i os je X a ne i, ali praktički sve ostalo je isto, ali cijena je praktički duplo veća. Po meni, bazni model manjeg MBA ne bi smio bit poviše 749$ nikako, a možda čak ni tada!

Eto.

Oh... theres one more thing

Fora mi je bilo gledat sve Stevine "nasljednike" tj. desne i lijeve ruke kako drže izlaganje. Imam dojam da su svi sposobni ako ne daj bože dođe do Stevinog povlačenja preuzet Keynote, a jesu li preuzet Apple i nastavit ga gurat dva koraka ispred trenutnih standarda kao on, to nitko ne zna.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
21.10.2010 | 11:37
@john_st
Nekako mislim da će ovaj patent zaživit liten.be//umNHt

Ne mislim da bi multitouch odbacio tipkovnicu i miš, samo mislim da bi olakašo rad u nekim aplikacijama, ne vidim ga kao potpunu zamjenu tipkovnici nego kao dobar dodatak, znači nešto što ne bi koristio intenzivno kao tipkovnicu, jer to bi zaista umaralo.
21.10.2010 | 12:23
scarface32 je napisao:
predstavili su lion.nije me nesto dojmilo.izgleda da apple hoce potpunu kontrolu nad korisnicima njihovih proizvoda.U novom os-u necemo moci instalirati programe koje apple ne dozvoli.Kao i na iphone-u.App store za mac os je za mene potpuno sr....nadam se da ce se pojaviti i cydia za Lion.

1. nisu predstavili Lion nego su pokazali 3 featurea od XYZ koliko ce ih nakraju biti
2. normalno da Apple zeli kontrolu nad svojim uredjajima, ne zele li to svi?
2. normalno da ces moci instalirati i ostale programe, to je i naglaseno u keynoteu
21.10.2010 | 13:56
Vidjet cemo.samo mislim da je ovdje rijec i o pohlepi ali eto svako ima svoje misljenje.cuj za laptop sa 11" ekranom i 64 GB memorije traze 1000€. a izbacili pola toga sto je bilo na prijasnjem modelu.Pa on ima ciste zarade 600 € po laptopu.I kazu steve je dobar covjek.
21.10.2010 | 14:55
Mislim da je vrijeme da Apple prizna da su i iPad i 11" Air poluproizvodi čijim ujedinjenjem bi se dobio jedan vrhunski prijenosni uređaj.
Tehnologiju imaju, dizajn imaju. Air u kućištu iPada, pressure sensitive ekran.
Macpad pro, iPad pro, ma neka ga nazovu Franjo Josip, ali neka ga više izbace na tržište!

Jedino opravdanje im je možda softverska strana. Vjerojatno još picajzliraju oko "punokrvnog" touch OS-a. Kad Steve odobri OS, uređaji stiže.
21.10.2010 | 15:18
scarface32 je napisao:
Vidjet cemo.samo mislim da je ovdje rijec i o pohlepi ali eto svako ima svoje misljenje.cuj za laptop sa 11" ekranom i 64 GB memorije traze 1000€. a izbacili pola toga sto je bilo na prijasnjem modelu.Pa on ima ciste zarade 600 € po laptopu.I kazu steve je dobar covjek.

?????? Sto su izbacili i kako li si samo strucno ocjenio da on ima 600e zarade? To znas na temelju cega? Poslagao si sve komponentne ugradjene unutra, dodao sav trosak razvoja i onda izbacio cifru. Wtf?
I sto, trebao bi ih poklanjati da bude "dobar covjek"?
21.10.2010 | 15:27
Ja planiram uzeti novi Air. Sviđa mi se koncept sa backup stickom. Mislim da ću uzeti entry 13" model. Što se tiče Lion-a, ništa ekskluzivnoga za sada, ali do idućeg ljeta još će štošta ugurati unj.
21.10.2010 | 15:42
MoschuS je napisao:
?????? Sto su izbacili i kako li si samo strucno ocjenio da on ima 600e zarade? To znas na temelju cega? Poslagao si sve komponentne ugradjene unutra, dodao sav trosak razvoja i onda izbacio cifru. Wtf?

I opet se pokaže kako ljudi ne vide čemu je Air namijenjen. Oni bi Mac Pro sa holografskim ekranom od 30" i projektorom od 3 metra u kućištu od Aira, a da sve košta maksimalno 499 dolara.

Po meni, Air je iPad za one koji žele iPad sa OS X.

I sto, trebao bi ih poklanjati da bude "dobar covjek"?

Pa ako može Negroponte praktički poklanjat OLPC, koji je IMHO neupotrebljivo za išta osim temeljno upoznavanje sa računalom u trećem svijetu, može i Stevo, ne?
21.10.2010 | 16:36
10.8 suggestion

Ris
21.10.2010 | 17:42
Pazi, nije poanta u tome da se 10.8 zove po *nekoj* mački. Gledaj kako je išlo do sad:

Mac OS X Public Beta "Kodiak"
Mac OS X v10.0 "Cheetah"
Mac OS X v10.1 "Puma"
Mac OS X v10.2 "Jaguar"
Mac OS X v10.3 "Panther"
Mac OS X v10.4 "Tiger"
Mac OS X v10.5 "Leopard"
Mac OS X v10.6 "Snow Leopard"

Dakle, (s iznimkom public bete nazvane po aljaskanskom grizli medvjedu) to su redom mačke sve veće i veće, tj. sve opakije i opakije.

E sad, kad su došli do lava (koji je općenito percipira kao najveća mačka iako bi o tome mogli diskutirati) - što dalje? Da - ima ris (Tomcat), ima i Ocelot, ima i Perzijska Čupava Mačka , ali - zar bi (u marketinškom smislu) dozvolili da išta od toga asocijativno sugerira pad u odnosu na lava?

E, sjetio sam se!

10.8 Garfield.
21.10.2010 | 17:51
Mislim da će u svakom slučaju zadržati dosljednost u nomenklaturi predatora.
21.10.2010 | 18:45
Sad bi na red mogli dojti i dinosaurusi i to rod reptila, recimo T-Rex (Tyrannosaurus je pre dugacko) mi je zgodan.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
21.10.2010 | 20:10
E sad bi trebalo vidjeti koja je životinja "jača" od mačke, da li su to medvjedi?
21.10.2010 | 21:22
Možda neki, ali nema ih baš puno... Najveći predatori su svakako ljudi. Možda OS XI bude nazivan po američkim predsjednicima...
21.10.2010 | 22:03
A mogu ga jednostavno nazvat OS XI Chuck Norris.
21.10.2010 | 22:16
Mac OSXI MACAK!!!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (481)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO