21.10.2010 | 11:15
Onaj launchpad mi je potpuno suvišan i nepotreban. Praktički Stacks folder bez sive pozadine s mogućnošću skrolanja lijevo desno i premještanja aplikacija. Po meni potpuno nepotrebno. Pametnije bi im bilo da su napravili vlastiti QuickSilver.
Mission Control mi se čini prenabijen sa svim i imam dojam da će bit koristan na minimalno 27" jer će bit toliko toga. Nadam se da neće ukinut mogućnost "standardnog" exposea jer mi je koji put stvarno potrebno vidjet sam prozore iste aplikacije.
Btw. predobro je bilo kad je Federighi reko "as a Mac user I'm acustomed to using windows. I mean windows, not Windows"
@Lex - bilo bi to super kada bi korisnik mogao prstima sve kao u trećem dijelu Matrixa, ali zapitaj se, ako bi taj Multitouch ekran bio okomit, koliko bi vremena prošlo prije nego:
a.) bi te ruka zabolila
b.) bi ti dopizdilo stalno ruku držat u zraku
Ako bi s druge strane bio horizontalan to bi isto bilo problematično jer negdi valjda triba i naslonit ruku dok nešto čitaš, a onda to podrazumijeva da čitaš prema dolje, a onda te boli vrat.
Aha, ajmo stavit monitor gore, a touchscreen dolje. To su dva velika ekrana, preskupo, prenepotrebno, i po meni je Stevo najpametniju stvar napravija kad je reka Magic Trackpad, Touchpad i Magic Mouse su naši Multitouch "ekrani" za OS X.
Glede MBA (malog i velikog). Super mi je što su dodali portove i s lijeve i s desne strane, super mi je što su prešli na SSD u cijelosti, super mi je onaj stick umjesto DVD instalacije. Nije mi super to što su na velikom sdesna stavili SD čitač, a s lijeva nisu mogli/htjeli stavit dodatni USB, kao i to što su cijene SSDova još uvijek toliko visoke pa imamo diskove malih kapaciteta (no to nije do Applea)
Mali MBA mi je super super, ali što je netko već rekao, praktički je to iPad sa nešto malo portova. Okej, procesor je C2D i grafika je Nvidija i os je X a ne i, ali praktički sve ostalo je isto, ali cijena je praktički duplo veća. Po meni, bazni model manjeg MBA ne bi smio bit poviše 749$ nikako, a možda čak ni tada!
Eto.
Oh... theres one more thing
Fora mi je bilo gledat sve Stevine "nasljednike" tj. desne i lijeve ruke kako drže izlaganje. Imam dojam da su svi sposobni ako ne daj bože dođe do Stevinog povlačenja preuzet Keynote, a jesu li preuzet Apple i nastavit ga gurat dva koraka ispred trenutnih standarda kao on, to nitko ne zna.