Mac OS 10.7 Lion
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS 10.7 Lion

02.03.2011 | 18:28
Ja sam pod languages odabrao sam Hrvatski. I nista. Mozda nesto krivo radim. Jedina promjena je sto sad ne pise United Kingdom nego Velika Britanija

Mozda treba prilikom instalacije odabrati Hr?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.03.2011 | 18:33
Ja sam prilikom instalacije odabrao HR, ali mislim da je to samo vezano za tipkovnicu i formate.
02.03.2011 | 18:43
Vanjuška kaže:
Djuro genijalac kaže:
Naišao sam na postavku jezika Hrvatski i baš budem proučil jel to lokalizacija sistema koju smo upoznali na 10.6.5...

No Đuro, čekamo? Da li je lokalizacija prisutna ili nije?

Tj. Odabereš Hrvatski i log outaš se, pa kod ponovnog logina vidiš jel jest ili nije? Bilo bi vrijeme, naime.

Sori, Vanjuška, mea culpa!!!! Ali, nije mi lako doć do kompa, po njem šarafe klinci, a ja radim na powerbooku:silly:

Ništa od prijevoda. Odabereš hrvatski i ne dogodi se niš. Ali, moram reći da radi ko grom, da je jako brz i odzivan. Vrtim ga na miniju nvidija (core 2 duo na 2 GHz s 3 Giga rama i sa vanjskog harda koji je u FW400 kućištu; btw, radi se o PRASTAROM 3,5" IDE disku iz lampe koji se vrti na 4200/min) i mogel bi trčati krugove oko snow leoparda bootanog s njegovog diska (SATA, 5600/min, 2,5").
Jako je lijepo riješeno about this Mac i još dosta toga. Dodavanje printera je dječja igra kao u SL-u. Imam HP laserjet P1006 koji je sharean s powermaca u mreži. Skužil ga je odmah, sam povukel drajver za njega i isprint je izašel bez grede...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
03.03.2011 | 09:52
Djuro genijalac kaže:
scarface32 kaže:
nemam ni ja, i meni je to cudno malo.ni programne nemam u mapi programa user-a.tek ih vidim u posebnoj mapi.ne kontam mozda je bug.

Nije bug, aplikacije su oduvijek bile u svojem folderu koji je u rootu...

Ali, svaki je user dosad imao i svoj library kojeg u lionu nema. Naišao sam na postavku jezika Hrvatski i baš budem proučil jel to lokalizacija sistema koju smo upoznali na 10.6.5...

Path Finder pokazuje da postoji Library u korisničkoj mapi, samo je sada sakriven (hidden).

System preferences - ako se drži malo dulje klik na "Show All" dugmetu, onda u padajućem izborniku na dnu ima nova opcija "Customize", koju kad odaberemo pokaže kvačice pored opcija za konfiguriranje pa time možemo birati koje će se konfiguracijske opcije prikazivati, a koje ćemo sakriti:

ConfigFig.jpg
03.03.2011 | 14:36
Djuro genijalac kaže:
Sori, Vanjuška, mea culpa!!!! Ali, nije mi lako doć do kompa, po njem šarafe klinci, a ja radim na powerbooku:silly:

Ništa od prijevoda. Odabereš hrvatski i ne dogodi se niš.

Ma ništa, ništa, sad tek vidim da sam zaboravio smajlić, pa je moja požurnica zvučala ozbiljno i strogo

Znači kad metnete HR na prvo mjesto u International prefs panelu ništa se ne desi?
Šteta...
03.03.2011 | 15:00
Mislim da, pošto je to prva beta, još će koja izaći za dotjerivanje, a na ovu nisu sve ni stavili. Mail se i meni više dopada, dok mi spaces nije baš sretno riješenje. Na Leu mi je bolje. Uostalom kao i uvijek, na promjene se treba priviknuti. Ima još vremena za korekcije do izlaska Liona.
Imam osjećaj, da će mi bolje sjesti nego Snow Leo.
03.03.2011 | 21:15
IceClimber kaže:
A mogu ga jednostavno nazvat OS XI Chuck Norris.

Ahahahahah
05.03.2011 | 18:50
Bio sam instalirao Lava na sistemski, na drugu particiju. Primjetio sam da mi koristi SL appove, na pr. video isječak u Mailu mi je otvorio VLC, koji nije u Lion instaliran. Plus koristi Keynote iz lea kod otvatanja raznih dokumenata. Dalje nisam probao nego sam ga deinstalirao i stavio na vanjski HD.
Odmah se pokazalo da ne koristi Javu i Flash, nema Office, stavio sam Oo, Neo nije htio instalirat a Oo je instalirao s tim da je prije skinuo Javu. Radi za sada sve što je instalirano za Betu. Probat ću i Skype video komunikaciju. Igre ne igram, niti nemam. Da, za svaki Spaces treba posebno raditi Wallpaper, sad možda to nebu ostavili i u Rc-u. Za sada OK.
07.03.2011 | 22:52
Instaliran samo Hrvatski jezik. Valjda ce koristit lokalizaciju do applikacija. Mozda u finalnoj verziji i sistem bude imao ....
Screen_Shot_2011_03_07_at_20.png
08.03.2011 | 00:05
Defou kaže:
Instaliran samo Hrvatski jezik. Valjda ce koristit lokalizaciju do applikacija. Mozda u finalnoj verziji i sistem bude imao...

Kako to misliš instaliran? Znači ipak ima HR lokaliziran u beti ili si pucao 10.6.6 HR preko Liona?

Hajde više razjasnite tu priču da ne bih sam krenuo u instaliravanje...
08.03.2011 | 00:20
Meni je u postavkama jezika sad samo Hrvatski. Sve ostalo je izbrisano. Sistem sam po sebi je na Engleskom, ali neke aplikacije se eto otvaraju i prikazuju na Hrvatskom. Samo to...
08.03.2011 | 01:03
Ako ste primjetili, napisao sam ,malo iznad, da mi se miješalo sa Snježnog u Lion. Bilo je instalirano na drugu particiju u internom disku. Kad sam instalirao na vanjski više mi nije vukao aplikacije sa Lea. Neko čarobiranje je, ali još je bugovit pa nije čudno. Znaju se spacesi pomiješati itd, pa se danas i zamrznuo, prije nego sam instalirao TV tuner, ali je poslije instalacija prošla. Još ga malo isprobam pa ga maknem, dok ne dođe u redovnu ponudu.
08.03.2011 | 10:41
Defou, VLC se i inače instalira na hrvatskom ako ti je hrvatski odabran kao prvi jezik u International settings (neovisno o tome što je OS na engleskom). To nema veze s 10.7
23.05.2012 | 13:22
Pozdrav,
htio bih minija (intel, 10.6.8) lokalizirati na HR, e sad na www.apcom.hr/preuzimanja.html ima samo za 10.6.6 i kad probam kaze da mi je sistem pre nov?!

Imali neko rijesenje za ovo?

Predpostavljam da nece izlaziti nove verzije jer je sad 10.6. vec "star" sistem?!

Ima li nacina da se nekako ovaj paket omoguci na 10.6.8. sistemu?!

Ako je negdje o ovome govoreno, ne zamjerite, nisam nasao.

lp
23.05.2012 | 15:31
Eventualno da se spustiš na 10.6.6 (clean install pa update combo na 10.6.6), pa staviš lokalizaciju pa onda updateaš na 10.6.8. Ali lako moguće da će opet otići na engleski.
23.05.2012 | 16:54
Hmm ... ideja nije losa, no install DVD mi je 10.6.8. ... tako da mi je to malo komplicirano
23.05.2012 | 19:16
pozz
Dakle siguran je update Lion 10.7 na mac os 10.6.
Postoji li mogučnost besplatne nadogradjnje istog na ovaj??? Nisam stručnjak za ove stvari

hvala
23.05.2012 | 20:05
Update postoji, ali se plaća. Svaka nova iteracija OSX-a se plaća (10.4, 10.5, 10.6, 10.7).

@ecvis: ako napraviš update na 10.7 onda imaš od 10.7.2 nadalje lokalizaciju na hrvatski....
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO