29.01.2011 | 16:45
papittovenga je napisao:
Ja ću iznijeti samo svoje osobno mišljenje (ono što sam primjetio kao mane kod Applea od kada se služim njihovim proizvodima):
A ja ću zadržati pravo da se s tobom ne složim.
1) Svi iPhone-ovi, do četvorke, su poluproizvodi
Onda svi drugi smartphoneovi i obični phoneovi su što? Mene je iPhone preporodio i oslobodio me računala u dosta situacija i na tome sam mu zahvalan. Od 2G modela, do ovog kojeg sad imam.
A priče kako 2Gu fali MMS, 3G ima lošu kameru itd su upravo to - priče za besposlene.
2) Apple NIKAD nije napravio dobar miš, s obzirom na poziciju koju drži na tržištu (za razliku od tipkovnica)
Ma nemoj? Najbolja 3 miša koja sam ikada koristio su kronološkim redom: Beige ADB Apple Pro Mouse (sa jednom tipkom), Crni laser Apple Pro Mouse (opet sa jednom tipkom) i sad ovaj aktualni Magic Mouse... Služili me svi dugo, jedan te isti cijelo vrijeme svoga trajanja, i nikada bio razočaran ili nešto u ova tri krasna primjerka.
3) kvaliteta materijala na nekim proizvodima (koje sam imao, npr. MacBook White) je MEGA sranje
I opet, kvaliteta u odnosu na što? Pro strojeve? Plastične PC konkurencije?
Nikad niti jedan lap nije bio sasvim savršen, no reći da je MEGA sranje je malo smiješno...
- Bluetooth (Smayoo je sve rekao)
BT na iPhoneu sve radi odlično osim ovog dijela kojeg Smayoo spominje, a tu je NAMJERNO ograničen, iz razloga koje smo već pretresli. Samo što se vi nikako nemrete odlučiti biste li golu anarhiju ili ipak malo uređenije društvo
- Profili (aloooo ekipa, pa ovo je must have skoro iz za kućnu bijelu tehniku)
U životu nisam koristio profile, no mogu razumjeti da tebi treba profil kad si u kinu, profil za sastanke, profil dok sereš na wc i slično. Jesi se sjetio poslati bug req da nema profila?
- sync 'bez žice' (mislim, plati MobileMe pa se rugaj, ako si kupio Mac i iPhone, mit iTunes - jebi se...... svašta.)
Strpljenja, doći će i to na red. Reci, jesi li syncao WinMo, Symbian ili bilo koji drugi mobitel bez žice, skupa sa aplikacijama, mjuzom, fotkama i svime inime? Daj please, pretty please with cherry on top.