App Store - pocelo je!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

App Store - pocelo je!

09.06.2011 | 21:30
Kao što sam bio rekao: Dajte Appleu vremena i korigirati će stavke i napraviti više manje pravu stvar za sve igrače.
Pa, tko želi prvi početi s isprikama ili ono barem priznanjem da se zaletio?

www.macrumors.com/2011/06/09/apple-rever...n-app-subscriptions/

Mislim zbilja, Apple je Apple, korporacija koja gleda da zaradi, ali ne nauštrb toga da izrabljuje korisnike već će uvijek gledati da oni prođu bolje nego drugdje. Počevši od iTunes Music Storea kad se otvorio i prednosti koje je nudio spram drugih dućana; zatim sve druge slične situacije...
10.06.2011 | 01:00
Nisam shvatio zašto je to "prava stvar za sve igrače"?
10.06.2011 | 03:25
smayoo kaže:

Ti si barem pametan čovjek, znaš spojiti dva i dva?

Apple dobiva 30% i ima zadovoljne korisnike.
Korisnici dobivaju jednostavnost, brzinu, impulsnu kupnju i PRIVATNOST.
Izdavači ne moraju izaći iz Apple ekosustava, mogu povećati cijene u App Storeu i povećavaju zaradu samim time.

U biti bilo bi ti jasno da si se vratio malo unazad i pratio tijek rasprave, ipak se ohladila, treba je dobro šutnuti
10.06.2011 | 09:49
OK, ali opet ne kužim kako korisnici dobivaju privatnost? Što se za korisnike u tom smislu mijenja u odnosu na prethodnu politiku u vezi AppStorea?
10.06.2011 | 10:18
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:

Ti si barem pametan čovjek, znaš spojiti dva i dva?

Apple dobiva 30% i ima zadovoljne korisnike.
Izdavači ne moraju izaći iz Apple ekosustava, mogu povećati cijene u App Storeu i povećavaju zaradu samim time.

U biti bilo bi ti jasno da si se vratio malo unazad i pratio tijek rasprave, ipak se ohladila, treba je dobro šutnuti

zaboravio si reci i da izdavaci mogu prodavati i van app store-a i to jeftinije nego sto je u app store-u. znaci da mogu zaobici onih 30% apple-u.
10.06.2011 | 12:32
smayoo kaže:
OK, ali opet ne kužim kako korisnici dobivaju privatnost? Što se za korisnike u tom smislu mijenja u odnosu na prethodnu politiku u vezi AppStorea?

Koja te točno "prethodna" politika App Storea smeta? Ne razumijem?
Privatnost? Pa valjda si se ikad u životu pretplatio na neki časopis? Znaš li koje si sve podatke morao ostaviti? I znaš li da sve te podatke izdavači debelo naplaćuju marketingašima? E, pa sad znaš
A na App Storeu te prilikom subscribanja lijepo pitaju želiš li da Apple proslijedi izdavačima tvoje osobne podatke koje će oni koristiti u te svrhe, odnosno imaš opciju slanja anonimnog profila ako tako želiš.

scarface32 kaže:
zaboravio si reci i da izdavaci mogu prodavati i van app store-a i to jeftinije nego sto je u app store-u. znaci da mogu zaobici onih 30% apple-u.

Točno, no ne zamaram se tim dijelom. Radije se pretplatim preko App Storea i platim taj mali overhead pa imam luksuz automatskog produživanja, cancelanja kad želim, privatnosti, redovnog downloadanja u aplikaciju i ostale no brain fore koje gubim ako idem direktno kod izdavača. Ipak mi je miliji ovaj prvi način gdje mi se sve samo downloada na sve moje uređaje Slično kao i Mac Store - samo čekam da se većina mojih aplikacija upgrejda na novu verziju pa da ih kupim na taj način.
10.06.2011 | 16:28
Vanjuška kaže:

Mislis impulsivnu kupnju? Jel cesto kad razmislis malo, shvatis da ti to i netreba ili nadjes neku bolju soluciju...
A sto se tice privatnosti, nema vece privatnsti nego da odes u ducan uzmes sta trebas, platis cashom i odneses doma.
10.06.2011 | 17:31
NenadX kaže:
Mislis impulsivnu kupnju?

Impulzivnu, da... Ipak je bilo 2 i nešto in the morning, nakon cjelodnevne šihte... Mea Culpa.

Jel cesto kad razmislis malo, shvatis da ti to i netreba ili nadjes neku bolju soluciju...

To je točno, no onda ti isto tako mogu reći da si škrtac. Pametni škrtac, ali i dalje škrtac.

A sto se tice privatnosti, nema vece privatnosti nego da odes u ducan uzmes sta trebas, platis cashom i odneses doma.

Jako cijenim privatnost, no imam neku granicu. Ova razina privatnosti koju mi App Store nudi je taman da sam zadovoljan, a komocija je mnogostruko veća. Ti, ako imaš vremena svako malo u dućan i cashirati, super - ja pak ne znam više kako novac izgleda Cash mi je opterećenje, imam jednu karticu i sve s njom plaćam, lakše je i praktičnije tako. I znam da banka onda zna što sam sve i kada kupio, ali zaboli me.
12.06.2011 | 12:45
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:

Koja te točno "prethodna" politika App Storea smeta? Ne razumijem?
Privatnost? Pa valjda si se ikad u životu pretplatio na neki časopis? Znaš li koje si sve podatke morao ostaviti? I znaš li da sve te podatke izdavači debelo naplaćuju marketingašima? E, pa sad znaš

Vrtimo se u krug. Nije sad bitno što točno mene smeta kod AppStorea, nego što točno korisnici dobivaju, odnosno što je to što je ova promjena pozitivno donijela u smislu zaštite privatnosti korisnika?

Ti si taj koji je ustvrdio (ničim izazvan) da je ta promjena boljitak za sve. Ja sam onda pitao kako točno misliš da je to boljitak za korisnike pa si ti rekao - privatnost. A ja i dalje ne shvaćam kako točno to misliš (što je to što čini boljitak za privatnost korisnika)? Pa te pitam. Jer do sad nisi ti objasnio.
12.06.2011 | 13:13
Poneses kes (kojeg si na digao bankomatu kojeg snima sigurnosna kamera), udjes u shopping centar sa bezbroj kamera i onda dodjes u odredisni ducan koji ima opet svoje kamere, koje te snimaju cijelo vrijeme...

O kojoj privatnosti pricamo?

I cemu tolika fobija o privatnoti, kradji podataka i sl.??

Kao da nekog zaboli da li sam jucer u 11:38 kupio novi mis i platio ga karticom ili kesom u Citi Centar One? Ili nisam...

Stvarno ne razumijem koji je razlog te paranoje.

Meni neka daju po dolar na svakoj stranici na kojoj ce objaviti sve moje podatke, i ja sretan Dacu im i velicnu cipela, i debljinu, i visinu. I duzinu
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2011 | 13:57
PayPal je omogućio kupovinu na internetu na taj način da moje osobne podatke i broj kreditne kartice drže samo oni tako da onima od kojih kupujem ne moram davati te osobne podatke.

Kada je Apple omogućio inApp kupovinu novina i časopisa omogućio je također da ne moramo svakom izdavaču davati svoje osobne podatke i broj kreditne kartice, već ih drži samo Apple.

S obzirom da ne vjerujem da ti to ne razumiješ smayoo glede ostavljanja svojih podataka samo na jednom mjestu ili davanja svakom prodavaču, onda mi ostaje samo da zaključim ili da želiš provjeriti kako to drugi shvaćaju ili se dobronamjerno zezaš?

App Store kao i iTunes Store sa iCloudom pojednostavljuje kupovinu do bola, što je za većinu korisnika velika prednost, a samo računalni znalci u tome mogu vidjeti probleme, zamke i paranoično smatrati da će ih tu nešto sj...ti.

Ja sam do sada već kupio dosta aplikacija za moj iMac i JAKO sam zadovoljan kako to funkcionira. Jedva čekam da na jesen kupim još jednog pa da vidim kako će se aplikacije bez da opet platim same ponuditi da se skinu na moje novo računalo Baš isto kako to sada funkcionira sa mojim iPadima i iPhoneima.

Nadam se samo da ja nisam jedan od rijetkih korisnika koji se kuži u računala, a ne muči me paranoja

Apple rulez
12.06.2011 | 20:09
Sank kaže:
PayPal je omogućio kupovinu na internetu na taj način da moje osobne podatke i broj kreditne kartice drže samo oni tako da onima od kojih kupujem ne moram davati te osobne podatke.

Kada je Apple omogućio inApp kupovinu novina i časopisa omogućio je također da ne moramo svakom izdavaču davati svoje osobne podatke i broj kreditne kartice, već ih drži samo Apple.

S obzirom da ne vjerujem da ti to ne razumiješ smayoo glede ostavljanja svojih podataka samo na jednom mjestu ili davanja svakom prodavaču, onda mi ostaje samo da zaključim ili da želiš provjeriti kako to drugi shvaćaju ili se dobronamjerno zezaš?

App Store kao i iTunes Store sa iCloudom pojednostavljuje kupovinu do bola, što je za većinu korisnika velika prednost, a samo računalni znalci u tome mogu vidjeti probleme, zamke i paranoično smatrati da će ih tu nešto sj...ti.

I onda te jednog dana dočeka 30 mailova sa informacijama što si sve kupio na Apple storeu dok si spavao. Nema šanse, ja sada svaki put kada mi nešto treba upišem paypal podatke, kupim, i onda ih mičem. Bio bi zadovoljan da je ostala dvostruka autorizacija.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.06.2011 | 20:30
@Riba, ja samo redovito mijenjam lozinku i to takvu da ju ni sam ne mogu zapamtiti, a redovito pratim stanje na računu i mail Nema toga što je 100% sigurno i uvijek se može dogoditi krađa, baš kako se dogodilo Sonyu ili Codemasterima koji su mi javili da su moji podaci kompromitirani, ali tamo nisam pustio podatke kreditne kartice.
13.06.2011 | 13:58
Sank kaže:

Evo, ajde, probat ću još jednom (osjećam se kao da govorim mađarski... ).

To što si napisao je točno. Ali Vanjuška je ustvrdio da je ova zadnja promjena (da Apple popušta u uvjetima prema developerima) boljitak za (među ostalima) korisnike i to tako što im povećava privatnost.

A ja ne kužim kako upravo ova promjena povećava privatnost korisnika u odnosu na prethodno stanje?

Evo. Jel sad jasno? Moram reći da je osjećaj uzajaman - ne vjerujem da ne razumiješ pa pretpostavljam da me zaje...

Nadam se samo da ja nisam jedan od rijetkih korisnika koji se kuži u računala, a ne muči me paranoja

Prema onom što ja vidim, nisi. Stanje je cca 50:50. Moje je očekivanje da ćemo za naših života doživjeti da vidimo kamo zapravo ide trenutni razvoj cyber tržišta. Bed je, međutim, što se ja neću osjećati baš dobro ako ispadne da sam ja (i moji istomišljenici) imao pravo.
14.06.2011 | 10:34
smayoo kaže:
[quote]Sank kaže:
Ali Vanjuška je ustvrdio da je ova zadnja promjena (da Apple popušta u uvjetima prema developerima) boljitak za (među ostalima) korisnike i to tako što im povećava privatnost.

Jasno mi je da ti je malo bed reći da si bio u krivu, pa se igraš trolanja.

Nisam rekao da je isključivo ova zadnja promjena boljitak za korisnike, već da Apple općenito cijelo vrijeme ide i radi u tom smjeru, u kojem se brinu za korisnike. Ti si nepovjerljiv, pa ne vjeruješ nikome, pa ni Appleu i to mi je jasno.

A ja ne kužim kako upravo ova promjena povećava privatnost korisnika u odnosu na prethodno stanje?

Gledaj, znam da nisi glup, pa ću uzeti u obzir kako Sank kaže, da me zajebavaš. Ako ti pak doista nije jasno - predlažem da kreneš čitati od početka threada, slobodno se zadrži samo na svojim i mojim postovima (upućenim tebi, između ostaloga) pa ćeš doći do poveznice
  • campo
  • Posjetitelj
26.06.2011 | 10:46
Šta ovo znači?
appstore.jpg
26.06.2011 | 11:48
To znaci da jos neko koristi tvoj account
  • campo
  • Posjetitelj
26.06.2011 | 12:17
Da li je dovoljno resetirati password?
26.06.2011 | 12:34
ja mislim da jeste.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO