App Store - pocelo je!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

App Store - pocelo je!

29.01.2011 | 20:53
Znam da troši data paket, no softverske varijante nisi razmatrao?
Ima ih, s našim stanicama i jako dobro delaju...

Jesam, ali problem je u tome što tamo gdje mi treba radio - nema signala za mobitel. A opet mi je u džepu zbog kamere pa čak i kompasa jer je lakši i praktičniji od Garminovih điđa koje inače koristim. S druge strane, Garminove điđe preferiram čim se naoblači ili nestane kopna. Mogao bih na wish listu iPhone featura dodati, zbirno, "army edition" koji može barem padati na pod i ići pod vodu. A pomoglo bi i da ima termometar i Geigerov brojač.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.01.2011 | 00:03
Djipi je napisao:
[quote]
...Mogao bih na wish listu iPhone featura dodati, zbirno, "army edition" koji može barem padati na pod i ići pod vodu. A pomoglo bi i da ima termometar i Geigerov brojač.

Ja bih u taj "army edition" još dodao lovački nož, jednocjevku za veliku divljač, satelitsku komunikaciju, dubinomjer, visinomjer i malu lopatu i šatorsko platno.

Skuplja verzija s 32Gb bi dolazila sa "extended army edition" i još imala, podvodnu pušku, Zippo upaljač, kuhaču, kazan i čuturicu za "medičinu"
30.01.2011 | 00:13
Evo, da ne bude da samo branim Apple - jedna kritka: ovo što kaže Đipi za FM radio je zaista nepravda jer se tu ne radi o tehničkom problem (naime, iPhone IMA prijemnik za radio!!!) niti se radi o tome da treba napisati softver (jer napisali su odličan za iPod) nego se vjerojatno radi čisto o političkoj odluci da gomila iPhone korisnika radije kupuje glazbu putem Music Storea nego da besplatno sluša kakvu dobru radio stanicu. Tu se slažem da je to loš dio korporativne politike i jedan od onih (srećom rijetkih) trenutaka kada su u krivu i kada otvoreno rade na štetu korisnika kako bi napunili kasu i zadovoljili dioničare.
30.01.2011 | 00:55
neznam...sve čitam, ali stvarno..pakao će se smrznuti, ali opet se slažem s Smayom.....

sve mogu odvagati i pristati na kompromise, ali synca-nje over-air, bilo BT- ili WI-FI je..imam osjecaj da to Steve-ju ide tak na onu stvar i jednostavno to NEĆE staviti!

meni recimo to turbo fali i recimo, u zadnje vrijeme....stvarno imam osjećaj (možda paranoja) ali kao da Apple želi i hoće misliti i sugerirati što meni treba, kao da ja neznam što meni treba i pritom mi ONEMOGUĆAVA slobodu izbora.

Vanja, NHF, ali fakat si bubnuo primjere....odeš negdje van i tražiš najbliži hot spot.....tipa.....imas iPhone kao Geigerov brojač i hodaš po austrijskom selu i trazis hot spotove, da bi došao do kontakta! )))

Iskreno, jednoskratno, najčešće prilikom major update-a syncam veliku količinu podataka, a to je svaka...cca 3 mjeseca. Na dvnevno/tjednoj razini, neda mi se imati s sobom USB kabl i htio bi syncati cca max 3-5 mb..

I TAKAV JE PROBLEM DA TO ENEJBLAJU!!!!!

Skeptičan sam što se tiče budućnosti, nebi možda išao tako rigorozno, ali............da oni preuzimaju primat u tome da odlučju što je "bolje za mene" bez da me pitaju ili da ostave izbora.......hmmm......

Priča s AppleTV-om slična stvar...

neznam.....

Istina je da je i moj stav danas, nakon puno probanih mobitela, da postoji iPhone i pstoje ostali mobiteli, ALi to je smao moj SUBJEKTIVNI stav!!
30.01.2011 | 10:42
Smislio je Steve stvar i za syncanje bez zice (kontakti,kalendar,notes itd) ali za to se treba doplatiti.Mobile Me 70€ i syncaj do mile volje;)
Mada blackberry 9700 mogu bolje syncati sa macom nego Ip4.cak i muziku sa moje itunes biblioteke mogu preko BT staviti na BB.
I meni je radio falio ali Tuneln Radio me je spasio.jest da ide preko neta(vecina iphone korisnika ima net u pretplati) ali stvarno dobro radi.A izbor radio stanica je haos.
30.01.2011 | 14:07
Eto, znao sam da će se ovo pretvoriti u ovakvu beskrajnu, divergentnu diskusiju ("meni je to super", "a meni je to govno" ) kakvu upravo nisam želio, jer odvlači od poante. Neka mi nitko ne zamjeri, ali meni se dalje u njoj ne da sudjelovati.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
30.01.2011 | 14:30
Smayoo u pravu si, udaljili smo se od prvotnog Ribinog pitanja i došli do čisto subjektivnih volim, nevolim i treba, ne treba.

Činjenica je da se moram složiti s tobom i ostalima koji su skeptični prema nekim Appleovim potezima, pa tako i u svezi App Storea da sve to i nije tako bezazleno. Sigurno je da će Mac App Store biti napravljen sa puno kompromisa između dobrobiti Apple dioničara i nas korisnika. Samo je pitanje na koju će stranu vaga prevagnuti, a to će samo vrijeme pokazati. Neka iskustva sa iPlatformom i App Storeom na žalost za sada pokazuju da bi se vaga mogla nagnuti na stranu dioničara.

Ja se samo mogu nadati da Mac platforma neće postati tako zatvorena kao iPlatforma i da će se ipak barem donekle ostaviti korisnicima da i dalje mogu birati između manjeg zla.
30.01.2011 | 20:05
Jedna ozbiljna. Mislimda sam pisao o tome. Korisnici iUredjaja nisu i ne moraju biti racunalno pismeni ili ne trebaju "kuziti" racunala, dok korisnici racunala to ipak jesu (naravno iznimke postoje da ne cjepidlacimo). Sjetimo se reklame za iPad. Napravljeno za bake i djedove, racunalne diletatnte, bla, bla, bla...
E sad, piratstvu se tesko staje na kraj i valjda vise razloga. Jedn je cijena, drugi je kupovina preko neta. Laz je da za dobar programcic ne bi netko izdvojio 15$ ili ti 75 kn, ali treba imati karticu i povjeriti je neprovjerenm WEB ducanu, itd.
Ducan kao App Store je za takve stvari dusu dao. I sad se moglo sa sluzbenih Apple stranica skidati programi, samo su sad to prebacili u aplikaciju. Mozda je paranoicno, bumo vidli.
Sami programi sigurno budu i jesu jeftiniji na takav nacin distribucije, ali kad se kupi u kutiji, to je vrlo raskosan paket sa pisanim uputstvima (koja inace dolaze na mediju). Mediji se pohrane i firma koja je izradila program more krepati, a mediji ostaju.
Dali ce se moci raditi sigurnsnr kopije jer oblak sranje mi se ipak cini kao prodavanje magle. Mozda smo zaostali, mozda smo zastarjeli? Pricekati cu sina da odraste pa cu vam odgovoriti na to pitanje (za jedno 12-14 godina). Nedjelja je, drmnite gemist. Pozdrav.
30.01.2011 | 21:40
Sami programi sigurno budu i jesu jeftiniji na takav nacin distribucije, ali kad se kupi u kutiji, to je vrlo raskosan paket sa pisanim uputstvima (koja inace dolaze na mediju).

Krajem osamdesetih sam preferirao originalni softver dobrim dijelom zato jer je dolazio s uputama. Istina, neki pirati su nudili i fotokopije uputa ali beskonačno draže mi je bilo imati origigi manual, kako u rukama tako i na polici.

Ali to je bilo vrijeme kada bi se softver s v1.00 na v2.00 apdejtao tek za dvije godine. Danas, kad se zna dogoditi da u jednom tjednu izađe 7 apdejta, od čega dva poruše logiku koncepta dotičnog softvera jer ga u apdejtima prekrojavaju iz temelja, ideja papirnatih manuala me uopće ne zabavlja. Apdejt softvera donese i apdejt manuala pa se moram(o) pomiriti s tim da je jedino neko on-line izdanje helpa/manuala zapravo aktualno. Razlog više, barem meni, za e-distribuciju svega digitalnog.
01.02.2011 | 12:48
smayoo je napisao:
Eto, znao sam da će se ovo pretvoriti u ovakvu beskrajnu, divergentnu diskusiju ("meni je to super", "a meni je to govno" ) kakvu upravo nisam želio, jer odvlači od poante. Neka mi nitko ne zamjeri, ali meni se dalje u njoj ne da sudjelovati.

Poanta je da si u pravu, te da bi Apple morao otvoriti BT syncing barem adresara, ako ništa drugo.

Ali eto, slučajno naletih na jedan članak o NFC čipovima koji kad se pojave u slijedećim generacijama mogu neke stvari ispraviti.

A onda sam naletio i na zanimljivu aplikaciju: Bump. Za sada koristi samo wifi/edge, no kasnije je moguće da dodaju BT ili NFC podršku...
Uglavnom, odlične stvari se dešavaju i razvijaju, dok ti Smayoo (NHF) grumpaš zašto BT ne radi, a trebao bi
01.02.2011 | 12:53
miomika je napisao:
Vanja, NHF, ali fakat si bubnuo primjere....odeš negdje van i tražiš najbliži hot spot.....tipa.....imas iPhone kao Geigerov brojač i hodaš po austrijskom selu i trazis hot spotove, da bi došao do kontakta! )))

Gle, slažem se da je glupo što su zaključali taj dio, no to meni osobno nije veliki problem, dok god mi ostatak mobitela olakšava život na drugim frontama. A primjer, pa jebemu, svaki hotel sad ima wifi, svaki bolji kafić, a da ne pričam o centrima ili jednostavno darežljivim ljudima... A ako već ideš u neko zabito selo i imaš problem s time, jebiga, prepiši ga na dobri stari način kako smo to radili prije desetak godina.

Iskreno, jednoskratno, najčešće prilikom major update-a syncam veliku količinu podataka, a to je svaka...cca 3 mjeseca. Na dvnevno/tjednoj razini, neda mi se imati s sobom USB kabl i htio bi syncati cca max 3-5 mb..

Dakle, svi podaci, unosi i razno kaj unosiš na mob su ti nebitni? Ja bih se stari moj bojao pogubiti mobitel ili da mi se desi neka havarija, a nisam syncao... Srećom, kontakti i mailovi se synacaju OTA, kao i Notesi i slični dokumenti... Unatoč tome, metnem mob na dock dva puta tjedno, dok delam, a on u pozadini sve posynca...
Jebo te kabel, kao da si nonstop na terenu
01.02.2011 | 13:01
Riba je napisao:
Cini se da taj App Store i nije tako bezazlen jer je vec doslo do posljedica uzrokovanih raznim ogranicenjima u storeu poput onih u iTunes app storeu. Gledam sto je novog na Macupdate danas i vidim da je izasao novi TextWrangler. Pogledam sto je novoga i ovo mi privuce paznju:
"If "Make Writeable" fails because you have insufficient (non-elevated) privileges, TextWrangler will flag the file for authenticated saving instead of refusing to let you do anything. (Note: This does not apply to App Store versions of TextWrangler, which are not able to perform authenticated saves.)"
WTF? "App store versions"?

Da se vratimo na Ribin post - čitam tako danas:

For customers using BBEdit or TextWrangler purchased from the Mac App Store, we have installers available which will install the command-line tools in your system. Please note that these are only for use with versions of BBEdit or TextWrangler obtained from the Mac App Store, and are not suitable for use otherwise.

We are currently at work on a solution for authenticated saves; if this affects you, please watch this space for developments.

I kao što sam već rekao, dajte App Storeu vremena, kao i sa iOS Storeom, s vremenom će vidjeti koji guidelinesi nisu kompatibilni s većinom aplikacija pa ih izmijeniti i poboljšati, olabaviti će neke od zahtjeva i sl.
Ne vjerovati u to je teški pesimizam.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2011 | 13:34
Evo još jednog ograničenja Ovo se ne može nikako razumski objasniti osim borba za profit, a tu mi korisnici sigurno gubimo.

Apple's new App Store restrictions block Sony eBookstore, may lock out Amazon

Komentari?
01.02.2011 | 19:05
sad sam citao. na holandskim forumima vecina reakcija je negativna. ok i ja dijelim misljenje s njima.kupio sam iphone i s tim novcima sam dobio dozvolu za koristenje njihovog softvera i hardvera.ali mi nemoj jos odredjivati preko koga cu ja knjige,muziku i filmove snimati.To je isto sad kupis auto, i sad ti oni odredjuju kakve ces presvlake,radio i ostale stvari ugraditi u auto.i jos te obavezuju da samo kod njih auto moras servisirati i originalne dijelove ugradjivati.nidje veze ,ali kao sto sam rekao Steve je gladan para.Sad ce mi neko (a znam ko) reci pa Steve ne prima placu od Apple-a.On ne radi za novce.
01.02.2011 | 20:04
Sony eBookstore i Amazon nisu prvi takav primjer. Ne ulazim u to da li je Steve osobno taj koji je gladan profita, ili je to Appleova korporativna politika. Nije ni bitno.

BTW, Vanjuška, evo me drugi dan u Amsterdamu. Jučer sam šetao cijeli dan po centru grada i baš sam namjerno, radi tvog posta, stalno skenirao wifi. Danas isto po sajmu i cijelim putem u tramvaju. Našao sam točno

0 (N U L A)

besplatnih wifi hotspotova.

Što uključuje i ovaj u hotelu, koji se plaća 2,5 EUR/h.

Za slučaj da ti je promaklo, nisam ni u kakvom austrijskom selu, nego u Amsterdamu. To je onaj milijunski grad u Nizozemskoj.

Što se tiče spomenutog Bump - čak i da radi točno to što želim, i dalje bi bio nezadovoljan jer mi je neprihvatljivo da ikom moram dodatno platiti za temeljnu funkcionalnost, i to nakon što sam kupio vjerojatno najskuplji smartphone uopće raspoloživ na tržištu.
01.02.2011 | 20:16
Eti, i to ti je Evropa. Kod nas u zadnjoj selendri mores uvatiti gratis Wi-Fi, a po vani jok. Italija je isto takva, Austrija, a u Francuskoj da i ne govorim. Ne znam da li je jos zabranjeno koristiti Wi-Fi na otvorenom???
Radije ti za 2,5 eura drmni pivo, a ne da kupis maglu. LOL
Uzivaj u Amsterdamu.
01.02.2011 | 20:32
Tako je. Po tom smo pitanju neusporedivo ispred tzv. "zapada". U jednoj Rijeci su sva frekventnija mjesta pokrivena besplatnim wirelessom. A da ne govorim o hotelima. Mislim da ima samo 2 ili 3 hotela u hrvatskoj koji ne nude gostima besplatni wireless, a čak i tada se plaća nešto sitno.

Mislim da je jedini izuzetak koji sam ja na tzv. "zapadu" sreo - Baden u Švicarskoj - tamo su sve linije javnog gradskog prijevoza pokrivene besplatnim wirelessom, što usput uključuje i sve što fiksni access pointi usputno pokrivaju.

Ali zato je na dalekom istoku obratna priča. U Seoulu ima besplatni wireless čak i u javnim WC-ima.
01.02.2011 | 20:37
Ni meni se ne sviđa taj potez prema Sony-u te danas/sutra možda i prema Amazonu. Ironija je da i Sony i Amazon isto tako čine sve što mogu kako bi sačuvali svoju platformu od uplitanja drugih igrača (npr. Sony je onemogućio instalaciju Linuxa na PS, a Amazon je imao slučajeve brisanja knjiga koje su korisnici imali na Kindle-u).

No, moramo biti svjesni činjenice da to čini Apple, te da to nije utjecaj AppStore-a (ovo govorim jer je ovo tema AppStore pa da se ne misli da je za ovo kriv AppStore). AppStore se može pokazati kao dio te strategije (to ostaje da se vidi). Drugim riječima, nije kriv AppStore već Apple.

Kao što sam već napisao vrlo je malo onoga što možemo učiniti. Možemo ostati na Apple-u, zatvoriti oči i progutati to što nam se ne sviđa ili napustiti Apple i prijeći na platformu koja ne postavlja ograničenja tog tipa i ne ponaša se kao Apple.

Ono što mene zanima jest koja je granica kada ćemo (hoćemo li?) reći - "dosta nam je takvog ponašanja" te što u tom slučaju učiniti? Koja je alternativa? Linux?
01.02.2011 | 22:03
Danas sam čekajući u Plodinama skužio da čak i oni imaju besplatan wireless! Zona u centru se proširila i na Koblerov trg... zaista možemo reći da je Rijeka super po tom pitanju.
01.02.2011 | 22:33
U Puli postoji Pula Free Air - gradska bežična mreža za slobodnu komunikaciju. Evo koji su dijelovi Pule pokriveni besplatnim wifi signalom http://tinyurl.com/67guhza
01.02.2011 | 22:48
smayoo je napisao:
Sony eBookstore i Amazon nisu prvi takav primjer. Ne ulazim u to da li je Steve osobno taj koji je gladan profita, ili je to Appleova korporativna politika. Nije ni bitno.

Hajmo pa nećemo biti licemjeri - zašto Amazon i Sony ne dozvoljavaju instalaciju iBooksa recimo na svoje uređaje? Zašto ne mogu kupiti neku iBook knjigu preko Kindlea ili Sony eReadera? Ili Kindle ebook da stavim u iBookse ili Sony Reader? Amazon je tu najjači i štiti svoje toliko daleko da npr. Delicious Library i slični ne smiju imati iOS aplikacije s amazonovim podacima na njima (bibloteke, dvdji i sl.), dok na desktopima to dopuštaju. Zašto?

Slažem se da je ovaj potez idiotski i da će hrpa ljudi radije kupiti Kindle nego iPad za čitanje, što do sada nije bio slučaj, te da si je Apple ovim potezom malo smanjio tržište. No strogo kapitalistički Apple štiti svoju iBooks trgovinu na taj način... S druge strane eReader je odbijen zato jer je koristio svoju verziju inApp storea koji nije dozvoljen po pravilima, za razliku od Kindla koji je spajao na web store preko Safarija, pa sad ostaje vidjeti hoće li i Kindle najebati što bi bilo jako loše ili će Sony pustiti verziju eReadera bez dućana pa ga Apple pripusti...

BTW, Vanjuška, evo me drugi dan u Amsterdamu. Jučer sam šetao cijeli dan po centru grada i baš sam namjerno, radi tvog posta, stalno skenirao wifi. Danas isto po sajmu i cijelim putem u tramvaju. Našao sam točno

0 (N U L A)

Žalosno, no čudi me da nisi naletio niti na jedan kafić gdje imaju wifi za goste? Nije valjda da ne piješ kavu ili nešto?

A ovih 2,5E u hotelu, to po megabajtu ili?

Što se tiče spomenutog Bump - čak i da radi točno to što želim, i dalje bi bio nezadovoljan jer mi je neprihvatljivo da ikom moram dodatno platiti

Bump je besplatan.
01.02.2011 | 23:03
Vanja..najviše me boli kad nemogu koristiti one feature iz addres boooka da zovem direktno iz njega ili da šaljem sms. vjeruj mi, to sam full koristio s nokijama i ostalim điđama koje su bile podržane. Toliko sam lijen vaditi taj kabl, da nemas pojma koliko.

A Apropos tih hot spotova, ja pak samo, koa smayo, imam samo kontra slučajeve, a čuj..istina je negdje na pola puta

neznam..ne svidja mi se kamo to sve ide i da netko drugi pokusava misliti umjesto mene i agresivno mi sugerirati nesto sto ne zelim
01.02.2011 | 23:24
miomika je napisao:
Vanja..najviše me boli kad nemogu koristiti one feature iz addres boooka da zovem direktno iz njega ili da šaljem sms. vjeruj mi, to sam full koristio s nokijama i ostalim điđama koje su bile podržane. Toliko sam lijen vaditi taj kabl, da nemas pojma koliko.

To sam i ja koristio sa Sony Ericssonom dok me nije počelo zezati A čuj, zašto si ne izvadiš jedan od tih mobova, priključiš ga na struju non-stop i ostaviš BT upaljen, sve to negdje iza monitora. Drugi broj, al bože moj Ako ti je to toliko značilo napravi tako i budi happy.

A Apropos tih hot spotova, ja pak samo, koa smayo, imam samo kontra slučajeve, a čuj..istina je negdje na pola puta

Baš tako kako kažeš, na pola puta. Kad god sam u Austriji, Italiji ili Švicarskoj uvijek nađem neki wifi baš za takve slučajeve syncanja, a ako i nema free, hotelski nikad nije skup.

neznam..ne svidja mi se kamo to sve ide i da netko drugi pokusava misliti umjesto mene i agresivno mi sugerirati nesto sto ne zelim

Gle, ja ne želim da Adobe gura svoj Flash GUI u nove verzije svojih već previše bloated programa, već želim da ako već toliko cijene taj svoj paket da se potrude oko Mac native GUIja, da pišu sa Core podrškom, Grand central podrškom i najvažnije da optimiziraju ta čudovišta... Misliš da ih je briga? A alternative baš i nema... I kaj sad? Ne vidim da itko diže frku.

Isto tako, logikom kojom ne daju Amazonu i Sonyu da na njihovim uređajima PRODAJU svoje eBookove, a vama to smeta - tom logikom možete ići u McDonalds protestirati što tam ne možete kupiti bosanske ćevape... . Mislim da Apple nema ništa protiv Kindlea i SonyReadera za čitanje, pa Stanza i eReader su bili tu i prije Kindlea - već ima protiv da se preko tih aplikacija kupuje - ako kupuješ, može, ali plati postotak. Za razliku od te mogućnosti Kindle i Sony Store su zatvorene beštije, ako hoćeš čitati na Kindleu moraš kupiti na Kindle Storeu.. Pa u čemu je onda problem?
01.02.2011 | 23:42
Slažem se da je ovaj potez idiotski i da će hrpa ljudi radije kupiti Kindle nego iPad za čitanje, što do sada nije bio slučaj, te da si je Apple ovim potezom malo smanjio tržište.

Teško da će itko kupiti Kindle nakon što proba iPad. Barem dok se ne pojavi neki jednako velikog ekrana, ali tanji, lakši i primjetno brži (to već ide na račun e-inka) od postojećeg. Amazon s Kindleom ima vezane ruke jer ovisi o "iščekivanju čuda" vezanog za e-ink dok se Apple ukrcao u puno brži vlak.

User experience u e-čitanju je trenutno debelo na strani Applea. Prije par godina me veselilo vidjeti bilo kakvu e-knjigu, pa makar bila čisti txt. Kindle je pokazao bolno neupotrebljive PDFove i bitno bolje (u odnosu na PDF, ne na iPad!) nativne e-knjige. Apple je u već u (iBooks) startu pobijedio u PDF dijelu, a vrlo brzo je ne samo stigao nego i prestigao Amazon u featurima koje nudi Kindle (odnosno njegov softver). Trenutni "hit" su mi markeri u boji.
02.02.2011 | 00:02
Čitao sam malo što je žena iz Applea izjavila i čini se da se opet tresla brda a rodio miš. Jednostavno, Apple više ništa ne može napraviti, a da netko ne kenjka

Lijepo se kaže:
"Developers are still free to send customers to their own Web stores, but they must also offer them the option of purchasing content within their apps themselves, and they must route those sales through Apple which will then take its percentage."

Dakle, izbor postoji. Za razliku od ostalih eReadera gdje izbora nema jer ide ili njihov store ili ništa, ali nekako ne čujem RIOT zbog toga
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2011 | 00:10
eBookStore:
Iskreno, mene to sa kupovinom knjiga na netu trenutno ne brine previše. Sve dok se ne počnu prodavati knjige na hrvatskom na Amazonu, iBook storeu itd, ja ću imati svoju malu knjižaru Srećom, tu nema nikakvog ograničavajućeg faktora i svaki EPUB ili PDF koji ja stavim u iTunes veselo se preseli na moje iUređaje i ostaju tamo dok god ja želim pa uopće ne razumijem o kakvim ograničenjma vi pišete.

S obzirom da smo mi siromašno društvo po mnogo čemu, tako će biti još jako dugo i ne vjerujem da će se bilo koji od naših izdavača uskoro ukrcati na vlak digitalnog izdavaštva.

Free Wireless
Ja sam do sada spavao u nekoliko Bastion Hotela, doduše bliže Rotterdamu, nego Amsterdamu i svi su imali besplatni WiFi, ako ne u sobi, a ono barem u predvorju. U nekim hotelima imaju WiFi zaštićen lozinkom, ali dovoljno je pitati na recepciji lozinku i dobije se besplatno (neki hoteli u Španiji, Austriji i Niskozemskoj). U Egyptu je WiFi u hotelu bio besplatan iako je bio dostupan samo u predvorju. Doduše bilo je nekoliko hotspotova, od kojih je jedan tražio lozinku i trebalo je platiti za nju, jedan se moglo bez problema spojiti, ali nije imao pristup internetu, a treći je imao sve i to za 0 para
02.02.2011 | 20:57
Evo danas opet nešto. Skinem update PostBoxa, i u releae notesima nadjem ovo:
"Now compatible with the Mac App Store version of OmniFocus"

Što im je sad OmniFocus bio kriv?
02.02.2011 | 21:33
Vanjuška je napisao:
Žalosno, no čudi me da nisi naletio niti na jedan kafić gdje imaju wifi za goste? Nije valjda da ne piješ kavu ili nešto?

Zapravo da - ne pijem kavu. No čak mi ni ne bi bilo problem platiti kavu koju ne bi popio u zamjenu za internet access, kad ta kava ne bi koštala kao večera kod nas.

Bio je jedan Coffeeshop koji je oglašavao free internet for guests. Vjerojatno je šit bio proporcionalno skuplji. Uglavnom, moram priznati da ne znam baš točno kako sam se prije tih 15-20 godina uspio natjerati da uđem u takva ušljiva, prljava i mračna mjesta. Valjda sam bio napušen.

A ovih 2,5E u hotelu, to po megabajtu ili?

2,5 €/h. Ali veza je prilično spora. Mail s 1MB attachmenta odlazi po 10 minuta.
03.02.2011 | 00:03
smayoo je napisao:
Zapravo da - ne pijem kavu. No čak mi ni ne bi bilo problem platiti kavu koju ne bi popio u zamjenu za internet access, kad ta kava ne bi koštala kao večera kod nas.

Možda je to nekakva specijalna kava?

Uglavnom, moram priznati da ne znam baš točno kako sam se prije tih 15-20 godina uspio natjerati da uđem u takva ušljiva, prljava i mračna mjesta. Valjda sam bio napušen.

Mladost.. Eh

2,5 €/h. Ali veza je prilično spora. Mail s 1MB attachmenta odlazi po 10 minuta.

Strašno
03.02.2011 | 01:09
smayoo je napisao:
Ali zato je na dalekom istoku obratna priča. U Seoulu ima besplatni wireless čak i u javnim WC-ima.

I imaju najbržu vezu koju sam dosad vidio
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO