20.02.2012 | 15:22
smayoo kaže:
Je. Vrlo logično. Odrežu bežičnu tehnologiju i vrate te na kabel.
Odrežu tehnologiju koju im više nema smisla održavati. Prepuste to vanjskim developerima ili proizvođaču tvog mobitela. U čemu je problem?
Sve bi ti trebalo i dalje raditi, no ne više na način na koji si navikao. Glupost notorna, slažemo se, no kaj sad, očito su odredili da trebaju negdje rezati, a iSync nije pošteno osvježen još od 10.2 ili kad se pojavio...
Moj se posao sastoji od putovanja. Autom sam godišnje na cca 60.000 km, plus 2-3 putovanja po EU službeno i 1-2 privatno. Koliko često i na koliko različitih destinacija ti putuješ?
Ne toliko koliko ti sigurno, no pozvao sam se na onu našu raspravu o WIFIju prije, gdje su i drugi putnici namjernici komentirali u čudu tvoju nemogućnost da nađeš wifi
Zaključak o škrtosti ti je, naravno, opet zajedljivo zabadanje u nedostatku argumenata.
Ma samo malo da digne prašinu.
Snaga Bluetooth predajnika je nekoliko *tisuća* puta manja od snage UMTS/GPRS predajnika, a nekoliko *stotina* puta manja od snage WiFi predajnika. Frekvencije su u istom rangu (mikrovalnom) - 2,4 GHz za BT i WiFi, 1,8 GHz za UMTS, 0,9 GHz za GPRS. SAR (mjera ozračenosti tkiva) pri korištenju Bluetooth je *nemjerljivo mala* (zato, između ostalog, Bluetooth i jest razvijen, da možeš nositi bezopasnu slušalicu na uhu, umjesto opasne), dok je kod UMTS/GPRS, ako držiš telefon u ruci (ne na uhu) čak tolika da se može izmjeriti promjena temperature potkožnog tkiva trupa i prepona. Ako si kratkovidan, pa ga držiš na pedalj od nosa, ono što ti je u glavi fino, lagano krčka. Kao brodet.
Dobro objašnjeno, hvala. Samo me zanima, mobitele isto gasite kad ste doma? Gdje držiš mobitel tijekom dana? Moj je u džepu hlača 90% vremena, moram li se zabrinuti, po tvom iskustvu?
Sve si to, naravno, mogao i sam pronaći. Ali te zapravo nije zanimalo. Samo ti je stalo da podje...
Baš i ne. Znam da si istraživao tu temu i da ćeš mi u kratkim crtama znati brzo objasniti zašto radiš to što radiš. Hvala još jednom. A podjebavanje je uvijek dobrodošlo, bez njega stojimo u mjestu, ne misliš?
A sad smo zbilja previše offtopic.