Mac OS X Mountain Lion - LUDNICA! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac OS X Mountain Lion - LUDNICA! :)

20.02.2012 | 13:53
Da se vratim na planinskog. Jel tko instalirao i isprobao taj OS? Kod mene na miniju 2011 radi uredno.
Prilozi:
20.02.2012 | 14:29
Smet kaže:
Da se vratim na planinskog. Jel tko instalirao i isprobao taj OS? Kod mene na miniju 2011 radi uredno.

virtualka (parallels 7), radi uredno bez problema. iCloud intergracija, twitter itd...sve super i glatko bez ikakvih problema. Instalacija je trajala oko cca 25 min.

Virtualaka sa 2CPU i 4GB rama radi jako lijepo i bez ikakvih problma
20.02.2012 | 15:15
scarface32 kaže:
Smayoo opasno su te nagazili. Ovdje je svetogrdje ako napises da nesto kod applea ne valja.vanjuska kazes da je smayoo skrtica, a sta ces reci za appple koji je i update poceo naplacivati. Glad za parama ili to tako mora biti?Je li glad za parama , sto su stavili da se icloud samo sa lionom moze koristiti? Je li glad s parama sto ce se imessage samo sa brdskim lavom moci koristiti?Znaci svi korisnici iphone-a morali su preci na lava radi iclouda, pa sad ce morati preci na brdskog ako misle koristiti imessage.naravno pod uslovom da imaju imac kuci.

Yep, to je Appleova glad za parama. Iskreno mislim da nema razloga zašto iMessage ne bi radio i na Leopardu vulgaris. Također i iCloud, zašto ne bi radio i na iOS4 i na 10.5?
I smatram da je to strašna glupost i obično tjeranje korisnika na upgrade koji možda i ne žele...

No što je tu je, situacija je takva i ja mogu ili bojkotirati ili početi koristiti dotične servise koji su uzgred besplatni uz svaki novi stroj
Ali ne jamram i cjepidlačim oko svakog novog izdatka ako mislim da ima svrhu, rad se plaća, nema džabe ni u stare babe.
20.02.2012 | 15:22
smayoo kaže:
Je. Vrlo logično. Odrežu bežičnu tehnologiju i vrate te na kabel.

Odrežu tehnologiju koju im više nema smisla održavati. Prepuste to vanjskim developerima ili proizvođaču tvog mobitela. U čemu je problem?
Sve bi ti trebalo i dalje raditi, no ne više na način na koji si navikao. Glupost notorna, slažemo se, no kaj sad, očito su odredili da trebaju negdje rezati, a iSync nije pošteno osvježen još od 10.2 ili kad se pojavio...

Moj se posao sastoji od putovanja. Autom sam godišnje na cca 60.000 km, plus 2-3 putovanja po EU službeno i 1-2 privatno. Koliko često i na koliko različitih destinacija ti putuješ?

Ne toliko koliko ti sigurno, no pozvao sam se na onu našu raspravu o WIFIju prije, gdje su i drugi putnici namjernici komentirali u čudu tvoju nemogućnost da nađeš wifi

Zaključak o škrtosti ti je, naravno, opet zajedljivo zabadanje u nedostatku argumenata.

Ma samo malo da digne prašinu.

Snaga Bluetooth predajnika je nekoliko *tisuća* puta manja od snage UMTS/GPRS predajnika, a nekoliko *stotina* puta manja od snage WiFi predajnika. Frekvencije su u istom rangu (mikrovalnom) - 2,4 GHz za BT i WiFi, 1,8 GHz za UMTS, 0,9 GHz za GPRS. SAR (mjera ozračenosti tkiva) pri korištenju Bluetooth je *nemjerljivo mala* (zato, između ostalog, Bluetooth i jest razvijen, da možeš nositi bezopasnu slušalicu na uhu, umjesto opasne), dok je kod UMTS/GPRS, ako držiš telefon u ruci (ne na uhu) čak tolika da se može izmjeriti promjena temperature potkožnog tkiva trupa i prepona. Ako si kratkovidan, pa ga držiš na pedalj od nosa, ono što ti je u glavi fino, lagano krčka. Kao brodet.

Dobro objašnjeno, hvala. Samo me zanima, mobitele isto gasite kad ste doma? Gdje držiš mobitel tijekom dana? Moj je u džepu hlača 90% vremena, moram li se zabrinuti, po tvom iskustvu?

Sve si to, naravno, mogao i sam pronaći. Ali te zapravo nije zanimalo. Samo ti je stalo da podje...

Baš i ne. Znam da si istraživao tu temu i da ćeš mi u kratkim crtama znati brzo objasniti zašto radiš to što radiš. Hvala još jednom. A podjebavanje je uvijek dobrodošlo, bez njega stojimo u mjestu, ne misliš?
A sad smo zbilja previše offtopic.
20.02.2012 | 15:32
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Moj se posao sastoji od putovanja. Autom sam godišnje na cca 60.000 km, plus 2-3 putovanja po EU službeno i 1-2 privatno. Koliko često i na koliko različitih destinacija ti putuješ?

Ne toliko koliko ti sigurno, no pozvao sam se na onu našu raspravu o WIFIju prije, gdje su i drugi putnici namjernici komentirali u čudu tvoju nemogućnost da nađeš wifi

A bilo je i onih koji su se složili sa mnom, otprilike podjednako. Ali njih si zanemario.

Dobro objašnjeno, hvala. Samo me zanima, mobitele isto gasite kad ste doma? Gdje držiš mobitel tijekom dana? Moj je u džepu hlača 90% vremena, moram li se zabrinuti, po tvom iskustvu?

Pa, ako si napravio svu djecu koju si u životu namjeravao napraviti, vjerojatno ne trebaš brinuti. U tom dijelu tijela to je jedini (donekle) rizik (jer općenito trajno previsoka temperatura testisa izaziva sterilitet). Ako, međutim, nisi, jbg, ne moraš ni onda jer je do sad vjerojatno već kasno.

Kad smo doma, mobitele ne gasimo. Stoje na radnom stolu, ili na šanku u kuhinji. Ako sjedimo za radnim stolom (žena ili ja), mobitel ne na cca 1-1,5m od nas, što je već sigurna udaljenost, a u svim drugim situacijama je dalje, i od nas, i od djece.

Inače, ta snaga zračenja je aktivna samo kad mobitel emitira (kad je spojen UMTSom ili GPRSom na net i nešto se aktivno down ili uploada, ili kad je u toku telefonski razgovor, ili povremeno u kratkim "signalling burstovima" kad se javlja mreži da je sve OK, kad potvrđuje primitak SMS-a, itd.).
20.02.2012 | 16:24
smayoo kaže:
A bilo je i onih koji su se složili sa mnom, otprilike podjednako. Ali njih si zanemario.

Statistika je varljiva

Što se tiče Mountain Liona, taman sam u procesu da u slijedećih mjesec dana metnem običnog vulgaris Liona na radni stroj. Po toj logici, i iskustvu, Mountain Lion će doći na njega negdje kad već 10.9 bude debelo aktualan
20.02.2012 | 17:43
Znači, tamo negdje, u 11. ili 12. mjesecu ove godine?
20.02.2012 | 18:20
Vanjuska ,ja sam uvijek za placanje.nista djaba.ali vise sam volio placati mobileme 120€ nego da me neko prisiljava na nesto sto se meni ne svidja.Mada sad ne znam, do juna mi je sve djaba na icloudu ali poslije juna , da li ce mi reci , cekaj ,imas u aplikacijama vise od 5Gb i red bi bilo da platis to?znaci i ono sto ne gotivim morat cu platiti, htio ne htio.
25.07.2012 | 10:09
Ajde neka smo dočekali i taj Mountain Lion(10.8) - 20$ - (dostupan od danas 25.07.2012) , ja ga uzimam čim bude dostupan na App Store-u pa ćemo vidjeti gdje smo sada, i sve ostalo.

Tako da daljnju raspravu, komentare, dojmove i iskustva možemo nastaviti u ovoj temi.

www.iclarified.com/entry/index.php?enid=23454
25.07.2012 | 11:02
Javi dojmove kada ga se dočepaš.
25.07.2012 | 11:57
Evo pogledao sam malo detaljan popis noviteta. Najviše me vesele dvije stvari:

Keyboard shortcut for Duplicate
Quickly duplicate a document using the Command-Shift-S keyboard shortcut.

Keyboard shortcut for Save As
Use Command-Shift-Option-S to save a document using a different name and location.

Doduše obje stvari popravaljaju ono što je Lion zasrao, pa sam isto tako mogao i besplatno natrag na Snow Leopard (što vjerojatno nije točno jer sumnjam da isti ne ide na zadnji MacBook Pro). Uglavnom taj Version feature i nedostatak Save as... me izluđuje na Lionu.
25.07.2012 | 17:31
Jel ovo znaci da je AirFoil od 25$ sada manje (ne)potreban ?

Moze se postaviti ovo:
Settings > Sound > Output > "Select a device for sound output" > Air Play

To mi sada zvuci kao da mi je Apple poklonio 5.01$
Screen_Shot_2012_07_25_at_16.png
25.07.2012 | 17:52
Instaliran i za sad radi OK.
Ono što sam najviše čekao nemogu naći. To je pikaz videa ili ekrana na appleTV-u. Dosadilo mi je kemijati sa ipadom.
25.07.2012 | 18:26
Gore u tabu klikneš na airplay ikonicu i staviš mirroring
25.07.2012 | 18:49
Nema te ikonice u tabu gore. Isto ako idem u postavke pa zasloni, nema gdje zakačiti airplay.
25.07.2012 | 19:54
LukaSnow kaže:
Instaliran i za sad radi OK.
Ono što sam najviše čekao nemogu naći. To je pikaz videa ili ekrana na appleTV-u. Dosadilo mi je kemijati sa ipadom.

A na kojem stroju ?
  • mileni
  • Posjetitelj
25.07.2012 | 20:16
Skinuo, ali ne ide instalacija odmah. Kasnije cu isti prvo nabaciti virtualno i kao takvog ga koristiti tjedan dana, cisto da vidim dal sve funkcionira kako bi trebalo.
Inace, ovog puta pohvale Appleu. Skinuo sam 10.8 za manje od 40min, dakle dobro su sve sredili ovog puta
25.07.2012 | 20:44
Imam MacBook Pro, 13-inch, Mid 2010.
25.07.2012 | 20:56
Sad vidim da je podržan MBP tek od 2011 nadalje, za AirPlay.
Šteta, morat ću tražiti drugo rješenje za gledanje filmova sa mac-a na tv-u.
25.07.2012 | 21:06
Koliko shvacam ovaj program radi mirror i na starijim masinama,
ali ti treba AppleTV. Sa Apple TV2 radi 720p, a sa Apple TV3 valjda 1080p.

airparrot.com

Jel to netko probao?

Pod FAQ vidim da se za 1080p masina dosta grije, ali da je sa 720p sasvim ok.
25.07.2012 | 21:19
Da imam AppleTV2. Probaću program sutra, sad su okupirali TV.
Hvala na prijedlogu.
25.07.2012 | 21:25
@mileni
Izgleda da imam najsporini net u selu ili si ti skidao u pogodnije vrijeme:
Screen_Shot_2012_07_25_at_20.png
  • mileni
  • Posjetitelj
26.07.2012 | 01:49
Nemam nesto specijalno. 24mb (oko 14 realno, kako kad.) Amis ISP. Do Amisa sam bio korisnik T-coma, bneta, optime... Po svima sam pljuvao. Sa amisom sam dosta zadovoljan moram priznati. No ocito sam pogodio vrijeme, ne znam sta drugo moze biti? Download prosao na najbrzoj mogucnoj brzini koju mogu postici, iznenadilo me. Instalirao ML na externom hdd-u i malo se igrao sa istim. Sve bezbolno i jako brzo
26.07.2012 | 04:31
mileni kaže:
Do Amisa sam bio korisnik T-coma, bneta, optime... Po svima sam pljuvao.

Nevezano, evo, pridružujem se pljuvaćini po T-comovoj politi uploada i asinkronosti Pluc, pljuc, pljuc. Ali im skidam kapu zbog pouzdanosti, na Trešnjevci već toliko dugo imam ADSL koji ne radi probleme, da ne želim ništa drugo ni isprobavati

Na Maksimiru pak imam Bnet i isto sam ekstra zadovoljan, čak i zadovoljniji nego u uredu, upload je mnoooogo brži, a download ne zafrkava; no čuo sam da su što se BNeta tiče ljudi podvojeni, a brijem da to zavisi od lokacije...
26.07.2012 | 08:05
Goldy kaže:
Koliko shvacam ovaj program radi mirror i na starijim masinama,
ali ti treba AppleTV. Sa Apple TV2 radi 720p, a sa Apple TV3 valjda 1080p.

airparrot.com

Jel to netko probao?

Pod FAQ vidim da se za 1080p masina dosta grije, ali da je sa 720p sasvim ok.

Probao sam. Problem imam sa zvukom. Ako aktiviram slanje i zvuka, na tv-u ga ipak nema.
Odlučio sam se za Beamer i radi odlično.
26.07.2012 | 10:23
@Riba - ja sam ga skinuo, ali ga nisam još instalirao, budem pričekao još koji dan da se slegnu dojmovi i ako ima kakvih "sitnih" bugova. Iskreno sumnjam da ih uopće ima, ali žureći nećeš nigdje doći.

Da li si ti digao svoj stroj ili ćeš i ti još malo pričekati? Ako si digao možeš mi ovdje napisati neki kratki osvrt, tako da ga i ja odmah dignem ili budem još malo pričekao.
26.07.2012 | 11:00
Nisam jer trenutno nemam $20 viška.
26.07.2012 | 11:25
Skrenuo mi je kolega pažnju na činjenicu da imamo pravo na besplatni 10.8 upgrade pa sam pokrenuo potrebnu proceduru.
26.07.2012 | 11:42
Daj nemoj me zezati da se ti uopće toga nisi sjetio?

Ajde molim te kada ga digneš pa da mi javiš dojmove(nešto malo ukratko sažeto) ili ovdje ili na PM..
26.07.2012 | 11:55
Nisam, život me naučio da sve moram platiti. Javit ću samo ovisi o tome koliko će im trebati da mi pošalju kod.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (463)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO