Licemjerje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Licemjerje

24.02.2013 | 17:46
Zanimaju me komentari članova, što mislite... Zanimljivo je kako se ne diže bura nikakva, u novinama nema ništa, nitko me ništa ne pita o dotičnim slučajevima... Jel da se smijem ili plačem?
Budem ovdje trpao slične licemjerne linkove, pa da ne prođe nezapaženo, za ubuduće.

Samsung tuži Apple u Njemačkoj, opet patenti, u ovom slučaju svjesno rade štetu slijepim korisnicima. Skandal prvorazredni.

http://www.loopinsight.com/2013/02/22/asshole-samsung/

-

Amazon - robovlasništvo u novom ruhu, gore nego u Kini, i to još u srcu EU, a glasa čuti nije.

publishingperspectives.com/2013/02/are-a...dern-day-sweatshops/
24.02.2013 | 18:36
Pa možeš toga natovariti na tisuće. Cijeli ovaj svijet je došao na to da je postao nakaradan i truo iznutra. Sustav vrijednosti je potpuno degradirao, a pohlepa je legitimno priznata kao pokretač ekonomije.
24.02.2013 | 18:50
Samsung ne poštujem zato jer nikada nisam sreo njihov revolucionarni proizvod, nešto da kažem "wow kako super, želim to kupiti", a sreo sam takvih stvari i kod Sonyija i kod Philipsa i čak kod LG-ija koji je nekada bio simbol za elektroničko smeće, a danas inoviraju. Samsung ima dobrih proizvoda i bio jednom kupio njihov monitor i bio jako zadovoljan, ali oni mi nikada nisu bili kompanija kod koje bih tražio nešto prvorazredno i istinski inovativno. Zato čim čujem ovakve vijesti o suđenjima intuitivno stajem na stranu suprotnu Samsungu.
24.02.2013 | 19:15
Ti pišeš o Samsungu, a zapravo misliš na firmu "Samsung Electronics" koji proizvodi konzumnu elektroniku, koja se u Samsungovoj financijskoj strukturi jedna od najmanje "teških". Tvrtke u sastavu koncerna Samsung grade brodove (i to kakve! - kakve naši posrnuli brodograditelji ne znaju više ni nacrtati), proizvode automobile (high end, luksuzne i prilično inovativne), a jedna od njih je među top 3 igrača na polju biomedicinske elektronike, s nekoliko vrlo inovativnih patenata.

Ne kažem da ih to čini išta više ili manje moralnom korporacijom, samo ističem kako zapravo nemaš pojma o čemu pričaš.
  • Mobius1
  • Posjetitelj
24.02.2013 | 19:22
Nije ni Apple nešto strašno inovativna kompanija,jer se i njihov princip već godinama temelji na "usavršavanju" već postojećih ideja...tako da prepucavanja Applea i Samsunga ne smatram uopće vrijednim pažnje,tipično čuvanje debelih poslovnih guzica sa već prenapunjenim džepovima...
24.02.2013 | 19:22
Ja ovo nisam znao! Smayoo google je za tebe goli k...
24.02.2013 | 19:24
dpasaric kaže:
Samsung ne poštujem zato jer nikada nisam sreo njihov revolucionarni proizvod, nešto da kažem "wow kako super, želim to kupiti", a sreo sam takvih stvari i kod Sonyija i kod Philipsa i čak kod LG-ija koji je nekada bio simbol za elektroničko smeće, a danas inoviraju. Samsung ima dobrih proizvoda i bio jednom kupio njihov monitor i bio jako zadovoljan, ali oni mi nikada nisu bili kompanija kod koje bih tražio nešto prvorazredno i istinski inovativno. Zato čim čujem ovakve vijesti o suđenjima intuitivno stajem na stranu suprotnu Samsungu.

Ti si subjektivan, pa nisi mjerodavan. Nije da nešto branim Samsung.

Isto kao što Hyundai ne radi aute, tako niSamsung ne radi samo telefone.
24.02.2013 | 19:48
zabac kaže:
[quote]dpasaric kaže:

Isto kao što Hyundai ne radi aute, tako niSamsung ne radi samo telefone.

A oba dva i Samsung i Hyundai grade brodove tj. imaju ogromna brodogradilista.
25.02.2013 | 00:51
Samsung i njemu slični snagu ne pronalaze u inovativnosti i kvalitetnom razvoju koji bi išao u korist sveukupnog dobra, oni ju dobivaju od nas, od pohlepe i nezasitnosti proždrljivih i neumjerenih konzumenata sa zapada!
Gdje su bile firme iz Kine, Koreje i regije prije dvadesetak godina a gdje su danas? Pritom nemislim samo na elektroindustriju, možda je autoindustrija i bolji i jasniji primjer !
Mislim da se odnos moći počeo okretati na stranu istoka, no to je i očekivano, jer gledajući u povijest uvijek su se sve velike i prevelike " organizacije " urušavale i propadale, ponajviše same zbog sebe !
25.02.2013 | 08:24
Goan25 kaže:
Samsung i njemu slični snagu ne pronalaze u inovativnosti i kvalitetnom razvoju koji bi išao u korist sveukupnog dobra, oni ju dobivaju od nas, od pohlepe i nezasitnosti proždrljivih i neumjerenih konzumenata sa zapada!
Gdje su bile firme iz Kine, Koreje i regije prije dvadesetak godina a gdje su danas? Pritom nemislim samo na elektroindustriju, možda je autoindustrija i bolji i jasniji primjer !
Mislim da se odnos moći počeo okretati na stranu istoka, no to je i očekivano, jer gledajući u povijest uvijek su se sve velike i prevelike " organizacije " urušavale i propadale, ponajviše same zbog sebe !

Smayoo ti je objasnio kako Samsung nije samo tvornica mobitela. Ovakvo nabadanje napamet nije dobro.
25.02.2013 | 11:04
Uništiste mi ideju offtopičarenjem

Nije poanta da li je Samsung Electronics perfidna ljiga puna šljamolikih spodoba ili ne, već o stanju svijesti novinara i nas običnih ljudi.

Čekam neke brzopotezne forumaše koji bi već svašta imali za komentirati da se u naslovu radi o Appleu, da prokomentiraju za oba linka.
Taj tijek svijesti me zanima, zašto i kako toliko žuči na jedan Apple koji se uglavnom trudi poboljšati život korisicima, dok drugim korporacijama koje otvoreno boli ona stvar za korisnike svašta prolazi?
25.02.2013 | 11:16
@Vanjuška velika većina ljudi kad gleda neki dvoboj u prirodi oko nas, počinje navijati za onog slabijeg i to ti je to !
25.02.2013 | 11:22
Vanjuška, ja mislim da je tvoja percepcija subjektivna i emotivno obojena. Apple također boli ona stvar za korisnike, a i njemu također svašta prolazi. Apple se ne trudi poboljšati život korisnicima, nego se trudi postići što bolju prodaju svojih proizvoda, isto kao i bilo koja druga firma. Pri tom ima neku svoju strategiju, različitu od nekih drugih firmi. Ta strategija uključuje stvaranje religijskog kulta kojem i ti pripadaš. Ali to ih ne čini ništa ni više, ni manje etičnima od drugih tvrtki. Tvoja je argumentacija jednako primjenjiva na bilo koju firmu. Npr. mogli bismo reći kako Samsung (među inim) ulaže velik novac u razvoj proizvoda koij služe ozdravljenju bolesnih, dok Apple proizvodi điđe i pi*darije za igranje. Mogli bismo, također, reći da Amazon, ne znam, promovira kulturu znanja jer prodaje knjige, a Apple kulturu kretenizacije jer prodaje (vidi gore) - điđe i pi*darije za igranje.

Napisao sam - mogli bismo to reći. Ne kažem da hoćemo. Ja sigurno neću, jer ne idealiziram niti jednu korporaciju. Sve su jednako smrdljive, eksploatatorske institucije i želim im svima što skoriju propast. Odnosno - želim cijelom svijetu neki novi ekonomski ustroj, utemeljen na svrhovitosti i stvarnim potrebama za stvarnim resursima, a ne na gramzljivosti.

Dakle, za mene tu nema licemjerja. Prezirem sve jednako. I koristim njihove proizvode - da (i Apple, i Samsung, itd.). Zašto? Zato što ih trebam. Pa onda u nedostatku boljeg rješenja, tj. pravednijeg ekonomskog sustava, funkcioniram u ovom dok se ne stvore uvjeti za nastanak bojeg.
  • campo
  • Posjetitelj
25.02.2013 | 23:38
Smayoo nisu sve velike korporacije iste ( apple je jedna od gorih) to uglavnom ovisi o strukturi vlasništva što znači da prema svakoj logičnoj statistici svi ljudi ne mogu biti pokvareni i zlonamjerni (ovde se misli na profit). Ja sam dok sam bio u Italiji radio neke stvari za Ferrero (neki prepress) i vidio da i jedan gigant može biti humana i moralna firma ( ovde mislim na tretman prema djelatnicima prvo a onda na klimu koja se osjeti među svima (familijarna) a to im je središnja tvrtka) i garantiram vam da je nešto što se rijetko viđa,...da ne duljim postoje ljudi poduzetnici i veliki i mali koji su svoj talenat uvijek gradili na tome da oni u biti hrane obitelji svoji djelatnika i uvjek su se znali postaviti prema pohlepi menađera pravilno,..da ne idem daleko znam i našeg poduzetnika vlasnika mepasa koji je isto tako častan i pošten čovjek ( svjedoci su mnogi koji rade u njegovim firmama) ,..a slažem se da su Apple Google Facebook i ostali dno dna pohlepe ovog vremena uz naše drage banke
26.02.2013 | 00:49
Želim vjerovati da postoje i velike firme koje su takve, ali moje životno iskustvo me uči da to nije tako. Situacija je možda takva u njihovom sjedištu, možda i u matičnoj zemlji. Ali mene zanima da li je isto tako u njihovoj tvornici u Poljskoj. Ili Kini?
  • mileni
  • Posjetitelj
26.02.2013 | 02:53
Vlasnika Mepasa poznajem i ja osobno. Vrlo dobro cak. Kad bi svi vlasnici firma bili takvi svima bi bilo odlicno. No na zalost nisu.
I ne moze se Mepas, a cak ni Ferrero usporedjivati sa ovim top igracima tipa naftnih kompanija, Applea, MS-a, Googlea i slicnih. Oni su u vrhu jer ih goni poriv za vecom zaradom. I cine sve da do iste dodju. Meni su smijesni ovi postovji koji Apple postavljaju na nekakav imaginarni pedijastal i kao oni nisu takvi, oni rade za opce dobro... Ma vraga mog rade za opce dobro.

Ustvari, nemam sta napisati. Smayoo je sve napisao i u potpunosti se slazem sa njim.
26.02.2013 | 03:12
Kakav gazda takva i firma. Jobs je bio pohlepan, i firma mu je pohlepna. To barem svi znamo. O samsungu ne znam puno jer od njih sao koristim usisivac ( ili kako se na hrvatskom kaze) .
Microsoft je pohlepan ali eto oprastam mu radi gazde. Ipak covjek dade 90% svog bogastva u humanitarne svrhe. A to nisu male pare. Sad ce mnogi reci i 10 posto mu je puno da ima ali kad apple ili neko njihov ( ili bilo koje tvrtke) da tolike pare skinut cu mu kapu. A da, dao je Jobs onim rudarima u peruu po ipad. Malo off topic ali eto pade mi na pamet u ove kasne sate.
26.02.2013 | 07:41
Scarface, ti me uvijek iznenadiš. Jobs nije bio pohlepan, nego visionar. Čovjek je vjerovao da je njegova misija, na ovom svijetu, napraviti savršen proizvod. Takvi su rijetki u korporativnom svijetu. Još manje ih je koji uspiju. On je uspio i to ne iz prve. Time je pomogao i svojoj korporaciji, ali mu to nije bio primarni cilj.
Sad Jobsa nema više i Apple je samo korporacija, više manje kao i druge.
Činjenica je da je kapitalizam sam po sabi neizmjerno pohlepan a da su korporacije 100 puta gore. Dobro neke su 101 puta gore a neke samo 99 puta. I kakva je to razlika kad sve melju sve pred sobom.
Ali tvrditi da je Jobs pohlepan je van svake pameti. Čovjek je bio genije i svaka mu čast, rijetki su takvi. I još rijeđe ih je koji uspiju.
26.02.2013 | 09:23
Imaš neki argument za poduprijeti tu svoju vjersku dogmu? "Jobs je bio genije, on je napravio savršen proizvod..." I nije bio pohlepan. O, jbt...

Wozniak nije bio pohlepan. On je bio taj koji je bio usmjeren na proizvod. Jobs je uvijek bio usmjeren na novac.
26.02.2013 | 09:36
Smayoo ne bogohuli. Vjerske dogme se ne dokazuju. To su bogom dane činjenice i kao takve su van svake rasprave. Dakle, Jobs je svetac. Svatko tko tvrdi drugačije izaziva Jihad.
26.02.2013 | 09:57
Ne. Sad najprije slijedi ona legendarna "Ako ti se on tako ne sviđa, zašto koristiš Apple proizvode?". Nalikuje onoj "Kome se ne sviđa kako vodimo ovu zemlju, neka ide kuda hoće."
26.02.2013 | 10:37
Kada je Woz napravio box za telefon iz zajebancije, Steve je to poceo prodavati okolo.

Kada je Woz htio pokloniti klubu nacrte svog prvog Apple racunala (tada jos bez imena), da svako sebi ih napravi free, Jobs je osnovao kompaniju i nasao nacin da i to pocne prodavati.

Duboko me vrijedjate kada kazete da je on samo isao za novcem. Njega je samo zanimao savrsen proizvod

Uspio je svaka cast! Stvorio je svjetsko cudo sa Apple, ali daleko od toga da nije bio pohlepan kao i svi ostali.

Na milion stvari to dokazuju i tada i dan-danas
26.02.2013 | 11:09
Ne mogu se sjetiti sad , ali u onoj knjizi pise da je Woz htio malu marzu za kompjutere a Jobs je rekao uzimat ce 3 puta vise. I takoje i dan danas.
Ali ima i pohlepnijih od Appla i Jobsa.

I jos kad kazu da je stvorio savrsen proizvod. Ma dajte, jedino savrseno je za mene OS, mada i on ima bugova ali zanemarljivo na ostale sisteme. Sve ostalo se kvari. Meni je vise savsren proizvod miele masina za pranje rublja. Deset godina joj je , svaki dan barem jednom opere ves , i nikad nista. Da je ko imac, pa majstori mi ne bi izlazili iz kuce. Heheheheh
26.02.2013 | 11:22
Općenito, staviti riječ "savršeno" i "proizvod" u istu frazu može samo netko tko ne razumije načine kako se proizvodi razvijaju, izrađuju i općenito osmišljaju. Ne samo da niti jedan nije savršen, nego niti jedan nije niti zamišljen, niti rađen s namjerom da ikad bude savršen.
26.02.2013 | 11:47
Tako je smayoo. Bila je emisija na HRT o tome kako svaki elektricni proizvod ima cip u sebi koji je programiran da nakon odredjenih sati rada se pokvari ili stane. Ako mu sta prije toga ne rikne.
26.02.2013 | 11:47
Savrsen je bio Mercedes 123 iz 70-ih, sa dizel motorom. Znam dva vlasnika koji ih voze i dan danas.

Kilometri okrenu na 999999, i onda ide opet od nule

Ali nisu ni u Mercedesu vise budale da prave tako kvalitetno
26.02.2013 | 13:28
smayoo kaže:
Ne samo da niti jedan nije savršen, nego niti jedan nije niti zamišljen, niti rađen s namjerom da ikad bude savršen.

Različite su definicije savršenog. Neki proizvod može biti savršen u smislu da je u nekom trenutku najbolji za odrađivanje određenog posla. I to vrijedi do pojave boljeg proizvoda.

Ali u pravu si da nikome nije cilj napraviti savršeni proizvod. Tu jednostavno nema poslovne logike. Ako se i naprave nekakvi 'savršeni' proizvodi, to obično ostane na nekakvom konceptu ili prototipu s kojeg se kasnije godinama uzimaju ideje i stavljaju na komercijalne proizvode. Savršeni primjer je auto industrija.
26.02.2013 | 14:24
Smayoo, naravno da je i Wozniak genije. Kakav argument? Kažem da je on na neki način bio uvjeren da je njegova misija napraviti savršen proizvod. Nevjerujem da mu je novac bio ispred toga, nego prije sredstvo da taj cilj ostvari.
26.02.2013 | 15:26
LukaSnow kaže:
Smayoo, naravno da je i Wozniak genije. Kakav argument? Kažem da je on na neki način bio uvjeren da je njegova misija napraviti savršen proizvod. Nevjerujem da mu je novac bio ispred toga, nego prije sredstvo da taj cilj ostvari.

Kakav Wozniak, Tesla je bio genije, DaVinci isto (da ne nabrajam).
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 26 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1170)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO