Licemjerje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Licemjerje

28.02.2013 | 12:15
saint kaže:
campo kaže:
dr lovriću pravi si primjer opranog mozga kojemu je najveći domet razmišljanja ono što pročita u tisku,..a pošto si iz BiH a radiš za US vojsku što te Hrvatska toliko tangira...??

Koliko se sjecam ti primas platu U BiH tj Kovertibilnim markama

Nije mi jasno kako se ali bas u svakoj temi gdje ima prostora hvatate politike

moramo malo, inace bi bilo monotono.
28.02.2013 | 12:52
@Saint:

Licemjerje i politika bas idu ruku pod ruku. To cak nije ni OT u ovom slucaju
  • campo
  • Posjetitelj
28.02.2013 | 12:57
saint ja ne primam plaću ja sam vlasnik firme nisam uopće zaposlen u firmi imam direktora i tri djelatnice (bilo ih je 5) ja od firme mogu uzeti samo zaradu na kraju godine i platiti porez na dobit. imam prebivalište u hr nemam nikakve pogodnosti od BiH, samo sam investirao prije 7 godina i zapošljavam sada 4 BiH državljana(imaju dvojno državljanstvo), u hr prijavim dobit koju sam ostvario u inozemstvu (inače bi to bile crne pare) i to nam se broji u obiteljski dohodak , više spavam u hr nego u hercegovini. firmu ću kad hr uđe u eu otvoriti i u dalmaciji i nadam se zaposliti za početak tri osobe. ako ti još nešto nije jasno samo pitaj,..ja bih ne smatram mojom zemljom jer nemam nikakve veze sa njom ali je smatram zemljom hrvata (onih od tamo) isto koliko i bošnjaka i srba.
14.03.2013 | 17:56
mileni kaže:
Fanbojizma na netu imam poprilicno. Netko voli ps3, netko xbox, netko linux, a ovaj drugi windowse. No Vanjuska, nhf, ti si presao sve moguce i nemoguce granice. Jesi clan one apple religije ili sta ?

Mileni, a reci mi, zaključio si to po čemu? Zato što otvoreno ukazujem na različito tretiranje Applea s jedne strane i svih ostalih s druge? Zato što mi smeta što se jednog krade i omalovaža, a drugog glorificira i žmiri mu se? Hajde, de, možeš ti i bolje...
14.03.2013 | 18:03
mileni kaže:
Ne, nisam ga poznavao osobno. Samo prenosim ono sto sam procitao/cuo od 1000000 njegovih zaposlenika, kao i njegovih prijatelja. Mislim da stvarno moras biti teze govno od covjeka da za par stotina/tisuca dolara prevaris najboljeg prijatelja. I onda godinama poslije i dalje tvrdis da to nije istina.

Složit ćemo se da je bio govno od čovjeka u ranoj mladosti, i s tim zajebom i sa djetetom i koječime. A što sa ostatkom? Ostalij 10000000 zaposlenika i prijatelja koji bi ubili bližnjega da opet imaju prilike s njime raditi, jer je bio sve što je bio? O mrtvima sve najljepše kažu, pa je valjda i zato bila tolika poplava šarmantnih i lijepih priča sa Jobsom u glavnoj ulozi... Iskreno, pokušavam se sjetiti neke ružne stvari o njemu u zadnjih 10 godina i nemrem, valjda sam podsvjesno to istisnuo... Prosvijetli me.

Ukratko, nekima ovdje stvarno prorade emocije cim se u negativnom kontekstu spomene Apple ili ne daj Boze (mozda bolje napisati 'ne daj Jobse') Jobsa. Smirite strasti. Apple je megakorporacija. Nista manje, nista vise. Jobs je bio odlican CEO. A ne bozji poslanik ili nekakav alien. Uz to je bio i narkoman, los otac, itd. Naravno, imao je i 100 dobrih strana. No cemu negativne emocije kad se spomenu ove lose strane?

Poanta je u kontekstu. Ako spominješ samo loše strane, postavljajući stvar kao da su Jobs ili Apple ono samo oličenje zla, i radiš to svjesno, reagirati ću. Scarface je tu najbolji primjer, ponavlja gluposti koje nisu istinite, hvata se za stvari koje su grozne, a ignorira 100x groznije odmah pokraj jer na njima ne piše Apple itd...

U svakom slucaju EOD od mene. Neka se nitko ne uvrijedi, no sa fanbojsima se ne isplati raspravljati. Volim Apple proizvode, i sam koristim iste i nastavit cu ih koristiti. No da cu taj Apple dizati na nekakav pedijastal i zahvaljivat im na njihovim proizvodima koje sam jako skupo platio - necu. Toliko lud nisam.

EOD ili ne, isto tako bih ja tebe mogao pitati, a i tebi slične, zbog čega odmah skačete na vrat meni i meni sličnima koji ukažu na licemjerje i evidentnu sljepoću novinara i ostalih kad se radi o Appleu s jedne strane, i ostalima s druge... Imamo tu Scarfcea koji se jadan čudi što EU kažnjava Microsoft, a ne dira Apple i ne razumije pojam monopola, a u isto vrijeme mu je normalno da na Amazonu ne možemo kupovati ništa što Amazon nije odobrio. Ali kad to Apple napravi, kuku lele
14.03.2013 | 18:17
smayoo kaže:
Plaća od $1 i ostalo - da to su činjenice. Selektirane, filtrirane i autorizirane. To znači da one druge činjenice, koje ove činjenice stavljaju u sasvim drugačiji kontekst, a koje su (si) zatajene (zatajio), stvaraju posve drugačiju sliku od te na kojoj inzistiraš. Od čega je, jbt, kupio tu jahtu ako je imao plaću $1? Ajde, nemoj, molim te. To je izbjegavanje plaćanja poreza, a ne nikakva tobož skromnost.

Vidiš, ti to gledaš negativno, da je svjesno išao izbjegavati plaćati porez, ja na to gledam simbolički pozitivno, kada je došao na čelo, Apple je bio u kurcu, a on je do tada zaradio dovoljno i prodajom NeXTa i Pixarom... Što je bilo točno nećemo znati, no govori o nama samima dovoljno, ja želim u ljudima vidjeti dobro, ti im tražiš dlaku u jajetu

Apple ja ne guram u blato. Samo ga stavljam tamo gdje i sve druge takve firme. A ti bi silno htio da Apple nije samo još jedna gramzljiva kapitalistička organizacija za zgrtanje novca, nego da je, ne znam... Dalaj Lama.

I opet se ne slažemo, gledaš crno (možda i realno), al ja na Apple gledam više kao na kompaniju koja se uz profit, trudi i usrećiti kupce i poboljšati im život, što im itekako ide. Čista pozitiva na prvom mjestu, a novci sastrane nek se nađu.

I tako, mogao bi tu svašta nabrojati. Megamljekare koje ucjenjuju domaće proizvođače mlijeka i cijede ih cijenom nakon što su im, skupa s državom, obećavali spektakularne prihode ako zadovolje besmislene kriterije kvalitete za koje je trebalo zagaziti u besmislene kredite, a s druge strane uvoze kondenzirano mlijeko iz Ukrajine za koje nitko niti pita, niti traži sve te iste kriterije kvalitete. A nama prodaju muljaže o "mlijeku hrvatskih pašnjaka" i "svježem mlijeku" koje ima trajnost 21 dan (!!?).

Mesne industrije koje kupe polutrulo meso koje je 25 godina čamilo u argentinskim hladnjačama pa nam onda prodaju "che buona mortadella" (tradicija stara čak 2,5 godine!).

Nike tenisice koje šivaju djeca u Vijetnamu, u ropskim uvjetima. To znate, zar ne?

To je sve točno i slažem se s tobom, no Apple ideš trpati u takve megakorporacije koje proždiru i uništavaju sve manje od sebe? Nisi se malo zaletio?

Ono sve preko toga što uspiješ naplatiti je stvarna zarada firme na tom čovjeku (prije poreza). Nažalost, kod nas je jako puno onih koji računaju da je trošak čovjeka samo 1x i 2x, pa onda još muljaju s plaćanjem na crno ne bi li uštedjeli i na onom 2x. A firma koja prodaje specijalističku uslugu uz takvu matematiku, naravno, ne samo da dugoročno ne može opstati, nego se niti kratkoročno ne može razvijati.

Jako lijepo si to napisao, zanimljivo, samo mi nije jasno, dakle, za sve ljudstvo, sve stručnjake i sav R&D, misliš da je Apple i dalje preskup sa maržom od 28% (ili koliko je pisalo u zadnjem izvješću)?
Mislim, s obzirom da rade R&D i za Samsung i Google i Microsoft...
14.03.2013 | 18:28
scarface32 kaže:
Koliko sam ja procitao, Jobs jeste bio govno od covjeka.

Sto se Gatesa tice www.gatesfoundation.org/ pa citaj. A neki dan je rekao da ce skoro svo svoje bogastvo dati za humanitarne svrhe. A apple trpa u madrac, zlu im ne trebalo. Koji jad od kompanije.

Baš si se raskokodakao. Pročitaj malo više, inače, to što si ti pročitao poglavlje o lošem Jobsu, meni ništa ne znači ako ne pročitaš cijelu knjigu, a s njom i poglavlje o dobrom Jobsu.
A što se Gatesa tiče, i za njega se priča da je prevartio čovjeka i prodao tuđi proizvod IBMu pod svojim imenom, pa te ne čujem da dramiš?

Isto tako, kad god počneš o visokim maržama u Appleu, podsjeti se da su iste te marže kod Microsofta 80-90%, pa te opet pitam, kako ti to ne smeta?

Licemjerje se to zove ako si svjestan svega toga, ili neznanje ako si neinformiran. No kad opet ponoviš glupost, makar sam te informirao, mogu ti napisati "Šuti licemjeru". Samo ću prvo pitat Smayooa dal smijem Demokracija, prvi amandman i ostalo
14.03.2013 | 19:16
vanjuska ja se tebi divim. Molis li ti Jobsa svaku vece prije spavanja?
14.03.2013 | 19:42
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:
Ono sve preko toga što uspiješ naplatiti je stvarna zarada firme na tom čovjeku (prije poreza). Nažalost, kod nas je jako puno onih koji računaju da je trošak čovjeka samo 1x i 2x, pa onda još muljaju s plaćanjem na crno ne bi li uštedjeli i na onom 2x. A firma koja prodaje specijalističku uslugu uz takvu matematiku, naravno, ne samo da dugoročno ne može opstati, nego se niti kratkoročno ne može razvijati.

Jako lijepo si to napisao, zanimljivo, samo mi nije jasno, dakle, za sve ljudstvo, sve stručnjake i sav R&D, misliš da je Apple i dalje preskup sa maržom od 28% (ili koliko je pisalo u zadnjem izvješću)?

Mislim, skoro sam siguran, toliko da bi se mogao i okladiti da ja nisam nikad ni rekao, ni napisao da je Apple preskup. Smatram, i uvijek to ponavljam, da za toliki novac očekujem top notch i držim da imam pravo biti sitničav, zabiti im šrafciger u leđa i vrtiti ga, daviti, gnjaviti, srati, cendrati i sve ostalo, dok stvar ne naprave onako kako treba. Ali ne smatram da je preskup. Ja sam spreman to platiti, ali očekujem da isporuče vrijednost za novac.

Dakle, bit će da si me pomiješao s nekim drugim tko je rekao da je Apple skup. Ja nisam taj. I da - jasno da R&D košta i da ga se mora naplatiti. Pionir-inovator na tržištu preuzima rizik razvoja, ulaže u razvoj godinama da bi izašao s nečim novim i pokupio vrhnje dok su cijene visoke. Sasvim legitimna tržišna strategija. Ali - ako ju je odabrao, nema pravo poslije na plakanje zato što drugi igrači na tržištu preuzimaju isto tako legitimnu strategiju kopirača.
14.03.2013 | 19:55
smayoo kaže:
Vanjuška kaže:
smayoo kaže:

Mislim, skoro sam siguran, toliko da bi se mogao i okladiti da ja nisam nikad ni rekao, ni napisao da je Apple preskup. Smatram, i uvijek to ponavljam, da za toliki novac očekujem top notch i držim da imam pravo biti sitničav, zabiti im šrafciger u leđa i vrtiti ga, daviti, gnjaviti, srati, cendrati i sve ostalo, dok stvar ne naprave onako kako treba. Ali ne smatram da je preskup. Ja sam spreman to platiti, ali očekujem da isporuče vrijednost za novac.

Dakle, bit će da si me pomiješao s nekim drugim tko je rekao da je Apple skup. Ja nisam taj. I da - jasno da R&D košta i da ga se mora naplatiti. Pionir-inovator na tržištu preuzima rizik razvoja, ulaže u razvoj godinama da bi izašao s nečim novim i pokupio vrhnje dok su cijene visoke. Sasvim legitimna tržišna strategija. Ali - ako ju je odabrao, nema pravo poslije na plakanje zato što drugi igrači na tržištu preuzimaju isto tako legitimnu strategiju kopirača.

Smayoo, ako to vec moras raditi za proizvod koji si skupo platio onda je preskup.Moj prosli iMac je bio preskup jer sam ga nosio 10 puta na servis.Nije radio kako treba. Iphone je preskup, jer finalni proizvod nije onakav kakav su korisnici ocekivali. Ili dodje ne ofarban ili mu se lako farba skida ikli nema wifi i ako ima onda prekida. A najskuplji je telefon na trzistu. to ti je isto kad bi kupio bentley i pocne mu se farba sikdati, vidis ogrebotine, sjediste uflekano, das lijevi zmigavac a ono radi desni.....Onda bih nekom ebo mater.
14.03.2013 | 21:27
Da se meni dogodilo toliko kvarova na Macu, mislio bi isto kao ti. I općenito, da mane koje nalazim u bitnom narušavaju funkcije koje su meni važne. Mane koje nalazim na iPhoneu nisu takve (barem ne meni), a na Macu pogotovo ne (no, da sam prešao na 10.8, vjerojatno bi). Dakle, neću nikom *ebat mater. Ali ću kenjkat i cendrat i zanovijetat, i tražit da za tu cijenu poprave sve i naprave još bolje.
14.03.2013 | 23:00
Ili da smanje cijene, sto je prosto nemoguce.
14.03.2013 | 23:11
Ne želim da smanje cijene, nego želim da za istu cijenu povećaju kvalitetu i funkcionalnost.
15.03.2013 | 03:52
scarface32 kaže:
Ili da smanje cijene, sto je prosto nemoguce.

To smanjenje cijena ne bi ni na koji nacin otklonilo tvoje problemei poteskoce. Samo bi mozda manje bolilo
15.03.2013 | 12:21
Scarface - mozes li, molim te, napisati koje apple uredaje posjedujes.
Hvala.
15.03.2013 | 12:41
pise na forumu sta sve imam. plus sam neki dan dobio ipad 4. sad ces mi napisati zasto kupujes apple ako ti toliko ne valja? standardna prica ali hajde. Mozes li mi reci koja je bolja alternativa? Ako je ima ja odmah prelazim na nju. Ali jedino sa ipadom nikakvih problema nisam imao, i zena sa svojim macbook pro. Njih mogu pohvaliti.
15.03.2013 | 12:59
Na Jabučnjaku visim od 2007. godine. Presjek onog što ovdje ljudi pišu je da se debelo najviše kvare iMacovi. I da je oko njih općenito najviše fusha. Ali svejedno većina Mac korisnika upravo na iMacove svršava i mora ih imati kad su *sooooooo* bjutiful. Ha, jbg...
15.03.2013 | 13:06
u pravu si smayoo. zadnji put kad sam mjenjao ovaj imac. pitao sam da zamijenim za macbookpro ,a ali nisu dali. kaze prodavac moras uzeti isti model kao sto imas. ebi ga. ali da kucnem od drvo evo ovaj radi ko doxa.
  • mileni
  • Posjetitelj
15.03.2013 | 14:01
smayoo kaže:
Na Jabučnjaku visim od 2007. godine. Presjek onog što ovdje ljudi pišu je da se debelo najviše kvare iMacovi. I da je oko njih općenito najviše fusha. Ali svejedno većina Mac korisnika upravo na iMacove svršava i mora ih imati kad su *sooooooo* bjutiful. Ha, jbg...

Nije samo stvar ljepote. 2560x1440 rezolucija = dosta prostora za rad. I to bez potrebe kupovine jednog takvog monitora. Istina, mozes i MBP spojiti na jedan takav monitor i raditi, ali to je onda samo dodatan trosak. A da je lijep - bas je prekraCan
15.03.2013 | 14:24
A možeš i Mini spojiti na takav monitor. Imam doma dva Minija - 2007 i 2010. Na starijem - 0 kvarova, a na novijem - krepani HDD (što baš i nema veze s Appleom).
  • mileni
  • Posjetitelj
15.03.2013 | 16:12
Da, no mini ima poprilicno ogranicen hardware naspram iMacom. Jedini razlog zasto ne uzimam mini.
15.03.2013 | 16:20
I tako veli masa ljudi koji taj jači hardware zapravo nikad ni ne koriste... Ali eto, zlu ne trebalo, neka te jače grafulje, ako ikad ispadne da se ne može na fejsbuk bez nje...

Moji Miniji rade fino i s AutoCADom. Grafulja sigurno nije usko grlo. Nema baš puno toga što je na grafulju zahtjevnije...
15.03.2013 | 16:41
Moze se mini uzeti sa konfugiracijom jacom od imaca. ali i kosta. ja sam gledao u apple storeu, mozes mini uzeti i za 1500 eurcica. ali zato je zvijer.
  • mileni
  • Posjetitelj
15.03.2013 | 17:35
smayoo kaže:
I tako veli masa ljudi koji taj jači hardware zapravo nikad ni ne koriste... Ali eto, zlu ne trebalo, neka te jače grafulje, ako ikad ispadne da se ne može na fejsbuk bez nje...

Moji Miniji rade fino i s AutoCADom. Grafulja sigurno nije usko grlo. Nema baš puno toga što je na grafulju zahtjevnije...

Neki koriste, neki ne. Meni osobno treba. I nekako nemam povjerenja u Intelovu integriranu graficku karticu. Posebice ako istu spojim na 2 monitora od kojih jedan ima 2560x1440/1600 (kako kad). Osobno mi jak procesor ne treba, tako da mi to ne igra ulogu. No graficka je druga stvar.

Na kraju dolazimo cak i do same cijene. Mac mini + monitor rezolucije iMaca 27 npr. kosta gotovo jednako kao iMac27. A po pitanju snage hardwarea nisu ni blizu. Tako da shvacam cak i ekipu kojoj nije prijeko potrebna graficka kartica ali opet uzimaju iMac-a.

No s druge strane, ako netko stvarno kupuje Apple racunala da bi 'fejsbucio' i sl. stvari, tom ne predstavlja problem novac. Nikakav. Tako da je toj osobi vjerojatno vazan sami izgled.

No da ponovim... Meni je iMac preCladak
  • mileni
  • Posjetitelj
15.03.2013 | 17:36
scarface32 kaže:
Moze se mini uzeti sa konfugiracijom jacom od imaca. ali i kosta. ja sam gledao u apple storeu, mozes mini uzeti i za 1500 eurcica. ali zato je zvijer.

Mozda si prije i mogao. No vise ne mozes. Jer ako se dobro sjecaj davorove recenzije novog mac minia, nema vise nadogradjivanja na jacu graficku karticu
15.03.2013 | 18:01
sad vidjeh da se graficka ne moze dodati.steta.
15.03.2013 | 20:28
Ne znam tko kakve zahtjeve ima na monitor, no ja i nisam govorio o onima koji kupe iMac zato što im stvarno treba, tj. što im Mini ne bi mogao raditi to što njima treba. Ne znam ni za što tebi treba tako jaka grafika i tako jak monitor. Znam da u Technomarketu ima za kupiti Samsungov monitor/TV od 27" za par tisuća kn. Plus cijena Minija, to je debelo jeftinije od iMaca. I ne može mi nitko reći da to nije dovoljno dobro za ono što 80% korisnika rabi svoja desktop računala.

Ali dobro, ovo je otišlo skroz off. Jednostavno sam htio reći da je od svih Macova iMac najlošiji po pitanju kvarova, a masa ljudi ga kupi iako im ne treba, samo da bi poslije bili frustrirani problemima.
15.03.2013 | 20:35
moj smayo ne bi ga ljudi kupovali da znaju da ce se kvariti.kontaju to je apple i kvalitet. ai sto mileni kaze on je precCladak. posebno ovaj skroz tanki.
15.03.2013 | 22:11
smayoo kaže:
Ne znam tko kakve zahtjeve ima na monitor, no ja i nisam govorio o onima koji kupe iMac zato što im stvarno treba, tj. što im Mini ne bi mogao raditi to što njima treba. Ne znam ni za što tebi treba tako jaka grafika i tako jak monitor. Znam da u Technomarketu ima za kupiti Samsungov monitor/TV od 27" za par tisuća kn. Plus cijena Minija, to je debelo jeftinije od iMaca. I ne može mi nitko reći da to nije dovoljno dobro za ono što 80% korisnika rabi svoja desktop računala.

Ali dobro, ovo je otišlo skroz off. Jednostavno sam htio reći da je od svih Macova iMac najlošiji po pitanju kvarova, a masa ljudi ga kupi iako im ne treba, samo da bi poslije bili frustrirani problemima.

A zašto ljudi kupuju Porsche Cayenne ili Panameru?
Da li im treba? Ne. Zato jer mogu!
Isto tko, zašto pas liže jaja?

Nije uopće pitanje, dali nekome nešto treba ili ne, već dali si to može priuštiti ili ne!
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.03.2013 | 23:02
smayoo kaže:

Kaze vlasnik mnogobrojnih modela iMaca u zadnjih 15 god.... Onako iz iskustva...

Hoces da ti kazem sta radim s takvim likovima poput tebe ?
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 29 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, Anonimci (1337)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO