14.03.2013 | 18:03
mileni kaže:
Ne, nisam ga poznavao osobno. Samo prenosim ono sto sam procitao/cuo od 1000000 njegovih zaposlenika, kao i njegovih prijatelja. Mislim da stvarno moras biti teze govno od covjeka da za par stotina/tisuca dolara prevaris najboljeg prijatelja. I onda godinama poslije i dalje tvrdis da to nije istina.
Složit ćemo se da je bio govno od čovjeka u ranoj mladosti, i s tim zajebom i sa djetetom i koječime. A što sa ostatkom? Ostalij 10000000 zaposlenika i prijatelja koji bi ubili bližnjega da opet imaju prilike s njime raditi, jer je bio sve što je bio? O mrtvima sve najljepše kažu, pa je valjda i zato bila tolika poplava šarmantnih i lijepih priča sa Jobsom u glavnoj ulozi... Iskreno, pokušavam se sjetiti neke ružne stvari o njemu u zadnjih 10 godina i nemrem, valjda sam podsvjesno to istisnuo... Prosvijetli me.
Ukratko, nekima ovdje stvarno prorade emocije cim se u negativnom kontekstu spomene Apple ili ne daj Boze (mozda bolje napisati 'ne daj Jobse') Jobsa. Smirite strasti. Apple je megakorporacija. Nista manje, nista vise. Jobs je bio odlican CEO. A ne bozji poslanik ili nekakav alien. Uz to je bio i narkoman, los otac, itd. Naravno, imao je i 100 dobrih strana. No cemu negativne emocije kad se spomenu ove lose strane?
Poanta je u kontekstu. Ako spominješ samo loše strane, postavljajući stvar kao da su Jobs ili Apple ono samo oličenje zla, i radiš to svjesno, reagirati ću. Scarface je tu najbolji primjer, ponavlja gluposti koje nisu istinite, hvata se za stvari koje su grozne, a ignorira 100x groznije odmah pokraj jer na njima ne piše Apple itd...
U svakom slucaju EOD od mene. Neka se nitko ne uvrijedi, no sa fanbojsima se ne isplati raspravljati. Volim Apple proizvode, i sam koristim iste i nastavit cu ih koristiti. No da cu taj Apple dizati na nekakav pedijastal i zahvaljivat im na njihovim proizvodima koje sam jako skupo platio - necu. Toliko lud nisam.
EOD ili ne, isto tako bih ja tebe mogao pitati, a i tebi slične, zbog čega odmah skačete na vrat meni i meni sličnima koji ukažu na licemjerje i evidentnu sljepoću novinara i ostalih kad se radi o Appleu s jedne strane, i ostalima s druge... Imamo tu Scarfcea koji se jadan čudi što EU kažnjava Microsoft, a ne dira Apple i ne razumije pojam monopola, a u isto vrijeme mu je normalno da na Amazonu ne možemo kupovati ništa što Amazon nije odobrio. Ali kad to Apple napravi, kuku lele