Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori za predsjednicu/predsjednika, komentari ...

18.01.2015 | 03:42
Moral je tako skakljiva stvar. Ono sto je nama jezivo, nekome je moralno. Vrijedi i obrnuto. Sve ovisi o okruzenju, nacinu zivota, vjerskog/plemenskog utjecaja, stepenu zatupljenosti...

Pa jbte u Afganistanu zenu zamotaju niti oci joj se ne vide (ima neka mrezica na burka), zato sto su muskarci divljaci neizivljeni. I dodje neki muskarac (ili vise njih) i siluju je. I sta se desi na kraju? Kamenuju zenu. Jer ona je kriva. Da nije provocirala, oni nju ne bi dirali. Jer, pobogu, oni su muskarci. Zena nije bila MORALNA.

Zeni koja je uradila (ili nije) nesto sto ti divljaci smatraju nepristojnim, zapalit ce lice kiselinom i unakaziti je za cijeli zivot. Dovoljno je da pogleda muskarca na sekundu-dvije, ili da progovori s nekim, ili da ne daj Boze, odbije ugovoreni brak. Upadnu "casni vjernici" u pola noci u kucu (cijele obitelji spavaju u jednoj velikoj ili dvije sobe recimo, na podu), i kiselinom pospu djevojku (i logicno sve koji su u njenoj blizini). Nema posljedica. Nemas se kome zaliti, jer nije bila MORALNA.

Dijete od 6-7 godina poklone/prodaju djedu od 60. Cim dobije prvu menstruaciju spremna je za konzumaciju tog braka, da bude jedna od nekoliko djedovih zena. Jezivo. Moze je ubiti, prodati dalje, raspolagati s njom kao s predmetom, bez da ikome odgovara. Dovoljno je da kaze da ga nije zadovoljila u krevetu i to je sramota za cijelu njenu familiju. Oni ce ju ubiti da "spase cast", jer nije bila (pogadjate) moralna :/

Ili, 90% afganistanskih djecaka u osnovnoj skoli su silovani. Od strane djecaka iz visih razreda (jer su i oni bili silovani ranije). To je kao neka inicijalizacija. Mozda zato sto su im zene nedostupne prije braka, sasvim je normalno da prva seksualna iskustva stjecu sa muskarcima. I ne stide se toga, javno pricaju o tome...

Ili sasvim je normalno (u juznom Afganistanu) da djecak od 9-10 godina ide da bude sex igracka bogatom covjeku. Zivi normalno sa njegovom obitelji, par godina. Nakon te "sluzbe", kada napuni 15 god recimo, to mu je najbolja moguca preporuka za daljnji zivot/posao. To je moralno i drustveno prihvatljivo. On to s ponosom kasnije prica i ima neke benificije od tog odnosa.

Moralno je i da zensko dijete ne ide doktoru, sta ce ON muskarac nju pipkati i pregledati (naravno da zena ne moze biti doktor). Ako treba dijete da umre, neka, Alahhova volja. Ali moralna je i sacuvala obraz obitelji (nije ju dirao muskarac doktor).

I da ne pomislimo da se to desava samo tamo negdje, imamo mi i nasih domacih moralista koliko hoces (srecom ne ovako ekstremnih, ali dajmo im vremena).

18.01.2015 | 08:50
Kad se već daju linkovi, eto jednog:
hr.wikipedia.org/wiki/Istospolni_brak

Dolje je malo o Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu.
18.01.2015 | 08:53
Iskreno mi se neda to sada čitati ali kad nađem vremena sigurno budem. Na prvu što sam odmah uočio da si dao hrpu linkova koji vode do članaka a ne znanstvenih radova. Članak je jedno, a znanstveni rad drugo.
18.01.2015 | 09:19
smayoo kaže:
JOHN kaže:
Može, uz pomoč spravica i surogat majke. Ali.... Biologija tada poprima više znanstvenu osnovu nego prirodnu.

Ti baš jako malo znaš o ovome, a svejedno imaš tako tvrd stav. Zapravo - vjerojatno baš zato.

Kak to misliš da jako malo znam o tome? A što ti to znaš više da imaš pravo meni govorit da znam manje. Zato, jer si pročitao par članaka, zato jer si tražio par pristranih članaka u smislu dokazivanja svojih teza. Daj se spusti na zemlju, promisli i budi realan. Ovo iz sfere rasprave ulazi u sferu laprdanja.
Kakve veze ima rukovanje sa kinezima sa ovime. Daješ usporedbe od koje nevidim nikakav ishod. Pa kinez kad dođe u HR rukovat će se samnom i prije i poslije, ja kad dođem njemu rukovat ću se kad on želi. Znači, pripremit ću se da znam bar neke osnove, a neću provodit smayovske teorije tipa , čuj kineziću ja se rukujem prije a bogami češ i ti jer je to stvarno po smayoo teoriji prikladno i neselektivno, lijepo je da se stalno rukujemo, da se volimo.
Mislim da ti previše briješ da znaš puno o tome, pomalo mi ispadaš smiješan. Jedno je rasprava, drugo kad si uzimaš pravo da meni ili drugima govoriš da smo plitki, neuki, zadrti itd. A onda zagovaraš da je ovo rasprava. Stvarno si licemjeran.
18.01.2015 | 09:42
Ponavljam, neka ulaze u zajednicu, neka imaju skoro sva prava, volim ih kao i heteroseksualne, ali djeca NE.
18.01.2015 | 10:04
Ljudska vrsta si previše uzima za pravo da mijenja prirodnu ravnotežu, sve će nas to koštat kad tad, o tome pričaju mnogi znanstvenici a mnogi se prave mutavi. A poslije hebanja nema kajanja.
Sutra će se pojavit neki novi smayoo, bijelac, crnac, kinez i tražit će da mu dijete izgleda ko arap sa gustim obrvama, visoko 190cm i 85 kg, a ako mu se to ne ispuni, smatrat će da su mu zakinuta sva prava pri odabiru dijeteta o kojem je sanjao a nemože ga realno imat. Možda će se pojavit netko tko će htjet da mu dijete ima po šest prstiju na ruci.
Jeli to smayoo tvoje viđenje budućnosti koju želiš za svoju djecu? Po meni da, čitajući o tome što pišeš.
Neke stvari se slažem da treba dopustiti, ali neke granice moraju postojat.
Uvijek postoji netko ili će se pojavit, tko će smatrat da su njegova prava zakinuta iz njegovih osobnih interesa.
Ne tvrdim da homoseksualni par nemože jednako ili čak bolje podiči dijete od heteroseksualnog, ali nisam vidio dokaz/e i da može.
18.01.2015 | 12:24
Svi ti procesi koji se nameću od onih nevidljivih, služe samo jednoj svrhi, a to je kontrola. Za 50 do 100 godina, hetero će biti u poziciji u kojoj je danas homo zajednica. Tko to ne uviđa, neka i dalje živi u zabludi da je napad u Parizu, bio splet slučajnih okolnosti.
18.01.2015 | 17:09
JOHN kaže:
Kak to misliš da jako malo znam o tome? A što ti to znaš više da imaš pravo meni govorit da znam manje. Zato, jer si pročitao par članaka, zato jer si tražio par pristranih članaka u smislu dokazivanja svojih teza.

Tražio si od mene znanstvene radove kao dokaz. Ja ti dam linkove. Onda mi kažeš da znanstveni članak nije znanstveni rad!!? Ma, što ne veliš! Kako god bilo, u svakom od tih znanstvenih članaka imaš na kraju bibliografiju izvora. Ali pretpostavljam da ni to nisu znanstveni radovi.

Idemo obratno. Nađi ti MENI znanstvene radove (a ja ću onda odrediti da li to jesu ili nisu znanstveni radovi) koji znanstveno dokazuju tvoj stav. Ajde sad...

No, ne radi se o znanstvenim člancima koje jesmo ili nismo pročitali. Poznajem određen broj ljudi koji pripadaju ovoj manjini, družimo se. S nekima sam prijatelj. Znam kako žive, znam s čim se suočavaju svaki dan. Pa onda znam prepoznati koliko su duboke tvoje zablude.

Kakve veze ima rukovanje sa kinezima sa ovime.

Rekao si "što ako netko zatraži nešto ZAISTA amoralno?". Ja sam ti htio ilustrirati da "moral" ne može biti kriterij prosudbe jer nije ni univerzalan, ni objektivan.

Jedno je rasprava, drugo kad si uzimaš pravo da meni ili drugima govoriš da smo plitki, neuki, zadrti itd. A onda zagovaraš da je ovo rasprava. Stvarno si licemjeran.

Pazi, gdje sam ti napisao da si plitak, neuk ili zadrt? Napisao sam da se tvoji argumenti ne temelje na znanstvenom, nego na vjerskom i vrijednosnom. Zašto si ti iz toga protumačio da ti govorim da si plitak, neuk i zadrt? To je samo tvoje vlastito tumačenje onog što sam ti napisao.

Ponavljam, neka ulaze u zajednicu, neka imaju skoro sva prava, volim ih kao i heteroseksualne, ali djeca NE.

A jasno argumentiran razlog za to - nemaš. Jednostavno, to ti nije prihvatljivo jer se kosi s tvojim uvjerenjem i sustavom vrijednosti. A ne zato što postoje stvarni razlozi protiv toga.
18.01.2015 | 17:20
JOHN kaže:
Ljudska vrsta si previše uzima za pravo da mijenja prirodnu ravnotežu, sve će nas to koštat kad tad, o tome pričaju mnogi znanstvenici a mnogi se prave mutavi. A poslije hebanja nema kajanja.
Sutra će se pojavit neki novi smayoo, bijelac, crnac, kinez i tražit će da mu dijete izgleda ko arap sa gustim obrvama, visoko 190cm i 85 kg, a ako mu se to ne ispuni, smatrat će da su mu zakinuta sva prava pri odabiru dijeteta o kojem je sanjao a nemože ga realno imat. Možda će se pojavit netko tko će htjet da mu dijete ima po šest prstiju na ruci.
Jeli to smayoo tvoje viđenje budućnosti koju želiš za svoju djecu?

Budućnost koju ja želim za svoju djecu je ona gdje ljudi poštuju suštinske vrijednosti i vrijednosna načela. Da li je netko pošten? Pozitivistički usmjeren? Pomaže kad može, makar i nema razlog za to. Ne želi nikom zlo? Nije ksenofob? Radi za opće dobro?... Sanjam o budućnosti u kojoj bi se ljude prosuđivalo po tim i takvim osobinama, a ne po tome da li je gay ili straight, vjernik (ove ili one ili nikoje crkve) ili nevjernik, Hrvat ili Srbin ili Amerikanac ili Zulu ili neznamtko...

Onog časa kad ljudi ne budu znali, niti ih bude briga za to s kim se njihov susjed jebe, kojem se bogu moli, na koji datum slavi ili ne slavi Božić, doći ćemo na prag te budućnosti.

Ne tvrdim da homoseksualni par nemože jednako ili čak bolje podiči dijete od heteroseksualnog, ali nisam vidio dokaz/e i da može.

A vidio si dokaze da ne može? Gdje? Kako rekoh, daj da vidim znanstvene radove koji to dokazuju.
18.01.2015 | 18:00
Znanstvenici se prostituiraju i koliko se plati, toliko je rad sklon jednome ili drugome.
Isti onaj sud za ljudska prava dao je za pravo homićima da usvajaju djecu, ali im nije dao za pravo da se žene.
18.01.2015 | 18:40
Počinje me prat nervoza.
Kad nađem dovoljno vremena da kvalitetno obradim dokaze na temelju neovisnih ( što će biti malo teže dokazati) znanstvenih i stručnih radova, svakako ću upotpunit temu.
18.01.2015 | 19:31
Kako god bilo, drago mi je što smo, makar i ostali na pozicijama "slažemo se da se ne slažemo", svi tu nervozu koliko-toliko držati na uzdi i ostati u okvirima civilizirane rasprave. Hvala na tome.
Još jedamput naglašavam da *NE SMATRAM NIKOG* primitivnim, zadrtim i sl. samo zato što imam drugačiji svjetonazor. Tko god je u stanju civilizirano diskutirati, osobito kad se radi o svjetonazorskim i vrijednosnim pitanjima (na koja svi emotivno reagiraju), taj sigurno nije primitivan, niti išta slično.
18.01.2015 | 21:43
smayoo kaže:

Budućnost koju ja želim za svoju djecu je ona gdje ljudi poštuju suštinske vrijednosti i vrijednosna načela. Da li je netko pošten? Pozitivistički usmjeren? Pomaže kad može, makar i nema razlog za to. Ne želi nikom zlo? Nije ksenofob? Radi za opće dobro?... Sanjam o budućnosti u kojoj bi se ljude prosuđivalo po tim i takvim osobinama, a ne po tome da li je gay ili straight, vjernik (ove ili one ili nikoje crkve) ili nevjernik, Hrvat ili Srbin ili Amerikanac ili Zulu ili neznamtko...

S tim djelom se slažem, palac gore

Onog časa kad ljudi ne budu znali, niti ih bude briga [/b]za to s kim se njihov susjed jebe, kojem se bogu moli, na koji datum slavi ili ne slavi Božić, doći ćemo na prag te budućnosti.

Tu bi još trebalo dodati, kad odbace svoje nasljeđe i zaborave tko su i što su, pa da imaju odskočnu dasku u novom svjetskom poredtku.

Ljude moraju te stvari brigati, ne s pozicije ugrožavanja nečijih prava, nego s pozicije ostvarivanja svojih prava. Sljedeći tvoju misao, moglo bi se dogoditi da svi ministri u Hrvatskoj vladi budu Srbi ? Kolega s posla je bio specijalac u tadašnjem MUP_u, od njih 51 bio je jedan Musliman i on kao Hrvat, dok su ostali bili Srbi !! Ili želiš slučaj od 70_tih kad su u Sisačkoj željezari u gotovo identičnom omjeru vladali Srpski direktori...tada su visoki partijski dužnosici izjavili onu famoznu " neće nas nitko prebrojavati " Ja sam 1987 išao po svoj prvi pasoš. Trebao mi je hitan postupak, a kad sam obilazio kancelarije u Petrinjskoj, imao sam osjećaj da sam na Terazijama...toliko se je brektalo. Hrvati su 90_ih bili biološki ugroženi i da se nismo oduprijeli, tko zna jel bi danas imali prava više od Kurda. Možda bi se mi trebali svega toga odreći za opšte dobro.
18.01.2015 | 22:08
cariblanco kaže:
Ljude moraju te stvari brigati, ne s pozicije ugrožavanja nečijih prava, nego s pozicije ostvarivanja svojih prava. Sljedeći tvoju misao, moglo bi se dogoditi da svi ministri u Hrvatskoj vladi budu Srbi ?

Ne osporavam, zaista je tako bilo kako pišeš, ali to uopće nije relevantno za onu budućnost koju ja želim.

U (zamišljenom) svijetu (jedne moguće svijetle budućnosti) gdje *nikog* nije briga koje je nacije, vjere, rase, spola, seksualne orijentacije itd, on(a) sam(a), njegov kolega, njegov šef, njegov podređeni, njegov susjed, itd, više uopće *NIJE BITNO* koja je etnička, vjerska, itd. struktura vlasti, već je samo bitno da je ta vlast POŠTENA, odgovorna i SPOSOBNA.
18.01.2015 | 23:04
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
Ljude moraju te stvari brigati, ne s pozicije ugrožavanja nečijih prava, nego s pozicije ostvarivanja svojih prava. Sljedeći tvoju misao, moglo bi se dogoditi da svi ministri u Hrvatskoj vladi budu Srbi ?

Ne osporavam, zaista je tako bilo kako pišeš, ali to uopće nije relevantno za onu budućnost koju ja želim.

U (zamišljenom) svijetu (jedne moguće svijetle budućnosti) gdje *nikog* nije briga koje je nacije, vjere, rase, spola, seksualne orijentacije itd, on(a) sam(a), njegov kolega, njegov šef, njegov podređeni, njegov susjed, itd, više uopće *NIJE BITNO* koja je etnička, vjerska, itd. struktura vlasti, već je samo bitno da je ta vlast POŠTENA, odgovorna i SPOSOBNA.

E moj dragi smayoo... Ovo što si rekao je apsolutno točno, i nadam se da će, ako ne mi, barem naša djeca sjesti i popiti piće u takvoj državi... Nadam se, ali uvjeren nisam... Ne više... Ako se naš život još uvijek vrti oko rasprava čiji djed je bio ustaša, a čiji partizan, tko je srbin, tko je peder, a nažalost tako je, onda ta moja nada i nije prevelika...
19.01.2015 | 00:32
Konfucije je davno napisao "Malim se koracima penje na planinu". Meni uopće nije bitno kad će se to dogoditi, dokle god idemo prema tome. A problem mi je trenutno u tome što idemo u suprotnom smjeru.
19.01.2015 | 02:52
Mi ljudi smo pravi genijalci kada treba pronaci kriterij da se po necemu dijelimo, etiketiramo, kategoriziramo i vjestacki razlikujemo jedni od drugih :/
19.01.2015 | 08:05
smayoo kaže:
Konfucije je davno napisao "Malim se koracima penje na planinu". Meni uopće nije bitno kad će se to dogoditi, dokle god idemo prema tome. A problem mi je trenutno u tome što idemo u suprotnom smjeru.

I gdje je Kina danas s ljudskim pravima?
Jedino tako se može držati država na okupu.
19.01.2015 | 11:06
zabac kaže:
Znanstvenici se prostituiraju i koliko se plati, toliko je rad sklon jednome ili drugome.
Isti onaj sud za ljudska prava dao je za pravo homićima da usvajaju djecu, ali im nije dao za pravo da se žene.

Moj dragi prijatelj, kum dapače ima slična razmišljanja kao ti. ne ljutim se na njega, neobrazovan je, u školi mu je mama lektiru pisala, ne zanimaju ga knjige, osim onih nekih površnih. Sav je u rukama, zna popraviti hrpu stvari, po kući raditi, sve i svašta. Ali je neobrazovan i zadrt.

I vjeruje iskreno da je globalno zatopljenje obična laž, da su to znanstvenici izmislili da bi dobili novce za kojekakva istraživanja, a zapravo da zarade pare.

I ljudi uopće ne uništavaju planetu, ne izlovljujemo ribu pretjerano, ne sjebavamo šume i ozonski omotač. Nikako.

Nije kršten, to je obavio prije par godina, tek tako da bude pratnja frendu koji se ženio. I sad je uvjeren da je Isus zbilja postojao, kao i u priče o Noi, ovo ono. Piše u bibliji.

I pederi su bolesnici, trebalo bi ih liječiti.

Da mi nije prijatelj, da nije inače dobra osoba, ne bi me srce boljelo za njega, kao što me sada boli.
19.01.2015 | 11:07
smayoo kaže:

Onog časa kad ljudi ne budu znali, niti ih bude briga za to s kim se njihov susjed jebe, kojem se bogu moli, na koji datum slavi ili ne slavi Božić, doći ćemo na prag te budućnosti.

Često se ne slažemo, često mislim da si pun sebe i umišljen i koješta; ali ove riječi te opisuju kao osobu čiji prijatelj bi želio biti.
Pa ćemo morati zanemariti te tvoje sitne mane

Thumbs up
19.01.2015 | 11:17
Istina je da se Zemlja hladi. Kao svaka zvjezda, umire.
Ozonske rupe postoje, ali su postojale i prije. Da li smo pomogli brzem stvaranju, najvjerojatnije da. Da netko zaradjuje na "globalnom zatopljenju", sigurno.
Znaci, Zemlja ima problem, nije prvi puta i priroda ce rijesiti taj problem kako je i rjesavala. To sto je sada nase dupe u igri, to je drugi par rukava.
Ociti primjer pohlepe su ukidanje zarulja sa zarnom niti.
19.01.2015 | 11:25
Vanjuška kaže:
Često se ne slažemo, često mislim da si pun sebe i umišljen i koješta; ali ove riječi te opisuju kao osobu čiji prijatelj bi želio biti.
Pa ćemo morati zanemariti te tvoje sitne mane

Hvala.
19.01.2015 | 11:26
zabac kaže:

Slažem se. Da tražimo od Kolindice da naredi da se ponovno proizvode žarulje sa žarnom niti?
19.01.2015 | 11:49
Ne, nem ona utjecaja na to.
Toliko o zaradi od globalnog zatopljenja.
19.01.2015 | 13:35
zabac kaže:

ZEMLJA??? ZVIJEZDA??!!!!!!!!!

buhahahahahahahahahahaha
19.01.2015 | 15:55
smayoo kaže:

Slažem se. Da tražimo od Kolindice da naredi da se ponovno proizvode žarulje sa žarnom niti?

Ne samo žarulje.... ima da se ponovno prodaju i toplomjeri na živu
19.01.2015 | 15:55
papittovenga kaže:
zabac kaže:

buhahahahahahahahahahaha

Nije lijepo bilo kakvo omalovažavanje i ismijavanje manje spretnih, manje sretnih, manje marljivih, manje iskusnih, manje imućnih, manje pametnih.....
19.01.2015 | 15:59
zabac kaže:
Ozonske rupe postoje, ali su postojale i prije. Da li smo pomogli brzem stvaranju, najvjerojatnije da. Da netko zaradjuje na "globalnom zatopljenju", sigurno.
Znaci, Zemlja ima problem, nije prvi puta i priroda ce rijesiti taj problem kako je i rjesavala. To sto je sada nase dupe u igri, to je drugi par rukava.

Ovo da je Zemlja zvijezda neću komentirati, pretpostavljam da je lapsus... Isto tako neću navoditi bezbrojne znanstvene radove koji nepobitno povezuju ljudski utjecaj sa klimatskim promjenama, reći ću samo da Zemlja nikad nije imala problem kakav ima sada - Problem koji se zove ljudska vrsta. A taj problem postaje svakim danom sve veći i to doslovno... Sve nas je više, a resursa je sve manje...
Tu je matematika vrlo jednostavna, ako se način razmišljanja ne promijeni na globalnoj razini to će dovesti do toga da ćemo mi ubiti zemlju, a onda će ona ubiti nas, jer joj nismo ostavili izbora...
19.01.2015 | 16:01
Bertone kaže:
smayoo kaže:

Ne samo žarulje.... ima da se ponovno prodaju i toplomjeri na živu

Treba i hitno vratiti olovo u sve benzine i boje... Prokleti hipiji koji tvrde da je olovo štetno...
19.01.2015 | 16:24
zabac kaže:
papittovenga kaže:
zabac kaže:

buhahahahahahahahahahaha

Nije lijepo bilo kakvo omalovažavanje i ismijavanje manje spretnih, manje sretnih, manje marljivih, manje iskusnih, manje imućnih, manje pametnih.....

Slažem se. Ispričavam se.
Moja reakcija je nagla i pretjerana.

Iskreno, nadam se da nitko ne misli napisati da je Zemlja ravna ploča. Ukoliko netko to ipak napravi unaprijed se ispričavam na možebitnom komentaru.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 1 minute
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO