Izbori 2015
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbori 2015

04.08.2017 | 17:44
zabac kaže:
Molim te Kloba. Grcka je na balkanskoj ruti.

Sorry, iskreno sam kao prava početnička budala povjerovao da smo im mi bili prva zemlja ulaska EU. Ovo me zapanjuje, jebote. Pa to je doslovce šamaranje države ilitiga, ono što je JOHN napisao a ja ponovo potvrđujem, kako na kraju krajeva ispada da - trebamo vazelina...
Na ovoj karti, koja je vjerojatno objavljena u nekim zapadnim novinama pa tako završila na netu - nisu se potruditi napisati nam ime države. Jedino mi i BiH smo prikazani kao ničija zemlja, jbt...
EDIT: OK, i Slovenci. Al' njima je duže ime nego država, pa ajde...
m@xym kaže:
Pravo pitanje je zašto su uopće išli tamo gdje su išli, i zašto sada ne idu.

Sada nema navale kao 2015., to je istina. Ali idu još, u CMS-u su ti svaki dan po 10-15 novopridošlih u zemlju. SVAKI dan.
04.08.2017 | 17:56
Mogli su napisati RH.
Sok za Sloveniju nije bas zgodno napisati RS.
04.08.2017 | 17:58
Dobra Žabac, dobra...
05.08.2017 | 09:48
JOHN kaže:
smayoo kaže:
JOHN kaže:
Sad neka te iste jadne ljude udome oni koji su zagovarali slobodan ulazak i prolazak. U čem je problem? Ionako imamo para na bacanje pa se možemo brinut o svemu i svakomu!!!!

Može! Ja ću, evo, udomiti jednu obitelj iz Sirije, a ti preuzmi nečiji kredit u švicarcima! Može?

Ja od Sirije luka nit je nit mirisao, osim naravno da nam se nameće moralna obaveza. No, imamo mi dovoljno svojih problema da bi brinuli o tuđim.
O njima se trebaju pobrinuti oni koji su tamo i kuhali. Uostalom, zvali su ih i ljudi su to prihvatili. Bogte, pa nisu to kućni ljubimci, malo bi imao pa nebi. Tako se ne pristupa ni prema životinjama.
Uostalom, zašto bi ti primio obitelj? Primit češ onog koga ti pošalju, možda 2-3 muškaraca u dobi od 20-30g. Nije plemenito, u takvim situacijama, birati!

I opet - nema frke. Ja primim koga mi pošalju, a ti preuzmi kredit u švicarcima kojeg ti dodijele. Može?
05.08.2017 | 09:57
Opet ti stim kreditom. Nisam reagirao prvi put, rekoh valjda je zbog visokih temperatura. A zašto bi preuzeo kredit? Kakva ti je to usporedba? De me prosvijetli.
05.08.2017 | 15:26
Tvrdio si da chf kredite treba sanirati o trošku banaka (dakle - novca svih nas ostalih koji u tim bankama primamo plaću, a nemamo kredit. A sad tvrdiš da bi izbjeglice trebali prihvatiti u svoj dom samo oni koji su zagovarali da ih treba primiti, a ne svi, ili da se to radi o trošku svih. To je dvostruko mjerilo. Pa sam ti rekao - ja sam bio za to da se ljudima pomogne pa bih i primo nekog na stan, a ti si bio za to da se nekom plaća njegove dugove u chf pa, rekoh - ako ja trebam primiti izbjeglice u dom, ti bi trebao preuzeti nečiji kredit.
Kako si jbt oko tih chf kredita bio takav ultraljevičar, pisao si čak da banke treba nacionalizirati i štojaznam, a oko izbjeglica - neka Ih udomi tko ih je zvao?
Mene zaprepašćuje kojom su brzinom ljudi zaboravili da smo i mi prije 25 godina bili izbjeglice.
05.08.2017 | 15:57
Kojim novcem svih nas ostalih? Jeli ti šta skinuto s računa? Jeli ikome evo ovdje na forumu skinuto šta s računa za švicarce? Aj molim te smayoo...! Lopine od tih kvazi bankara treba ogulit do kostiju. Ništa drugi. Ionako (su) nas lihvare godinama, pa je vrijeme da se malo solidaliziraju.
Ja neznam nikoga tko je bježao za domovinskog rata izvan HR. Čak štoviše znam na desetine domova koji su primali žene i djecu u krajevima koji nisu bili zahvaćeni ratom. Naravno, znam i mnoge muškarce( i djecu16+ godina) koji su ostajali i branili svoje i tuđe domove od agresora.

I na koncu, jesu u pitanju emigranti iz ratom zahvaćenih područja ili su to emigranti iz njima neprihvatljivih ekonomskih razloga država bliskog istoka i šire, tzv. ekonomski emigranti.

Tko im je kuhao i tko ih je zvao, nek idu tamo. Uostalom tamo će im biti daleko bolje nego ovdje. Činimo im uslugu, zar ne?
05.08.2017 | 19:30
Mjesa kruske i jabuke. Doduse, kredit u svicarcima i ekomoski migranti gonjeni su pohlepom. Uzrok kredita nije politika, dok uzrok ekonomskih migranata je.
05.08.2017 | 19:55
Imati krov nad glavom na neki način nije pohlepa, pogotovo za one koji su bili kreditno sposobni i redovne platiše.
Kredit u švicarcima je ništa drugo do dobro smišljena prevara u kojoj sudjeluju banditi preko i unutar granica. Sve zahvaljujući dosadašnjim vladama i institucijama, što zbog upletenosti što zbog neznanja što zbog boli me k...c za nekog ispod markovog trga.

Hvala Bogu, bilo je vjere, volje, zdravog razuma i hrabrosti skupine ljudi da se tom lopovluku stane na kraj. Nadam se da će se uskoro stati i drugim sranjima koja nas gule i koja uskoro kucaju na vrata.
06.08.2017 | 00:11
Iako ovo nije zdrava tema za živce moram reći ipak koju na tu temu... barem ono što znam... osobno jako dobro poznajem samo šestoro ljudi/parova/obitelji koji su imali ili još uvijek imaju kredit u švicarcima i nitko od njih nije uzeo kredit kako bi si kupio prvi stan ili kuću već su kupili vikendice/apartmane na moru ili aute.

U razgovoru sa njima i oni sami kažu da je masa ljudi koje pak oni poznaju i koji su sad u istoj kakici kao i oni, da su uzimali kredite u švicarcima za istu namjenu (auti, vikendice i sl.) i kad tako pogledate priču, malo je nepošteno oplakivati, žaliti i plakati nad svim korisnicima kredita u švicarcima (a poznavajući mentalitet naših ljudi takvi su vjerojatno i najglasniji)
06.08.2017 | 01:09
Još uvijek imaju kredit u švicarcima?????, po tome kako si opisao svoje poznavanje, vjerojatno je riječ o nekolicini vrlo mutavih ljudi ili ljudima s malo viška novaca.
Ja takve ne poznam. Očito se ne krećemo ni u približno istom krugu ljudi.
Uostalom, tako je svejedno jel prva ili druga nekretnina, auto, usisavač ili štogod drugo. Poanta je u pljački, kao što je poanta o pljački koja slijedi od 01.01., pa i za prvu nekretninu.
Moja je nekretnina starija od 30g., fino ću zapalit cigaru, gledat svoj manji koeficijent za razliku budaletine koja je kupila nekretninu mlađu od 10g. Samo što moja stara ima čuda neviđena od opremljenosti, a nečija tek sagrađena tri žarulje bez lustera jer za više od toga nema novaca i slagat će stan kroz mjesece ili godine. Dosadašnja komunalna naknada x starost nekretnine x stanje nekretnine!!!!!Jel tako tumačimo stvari, nakon što smo digli kredite ili nakon što smo kupili nekretnine, ne znajući koja nas prevara čeka? Jel se ja toj budaletini nakon 01.01. trebam smijat i držat mu prodike. Čovjek trpi, štedi za bolje, oduzima si od usta za bolju(noviju) nekretninu. Šta bi trebalo tada? Gurnut mu ga još jače. Ima budala koje vole primat što jače. Ja ne volim niti to želim svojoj djeci. Previše sam se ja do sada odrekao novaca u životu kroz razne namete na plaću, pdv itd. Želim drugu i novu nekretninu za svoje dijete i ne želim jebenu kaznu zbog toga. Nemam para jer mi država već 11g oduzima gomilu novaca. Vjerojatno ću dignut kredit al znam za što ga dižem. Za djetetov krov nad glavom kojem će trebat za 15-ak godina. Za to me treba kaznit ako sam to kupio još jućer ili namjeravam to odraditi danas?

Za one koji imaju po 5 ili više nekretnina(npr. Banke, apartmanoši koji zarade i po par godišnjih plaća kroz dva mjeseca), gomilu ovršenih nekretnina(npr banke). Neka raspale po njima.

Bertone, razmisli prije no što raspališ. Pogledaj širu sliku, pa budi objektivan ako je moguće.
06.08.2017 | 01:42
Kumovi mi nisu ni mutavi ni glupi nego im se jednostavno ne isplati konverzija kredita kojeg su uzeli za apartman na moru. Otplatiti će ga do kraja ovako kako je.

I ne ispaljujem napamet. Ako pogledaš grafikon iznosa uzetih kredita (prikaz preuzet iz godišnjeg izvješća NBH):

iznoskredita.png

... i ako uzmeš činjenicu da je tečaj švicaraca 2007/2008. godine bio od 4,56 kn do 4,28 kn, te pogledaš ponovno iznose podignutih kredita u švicarcima, ispadne da 50% kredita nije korišteno za kupnju nekretnine ni za sebe ni za djecu no o tome se ne govori ili kad se progovori onda je to pudranje nosa.
06.08.2017 | 02:00
Ne isplati im se, vrlo neobično.
Kako si pobogu ocijenio iz tog grafikona da nije ni 50% korišteno za kupnju nekretnine? Imaš 50000chf i još ti fali 50000 ili 100000. Dižeš kredit za ostatak. I tako za svaki stupac izuzev recimo ona dva od 0-20000chf. To su vjerojatno mahom krediti za aute i sl.

Broj stambenih kredita u CHF je bio oko 65%, odnosno oko 100000 građana. Toliko o tvom grafikonu i izvoru.
06.08.2017 | 02:08
Rekoh ja, ova tema nije dobra za živce

Kažem iz grafikona i pročitanog kompletnog izvješća HNB iz kojeg sam grafikon stavio kao ilustraciju.
Pa da je i tako kako kažeš da je broj stambenih kredita 65%, ja opet kažem da to nije 65% kredita utrošeno na prvu i jedinu nekretninu.
06.08.2017 | 11:49
JOHN kaže:
Bertone, razmisli prije no što raspališ. Pogledaj širu sliku, pa budi objektivan ako je moguće.

Odličan savjet! Vrijedi također i za tebe!
06.08.2017 | 13:14
Ja ponavljam, CHF je dobro smišljeni lopovluk.
06.08.2017 | 13:15
Bertone kaže:
Rekoh ja, ova tema nije dobra za živce

Kažem iz grafikona i pročitanog kompletnog izvješća HNB iz kojeg sam grafikon stavio kao ilustraciju.
Pa da je i tako kako kažeš da je broj stambenih kredita 65%, ja opet kažem da to nije 65% kredita utrošeno na prvu i jedinu nekretninu.

Neznam ni ja dali je to prva, druga ili n-ta nekretnina. I koji je udio
Al mogu bar jedno dvadesetak ljudi nabrojat imenom i prezimenom kojima je prva. A isti ti ljudi, pojedinačno, znaju još toliko.
06.08.2017 | 16:30
JOHN kaže:

Ne, nije. Iskoristili su zakonaku mogucnost i pohlepu klijenata.
Zasro mene nije bankarica nagovorila na svicarce? Osiguranje kredita uslijed smrti? Obradu i ucesce iz kredita?
06.08.2017 | 17:09
Pričaj/piši ti šta te volja. Za mene prevara i lopovluk.
06.08.2017 | 17:26
JOHN kaže:

Cjelokupan koncept bankarstva je lopovluk, u stvri šire gledano i ekonomski sustav i praksa.
06.08.2017 | 18:59
@JOHN, ne tvrdim da pojedini bankari nisu zanijekali rizik rasta tečaja kad su klijentima davali preporuku kredita, ne tvrdim ni da neke banke nisu klijentima s obzirom na njihovu platežnu moć ponudili isključivo kredit u švicarcima iako su možda mogli dobiti i kredit u eurima, ne tvrdim ni da niste prevareni, ali ono zbog čega sam se uključio u ovu temu je činjenica da će država barem djelomično morati iz državnog proračuna na ovaj ili onaj način pomoći u konverziji kredita i u tom slučaju zbog 100 000 korisnika kredita u švicarcima je oštećen ostatak građana ove države koji pumpaju iz svojih plaća i rada državni proračun... to je moj pogled na širu sliku na kojoj tako inzistiraš.

PS. Što se tiče kredita... i ja sam imao kredit (za stan) ali u eurima i uzeo sam ga u otprilike isto vrijeme kad su kumovi uzeli kredit u švicarcima (za vikendicu). Supruga i ja smo kredit otplatili i prije vremena, kumovima je ostalo još par rata. Kvaka je da smo bili u istoj banci kod iste bankarice i da nam je dala skoro iste ponude za tražene iznose, a odluka je bila na nama da odaberemo što hoćemo i tko je onda koga u toj situaciji prevario osim samog sebe... da se nisu polakomili za "povoljnijim kreditom" mogli su i oni već zaboraviti da su imali kredit.
06.08.2017 | 19:46
Ja nisam nikad ni imao kredit za stan. Osim za osobni auto, kraće vrijeme, u eurima. I dobro me memorija služi kojom silom su mi gurali CHF. Mogu si samo zamislit kako bi bilo da je bilo za stan. Pregledaj moje ranije postove. Neda mi se ponavljat.
Zašto bi država, odnosno mi, morali u tome djelomično sudjelovati? Stvar je lopovluka kojem se u sveukupnoj mjeri ne želi stat na kraj. To pitaj one kojima, bez problema i sa problemom CHF, pumpaš proračun ko pognuto pseto skupa samnom ( ja već deceniju).
Ko jebe bankare, inkasirali su enormne dobiti kroz razno razne pizdarije. Kamata, naknada. Što se nisi tada bunio? Kako su te banke uopće došle u posjed naših banaka. Što se tada nisi bunio?
Pa ajmo više negdje podvuč crtu i reč da je dosta. Ali ne....uvijek netko ima za dodat pet kuna ali ne protiv banaka nego protiv svojih sugrađana, odnosno samih sebe.
Što se mene tiče, sveukupno za bankare, ko ih jebe. Opalit po džepu i tamburi.
06.08.2017 | 19:52
JOHN kaže:

Naravno, imaš pravo na to mišljenje. Isto kao što ja imam pravo na mišljenje da ljudima u istinskoj životnoj nevolji treba pomoći. Jamačno se slažeš da mora biti puno veća životna nevolja koja te natjera ostaviti svoj dom i s torbom stvari krenuti pješke tko zna kamo, nego uletit u loš kredit?
06.08.2017 | 19:57
smayoo kaže:
JOHN kaže:

Naravno, imaš pravo na to mišljenje. Isto kao što ja imam pravo na mišljenje da ljudima u istinskoj životnoj nevolji treba pomoći. Jamačno se slažeš da mora biti puno veća životna nevolja koja te natjera ostaviti svoj dom i s torbom stvari krenuti pješke tko zna kamo, nego uletit u loš kredit?

Ja ću opet ponovit, imamo mi dovoljno svojih problema koje nismo razriješili od nezavisnosti, da bi primarno brinuli o ekonomskim emigrantima. Uostalom alo se ne varam imamo i mi svoje ekonomske emigrante i naravno za to nas očito boli ki.a. Kao i obično. Radije pomoć drugom nego svom.
Ma ajde smayoo, nisam ja govno da me boli ona stvar za te jadne ljude. Ponavljam, imamo mi dosta svojih muka. O tuđim čemo kada i ako čemo moći.
Njima će pomoći oni koji su ih zvali i obećali pomoć. Tu energiju koju gajiš prema tim ljudima usmjeri tom pravcu. Ne preusmjeravaj ju tamo gdje joj nije mjesto.
06.08.2017 | 20:13
Ja ljude ne dijelim na "naše" i neke druge. I jako se dobro sjećam rata i sjećam se da jest bilo i žena, i djece koje su za vrijeme rata prihvatili i Slovenci, i Austrijanci, pogotovo na samom početku, i iz gradova koji nisu nikad okupirani, ali su trpjeli stalno razaranje, kao što su Karlovac, Sisak ili Gospić. Nije nama ni približno tako loše da bi nam to mogao ili smio biti razlog da ne pomognemo ljudima koji su izbjegli pred ratom.
06.08.2017 | 20:34
Ti smayoo pričaš o stotinama ljudi, a mi imamo situaciju gdje će biti u pitanju par tisuća ili par desetina tisuća ljudi koji se vjerojatno nikada neće vratiti u svoje domove. Sve zbog govana koji su direktno ili indirektno povezani sa istim govnima iz bankarskog sustava. Isti banditi.
Pa pobogu, mi se međusobno nemožemo svest na istoj valnoj duljini, kako će tek biti sa njima. Neznamo i ne želimo pomoći ljudima s druge strane ulice a kobejagi bi pomagali drugima miljama daleko. Ma daj....
Druge države ih vraćaju ko pse, a mi bi hrvati izigravali veće kaotolike od pape al bi svoje u je... u zdrav mozak, a druge bi primali širokih ruku. Divota.
Uostalom imamo svoju obvezajuću kvotu, držat čemo se tih brojki i mirna Bosna.
I ponovit ću po tko zna koji put, pomoći će im oni koji su im to obećali. Tamo će im biti daleko bolje nego u HR. U to sam siguran. Pa i meni bi bilo bolje u zapadnoj i sjevernoj europi, da mi se život svede na to da moram sve ispočetka u nekoj tuđini. Ako ćemo najiskrenije.
07.08.2017 | 07:11
Zasto se provlaci stalno nekakav lopovluk????
Nitko nikoga nije pokrao. Jose poslovne odluke pohlepnih gradjana trebala bi drzava sanirati? Zasto?
Meni je strasno sto milijarde idlaze u brodogradilisra, Hrvatske zeljeznice...
Migracije, bile su i budu. Zalite za ljudima koji su otisli zadnjih 10 godina.
Nitko suzu nije pustio za onima koje su protjerali, ubili ili zatvorili.
15.08.2017 | 14:42
zabac kaže:

Daj mi, molim te, jos samo uz to izvuci podatak koliko se godisnje dogadja seksualnih napada takve i slicne vrste, pa da znamo jel ovaj napad znacajno povisuje stopu seksualnog zlostavljanja ili spada u drzavni prosjek kojeg, pretpostavljam, odrzavamo mi - bogomdani Hrvati katolici.
15.08.2017 | 15:08
1 od 2200 koji pokusa silovati u ovom slucaju, dok u RH ima prosjecno oko 660 silovanja, pokusaja i svega sto statistika obuhvaca.
Nije bas da se siluje. Meni je ovo zabrinjavajuce, a pogotovo jer su se ljudi poceli bojati ici po Dugavama.
Jasno mi je jer dok nije u tvom dvoristu, nije te briga.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 52 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO