17.12.2016 | 20:41
Pa, evo neki sam se dan registrirao na Netflix čiju aplikaciju dobiješ predinstaliranu, ali je možeš i skinuti kao i brdo drugih tipa YouTube, Facebook, TED, weather - i upravo koristim free prvi mjesec, i tu ZAISTA ima i 4K i HDR sadržaja.
Od 14. 12. u 200 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska, dostupan je i Amazon Prime video, koji je nešto jeftiniji i uslugu možeš isprobati besplatno na tjedan dana. I oni nude 4K i HDR.
Naravno, niti jedna od tih usluga nema titlove na hrvatskom jeziku ali ima na engleskom, pa tko ga imalo zna - ne bi mu trebalo biti problem pratiti sadržaj.
Osim toga, ima nešto sitno i na YouTubeu, s tim da meni koji imam H1 trio paket doma, internet vezu 10 Mbps od čega mislim da dva idu na TV - i zbog toga YouTube sadržaj i na aplikaciji i na internet browseru (ne znam kako ga Samsung zove, OS mu je Tizen i ovo mu je verzija 2.0) ne mogu vidjeti na rezoluciji većoj od HD-a. Navodno trebaju updateat aplikaciju ili sustav općenito...
Možda Cairblanco može i na YouTubeu vidjet 4K sadržaj.
Osim toga, postoje i novi BlueRay playeri koji reproduciraju HD BlueRay (mislim da je to 4K), i još ti na omotu diska zasebno piše ima li podršku i za HDR.
Tako da sadržaja ima, ne još brdo, ali nastaje.
Kada se s toga (4K) prebaciš na domaće kanale (lokalne najviše) i gledaš SD rezoluciju 640×480, i usprkos upscalingu, očaj...
Sličan efekt kao što je i prva Retina imala s normalnim ekranima, eto.