30.07.2017 | 11:22
Kloba kaže:
Zato daju lovu doktorima na ginekologiji, da u slučaju sranja za vrijeme poroda isti ne vodi dežurni specijalizant, nego baš taj doktor/primarijus koji je vodio trudnoću cijelo vrijeme - i da se pojavi sve da i taj dan ne radi.
Meni se gadi to licemjerje, ta dvoličnost koju naša raja plasira pod normalno ponašanje... da neki tupavi policajac uzme 100 kuna od kazni, sa guštom bi ga razapinjali i prozivali, "neka smeće dobije otkaz", "a ha ha ulovili smo gada", "kakva država takva policija", "nismo sigurni pored takovih kriminalaca" i slične debilane, naslađivali se na 200 kuna zarađenih jer su priču proslijedili medijskim lešinarima u 24sata i nekim sličnim "jakim" novinama, a istodobno ta raja, ta fukara, ta skupina debila koja čini veliku većinu građana ove zemlje smatra najnormalnijim da liječniku nosi ne znam što (jer "ipak je tu riječ o njihovoj guzici, pa je to onda u redu i normalno, te svakako vrijedno toleriranja", za razliku od policajca kojeg vidjeti ne mogu - dok im ne zatreba, onda im je mama i tata...), da mu plaća, da ga miti, da je isti korumpiran kao da je i to položio sa Hipokratovom zakletvom...
Po meni bi bilo normalno da ja za taj novac kojeg dajem od plaće dobivam tu skrb koji ti - sa velikom zahvalnošću što se nekakav liječnik udostojio vršiti svoju dužnost i obavljati ionako svoj posao - ovdje moraš platiti da bi liječnik (a ne neki slučajni prolaznik) bio prisutan kada se radi o životu ili smrti i majke i djeteta (a u tom sustavu je bilo normalno da kojekakvi nadobudni studenti i operiraju pacijente, bilo je dovoljno lažno se predstaviti!! - sjetimo se Vinogradske bolnice...)...
Za zdravstvo svatko daje kroz doprinose neusporedivo više negoli za policiju, no unatoč tome im je normalno da tako bogat sustav (koji ispada siromašan jer je prepleten korupcijom, kriminalom, pogodovanjem itd itd) šopaju sa mitom, dok im je dati policajcu grijeh nad svih grijesima (da se razumijemo - ja ne branim nikoga, niti odobravam da policajac uzme i jednu lipu!!), no jasno je da je riječ o bolesnim, naopakim principima koje glupi ljudi uzimaju kao najnormalnije...
Poznavao sam i poznajem vrhunskih liječnika koji će za tebe dati život, a nikada neće uzeti ni lipe (ne zato jer me poznaje, nego je i inače takav!!). Koji će se na smrt uvrijediti ako i pokušaš nešto mu dati, i kojemu je baš zbog toga poštapalica "nemate što plaćati, ja sam za to već plaćen, to je moj posao!"
I nisam nikada ni sam davao mito bilo kojem liječniku jer smatram da će pravi liječnik, onaj koji zna, odraditi posao dao mu ili ne dao mito, poklon ili lovu, dok neznalici možeš donijeti cijeli dućan koji je preko puta bolnice - on ti neće odraditi posao, iz prostog razloga je NE ZNA... badave ne znam kakovi pokloni, on ne zna i neće odraditi što treba i kako treba, a onaj koji zna neće si dozvoliti kiks zbog bilo kojeg razloga. End of story. Obična logika koja poništava koruptivni sustav ustanovljen od primitivaca i neukih seljačića koji su se uvijek divili "gosponu doktoru". Ipak je on "jake školouvan", za razliku od seljačića koji nije imao ni osnovnu školu, ali je imao patke, race, odojke i novaca...
Znači, liječnik će svjesno prihvatiti rizik da nastrada i dijete i majka jer se njemu "neda" biti pored za vrijeme poroda, a neda mu se jer nisi kupio njegovu pažnju i naklonost??
To je za mene najobičniji kriminalac, jednak mafijašu koji prodaje zaštitu i reket da te ne bi netko "maltretirao". Jer svjesno riskirati loš ishod cijele priče samo zato jer ti se "neda" ili jer te nije "dovoljno platio" je odlika budale, kriminalaca i neljudskog ološa.