30.07.2017 | 12:19
smayoo kaže:
zabac kaže:
Onaj koji ne vjeruje javnim sluzbama stvarno se ne bi trebao muciti u Hrvatskoj. Mozda je Kuvajt drzava koja ljudima daje velika ljudska prava.
Žabac, svako toliko iznova podmećeš tu misao i ja se uvijek iznova čudim otkud ti to jer znam da nisi takav (totalitaristički ekstremist).
SVATKO tko u ovoj zemlji živi, poštuje njene zakone, plaća porez i obavlja svoje dužnosti IMA PUNO PRAVO kritike SVAKOG dijela sustava vlasti koju financira. SVATKO! Rečenica "kome se ne sviđa - nek' ide nekamo drugamo" je totalitarna doktrina najgore vrste. I lijeva, i desna podjednako.
Nije to nikakva ni totalitarna, ni ekstremistička ideja, to je najnormalniji prirodni zakon i izbor kojeg imaju demokratske zemlje. O kakvom to totalitarizmu pričaš, ne znam, no kada su se za vrijeme šugave Juge stotine tisuća ljudi prisililo da napuste svoje domove, odu van, uz suze napuste svoje domove (a to rade i dana - baš zbog tih silnih "demokrata i slobodoljubaca" sa komunističkim pedigreom) - onda nisi govorio ništa, a ne govoriš ni danas kontra toga. To je - po meni - totalitarizam, slijepo služenje i vjerovanje promašenim ciljevima, ekstremizam najgore vrste.
Jasan je princip koji vrijedi U SVIM ZEMLJAMA SVIJETA -
AKO TI SE NEGDJE NE SVIĐA, OTIĐI, UVIJEK IMA NEKO MJESTO GDJE ĆE TI BITI BOLJE! I tu nema nikakvog totalitarizma, ni ekstremizma, nego samo izrečena prirodna, najnormalnija maksima. Koju ne priznaje valjda samo Sjeverna Koreja, nju ne smiješ napustiti da ti se ne znam kako ne sviđa! Već i time je Hrvatska zemlja slobode i demokracije.
Niti jedna država ne trpi i neće trpjeti da netko u njoj sere i radi protiv nje i to smatra svojom slobodom i pravom, pa ne bi takova trebala biti ni Hrvatska. Prirodan je i najnormalniji proces brinuti u prvom redu o sebi, a ne pušiti priče što je "demokracija" ili "ljudsko pravo" nametnuto od onih koji se sami ne pridržavaju elementarnih principa i kroz nametanje tih gluposti u biti štite svoj interes. Jer vjerovati da je nekome stvarno stalo do boljitka strane države ili stranog čovjeka je jebeno naivno i šuplje. Stalo im je - da, ali ako je time u prvom redu zaštićen njihov interes. Ne idu Ameri okolo jer su zabrinuti za ljudska prava ili demokraciju u Iranu ili Afganistanu (ti pojmovi su im samo izgovor); oni tamo idu jer štite svoje (energetske i druge) interese.
Svi ti crveni kmeri kod nas, u biti teški fašisti koji se skrivaju iza nekakvog "antifašizma" (čitaj: žele povrat komunizma i jugo-sustava, no lakše ide ako je zamotan u celofan univerzalne vrijednosti kao što je antifašizam - o kojem je ipak debilno govoriti 70 nakon rata, no debila tu ne manjka...), najglasniji su glede nekakvih sloboda, a teški ih zaborav mori kada se treba prisjetiti sloboda i bilo čega u bivšoj, propaloj Jugi, gdje je jednonoga lešina pobila na stotine tisuća ljudi u ime ideologije, gdje se za ispričani vioc gulilo Goli otok, a bez partijske pozadine nisi mogao biti ništa, osobito u bilo kojoj državnoj ili javnoj službi (oni koji su to određivali danas prozivaju ako se želi biti i malo onakav kakvi su oni bili).
Ta "bajna" država (čije ekonomske postavke i unaprijed jasnu propast obrani i klinac na prvoj godini ekonomije!) u kojoj nisi mogao kupiti poštene traperice, kaogume ili prašak za veš, da je ičemu vrijedila - opstala bi, a samo idiot puši analize (podmetnute od srpskih tabloida, nekako jedino njima američki analitičari dostavljaju sve ekskluzivne tajne i rezultate znanstvenih istraživanja) da je Juga "morala propasti" jer je tako odredila Amerika i još neki "strani krugovi"...
Znači,
kome se ovakva Hrvatska ne sviđa, ima demokratsku slobodu otići tamo gdje neće biti ugnjetavan, ugroženih prava i sličnih etiketa, koje prodaju oni od kojih još nitko nije otišao nikuda (komunjare, kojekakve antidržavne udrugice koji parazitiraju na proračunu, stranački uhljebi i slični glavni kritičari i komentatori...). Hrvatsku je napustilo na desetke tisuća ljudi koji ju nisu htjeli napustiti - pa gdje je problem da odu oni koji je žele napustiti (deklarativno, u biti ju neće nikada napustiti dok im netko pametan ne bude zavorio pipu sa novcem i prislio ih da kroz život idu svojim znanjem sposobnostima i radom, a ne politikanstkim preseravanjem i filozofijama, jer znaju da nigdje u svijetu neće moći tako dobro živjeti za apsolutno ništa...).
Smayoo, tvoje etiketiranje samo govori tko si i što si. Ako imaju pravi kritike ti likovi, zašto je ne bi imali po istoj osnovi i ja i Žabac? Osobito zato jer smo - u pravu?? I Žabac i ja plaćamo porez. I to u punom iznosu, ne isplatom minimalca i prijave ispod stola, kako to rade oni koji su najglasniji kako oni pune proračun, a prevarili bi Majku Božju i prodali vlastitu mater...