13.11.2021 | 05:54
dpasaric kaže:
Taj Lauc se čini kao normalan i razuman čovjek.
Meni taj Lauc malo liči na neku kombinaciju
ovog i
onog.
Razuman jest. Normalan svakako nije. Da je normalan ne bi sjedio u znanstvenom savjetu države koja je u ovih 30 godina imala ministricu kojoj se skandiralo "u špilju" (a to je samo jedan onako primjer dokle nam je znanost zajedno s obrazovanjem dogurala).
G.L. u svojim izjavama se drži "svoje priče" i uredno iznosi stvari sa samo jedne točke gledišta - one koja NJEMU odgovara. To što priča nije neistina. Meni, u praktičnom smislu te njegove izjave ne koriste nimalo, niti imam osjećaj da doprinose borbi protiv pandemije.
Tvrditi kako su COV-19 digitalne EU potvrde zamišljene kao "putovnice" može samo netko "jako zlonamjeran". One su "nuspojava" cijepljenja.
Mene i dalje fascinira kakve ti sve "prijatelje imaš" (kroz primjere koje iznosiš) i koliko energije si u stanju potrošiti na to da "sabotiraš sustav".
I nije da ja tebi ne vjerujem ili da mislim da si nenormalan i nerazuman.
Jesi mi "neprijatelj" ili tvoje prijatelje smatram neprijateljima? Jok.
Nije čak ni da ja branim nekakav sustav (sustav je zna se što i svi smo svjesni kakav je) pa da mislim da će tlačenje ikog i šamaranje etiketama doprinijet tome da se stvari (drastično) promijene.
I super mi je:
da ima skeptika cijepljenja.
Super mi je da ima i više vrsta cjepiva.
I da postoje određeni segmenti u populaciji koje ne smijemo cijepiti ili nemamo cjepivo za njih.
Dobra stvar je da su to klinci.
A još je bolja da trenutni soj ovog govna upravo klince targetira malo više nego ostale (srećom još uvijek sa relativno blagim posljedicama).
G.L. za kojeg se tebi čini da je normalan i razuman veli da cjepivo (takvo kakvo je) ipak štiti od nekih težih oblika bolesti.
Meni ti onda to što tvrdiš bude u koliziji s "teškim nuspojavama cijepljenja eksperimentalnim cjepivom" o kojima pričamo (a koje ti i Smayoo znate da postoje, a ja nemam razloga ne vjerovat vam).
Na stranu točnost/pouzdanost rezultata i metodologija testiranja, priznavanje "ovog ili onog" cjepiva, tko zarađuje od svega, pa i sam trošak implementacije nekog "efikasnijeg sustava"... pretpostavit ćemo da za to imamo resursa (na globalnoj razini i da ih možemo lokalno distribuirati, pa još to sve napraviti pravovremeno).
Ono što me zanima više onako ko mala mentalna akrobacija, koji bi stav imali svi skupa u situaciji u kojoj klinci (koje još uvijek nemamo čime cijepiti, a znamo da cjepivo štiti od težih oblika bolesti, eto nam je i Lauc rekao, ne samo Vili, sumnjam da bi i Primorac bio drastično oprečnog mišljenja) završavaju masovno na respiratorima i umiru. Odvući situaciju do krajnjeg apsurda pa pitat žapca koji ne zna nikog tko je završio na respiratoru a da nije umro - tko će biti "službeni djecoubojica" u Klaićevoj?
I možemo ko što crnogorski roker veli - palamuditi o jačanju desnice ili pričati o vremenskoj prognozi i ljubavi... to ovaj problem neće učiniti "manje stvarnim".
Što se ostatka tvog posta tiče i priče o nesretnoj inkluziji u društvu poput našeg... ne sumnjam da jeste svijetli primjer, nažalost generalno kao društvo slabo svijetlimo.
Jedino mi malčice cijela ta tvoja rupa u sustavu vuče na ono pitanje od nekad "što će baki Kawasaki?"