Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

• Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 10:42
Bertone kaže:
Zaboravio sam maloprije napisati što me još kopka i zašto sam protiv prisile.

Svi mi smo se kao djeca cijepili i toga se ne sjećamo, ali svi mi koji smo imali djecu i koji smo vodili djecu na obavezna cijepljenja znamo da nam pedijatri nisu htjeli cijepiti dijete ako je i samo malo šmrcavo, a ne da ima neku upalu i sl.

Međutim kod ovog cijepljenja nitko ne vodi brigu je li čovjek koji se cijepi zdrav ili nije, bitno je da se cijepi

A joj ovo je točno. Ovo mi nije ni prošlo glavom..

Samo ovo nažalost dokazuje kako ni zdravstvenu struku nije briga za ljudski život.

Nakon ovog, kako možemo dalje pričati o nekom razumu ili humanosti od strane onih koji su organizirali i provode takva cijepljenja ???

Oni samo delaju za pare.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 10:47
Air kaže:

To što pojedinci ne mogu razaznati razum i istinu i nezaustavljivo ponavljaju stvari koje nisu uredu, moramo moći zanemariti za vid slobode govora.

Po meni, početak problema priče o cjepivu protiv Covida je da je u javnosti od strane službenih tijela TREBALA BITI obavještena o

ISTINI:

Cjepivo je eksperimentalno.

Naravno nuspujava će biti.

Mi ne preuzimamo odgovornost.
Farmaceutske kuće ne preuzimaju odgovornost.

Cijepi se onaj tko hoće preuzeti odgovornost.
Cjepivo bi trebalo pomoći. (Umjesto njihove plasirane šarlatnaske tvrdnje: cjepivo će biti cca 90 posto učinkovito)

Osnovna i najveća zaštita kod svake zarazne bolesti je:
1.
distanca - izbjegavanje kontakta (ovisno o vrsti zaraze: spolni kontakt, "respiratorni" kontakt, prijenos uzročnika zaraze na sluznicu ili krv, itd.)
2.
Higijena

Umjesto ovoga na početku su plasirali misao: "Mladi su sigurni, njih neće"
Sada je tu misao teško iskorjeniti.

Mogli su i trebali, JER TO JE ISTINA, od početka pandemije prebaciti ODGOVORNOST NA SVE pa tako i mlade jer ti svi mladi imaju nekog starijeg voljenog koji može i nastradati će ako oni ne budu odgovorni.

Podebljano podcrtano... što ćemo s onima koji ne žele preuzeti odgovornost? Tko će umjesto njih preuzeti to?

TVRDNJA A: Onaj tko hoće preuzeti odgovornost cijepi se.

Koja tvrdnja je A' koja počinje sa: Onaj tko.... a završava sa ... ne cijepi se.

A i dvostruko negirano A bi trebali biti ekvivalenti, ali u toj nekoj izvrnutoj logici - nisu.

Koja je posljedica koju snosi za nesudjelovanje u eksperimentu taj koji se ne cijepi? I što ga to košta? A što košta sustav? (S obzirom na ono što dosad znamo o broju teških i skupih slučajeva liječenja od COV-19)

Ako postoji tabla na kojoj piše pazi mine, i traka koja označava minski opasan prostor... to što netko nije naučio čitat ne prebacuje odgovornost na nekog drugog za ulazak u minsko polje.

Ista stvar je i ako slijepca pustiš tumarat šumom pa nabasa na znak. Napiši mu na Brailleovom... a ne... ček... i za to se ide u školu, a ne znaju svi slijepi Braillleicu.
13.11.2021 | 10:51
Kloba kaže:
Jura, Žabac, Dr. House, Židov sa antivax zvijezdom - s tobom mi se pogotovo ne da komunicirati.
Prebaci svoju mržnju na nekog kome je bitna...

Koja mržnja??

Suprotstavljaš znanstveni rad naspram marginalnog portala (za koji se ne zna da li je uopće iznio istinu).
13.11.2021 | 10:59
@Air:
odgovorio sam Bertoneu ali sada ću i javno.
Kako je Daddo napisao, itekako se vode upitnici prije cijepljenja.
Vode se i upisuju se toliko detaljno da sam na drugoj dozi poludio na sestru kada me je počela pitati ista pitanja pitavši je zar nema moje odgovore prije prve doze?
A ovog se detalja najviše sjećam: kako je bila izuzetna gužva, zagrebački Velesajam, ljudi idu kao na traci, sestra me pita "imam li ikakve vidljive tragove prošlih bolesti ili oboljenja na tijelu?".
U cijeloj toj situaciji vlada izuzetna buka, pa umjesto da mumljam a ona me kroz masku ionako ne čuje jer sam svaki odgovor ponavljao dva, tri puta - na sekundu povlačim masku dolje da mi vidi nos i usnu te zaključi kako imam rascjep iliti narodski rečeno; zečju usnu.
Na to me baš najglasniji tip iz osiguranja (koji su tu da vode ljude do šaltera, da se brinu da sve ide kao po traci, da nitko ne ide preko reda, da ljudima daju vode) nekako primjećuje i iz daleka mi se prodere nešto tipa "VRATI MASKU!!!".
Kako mi je digao tlak to nije bilo istina.
Tri sekunde kasnije, kada ga je i sestra pogledala preko oka, shvatio je da je ispao kripl, ali to je beside the point.
Ima itekako propitkivanja.
Samo gdje završavaju odgovori, nemam pojma.
EDIT:
Slažem se sa tvojim postom koji si mi napisao na prošloj strani (higijena, distanca).
Neki sam se dan cjepio protiv sezonske gripe.
U Domu zdravlja nije bilo antibakterijskog sredstva na ulazu.
Neka žena se morala proderati da se zaposlenica na porti sjeti uliti novih pola litre.
A šta ćeš...
13.11.2021 | 11:09
Sve bi bilo lakše kad bi se moglo batinom, no nemre jer imamo previše ureda pravobranitelja, a i članica smo EU i razvijenog svijeta,... i to ne mislim samo na kovid nego općenito.

Zamislite koliko bi se smanjile gužve na cesti;

KAKO JE DANAS = pričaš ili tipkaš po mobitelu > policajac te zaustavi > mora utvrditi identitet > mora ti ponuditi plaćanje kazne na licu mjesta > ako ne želiš, mora ti ispisati kaznu pa se na tu kaznu možeš žaliti > ili ako se i odlučiš platiti, onda možeš platiti 2/3 kazne > pa... ima vjerojatno još nešto - uglavnom ma koliko je policajac brz i sposoban može za sat vremena odraditi 4-5 prekršitelja i nitko ne garantira da čim nastaviš vožnju, nebuš se pojadao mami, frendici ili ga dao u 24 sata jer je bio bahat što te se usudio zaustaviti

IDEALNO BI BILO = pričaš ili tipkaš po mobitelu > policajac te zaustavi > uzme ti mobitel iz ruke i zvekne ga u pod i uljudno ti zaželi ugodan i siguran nastavak vožnje - ma koliko policajac bio spor i nesposoban za sat vremena je odradio barem 20 prekršitelja (o nastavku vožnje i sigurnosti ne treba ni pričati), a nemreš se nikom požaliti koja te muka snašla, a o 24 sata i ne razmišljaš jer si sretan kaj nisi dobio i za uho
13.11.2021 | 11:12
Bertone, dođem ti palac.
Da.
Baš to.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 11:17
@Bertone - a zamisli što bi tek onda digli norme tim policajcima sirotim? Iovako narod viče da smo policijska država i da samo kažnjavamo...
  • Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 11:18
Kloba kaže:
@Air:
odgovorio sam Bertoneu ali sada ću i javno..

Moja greška, moja isprika.

Bez provjere pretpostavio sam izjavu Bertonea kao točnu.

EDIT:
Hvala na ispravci.
13.11.2021 | 11:24
Ma sve pet.
Možda i jest točna.
Tamo imaju kompove samo na ulazu pri prvom check-inu gdje te provjeravaju da li si baš ti taj koji si naručen danas u toliko sati koliko je trenutno.
Dalje te ovi redari provode do sestara koje ti postavljaju ta pitanja, na koja odgovore upisuju ručno - pa tek onda odlaziš kod sestara koje već imaju pripremljena cjepiva na stolu (njih najviše pet jer ne smiju biti na toplom dugo) i odmah te roknu i kažu da odsjediš najmanje 15 minuta da ne bi bilo nešto.
Niti jednom nisam čekao.
Odmah pravac doma.
Uglavnom, zato sam napisao da ne znam što se sa tim odgovorima dešava.
Ponavljam treći put - upisuju se ručno.
Što se nas, neupućene javnosti tiče, ti se papiri mogu i bacati na kraju radnog dana na Velesajmu.
Jer kako sam i napisao, zbunilo me pa i iziritiralo kako nemaju moje odgovore prije prvog cjepljenja?
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 11:29
Ti odgovori se unose u neki sustav. Brzinom kojom se mogu unosit. Što se kasnije s njima događa - pojma nemam. Nekad će i nekome trebati. Malo zvuči onako ko Ilija Č. da priča... ali jbg...
13.11.2021 | 11:29
@Air, pa moja je izjava točna jer nitko ne provjerava u kojem je zdravstvenom stanju osoba koja se došla cijepiti,... pedijatrica prvo pregleda dijete i tek ga onda cijepi.

To što imaš upitnik i što teta ili tetak u kuti sa tobom obavi informativni razgovor je formalnost jer oni gledaju u papir i koliki je još red za cijepljenje, a ne u čovjeka koji sjedi nasuprot njih,... pa tko će nakon sat-dva čekanja kad dođe na red reći istinu da ima upalu mjehura, da ima hemofiliju ili koje sve tablete ždere?
Ne, upitnik je formalnost!
13.11.2021 | 11:33
Ono što ja mogu zaključiti jest da je ova bolest sve nas dovela do stanja totalnog ludila.
Ili je ogolila da smo svi šenuti.
Evo zgoda iz Doma zdravlja kada sam čekao na cjepivo za gripu neki dan.
Savršeno "zdrava" umirovljenica ulazi u Dom zdravlja, sjeda među ekipu gdje je najviše starih ljudi (čitaj: klica mali milijun - em je DZ u pitanju, em je starija populacija podložnija svemu x puta više).
I mrtva hladna sjeda kraj jedne "kolegice", te postavlja pitanje:
"Čujte, ja se tako bojim tih cjepiva. Ja ne znam da li bi se trebala cjepiti ili ne. Sada ljudi stvarno umiru. Šta vi mislite?"
Ova koju je pitala skida masku, napominje joj "kako je cjepljena tri puta i da se ne mora bojati", pa počinje raspredati na dugo i na široko kako bi se trebala cjepiti.
A ja si mislim, koliko glup moraš biti da u centar zaraze odeš kako bi se među potencijalno zaraženim osobama raspitivao o nečemu za što možeš dobiti odgovor i preko telefona?
Jer žena nije imala nikakav drugi razlog za biti u prostorijama DZ-a.
Kada se ispričala sa "kolegicom" otišla je doma, nije čekala nikakav red za liječnika opće prakse.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 11:41
Bertone kaže:
@Air, pa moja je izjava točna jer nitko ne provjerava u kojem je zdravstvenom stanju osoba koja se došla cijepiti,...

Onda moja isprika i tebi.

Za danas sam iskoristio svoju dozu isprika.

Do kraja dana samo čitam...
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 11:41
Bertone kaže:
@Air, pa moja je izjava točna jer nitko ne provjerava u kojem je zdravstvenom stanju osoba koja se došla cijepiti,... pedijatrica prvo pregleda dijete i tek ga onda cijepi.

To što imaš upitnik i što teta ili tetak u kuti sa tobom obavi informativni razgovor je formalnost jer oni gledaju u papir i koliki je još red za cijepljenje, a ne u čovjeka koj isjedi nasuprot njih,... pa tko će nakon sat-dva čekanja kad dođe na red reći istinu da ima upalu mjehura, da ima hemofiliju ili koje sve tablete ždere?
Ne, upitnik je formalnost!

I upravo zato su "ti i takvi koji imaju sto kuraca palaca" kod svojih LOM-ova imali priliku porazgovarat i otklonit sumnje - ako im je bilo bitno, pa i cijepit se s rizičnima, puno ranije.

Ali ne, bolje je doć među stoku koja nije u stanju u redu nosit maske kad već ne drži distancu po dozu Džonsona jer se ona daje samo jednom. I jer je to susjeda s petog isto tako.

Daj me nemoj. Ne postoji zakon koji idiotu može zabranit da bude idiot ako to on želi. I takvog ni metak ne zaustavlja. To što metak košta i netko mora ne spavat mirno jer je morao opalit u idiota, idiotu nije problem.

I sasvim je svejedno da li je u pitanju p(l)andemija ili ograničenje 50 u naseljenom a idiot se vozi 120, princip je isti.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 11:50
Daddo kaže:
I upravo zato su "ti i takvi koji imaju sto kuraca palaca"

ScreenShot2021-11-13at11.45.51.jpg

Na koga si mislio ???

p.s Šala mala.
13.11.2021 | 12:00
Daddo kaže:

Ali ne, bolje je doć među stoku koja nije u stanju u redu nosit maske kad već ne drži distancu po dozu Džonsona jer se ona daje samo jednom. I jer je to susjeda s petog isto tako.

Znači necijepljeni i potencijalno zaraženi su ipak društveno odgovorniji jer kad sam čekao u redu za testiranje, svi do jednog smo držali međusobni razmak od 2-3 metra i nosili smo maske
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 12:00
@Air - Cijepljen drugom dozom Pfizera početkom lipnja 2021,a ti????

P.S. Dobio si palac gore za pažljivo praćenje na satu.

@Bertone - bi Q da te nisu gledali ko Klobu onaj lik....
13.11.2021 | 12:01
I od mene
13.11.2021 | 12:11
I ja se javljam iz zadnje klupe.
Skužio!!!
  • Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 12:18
Daddo kaže:
P.S. Dobio si palac gore za pažljivo praćenje na satu.

Pratim ja tebe kao Ilija Čvorović.
13.11.2021 | 12:49

13.11.2021 | 13:01
Di si ovo iskopao?
Jel' itko skužio kako tip na cca 1:10 do 1:14 zaboravlja otvoriti usta na "ja te volim" ali otvara na "k'o nijednu" pa produži dalje play back?
Ponjelo ga...
13.11.2021 | 13:20
Svega ovog ne bi imali, da nemamo demokraciju. Imali bi možda par stranica na ovoj temi, a Bertone bi odavno bio na goljaku Da li je netko razmišljao o ovom problemu ? Znamo kako bi tito to riješio, uz pomoć vojske ( kao u slučaju velikih boginja ) Danas brojkice kažu slijedeće, "moji" Indonežani od 285 milja ljudi, imaju novih slučajeva 356, a preminulih 16. Mi imamo od jučer, novih 66 preminulih i 17 više na respiratoru. Ovih 66 preminulih, je skinuto s duha svetog ili s respiratora ?
Uživajmo u našoj demokraciji, koja je trenutno najbolji model vladanja, ali u nekim trenucima, poput ovog stanja, nije poželjna.
  • Air
  • Korisnik
  • 72
13.11.2021 | 13:41
cariblanco kaže:
Svega ovog ne bi imali, da nemamo demokraciju. Imali bi možda par stranica na ovoj temi, a Bertone bi odavno bio na goljaku Da li je netko razmišljao o ovom problemu ? Znamo kako bi tito to riješio, uz pomoć vojske ( kao u slučaju velikih boginja )

Vjerujem da da.

Virus bi završio na Golom otoku.

Danas brojkice kažu slijedeće, "moji" Indonežani od 285 milja ljudi, imaju novih slučajeva 356, a preminulih 16. Mi imamo od jučer, novih 66 preminulih i 17 više na respiratoru. Ovih 66 preminulih, je skinuto s duha svetog ili s respiratora ?

Da malo zakompliciram stvari.
NIsam bio u Indoneziji pa ne znam kakvo je stanje po pitanju zdravstvenog stanja nacije.

Pitanje je koliko imaju pretilih ljudi u odnosu na HR i koliko imaju primjerice dijabetesa i drugih teških pomodarskih bolesti koje su vrlo raširene u HR.

Ovo pitanje se odnosi i na ugroženost djece o kojoj se počelo pisati.
Ugrožena su djeca koja imaju navedene bolesti, ostala djeca nisu ugrožena.

Naravno, ako je neka nacija nezdrava da će ta nacija imati veću smrtnost od one koja je zdravija.
13.11.2021 | 13:57
Air kaže:
cariblanco kaže:
Svega ovog ne bi imali, da nemamo demokraciju. Imali bi možda par stranica na ovoj temi, a Bertone bi odavno bio na goljaku Da li je netko razmišljao o ovom problemu ? Znamo kako bi tito to riješio, uz pomoć vojske ( kao u slučaju velikih boginja )

Vjerujem da da.

Virus bi završio na Golom otoku.

Danas brojkice kažu slijedeće, "moji" Indonežani od 285 milja ljudi, imaju novih slučajeva 356, a preminulih 16. Mi imamo od jučer, novih 66 preminulih i 17 više na respiratoru. Ovih 66 preminulih, je skinuto s duha svetog ili s respiratora ?

Da malo zakompliciram stvari.
NIsam bio u Indoneziji pa ne znam kakvo je stanje po pitanju zdravstvenog stanja nacije.

Pitanje je koliko imaju pretilih ljudi u odnosu na HR i koliko imaju primjerice dijabetesa i drugih teških pomodarskih bolesti koje su vrlo raširene u HR.

Ovo pitanje se odnosi i na ugroženost djece o kojoj se počelo pisati.
Ugrožena su djeca koja imaju navedene bolesti, ostala djeca nisu ugrožena.

Naravno, ako je neka nacija nezdrava da će ta nacija imati veću smrtnost od one koja je zdravija.

Na ovo boldano je odgovor, možda jedan, imaju pretilih kao i Sjeverna koreja. Tamo je sve umanjeno, ljudi imaju po 50-60 kg, a i životinje su im puno manje, pola naše krave ili pola naše ovce ili kokoši. Možda smo se mi odali hedonizmu, pa sad plaćamo cijenu, tko će ga znati. Vjerovatno si mislio na amere i njihov najveći broj preminulih. Znamo svi da su oni najpretilinija nacija, zbog brze hrane.
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 14:02
Demokracija nije zdrava. Oni imaju pola krave i koze i ovce i pola kokoši jer nisu naučili imat više. Sve više je narodni neprijatelj i vodi se na odstrel. Nakon prvih 100... dalje ide ili pobuna i nasilje i promjena vlasti ili ide ko kroz putar.

Samo, ne znam baš tko bi svojevoljno jeo samo korijenje i bobice i tu i tamo prženi škorpion koji i poneka zmija na lešo...
13.11.2021 | 14:13
Daddo kaže:
Demokracija nije zdrava. Oni imaju pola krave i koze i ovce i pola kokoši jer nisu naučili imat više. Sve više je narodni neprijatelj i vodi se na odstrel. Nakon prvih 100... dalje ide ili pobuna i nasilje i promjena vlasti ili ide ko kroz putar.

Samo, ne znam baš tko bi svojevoljno jeo samo korijenje i bobice i tu i tamo prženi škorpion koji i poneka zmija na lešo...

Svima je teško s konja na magarca, ali to ponekad ima i svoju cijenu. Pogledaj stari Rim, kad su se obžeravali i samo ležali i nisu bili utrenirani, pa su ih porazili, tamo neki seljaci
  • Daddo
  • Posjetitelj
13.11.2021 | 14:15
Yup. Pitaj Afganistance, Libijce, Iračane a možeš i Tajlanđane... i Indijce (i Indijance isto).
13.11.2021 | 15:36
Daddo kaže:
Podebljano podcrtano... što ćemo s onima koji ne žele preuzeti odgovornost? Tko će umjesto njih preuzeti to?

TVRDNJA A: Onaj tko hoće preuzeti odgovornost cijepi se.

Koja tvrdnja je A' koja počinje sa: Onaj tko.... a završava sa ... ne cijepi se.

To mi nije jasno kako od početka ne kužiš i kako smo (cijepljeni i necijepljeni) na ovoj razini svi u istoj kaši.

Odgovornost smo preuzeli svi mi koji se, za razliku od korporacija i političara, ne možemo odreći svoje odgovornosti jer mi sami, svako za sebe, moramo donijeti odluku cijepiti se ili ne.
Donošenjem odluke prihvaćamo odgovornost za tu odluku.

Međutim, ti cijepljenjem vidiš odgovornost, a pod necijepljenjem vidiš neodgovornost, što je u staru kriva postavka i zato ti jednadžba ne funkcionira.
Sori stari, ali ja, koji se još uvijek nisam cijepio, preuzimam odgovornost i za svoj život i za svoje zdravlje i za eventualnu ugrozu nečijeg tuđeg zdravlja i života. Tko će biti odgovoran za to ako ja zakovrnem od korone samo zato jer se nisam cijepio? Ja sam. Preuzimam odgovornost za svoj život i utjecaj mog života na druge ljude i okolinu. Jednako kako sam tu odgovornost imao i prije korone samo što prije korone to pitanje odgovornosti nije bilo tako izraženo.

Trenutno se možda čini odgovornim cijepiti i pozivati druge ljude da se cijepe. No, ako za 2-3 (ili 10) godine to ispadne potpuna farsa (ili nešto još gore), hoćete li vi, koji tako gorljivo zagovarate cijepljenje, biti spremni priznati da ste odgovorni za svu štetu koju ste nanijeli društvu kao takvom?
Što se mene tiče, ako poživim još tih par godina i ako zbilja ispadne da je pitanje cijepljenja bio jedini problem, priznat ću da sam bio glup i u krivu i prihvatit ću posljedice svog ponašanja. Sad, ako će tada vladati povlaštena cijepljena kasta koja će me poslati na prijeki sud i streljati... Jebi ga. Tak mi je pao grah.

S tim što ja trenutno nikoga ne nagovaram na cijepljenje niti ga odgovaram od toga jer shvaćam da svako za sebe treba donijeti tu odluku i samim time preuzeti odgovornost za to. Isto tako, poštujem odluku svakoga jer znam da je svako za sebe donio odluku i mora se nositi s odgovornošću koju ta odluka nosi.

Prave posljedice svega ovoga što se danas događa ćemo ionako moći sagledati tek kad prođe neko vrijeme.
13.11.2021 | 15:46
Bertone kaže:
Pa nije samo naša vlada takva, sve su vlade takve

Kad sam prije par godina gledao dokumentarac (više njih zapravo) o "Prepare" ekipi (neki su čekali napad vazemaljaca, neki nuklearni rat, neki pandemiju, neki zombi apokalipsu, neki ...) jedina zajednička crta svima je bila kaj ne vjeruju svojim vladama da će ih zaštiti i mišljenja su da će vladajući napravit sve štetu opće populacije da bi zadržali pozicije na kojima jesu (gledajući globalno).
Danas, par godina kasnije, ta ekipa mi se i ne čini više tako munjena

Da, "Prepersi", znam neke, imaju podrume pune goriva, sardina, brašna, odjeće sve, ono za izdržati par mjeseci u Mad Max uvjetima. I da, bilo mi je to tada jako smiješno i pretjerano, ali kada čovjek vidi ovu razinu pohlepe, onda se malo zabrine...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!
  • Yonkis: Sretna vam ova nova 2025!
  • dpasaric: Kreativna vam 2025. godina! Kanpai! [link]
  • JOHN: Sve najbolje u novoj godini. Puno zdravlja, sreće i uspjeha.
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • Miro Spiro: Sretna Nova godina
  • Matija klc: Sretna Nova svima
  • Gjuroo: Sretna nova!
  • Bertone: Sretna Nova
  • Zdravac: Sretna Nova, i svako dobro vam želim!
  • dpasaric: Svako dobro i da vam 2025. bude još bolja! :)
  • smayoo: SRETNANOVAGODINAAAAAAAA!!!! :D
  • Yonkis: dpasaric, I think you're gonna love it :)
  • dpasaric: Kako imamo Lisu u Pikiju, to mi je na listi za gledanje!
  • Yonkis: [link] netko već gledao?
  • Zdravac: :)
  • JOHN: Jel prolazi integralni? :)
  • Zdravac: @JOHN, lagano sa ugljikohidratima (kruh), rakija je, s druge strane, preporučljiva :)
  • ping: Sretan Božić
  • JOHN: Sretan i blagoslovljen Božić. Pazite na slatko i slano. Samo kruh i voda i ajde može i pijača!:)
  • zoranowsky: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić i se najboljshe judi! :)
  • smayoo: Sretan Božić, svima svima neka bude veseo, miran, topao, sit i napit! :)
  • Gjuroo: Sretan Božić!
  • Zdravac: Sretan Božić!
  • drpongrac23: Sretan i blagoslovljen Božić!
  • Damirst: Sretan Božić svima!
  • Bertone: Sretan Božić
  • Yonkis: Sretan Božić svima, koliko god vas ima!
  • drlovric: Hvala hvala :)
  • Yonkis: Happy belated bday drlovriću!
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • JOHN: Sretan rođoš!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Air, Ender, MacSlavko, Miro Spiro, Riba, Anonimci (177)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO