13.11.2021 | 15:36
Daddo kaže:
Podebljano podcrtano... što ćemo s onima koji ne žele preuzeti odgovornost? Tko će umjesto njih preuzeti to?
TVRDNJA A: Onaj tko hoće preuzeti odgovornost cijepi se.
Koja tvrdnja je A' koja počinje sa: Onaj tko.... a završava sa ... ne cijepi se.
To mi nije jasno kako od početka ne kužiš i kako smo (cijepljeni i necijepljeni) na ovoj razini svi u istoj kaši.
Odgovornost smo preuzeli svi mi koji se, za razliku od korporacija i političara, ne možemo odreći svoje odgovornosti jer mi sami, svako za sebe, moramo donijeti odluku cijepiti se ili ne.
Donošenjem odluke prihvaćamo odgovornost za tu odluku.
Međutim, ti cijepljenjem vidiš odgovornost, a pod necijepljenjem vidiš neodgovornost, što je u staru kriva postavka i zato ti jednadžba ne funkcionira.
Sori stari, ali ja, koji se još uvijek nisam cijepio, preuzimam odgovornost i za svoj život i za svoje zdravlje i za eventualnu ugrozu nečijeg tuđeg zdravlja i života. Tko će biti odgovoran za to ako ja zakovrnem od korone samo zato jer se nisam cijepio? Ja sam. Preuzimam odgovornost za svoj život i utjecaj mog života na druge ljude i okolinu. Jednako kako sam tu odgovornost imao i prije korone samo što prije korone to pitanje odgovornosti nije bilo tako izraženo.
Trenutno se možda čini odgovornim cijepiti i pozivati druge ljude da se cijepe. No, ako za 2-3 (ili 10) godine to ispadne potpuna farsa (ili nešto još gore), hoćete li vi, koji tako gorljivo zagovarate cijepljenje, biti spremni priznati da ste odgovorni za svu štetu koju ste nanijeli društvu kao takvom?
Što se mene tiče, ako poživim još tih par godina i ako zbilja ispadne da je pitanje cijepljenja bio jedini problem, priznat ću da sam bio glup i u krivu i prihvatit ću posljedice svog ponašanja. Sad, ako će tada vladati povlaštena cijepljena kasta koja će me poslati na prijeki sud i streljati... Jebi ga. Tak mi je pao grah.
S tim što ja trenutno nikoga ne nagovaram na cijepljenje niti ga odgovaram od toga jer shvaćam da svako za sebe treba donijeti tu odluku i samim time preuzeti odgovornost za to. Isto tako, poštujem odluku svakoga jer znam da je svako za sebe donio odluku i mora se nositi s odgovornošću koju ta odluka nosi.
Prave posljedice svega ovoga što se danas događa ćemo ionako moći sagledati tek kad prođe neko vrijeme.