05.12.2021 | 18:22
Apropo logora "Howard Springs"
dpasaric kaže:
Koja je granica gdje se priznaje da je ovo daleko nadišlo normalno postupanje?
Ne mogu shvatiti da neki u tome ne vide ništa loše, meni je ovo zastrašujuće.
Ja ti mogu reći kako ja to vidim:
U nekoliko navrata sam ovdje spominjao problem indoktriniranja i institucionaliziranja velikog dijela čovječanstva.
Kada to povežemo sa bombardiranjem čovječanstva sa informacijam gdje su ljudi sami sebi dostatni i uvjereni da oni postoje samo za zadovoljenje svojih želja i prohtjeva (čak i po cijenu svojih temeljnih potreba kao što je zdravlje), tada dobivamo modernu lobotomizaciju. Dobijemo ljude bez savjesti, negativnog sustava vrijednosti, bez građanske odgovornosti, ljude koje nije briga što se događa oko njih, i cijeli niz drugih negativnosti.
Takve ljude nije briga da li negdje postoje takvi logori, a s druge strane oni ne mogu niti sagledati grozotu sustava koji je to legalno dopustio.
Lakmus papir moderne lobotomizacije 21. stoljeća je “ideja” o zemlji kao ravnoj ploči.
Kada čovjek pogleda koliki broj ljudi je spremno prigrlilo tu ideju tada shvati koliko ljudi nemaju znanja. U jednom dokumentarcu o ljudima iz USA koji generacijama žive u prikolicama na osnovu državne pomoći, pokazali su razinu njihovog funkcioniranja sa vokabularom od 100 riječi. Njima je bitno da imaju kakav takav krov nad glavom i da imaju za pivu, sve ostalo je nebitno. Slično se danas dešava i sa obrazovanim ljudima koji žive na puno višoj ekonomskoj razini ali ih pored toga nije briga za ništa drugo osim njihovih užitaka i prohtjeva.
I pored jednih i pored drugih oni vladajći mogu i rade što žele. A kada u tom pretjeraju ljudi se čude odakle to sada.
Pitanja koja se nameću iz onog videa zabavnih bosanaca je:
Kako znanstveni dio zdravstva šuti na te činjenice od samog početka cijepljenja?
Kako ostatak zdravstva šuti na te činjenice od samog početka cijepljenja?
Za bolju sliku zašto ljudi toleriraju ovakve zastrašujuće stvari može nam poslužiti “slučaj” Bandić.
Ista pitanja možemo postaviti vezano za 20 godina vladavine Bandića sa svojim lopovlukom ekstremnih i očitih oblika u glavnom gradu države. Taj grad nije neka prčija neukih ljudi. U tom glavnom gradu države živi “državni” vrh pravnika znanstvenika, prosvjetnih radnika i svih onih koji bi trebali nositi naziv intelektualci. Pored svih njih Bandić je činio što je htio a oni, svi mi, smo šutjeli. “Bakice” sa dolca i Romi su odrađivali 20 godina glasanja za Bandića, svi mi ostali smo šutjeli. Pravni sustav koji je dopustio taj kriminal nije potrebno komentirati jer je određen od ljudi kao što su Bandić i Mamić.
Ja sam uvjeren da kod mnogih nije u pitanju neznanje o tome da li je to loše ili nije.
Što je u pitanju najbolje može dati odgovor nedavni videa o silovanju u vlaku u kojem putnici mirno sjede a neki čak i snimaju taj gnjusni čin bez ikakve svijesti da je njihovo ponašanje gnjusnije od tog samog čina.
Također važna spoznaja iz ove pandemije je da više ne postoji nepristrano slobodno informiranje od strane vodećih medija. Informirnje svih vodećih medija je apsolutno kontrolirano. Naravno, to se nije desilo preko noći, samo se to u ovoj situaciji razotkrilo.
Da, situacija je ekstremnije teža nego što mnogi misle da je.