09.12.2021 | 20:58
Tito kaže:
Vec neko vrijeme "lagano" izbjegavam Jabucnjak, ali koliko vidim prepucavanje o Covidu je jos uvijek aktualno. Nije mi bas jasno odakle vam toliko vremena i energije, ali to je vasa stvar.
Otkada je ova tema postala jedina tema o kojoj se nesto pise, ja sve manje i rjeđe posjećujem Jabucnjak. Nekako mi se cini da bi se mogli preimenovati u nesto sto ima veze s teorijama zavjere...
Kao što je Smayoo rekao - korisnici sami kroje sadržaj u forumu. I korisnici sami odlučuju što će čitati. Ovolika popularnost ove teme pod "Razno" očigledno ima svoje razloge. Svaki korisnik je slobodan otvoriti teme koje su njemu zanimljive i njih pratiti. Također, nisam primjetio da je ova tema utjecala na odgovore na druge, redovne, teme. Kada si ti zadnji put otvorio neku temu?
Od cijelog uredništva na kraju samo ja pišem neke ozbiljnije tekstove za naslovnicu, od zadnjih 12 na naslovnici, ja sam napisao 10. Svaka čast Luki koji je napisao preostala dva teksta. Svaki takav prikaz ili članak uzme od 3-4 sata, pa do čak desetak dana da se složi ako se radi o nekom kompleksnijem prikazu. Zato mislim da ova kritika ne može ići na moj račun, iako se dijelom osjećam prozvanim jer aktivno sudjelujem u ovoj raspravi.
Podržavam ovu temu u forumu jer je sve o pandemiji izuzetno bitno i dnevno utječe na naše živote.
Odakle meni vremena i energije još i za to?
Odgovor je jednostavan: političari su mi svojim djelovanjem ograničili rad i građanske slobode, ali ne s iskrenim namjerama da se pandemija zaustavi, već očigledno s nekim drugim motivima jer su mjere koje provode improvizirane, nedosljedne, često znanstveno neutemeljene i potpuno paušalna ocjena paradržavnog tijela na razini civilne zaštite koje ima moć da donosi odluke toliko visoke razine da su moguće čak i ovakve opasne situacije kao ova koju sada imamo s razaranjem društvenog tkiva kroz polarizaciju društva i diskriminaciju dijela građana po proizvoljnim i krivim kriterijima.
Meni je pandemija često prva misao ujutro kada se probudim jer razmišljam o tome kako ću obaviti neki posao u tim uvjetima. Danas sam se npr. morao dovijati kako odraditi sastanak i korekcije filma kojeg produciramo za javnu ustanovu kada mi je zabranjen ulaz u tu javnu ustanovu bez da platim test, a što mi, naravno, ne pada na pamet jer tu osjetim nepravdu, a dugoročno možda i veće zlo. Mene to vrlo uznemiruje i pisat ću o tome jer smatram da su to problemi koji su važni za naše društvo.
Dok imamo takvo stanje ja sam u "safe modeu" i ova tema mi je jedna od najvažnijih uopće.