29.08.2022 | 08:56
Bertone kaže:
JOHN kaže:
Možda je prevelik teret na mirovinskom pa su našli rješenje!?
Da znaš da je i meni to nekidan palo na pamet, ovo sa preminulima od korone je za državu win-win situacija kod nas, uglavnom umiru oni koji primaju penziju, troše abnormalne količine svakakvih lijekova, na sto listi čekanja su za raznorazne preglede i rade gužvu po bolnicama i domovima zdravlja, javnom gradskom prometu,... s koronom iz mjeseca u mjesec lakše diše miroviski, troši se manje ljekova, liste čekanja za preglede se prirodnim putem smanjuju,... i država još zaradi na pokopu jer uzme 25% PDV-a.
Svaka preuranjena smrt umirovljenika je sjekira u med HZZO i HZMO.
Čovjek rinta cijeli život, zatim ode u mirovinu kako bi posljednjih 10-20 godina pokušao uživati u onome što mu je preostalo. Meni su od početka ta ograničenja i usađeni strahovi bili ko naručeni da ih se čim prije skine sa tereta suatava. Da li je to slučajnost ili ne, to neću nikada znati.
Mog strica su u Splitu, početkom prosinca, poslali doma jer je imao temperaturu, odnosno koronu. Nakon mjesec dana se vratio nazad i opet ga poslli doma jer ima koronu, kao ima takvih slučajeva kod kojih potraje. Nikakvih bolova nije imao ali se osjećao čudno, pogotovo jer ga je mučilo disanje i konstantna temperatura. Zvao, tražio pretrage, a oni da se strpi. Na kraju otišao privat u polikliniku i saznao da ima tumor na plućima koji ga je za 3-5 mjeseci kosio jer je metastazirao na mozak, bubrege i rebra. Da su mu napravljene pretrage na vrijeme i kako spada, danas bi vjerojatno živio i tako još koju godinu, a možda bi se i izliječio. Ali ne, nije iskoristio ni promil onoga što je uplatio kroz mirovinsko i zdravstveno. A imao je veliko pravo na to. Bio je u mirovini godinu dana, a u životu nije vidio doktora!
I tako moj stric, kao od stijene odvaljen, krajem lipnja skončao svoju jedinu priču. Državi nikad ni lipe dužan, a ona njemu sve!