16.02.2023 | 19:58
dpasaric kaže:
Žao mi je to zaključiti, ali čini se da si ti "izgubljen slučaj" jer tvoj sklop za kritičko razmišljanje ne funkcionira.
Izgubljeni slučaj nisam ja, nego naš kolega koji je na drugoj temi podforuma razno (Kakva je budućnost čovječanstva), mrtav-hladan copy-paste-ao šaljivi članak jednog lokalnog portala (koji je opet, to kopirao sa jednog Dubrovačkog lokalnog portala) o tome kako nas Croatia Airlines šprica chemtrails-ima u suradnji sa japanskim konzorcijem Poshipu Limited.
Čak i kada sam mu napisao o čemu se radi, i priložio originalni članak (u kojem stoji disclaimer da se radi o članku šaljivog sadržaja, on je samo slavodobitno napisao kako će:
"Vrijeme pokazati svoje", kako sam "fulao ceo fudbal", i da je dobro napisao Smayoo, da sam ja zelot.
A, sad je evo priložio link na analizu sadržaja cjepiva od strane "nezavisnih laboratorija".
Autor, zagovornik raznih teorija zavjere...
Dakle, to ti je eklatantni primjer što se dogodi kada jedna odrasla osoba povjeruje svemu što pročita u krajnje nepouzdanim izvorima.
Kako funkcionira njegov sklop za kritičko razmišljanje?
Tako što je na jednoj drugoj temi stavljao linkove koji nas žele uvjeriti da živimo na nepomičnoj ravnoj ploči!
Kako funkcionira tvoj sklop za kritičko razmišljanje, ako ti staviš link na neki članak i onda ja malo pretražim internet i ustanovim da se radi o lažnim tvrdnjama?
Kako funkcionira tvoj sklop za kritičko razmišljanje, ako na skoro svaku aktivnu temu na forumu staviš link sa jednih te istih izvora, o nekakvoj zavjeri; Ukrajina - zavjera, Bitcoini - zavjera, Twitter - zavjera.
I onda ti ustvrdiš kako moj sklop za kritičko razmišljanje ne funkcionira!!
A, tvoj funkcionira perfektno, samo eto... ne da ti se provjeravati linkove koje copy-paste-aš, nisi ti istraživački novinar, nemaš vremena...
Nikakve korist od takvog "kritičkog razmišljanja".
I tako... nagomilalo se tu dosta linkova na tvrdnje koje su u najmanju ruku sumnjive (jer dolaze iz izvora za koje se već dokazalo da su lažni i zavaravajući), ali admini ne reagiraju (iako bi trebali micati lažne informacije), a najvažnije u svemu je da sam ja zelot.
Radije ću biti zelot koji vjeruje struci, nego internet stručnjak za sve, koji u gotovo svemu vidi neku zavjeru.