25.02.2023 | 12:12
@m@xym ne da mi se citirati jer mi se briše sve iz nekog razloga, pa pišem ovako.
1) I u čemu je problem s tom tezom? Pfizer je bezgrešan? Nikad u njihovoj povijesti nisu bili krivi za laži? Ne moraju oni natjerati sve političare, niti su svi političari bitni u dogovaranju ovakvih poslova. Ne mora to cjepivo biti cjepivo, može biti i neka otopina bez efekta. Zašto Pfizerov CEO odbija doći odgovoriti na par jednostavnih pitanja u EU parlament? Zbog čega je problem da EK javno objavi sve detalje dogovora oko kupnje cjepiva? Zbog čega je Ursula i EK uopće mjerodavna institucija za dogovaranje bilo kakvih transakcija za cjepivo o kojem znaju koliko ti i ja znamo? Zašto sam ja teoretičar zavjere jer želim transparentno znati što se događa u tim sobama kad su u pitanju novci poreznih obveznika EU?
I ponavljam, jer izgleda čuješ samo što želiš čuti i tu svojim iskrivljavanjem riječi drugih sudionika želiš isprovocirati iste: zdravstveni radnici su nevini, jer u najmanju ruku im dajem benefit of the doubt da se drže Hipokratove zakletve, a u najveću to da oni nisu sudionici tih transakcija iza zatvorenih vrata. Pa nije ni neki radnik Ine i Mola kriv za Sanaderove odluke i korupciju, niti onaj koji je pisao i provodio papirologiju za tu prodaju.
Uostalom, zar očekuješ da će se dokazi za koruptivne radnje naći tako lako? Sve krene od sumnje za nešto, pa onda krene istraga. Neće Ursula stavit story kako prima proviziju na off-shore računu za potpisivanje ugovora s Pfizerom.
2) Napiši točno ime i prezime na koga iz struke misliš. Alemka? Stalno spominješ stručno osoblje, pa bi barem bilo ok da napišeš koga citiraš, lijepo je tuđem radu i zalaganju dati ime. A što se tiče političkih odluka, naravno da nisi branio, nego "upute struke" staviš kao štit za obranu kad netko sere po bilo čemu, samo ne po struci. Netko može reći da mu smrdi oko Pfizera, s razlogom jer su dokazani lažovi, ili postaviti video nekoga tko to kaže a tvoj odgovor je: eto nek te on liječi a ne doktor. Konstantno povezuješ nepovezano.
3) Naravno da nisam ništa spomenuo, ali ti u odgovorima meni spominješ jucubere, bjelosvjetsku zavjeru itd. Ja niti jednog influencera nisam citirao niti linkao, a ubacim se samo jer si arogantan, a to su već par forumaša i rekli, tako da niti sam prvi niti jedini s tim mišljenjem.
Nadalje, većina svjetskih medija, a bome i poznatih osobnosti, su prvi i jedini kontakt s informacijama velikom dijelu populacije, pa su oni u jednu ruku još veći influenceri.
Najpoznatiji primjer: Maddow. "A vaccinated person gets exposed to the virus, the virus does not infect them, the virus cannot then use that person to go anywhere else, it cannot use a vaccinated person as a host to go get more people." Inače, prime time gledateljstvo MSNBC-a je preko milijun i pol.
Naravno, Pfizer tu pere ruke od svega jer nikad nisu takvo nešto rekli, čak ni blizu, i nisu, to se lako provjeri.
I tu se onda povlači pitanje: odakle svima ideja da cjepivo preventira prijenos? Od onog koji je kampanje tipa "misli na druge, cijepi se" provodio?
Kada se to veoma brzo ispostavilo kao dezinformacija, ne samo s njene strane, nego sa strane svih koji su se (netočno i neistinito) pozivali na struku, izgubila je kredibilitet, i samim time je "struka" ispala kriva (jer se na nju lažno poziva), i velika većina ljudi krene još više sumnjati u struku, ali ne zbog struke, nego zbog ljudi kao što je ona, i onaj koji joj je taj članak napisao.
I tako čovjek dođe do te bjelosvjetske zavjere. Ona ne mora biti točna ili ne, ali je dovoljna da ljude s mainstream medija pogura na Youtube, i onda samim time youtube algoritmom tražilice dalje gura sadržaj s kojim se ti slažeš, i to tako ide dalje.
Kreteni s obje strane guraju ljude kako vjetar puše, a najviše profitiraju milijarderske firme i političari koji obožavaju lobbying.
4) Ti nisi shvatio poantu ovog komentara copy paste. Komentar copy paste je to da ti samo ponavljaš ono što stručne osobe govore. Imaš "znanje" u teoriji, ali u praksi, tamo gdje je ono stvarno potrebno i bitno, nemaš. Tako da u bilo kojem slučaju, tvoje riječi meni osobno imaju istu težinu kao i riječi Russela Branda - pojma nemate o medicini, niste ni blizu koliko mislite da jeste. Samo što ja mogu reći da ne znam o medicini ni približno dovoljno da raspravljam o samom cjepivu, niti želim citirati i pozivati se na nekoga čije riječi ne mogu s razumijevanjem pročitati (doktori medicine), ali zato znam da riba smrdi od glave, i imam dovoljno godina i iskustva, te sam se nagledao dovoljno afera u maloj državici kao što je Hrvatska, da mogu barem dijelom prihvatiti tezu da postoji velika šansa za koruptivnim djelima ako su u jednadžbu uključeni političari, milijarderske firme i kriza svjetskih razmjera. Ako si toliko naivan da misliš da su svi oni čisti; onda ti sretno u životu.
PS: Ovo pozicioniranje Objavi i Otkaži gumbova ispod me toliko zbuni da preventivno kopiram cijeli tekst, u slučaju da mi treba copy paste. Ironija, znam, ali evo, dobro mi je došlo jer sam uredno stisnuo otkaži