24.02.2023 | 15:08
m@xym kaže:
Stomatolozi nose medicinske maske od vremena kada je AIDS postao aktualan (dakle sredina osamdesetih godina prošlog stoljeća), a do tada ih nisu nosili.
Tvoja stomatologinja je očito iza svoga vremena, jer, em koristi dokazano neučinkovitu masku dok radi, em se ne informira od istinoljubivih i krajnje stručnih izvora na YouTube-u.
Što je znanstveno utemeljena prosudba, ne utvrđuje jedan novinski članak, pa makar i u New York Times-u. Ne utvrđuje niti jedno istraživanjem, niti jedan zaključak jedne stručne osobe.
Moj ego se bazira na tuđen znanju i stručnosti?!
Ne, to nije moj ego, nego je to ono što ja smatram mjerodavnim, na isti način kako netko drugi smatra da je, po pitanju epidemije korone, mjerodavan onaj lik razrogačenih očiju sa YouTube-a.
Što su to znanstvenici priznali da su krivo radili?!
Koji je to znanstveni izvor sam sebe ispravio?
Da, struka je potkupljiva, ali zato su YouTube influenceri vrhunac nepotkupljivosti i objektivnosti?!
Znanstveni princip se doista zasniva na stalnom preispitivanje onoga što smo do sada naučili, ali, da bi netko bio u stanju preispitati neku znanstvenu tvrdnju, onda prvo mora biti dovoljno obrazovan da uopće razumije o čemu se tu točno radi.
Ti misliš da su svi oni koji su u vrijeme pandemije bacali drvlje i kamenje na sve one tvrdnje znanstvenika i doktora, dovoljno obrazovani da razumiju o čemu se radi?!
Kad ti netko dođe se jednim istraživanjem kojim "dokazuje" ovo ili ono, možeš biti siguran da tu nema ti 'z' od znanstvenog principa.
Znanost, to znamo iz povijesti, nije uvijek bila u pravu, ali, oni koji su je ispravljali, nisu bili ni laici ni neznalice, nego također znanstvenici, koji nisu pljuvali po znanosti, nego su u krajnjoj liniji promijenili dotadašnje znanstvene postulate, na način da su njihova stajališta znanstveno potvrđena.
Da, tvoj ego se bazira na tuđem znanju. Da nema tuđeg znanja, rada, truda, i stručnosti, ne bi bilo ni tvojih odgovora na te razroke jucubere. Cijelom diskusijom ponašaš se kao da radiš u laboratorijima koji otkrivaju viruse, a ne da samo ponavljaš ono što ti isti ljudi svojom mukom otkriju, i onda samim time sebe dižeš iznad svih ostalih "ravnozemljaša, jutjub stručljaka" i ostalih. Naravno, ti uvijek dozirano pišeš tako da nitko ne može reći da je neka tvoja tvrdnja zapravo tvoja, nego ti prenosiš tuđe riječi, što samo opet vraća na ono da se praviš pametan preko tuđih leđa.
A što se tiče znanstvenih tvrdnji, stručnosti i obrazovanosti, ne moraš biti ekspert u epidemiologiji da ti smrdi nešto izrečeno od strane, recimo, stručnog stožera koji su "vladali" tijekom pandemije. Samo ti mora biti jasno da je politika umješana u sve aspekte života, pogotovo javnog, i onda isti ti potkupljivi ljudi, ili ljudi koji su podložni ucjenama, također imaju nekoga iznad koji ih lako smijeni i nađe nekog drugoga, a ovog linčuje i pokopa tako da nigdje više ne nađe posao, bez obzira na stručnost.
"Da, struka je potkupljiva, ali zato su YouTube influenceri vrhunac nepotkupljivosti i objektivnosti?!" - srž problema diskusije s tobom. Kladim se oko bilo čega da imaš isti stav. Potkupljivost struke, u biti, bilo koga, je u redu jer je netko drugi potkupljiv? Pišam ja na zgradu ispred kafića jer i Mate piša s druge strane? Ja napuhao 0.8 u vožnji? Pa što, eno Mate napuhao 1.2!
Uostalom, kakve veze ima influencer sa strukom? Influencer je taj koji određuje tko i gdje treba nositi masku, s koliko doza se cijepiti? Influenceri ne utječu na struku i na stožere na bilo koji način, zašto ih uopće toliko visoko držiš? Pa od tebe bar očekujem da te influencere uopće ne uzimaš kao imalo ozbiljne, jer nemaju ama baš nikakav glas oko tog. Nije influencer rekao stožeru da treba nositi maske, da se svi moramo cijepiti, ili da treba prestati nositi maske, ili da se ipak ne moramo cijepiti. Političari su ti koji dirigiraju nažalost, i njima se u džepu nalaze raznorazne firme i osobe. Nije valjda da živiš ispod kamena pa ne vidiš milijun afera koje su nam u državi priredili vladajući, samo unazad par godina, koliko je "podobnih" ostavilo stotine tisuća ispod stola da baš njihova firma napravi neku stvar za državu/Zagreb.
Ne pljujemo mi po struci, jer oni rade kako im je rečeno, i rade s informacijama koje imaju. Oni su nedužni. Mi pljujemo po kriminalcima na vlasti u doslovno svakoj državi na svijetu, jer su političari u 21. stoljeću po defaultu kriminalci. Ako ti treba dokaz za njihovu korupciju, onda se stvarno bojim za budućnost.