27.08.2021 | 13:44
@Air - Slažem se.
Samo da dodam da je moje okruženje, tu mislim na moju ulicu, odnosno par prvih susjeda s kojima se najčešće družim - popijemo kavu jedni kod drugih i tako.
Svi smo se cjepili.
Recimo, susjed s kojim djelim ogradu dvorišta (ja sam na broju 12, on na broju 14) je u 11. mjesecu lani prebolio Koronu, a čovjek je pušio tek dvije ili tri godine kao tinejdžer, od tada živi zdravo da zdravije ne može. Profesor je u srednjoj Geodetskoj školi, supruga Istrijanka mu je također završila sve muzičke škole i akademiju, no ona pjeva u zboru HRT-a i stalno je zaposlena te imaju troje djece.
Sve cure od kojih najstarija ima već 13 godina.
I sada, da ne zarazi četiri žene sklepao si je karantenu u garaži koju je na svu sreću to ljeto 2020. renovirao pa je iznutra ofarbao, napravio dvije prostorije od jedne, promjenio stare prozore sa PVC-om. Krov je betonski ravni, tu je stavio sloj katrana novi (one ljepenke od katrana).
Zamislio je da veća prostorija bude kao ostava, a manja, bliža vratima garaže, njegov geodetski ured da mu ne smetaju cure dok radi.
I ispalo je da je samo trebao grijalicu jer je bio studeni, pa je ipak bila zima.
Baš je sinoć došla sestra od moga kuma iz Kanade, pa smo se svi zajedno okupili kod njega (to bi bio broj 13
) i pričali o tome (COVID-u, cijepljenju) - taj susjed koji je 78. godište veli da nikada nije imao odvratniju boleštinu od te.
Opisao ju je kao "podmuklu", što god mu to značilo.
Tako da se i on cjepio, i to dva puta jer je već prošlo dosta vremena kada su cjepiva stigla.
Ali njima je (i njemu i ženi) dana Moderna i isto ih je druga doza satrala kao moju mamu, samo manje.
Ovi u Kanadi pak, imaju foru da ne slijede pravilo kojim si cjepivom cijepljen prvi puta, da se istime cijepiš i drugim.
Ne, oni su dobili prvo Pfizer, drugo Modernu.
I tako...
Koliko sam shvatio - ovi koji se cijepe to zapravo rade ili zato da mogu putovati (kao ovi naši "Kanađani"), ili da ne zaraze bližnje, ili se boje za sebe same. Četvrtu opciju ne vidim.
Sinoć sam shvatio da ova mRNA metoda u tijelo ubacuje neki protein za koji se ne zna da li će se ikada iz tijela izbaciti ili će ostati trajno u njemu.
To je kao neka frka s tim modernim cjepivima koja ne idu na onu provjerenu metodu kao cjepiva za gripu.
Slabo ti ja znam o svemu ovome.
To što sam napisao čuo sam sinoć.