23.06.2021 | 23:37
jura22 kaže:
Glupo mi je bilo staviti pravu sliku Salvador Dalí-a, pa sam stavio masku.
Ovo sa serijom ne razumijem, možda vaša neka interna spika.
Taj cover serije s maskom Dalía kojeg si preuzeo za avatar bez da si pogledao šta skidaš je zorni prikaz tvog pogleda na svijet oko sebe.
Površnog i brzopletog.
Mind you, ne tvrdim da si takav na poslu, samo ti govorim kakav mi dojam ostavljaš na Jabučnjaku.
Nogometnim riječnikom, "pucaš" na prvu - bez da staneš na loptu, pogledaš tko je gdje, smiriš igru - pa tek onda razmisliš hoćeš li dodati u obranu, napad ili šutnuti po golu.
Ova nogometna alegorija se odnosi na tvoje čitanje postova s razumijevanjem.
I ja sam imao taj problem, no ljudi su me upozorili pa sam odlučio poraditi na tome.
Ne znači da sam ga riješio.
Uglavnom, serija uopće nije bitna.
Samo ću ti reći da se ne radi o nikakvoj internoj spiki nas ostalih, jer mnogi među
ostalima također nisu gledali tu seriju.
Jedino ako u
internu spiku ubrajaš 65 milijuna kućanstava diljem svijeta koji su su odgledali
La Casa de Papel.
jura22 kaže:
@cariblanco, puno je ovdje demagoga, licemjera. Vrijedjaju druge, a cude se kada ih se upozori.
Malo njih zeli bolje Hrvatskoj. Njima vlast, ma kakva god bila, ne vrijedi. Da im dojde cijela njemacka postava u Hrvatski Sabor, srali bi po njima.
Kad Hrvat krade, onda ga treba razapeti, s kad “svabo” krade, onda mu daju priznanje.
Siguran sam da @cairblanco - s kojim se poistovjećuješ - ne bi napravio propust koji si napravio ti s tim avatarom.
Koliko god se sa njim u nekim stvarima ne slažem, cijenim ga jer ga godinama virtualno upoznajem i dojma sam da je inteligentna i u dubini pozitivna osoba.
Ne želim u detalje zašto vjerujem da ima političke stavove kakve ima, ali više sam puta napisao - to je njegova istina i ja je kao takvu poštujem.
A ovo što ti, oprostit ćeš na izrazu ali bolji ne mogu naći -
baljezgaš, da ga se "vrijeđa"; točno pokazuje da isto kako si odabrao sliku čitaš postove nas ostalih članova "komunista, četnika i najgore od svega - Jugoslavena..."
Njega malo ljudi ili nitko ne vrijeđa. Znaju se prepirati s njim, ali ga nitko ne vrijeđa.
A huškačkih postova prepunih čiste mržnje članova poput tebe na žalost smo se imali prilike nagledati tijekom godina.
I redovito su dolazili od osoba koji su na političkom spektru otišli toliko desno da bi se - da su kazaljka na kompasu ili satu - odavno spojili s lijevim.
Svi su oni redom u nama vidjeli ljude koji žele "loše Hrvatskoj" (koja otrcana floskula - daj više smislite nešto novo) - i to zato jer se usuđujemo misliti svojom glavom, uzimati više izvora da bi stvorili sliku o istini u vrlo kompliciranoj temi u kojoj svatko za nešto ima pravo (ali ne i za sve - a to je ključna stvar koju mi prihvaćamo a ti odbijaš).
I svi osuđujemo NDH kao najobičniju kvinslišku tvorevinu a Jugoslaviju gledamo kao državu u kojoj smo , isto kao i ti, rođeni - pa si dajemo za pravo sjećati se lijepih djetinjstva ako ničega drugog.
Što se slike onih stratišta tiče koju si postao, po njoj ispada da je svaki pedalj hrvatske zemlje stratište.
Ako ćemo gledati do Rima sigurno i je - ali u razdoblju 1945 - 1990 - sumnjam.
Za tvoju obavijest - nitko od nas ne želi loše državi u kojoj živimo.
Samo razgovaramo što bi moglo bolje, svatko od nas iz svog kuta gledanja.
Ako je u tvom kutu to mržnja te domovine - onda OK.
Ne znam šta da ti kažem.
Sjedi, jedan...