28.05.2021 | 18:46
Za smayoo oko Vukovara, da je bilo više kokardi, ok, ali jesu li te kokarde vozile migove i bili u tenkovima jna. Što netko u Rijeci nije postavio davidovu zvijezdu, oko koje ne bi bilo spora? Ja mogu razumjeti da ta zvijezda je usko vezana za to područje i da im je donjela slobodu, ali je ta zvijezda bila simbol zločina po cijelom svijetu, da ne nabrajam zemlje ; od rusije, kine, kube, kambodže i drugih. Sad ti mene Kolba pitaš što meni smeta ta zvijezda a ja živim u zg ? A gdje ti živiš, znamo svi gdje.
Kad vam pričam da nije sve crno-bijelo i da nije sve onako kako se čini, opet nemam razumjevanja. Par fakti, Fon Braun, je projektirao V1 i V2 koje su ubile nebojeno stanovnika Londona i Britanije, jel tak ? Jel taj isti Fon Braun odveo ljude na mjesec s svojim raketama ?
Znamo da rat pišu pobjedinici, mada ja osobno niti jednoj tpoj istini ne vjerujem 100 %, jer fala Bogu imam svoj razum. Znači ajmo ovako, da smo mi kojim slučajem izgubili rat naš bi heroj Blago Zadro, bio isti, ako ne i gori od Maksa Luburića. Vjerojatno bi saznali da je klao djecu po podrumima i radio razna sranja. Sad kao ovo pišem, mene je strah da taj post ne bude obrisan, jer bi evo nekom palo na pamet, da ja branim Maksa Luburića i da ga želim rehabilitirati !!!! Mene je strah bilo što napisati na forumu, da se to ne shvati na ovaj način. Kao što je Kloba na moju usporedbu što znači ako je netko poznat, kad sam naveo da je i Staljin poznat, me optužio da da ja njih svrstavam u isti nivo. Kako uopće mogu komunicirati na ovom forumu kad mi vi "čitate misli" ?
Osobno ne robujem niti jednoj ideologiji, niti se ne klanjam bilo kojem zlatnom teletu, od crkve do svih ideologija.
Moramo poznavati neke stvari iz povjesti, koje ćemo kad tad saznati. Kao da sam ja sad glup, pa da neznam da bez Mustača i Perkovića ( kao i mojih onih kolega u firmi ) Bi mogla biti napravljena naša država. Imala bi šanse kao "plitak potok" Kad kažem smayoo sve u svoje vrijeme, on se očituje, već kako se očituje.
Osobno sam svjedok u Filipinima, da Japanac nije znao za Hrvatsku, ali je znao za Končar. Bilo je ideja da se makne to ime, ali je netko pametan zaključio, da to nosi više štete nego koristi. Isti klinac, kad je 45 nastao končar, što bi on mogao nastati da su sve inžinjere Simensa maknuli?
Mene osobno jedino interesira Hrvatska kao država i to sam, baš ono alergičan kad to netko dovodi u pitanje.
Svatko tko misli da iza stranke možemo, ne stoji neka krupnija priča s malo debljim kapitalom, je za mene malo dijete. Pa ta je stranka favorit i Plenkovićevog hdz_a, samo to ne smije javno priznati, nego spontano priznaju njegovi ministri, gdje u jednoj raspravi od pola sata, se je njogov ministar zabunio i naveo je DVA puta da je njihov kandidat Tomašević ? Onog su jadnika od negdje izvukli i kao davali mu potporu, mada su i oni znali da on nema ama baš nikakve šanse.
Da je pobjedio Joško Klisović i SDP, ne bi imao nikakv problem, niti neku zabrinutost. Ovo što se nudi je malo veće zlo, na isti je način počeo i fašizam, gdje je manjina nametnula volju većini. To silovanje s tim trakama duginim boja na sportskim terenima je degutantno. Kad je Brekalo jedini odbio nositi tu traku, gdje je otvoreno rekao da ju ne želi nositi, jer se to kosi s njegovim kršćanskim uvjerenjem i odgojom, bio je razapet u Njemačkoj kao najveći homofob.
Kad da vam govorim da nije sve crno-bijelo, tako i ta inozemna hobotnica s novcima ( pretežno njemačkim kapitalom ) ne vodi brigu o pravima LGBT zajednice, nego vodi brigu kako da naše ljude visoko-školovane ili manje, dobije na svoje tržište radne snage. Zašto, zato jer su popušili s migrantskim inženjerima i običnim migrantima. Nama će nuditi te migrante, a naše ljude će zapošljavati kod sebe. Samo nema svatko muda reći car je gol, ljepše je živjeti u pričama mainstream medija.
Ja se osobno na Klobu ne ljutim, mada me je prikazao kako već je. Možda filoustaša ? Ok, znam da je temperamentan i u običnim raspravama, pa kako ne bi bio i u ovakvim.
Još jedamput kažem da sam zahvalan Bogu, da imam svoj um i da ničemu ne moram robovati i da imam svoje mišljenje, koje još uvjek mogu iznositi.