31.05.2021 | 17:44
smayoo kaže:
Tuđman se s Miloševićem ispod stola dogovarao o podjeli Bosne.
Negdje sam fulao s ovom temom i sam se pitam, gdje je to bilo. Da nisam u zadnjem pasusu spomenuo Tita, vjerovatno bi rasprava išla drugim smjerom. Ovaj kvot koji sam napravio na smayoo post je tipičan i o tome sam želio razviti temu. Znači Emil je napisao tvrdnju i to je to, da li to smijemo propitivati ? Nisam rekao da nije istinita, nego da li imamo pravo na dodatni komentar. Ako znamo da je politika umjeće mogućeg, da li znamo što je to real-politika ?
Real-politika je politika moguća u datom trenutku. Možemo mi vući neka iskustva iz prošlosti i neka naša nadanja, kako će biti u budoćnosti, ali moramo odlučiti DANAS! Znači u tom trenutku, ratnih zbivanja na podrućju ex-yu, utom trenutku je, ama baš svatko dijelio BiH. Od Lorda Karingtona, Stoltenberga, do plana Ovens-Karington. Jesmo li mogli uću u Banja Luku i cijelu tu krajinu ? Jesmo, s vojne strane to bio pis of kejk, ali je došla malo jača rampa i od toga nije bilo ništa.
Znamo da je Hitler napravio pakt s Staljinom i to je to. Ruse je napao netko...tko bi to mogao biti, ili su se sami napali !!!
Hitler je mogao u Dankirku pobacati 300 000 saveznika u more, ili ih zarobiti., ali on naredi stop svojim oklopnim snagama, s "razlogom popune goriva i rezervnih djelova "
Poslije toga su ono napadali reda-radi, ali je on mislio neki sporazum napraviti s Britanijom, da je može okrenuti svoj prijatelju Staljinu, ali se je zaebao. A i gdje bi s 300 000 ljudi ? Mjesta za tolike logore nije bilo, a ne može ih poubijati? Kad smo kod toga već, da li vi znate da su od svih zarobljenih saveznika u njemačkim logorima, preminuli ljudi u brojci od 2-3 %. Mnogi su tamo došli i ranjeni i ne baš u najboljem stanju. U Japanskim logorima je skončalo svoj život 33% Američkih vojnika !!!
Druga stvar oko licemjerja i nejednakosti tretmana, koja me smeta je sljedeča. Sad se ne sjećam imena tog ministra branitelja u doba Karamarkove vlade. Znači on je dobio kao branitelj, neku zemlju na periferiji zg i tamo je napravio nekakvu "bajticu", ali nije imao građevinsku dozvolu. Svi su se novinari tamo sjatili ( znači mislim na main-stream medije) i opsjedali su tako dugo medijski prostor i njega, dok on nije dao ostavku.
S druge strane za stan Stjepana Mesića od 5 M. kn, pitali su reda radi od kud mu novac. Kad svi ostali mediji propitkuju,ajmo onda i mi. Stipe je rekao da je dobio taj novac od prijatelja i to je to. Pa tko ne bi vjerovao Mesiću ? Sad je dilema je li Mesić podvojena ličnost, kad je jeo i pio i govorio...pa, da Jasenovac je bio radni logor, to su gluposti kao ovi to preuveličavaju, ili da je spremio čekove od emigracije u đep od prijatelja, a ne svoj.
S ovim zadnjim vas namjerno provociram, da svatite da ništa u životu nije crno-bijelo, ali valjda svi imamo zdrav razum da možemo sve propitivati.