31.01.2023 | 13:53
Dok sam zivio u HR glasovao sam za SDP, jer je to nablize mojim pogledima na zivot. Ne zato jer su nesto posebno sposobni (naprotiv) nego su mi bolja opcija od koketiranja sa ustastvom.
Moja pokojna baba Kata, u zivotu nije krocila na hrvatsko tlo ali je redovito glasala na izborima i krojila sudbinu ljudima u nekoj drugoj drzavi. Svim tim djedovima i babama su svecenici na misama objasnili da su HDZ nasi, a svi ostali su njihovi. I zena je tako i glasala do kraja zivota. I svi ostali djedovi i babe.
Zahvaljujuci glasovima dijasapore iz BiH, SDP je puno puta gubio izbore u samoj Hrvatskoj. Zato Milanovic se sada odjednom bori za prava Hrvata u BiH. Kao stalo mu, a prvi je pljuvao svu pomoc koju HDZ daje Hrvatima u BiH (citaj HDZ u BiH, ne ljudima). Lijepo je to sto se zalaze za prava sunarodnjaka ali u vecini tih cisto hrvatskih opcina on je doslovce persona non grata. On nema kome politicki bitnom otici na razgovor tamo.
Zato se sada i okrece tim desnicarskim strujama, i to je njegovo politicko pravo. Bori se kako zna i umije da bi opstao sto dulje na politickoj sceni. Nek radi sto god zeli, ali u ovoj prici oko Ukrajine je potpuno u krivu.
Ti si vrhovni zapovjednik armije koja je u NATO savezu i moras/trebas slijediti generalne smjernice vojnog saveza kojem si dragovoljno pristupio. Inace tu ne pripadas. Mal si i nebitan, nisi jedna Turska, ciji diktator ima argumente i mehanizme da ponekad ucjenjuje cijeli NATO.
Zamislite da, hipoteticki, Srbija sutra napadne Hrvatsku. Sta god mi mislili, u ovom trenutku, Srbija ima jacu vojsku i po svim nekakvim vojnickim parametrima bi pobijedila u tom sukobu. Brojniji su i imaju vecinu toga sto hrvatskoj vojsci nedostaje.
Clanak 5 NATO sporazuma obvezuje sve clanice da pomognu napadnutu clanicu, ali tu nije definirano KAKO ni KOLIKO.
I zamisli sada tog bahatog Milanovica koji se obrati NATO clanicama za pomoc, jer je napadnut, a oni mu posalju vrece za spavanje, sprej za komarce i konzerve humanitarne pomoci
Jer to nije njihov sukob vec hrvatski. Kosi se sa njihovom unutarnjom politikom da ti eto pomognu
Karikiram malo, ali sustina je da ne trebas biit kontra cijelog NATO za par jeftinih dnevnopolitickih poena, zato sto se to tvojoj drzavi moze jako lako obiti o glavu.
Umjesto da nastoji da za HR vojsku izvuce maksimum i uvali svo staro rusko zeljezo i oruzje, koje niko normalan ne zeli kupiti, on glumi nekog odmetnika i fura se na budaletinu Orbana ciji politicki krah tek slijedi.