07.04.2022 | 12:27
@jura22 - da ne misliš kako ja držim da su samo Srbi "krivi" za taj iskrivljeni pogled na patriotizam, mislim da je to prisutno kod svih naroda bivše države koji su međusobno zaratili.
Znači, Srbi, Hrvati, Bosanci iliti muslimani - ja ih rađe zovem Bosancima jer smo ih tako uvijek zvali.
Tko je nas ikad zvao katolicima a Srbe pravoslavcima?
Tako držim kako bi sve i da nas ovdje ostane živjeti tek dva milijuna, mi bi se i dalje bunili protiv
njihovog masovnog useljavannja i taj ćemo stav zadržati (po meni) još JAKO DUGO.
Odnosno, nećemo biti "zreli" u glavi da kao jedna Švicarska 30 % stanovnika primimo u zemlju i da ih gledamo - barem nas pola od ukupnog broja koji bi ostao tu - kao nama ravnopravne.
Ima i u Švici nacionalista, nemoj misliti da ne znam - no to su stariji ljudi prema opisu ovih naših koji tamo žive.
Shvaćaš li me?
Taj rat iz 90-ih je još uvijek svijež u nama, a ovaj je rat samo otvorio stare rane u svima nama sa ovih prostora i tko zna kada će se to barem do neke mjere normalizirati.
Sada imamo situaciju da Srbi, ako i dođu ovdje na ljetovanje; ljetuju najčešće u Istri.
Zašto?
Zato što je Istra skroz druga priča od Dalmacije ili Zagreba, i tamo im netko (najčešće) neće razbiti šajbu na autu ili glavu samo zato jer imaju BG rege ili trenirku sa malim grbom Crvene Zvezde na prsima.
A jako je bitno da, ukoliko želiš da tvoja država ide naprijed - da naprijed ide i susjedna.
Ne jedna susjedna država, sve koje te okružuju.
Jer si s njima trgovački partner.
Ako oni imaju više para, više će potrošiti ovdje - automatski imamo više para i mi.
I obrnuto.
Mi ćemo više kupovati od njih, kao i oni više od nas.
Svakome sve bolje i bolje.
Tako da prosperitet Hrvatske, Srbije a pogotovo BiH po meni treba gledati s odobravanjem.
Ja to tako vidim.
Ekonomija u onom, turbo jednostavnom smislu.
I malo geopolitike.
Griješim li?
Slobodno me ispravi.