Koji SSD kupiti?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji SSD kupiti?

02.09.2012 | 18:00
OWC 6G (zadnji firmware)
02.09.2012 | 18:04
Kako god se odlučiš nećeš pogriješiti tvoj SSD ima "garbage collection" pa prst u uho. Ja osobno vjerujem da je bolje uključiti, ali ima i vjernika koji vjeruju da ne treba. Odluči sam.
02.09.2012 | 18:45
cariblanco kaže:
Jadan moj smayoo...šefica doma,šefica na poslu...i uvjek se naše poneki n00b da te napada na forumu

Na poslu nemam šeficu, nego šefa. Imao sam šeficu na bivšem poslu. I to je bila zakon šefica. Autoritet utemeljen na znanju i vlastitom primjeru. Da je svaki šef/šefica takva, gdje bi nam bio kraj...
02.09.2012 | 19:26
Ali uvjek iznad popa ima pop. Vjerojatnost da se sve posložo ravna je nuli. Kako u privatnim, a pogotovo u državnim firmama.
15.09.2012 | 21:18
Šta je Smayoo, jesi li kupio?
15.09.2012 | 23:21
Kolega se vraća s Taiwana u utorak. Ako je stigao do dućana, u međuvremenu, kupio sam. Ako nije, uštedio sam 1200 kn.
23.09.2012 | 10:19
I kako ti radi SSD. Samo da ti je još ML:)
24.09.2012 | 09:47
Kolega nije stigao do dućana. Uštedio sam 1200 kn
04.11.2012 | 17:48
Mislim Mini obogatiti s jednim SSD-om. Dvoumim se između Samsunga 830 128GB i Vertexa 4 128GB. Da li je netko kupovao Data Doubler ili Dual Hard Drive Kit te kakva su iskustva s ugradnjom? Na koje mjesto ugraditi SSD, na mjesto originalnog HDD-a ili u slobodni slot?
04.11.2012 | 18:25
Mini mjeri 2 temperature na HDD - na konektoru i kod step motora. Nema šanse te sonde produljiti do alternativnog mjesta, a na SSD nema smisla mjeriti te temperature. Po toj logici, bolje je SSD staviti na mjesto optike.
04.11.2012 | 18:28
Radi se o Mini 2011, ja mislim da on nema "zalijepljenje" sonde na HDD, očitava se direktno s diska, preko kabela.
04.11.2012 | 18:54
Ja bi, ako već trebam birati između ta dva SSD-a stavio Samsung, po gotovo kad je riječ o 128 gb discu. Ali ja bi gledao da nađem nešto sa Sandforce kontrolerom.
Ako već Samsung onda 840 a ne 830. Sretno.
04.11.2012 | 20:27
Dr. Beast, u pravu si. Tvoj Mini ima HDD s ugrađenim termosondama, a moj (2010) ima sonde zalijepljene izvana.
04.11.2012 | 21:07
tino1 kaže:
Ja bi, ako već trebam birati između ta dva SSD-a stavio Samsung, po gotovo kad je riječ o 128 gb discu. Ali ja bi gledao da nađem nešto sa Sandforce kontrolerom.
Ako već Samsung onda 840 a ne 830. Sretno.

Može preporuka i nekog drugog modela, do 1.000kn. Mislio sam uzeti 256GB, ali je ipak malo preskupo, a za OS i aplikacije mi je 128GB dovoljno.
04.11.2012 | 21:34
Npr.
OCZ Vertex 3 120GB 2,5 Zoll SSD
ili
Kingston SSDNow V+200, to je dobar i pouzdan materijal.
ili
ADATA XPG SX910 128GB 2,5 Zoll SSD
ili
Crucial m4 128GB 2,5 Zoll SSD
ili
Kingston SSDNow V 100 128GB 2,5 Zoll SSD
ili
Kingston SSDNow V 128GB 2,5 Zoll SSD

Tvoj limit u lovi ograničava jako, kad bi mogao potrošiti 500 kn više imao bi bolji izbor.
05.11.2012 | 17:01
Malo cu bumpnut topic. Moze mi netko rec kada se ukljucuje Garbage collection na SSD-ima? Gledam malo po netu i vecina savjetuje da se log off-am s kompa pa on pocne raditi. ali koji vremenski interval je dovoljan da GC napravi posao kako spada? Posto je SSD u laptopu, nije da stalno radi. Nije da osjetim da je sporiji SSD ali bolje sprijeciti nego lijeciti

THNX!
05.11.2012 | 17:09
A Intel 330 ili 520 serija?
05.11.2012 | 18:24
Dr. Beast kaže:
A Intel 330 ili 520 serija?

520 ima isti Controller kao i Kingston i A-Data, super je brza, ja mislim da sa sa njom ništa ne može pogriješiti. Možeš i 330 i 520 imaju dobre ocjene.

Garbage Collection se uključuje sam i ništa tu ne treba paziti, to radi pouzdano. Uljučuje se u fazi mirovanja i preslagiva tada. Ništa se ne sekiraj Garbage Collektion će uvjek naći vremena da ti poslaže SSD. Kao prevenciju možeš uključiti i TRIM Suport i na sigurnoj si strani.
Preporučuje se ne raditi Bench učestalo, jer da bi izmjerio mora pisati i brisati po SSD-u. To na kraju mora poslagati TRIM i GC.
05.11.2012 | 18:41
Benchao sam ga par puta kad sam ga dobio i to je to. Dok god radi kak spada tak mi je svejedno jel vuce 500 ili 100MB/s. Da li znad sto je faza mirovanja? Jel faza mirovanja kad gledam film koji vucem s drugog diska?
05.11.2012 | 20:36
faza mirovanja je kad se ništa ne piše i ništa ne čita po SSD-u, po meni i kad nešto vučeš sa nekog drugog Diska je isto faza mirovanja, samo ne ako ti je System na SSD- u jer uvjek vuče nešto sa SSD- a i pokreće neku aktivnost na njemu. Ali ako gledaš neki film na Ex. Disku onda se na SSD-u ne dešava nešto ogromno tako da GC nema nekog prevelikog posla da to posloži. Ali uključi TRIM i sve si probleme riješio.
EDIT:
Rad GC-ena možeš vidjeti onda kad izbrišeš nešto sa SSD-a nešto veliko i pogledaš u koliko si prostora dobio, dobiveni prostor će ti se pokazat tek nakon nekog vremena, e onda kad ga vidiš GC ti je poslagao SSD.
05.11.2012 | 21:05
Imam SSD od OWCa koji ne preporuca TRIM. Neki su imali problema iskreno, ima par godina garancije pa ak mu nekaj bude, vratit cu ga
05.11.2012 | 22:20
To mi je novo. Sad sam pretražio net i našao sam samo da nije potrebno jer ima GC. Ali ni ne treba ti nužno, GC radi pouzdano vidjet ćeš. Ako ti se pokaže neko začepljenje onda imaš još uvjek mogućnost Secure Erase i sve je kao i prvi dan, SSD je nov novcat, sve greške koje si napravio su popravljene.
24.01.2013 | 20:42
Osnažio bi svog plastišu sa SSD-om, pa me zanima mišljenje oko OCZ Vertex4 i Kingston HyperX 3K, oba su 128 odnosno 120Gb. Ili eventualno neki treći za prijedlog!
24.01.2013 | 21:15
Uzmi Vertex, ako zbog nićeg drugog onda zbog 5 godina garancije
24.01.2013 | 21:31
Evo još jedan John Samo, ja bih nešto manji kapacitet. 60/64 GB su mi dovoljni. Izvadio bih optiku i stavio SSD za sistemski disk, a ostavio standardni disk kao storage.
24.01.2013 | 23:11
Kad ste vec spomenuli garanciju....a sta ta garancija pokriva, osim da recimo totalno crkne. Jel ta garancija pokriva i njegove performanse kroz tih 5 godina
25.01.2013 | 00:04
OCZ Vertex4 i Kingston HyperX 3K su po prilično iste. Tako da šta god izabereš nisi pogriješio. Razlika je samo u kontrolleru. Meni se osobno više sviđa SandForce SF 2281 nego Indllnx Everest 2, ali to ne treba puni značiti, jer u zadnje vrijeme su svi Kontrolleri napravili pravi skok tako da su se i kritike prema Indllnx kontrollerima znatno poboljšale.
Kad bi ja odlučivao : Kingston
  • num
  • Korisnik
  • 3
25.01.2013 | 10:43
JOHN kaže:
Kad ste vec spomenuli garanciju....a sta ta garancija pokriva, osim da recimo totalno crkne. Jel ta garancija pokriva i njegove performanse kroz tih 5 godina

Kao i za sve proizvode:
jamstvo pokriva situacije u kojima uređaj ne radi u skladu sa tvorničkim specifikacijama.

Da reklamiraš probleme sa brzinom prošao bi jednako kao i netko tko reklamira da mu auto troši više nego što tvornica precizira: oni bi tvrdili da nisi probao u istim uvjetima kao oni.
25.01.2013 | 11:00
Evo za oba Johna jedan link pa čitajte dok vas ne zabole oči i glava

forums.storagereview.com/index.php/topic...-ssd-reviews-thread/

.. a onda (ako ste se doista odlučili za SSD) odite i dućan gdje kupujete informatičku opremu i kupite ono što će tada imati u ponudi i što vam je financijski prihvatljivo.

Usput, ja sam krajem prošle godine uzeo Vertexa4 128GB za laptop, u drugom kompu imam jedno godinu dana starog Kingston SSD V+200 od 90GB i nekakve razlike u svakodnevnom radu između ta dva SSD-a ne vidim .. možda razlike u raznoraznim testovima ima no zaboli me za testove, redovito radim back up podataka i vozi, a za tri ili pet godina kad im istekne garancija tko zna što će tada biti na tržištu.

PS. I mala opaska na cijene, uzmite ih samo kao okvirnu informaciju, ovaj Vertex4 128GB kad sam ga išao kupiti po cjeniku dućana gdje inače kupujem, cijena za gotovinu je bila 924 kn, poslao upit mailom da li ga imaju na skladištu i dobio za 10-ak minuta odgovor da imaju i da mu je cijena za gotovinu 845 kn koliko sam ga naredni dan i platio
25.01.2013 | 14:31
U potpunosti se slažem sa Bertone, razlike su sve manje i ne treba se zamarati sa nekim Banch-ovima. Kupi ono šta ima na tržištu i gledaj da radiš backup.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 7 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO