29.05.2019 | 16:42
m@xym kaže:
@energyman
A šta misliš o tome da složiš jedan kratki tutorial za Revolut i aktivaciju Apple Pay-a (koje sve troškove možemo očekivati, kako najlakše napravit top-up tj. stavljanje novca na račun, najviše me zanima sam top-up kartice u kunama, dakle izbjegavanje SEPA troškova).
Znam da se već o tome pričalo ovdje, ali su postovi dosta raštrkani, a stekao sam dojam da si ti najupućeniji od svih koji trenutno raspravljaju na ovu temu.
Danas baš čitam sve reddite, forume i ostalo, nekima prolazi nekima ne. Smatram da to ovisi o BIN broju kartice (prvih 4-6 brojeva kartice). Imam filing da su pustili na najstarije tzv. engleske kartice koje su na samom početku izdavali.
Aktivacija:
- Kartica mora biti aktivirana, topupana (nebitno u kojoj valuti) i obavljena transakcija/e.
- Regija stavljena na UK.
- Sve opcije sigurnosti kartice sam uključio (provlačenje kartice, beskontaktna plaćanja, podizanje gotovine na bankomatu, internetske transakcije).
- Isključite limit ukoliko imate.
- Slikao sam karticu preko Walleta, napisao sam CVV, prihvatio T&C, odabrao sam verifikaciju putem SMS-a (koji nikad nije stigao) ali sam zato ušao u Revolut app gdje me popup pitao želim li odobriti karticu za korištenje putem ApplePaya.
Korištenje kartice:
Topup u kunama radi od prošlog tjedna ako se ne varam. To znači da se putem regularnih debitnih/kreditnih kartica izdanih u našim bankama može dodati iznos koji god želimo.
Proces je apsolutno isti kao i kad se npr. kupuje karte online ili se plaća na Aliexpressu...
Točno onoliko kuna koliko želim prebaciti na Revolut će se skinuti sa osobnog bankovnog računa i isti taj iznos će biti na Revolut HRK računu ukoliko je topup uspješan. Da ponovimo, naknada za topup u HRK preko HRK kartica
nema.
Plaćanja u HR (Revolut karticom ili ApplePayom) su također besplatna, nema nikakvih naknada i troši se saldo na HRK računu. Ukoliko pak putujete van HR i plaćate nešto, prvo će probati skinuti novce sa € računa ukoliko ste recimo u Austriji. Ako nemate €, napravit će konverziju sa HRK računa na kojem imate kune.
Limiti ovise o paketu koji imate aktiviran a detaljnije na ovom
linku.
Ako ima još pitanja, pitajte