Apple Pay - ima li zainteresiranih?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Pay - ima li zainteresiranih?

16.03.2022 | 21:16
Sad je već tako svejedno. Korisno bi bilo jedino kad bi se moglo na bankomat mobitelom, bez kartice.
16.03.2022 | 21:26
smayoo kaže:
Sad je već tako svejedno. Korisno bi bilo jedino kad bi se moglo na bankomat mobitelom, bez kartice.

Pa mozes. Samo prislonis apple pay na bankomat (koji podrzava beskintaktno) i upises pin na bankomatu. Jucer digao lovu na taj nacin
16.03.2022 | 23:27
Ideš... Hvala, onda je ipak korisno... Iako, ne znam zašto pin, ali jbg, to je vjerojatno problem softvera bankomata...
16.03.2022 | 23:29
smayoo kaže:
Ideš... Hvala, onda je ipak korisno... Iako, ne znam zašto pin, ali jbg, to je vjerojatno problem softvera bankomata...

Yes yes, super kul. Moguće da je do samog bankomata, ali to mi je još ok. Ja sretan zadvoljan, ne moram mijenjat banku!
17.03.2022 | 07:24
Da parafraziram pok. Robina Williamsa: banke su kao i pelene - treba ih mijenjati često i iz istog razloga.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
17.03.2022 | 08:17
Moze se dignit s bankomata samo s mobitelom vec dugo vremena. PBZ app/#withcash/izabere se svota koja treba/face id/dobijes zatim kod koji vridi iducih 10 min i to se utipka na bankomat.
17.03.2022 | 10:18
Pričali smo o Zabi.
20.03.2022 | 16:49
Pozdrav, samo jedno pitanje, danas sam kupio novi iphone 12, i prebacio sve podatke s starog 11 i ne mogu aktivirati apple pay na zabi, piše mi da je potrebna verifikacija, napravio sam sve kao i prije dodao kroz mzaba aplikaciju karticu u wallet ali verifikacija ne prolazi, ne znam zasto, jedino mi je logično da je to možda jer danas nije radni dan banke pa zato, a nema ni neki kontakt telefon na koji mogu dobiti banku danas... jel ima tko sličnih iskustava pa možda zna u čemu je kvaka? i da, maknuo sam sve iz starog moba, resetirao ga, ponovio postupak nekoliko puta, nista nije pomoglo... tnx
20.03.2022 | 17:56
S obzirom da Zaba to omogućila tek prije neki dan, sumnjam da netko ima iskustvo koje ti može pomoći, ali to što si napisao je fair pretpostavka. Probaj sutra.

Također, s nekim drugim karticama, pravilo je da je ne možeš koristiti za bilo koji oblik online plaćanja ako nije barem jednom korištena na kontaktnom bankomatu ili POS uređaju (ono, da je moraš baš ugurati u POS i utipkati pin).
20.03.2022 | 18:04
pa uslugu sam koristio od kada je omogucena dakle prije par dana na iphone 11, sada mi nece na 12 verificirati karticu, zato mi je to cudno, ne znam sto da mislim
20.03.2022 | 18:14
Zaba je to tek omogućila, moguće je da su poklikali neke dodatne sigurnosne kvake, a da nisu ni svjesni toga, odnosno da njihov IT nije ni prenio sve informacije dalje.

S oobzirom da si u par dana najprije aktivirao karticu za apple pay, pa prebacio mZabu na drugi mobitel pa sad opet želiš aktivirati istu karticu za apple pay na drugom mobitelu, moguće je da operacija sigurnosnom softveru djeluje sumnjivo pa te je blokirao dok netko ne uklika i odobri.
21.03.2022 | 02:02
Padam ovdje s Marsa, pa da ne otkrivam toplu vodu, mogu li dobiti nekakav digest što se sve zbilo kod naših bankara?

Ja sam privatno na ZABA-i i sada me zanima što je potrebno da bih dobio Apple Pay? I kako i gdje ga uopće mogu koristiti kod nas? Je li to nekakav dodatni trošak? Koje su prednosti?
21.03.2022 | 06:10
Ja sam na ApplePay prijavio Visa premium karticu (PBZ Card) još prije 2 godine i koji mjesec više. Koristim je bilo gdje gdje je omogućeno beskontaktno plaćanje i nema nikakvog dodatnog troška. Procedura dodavanja je bila jednostavna i ne sjećam je se više (nešto po "plavuša" principu - dodaj, utipkaj broj, potvrdi, probna transakcija, povrat).

Sad za dodati Zaba karticu trebaš najprije (ako već nisi) napraviti update mZaba aplikacije i onda iz mZaba idi na kartice pa (ako ih imaš više) odaberi koju želiš i pikni "dodaj u Wallet". Ja sam dodao svoju od tekućeg računa, kaže @Stefanjos da se može mobitelom dići novac na bankomatu koji ima beskontaktno očitavanje kartica. Ima li nekog dodatnog troška kod Zabe, to ćemo vidjeti . Računam da ne, ali ne bi me iznenadilo ni da su *upci smislili neku novu naknadu da je naplate.

Prednost je što biometrijskom identifikacijom na telefonu nadomještaš utipkavanje PIN-a, dakle ne trebaš utipkavati PIN nikad (bez obzira na iznos) i što ne moraš imati karticu uz sebe. Nedostatak je što, ako ti krepa baterija na mobitelu, ne možeš ništa platiti ako nisi ponio karticu.
21.03.2022 | 09:55
Dodatnog troška nema.
Podizanje novca može beskontaktno mobitelom na bankomatu, provjerio na par bankomata.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
21.03.2022 | 11:31
Isto kad se pogleda PBZ ima bice preko dvi godine da su imali mogucnost za Apple Pay doslovno kad je Apple podrza za Hrvatsku PBZ je odma skocia, dok sve druge tek prate nakon. Sta se korisnickog sucelja tice i funkcija moguce da su najbolji, dok za kredit vj i najgori
21.03.2022 | 13:37
Hvala!

Ma onda to meni nije nešto toliko napeto, nije da mi je teško imati karticu i ponekad ukucati PIN. Nisam instalirao mZABA na mob jer e-bankarstvo volim raditi na miru doma za kompom i velikim ekranom. Ok, jednog dana...
21.03.2022 | 16:04
Ako sam dobro shvatio, klasični token (plavo govance, tipkice i LCD) možeš koristiti još toliko dugo dok mu ne krepa baterija. Nakon toga, nema novi token, nego mToken aplikacija. A to ti je ista aplikacija kao i za mZabu.
21.03.2022 | 16:53
Neki dan bio u banci i teza veli da imaju “plave” tokene ali ih nema u poslivnici jer je valjda mala potraznja.
Nadam se da se aplikacija da seliti s mobitela na mobitel jer u protivnom ili preko tokena ili odlazak u banku.
Nije toliko problem baterija vec interni sat koji ne kuca 100% sa satom servera pa je vrijeme za ukucavanje pina u eZabu sve krace i krace.
Oni koji intenzivno koriste token, baterija je upitna.
Mislim da su odvojene aplikacije ali se iz istog programa pristupa. Kada se prijavis u mZabu ne mozes se premaciti u mToken i obrnuto.
mZaba je zgodna za placanje racuna skeniranjem koda ili uplatnice (red po red).
eZaba daje vecu komiciju i nisu je dirali kao ovu na mobitelu.
21.03.2022 | 19:43
Naravno da se aplikacija da seliti s mobitela na mobitel, samo što ti u jednom času treba aplikacija na starom mobitelu i na novom u isto vrijeme, otvoriš je na starom, pikneš opciju za seljenje i onda očitaš kod jednim mobitelom s drugog (ne sjećam se više kojim s kojeg).
21.03.2022 | 21:45
Ovo je dobro znati jer to nekad (koliko se sjećam) nije bilo moguće. Išla je aktivacija preko eZabe i fizičkog tokena ili u banku.
  • Daddo
  • Posjetitelj
22.03.2022 | 00:28
smayoo kaže:
Naravno da se aplikacija da seliti s mobitela na mobitel, samo što ti u jednom času treba aplikacija na starom mobitelu i na novom u isto vrijeme, otvoriš je na starom, pikneš opciju za seljenje i onda očitaš kod jednim mobitelom s drugog (ne sjećam se više kojim s kojeg).

Novim mobitelom skeniraš QR kod koji generiraš na starom u samoj mZaba aplikaciji.

Alternativno, možeš i ručno na novom mobitelu ukucati identifikacijski i aktivacijski ključ koji generira aplikacija na starom uređaju kad pokreneš opciju "preseli mZabu na novi uređaj".

S iPhonea na iPhone to radi uredno skeniranjem QR koda na novijim iOS-ima (13,14,15). Ranije verzije nisam probao. Selidbu s iOS-a na Android ili obratno nisam pokušavao, no to bih svakako odradio ručnim ukucavanjem kodova, čisto da mi se ne dogodi da Android verzija aplikacije nešto ne može zbog nedostatka dozvola pristupa.

Aktivacija kroz eZabu radi i dalje jednako ako korisnik ima fizički token.

Sve navedeno isprobano je za privatne korisnike. Poslovni, mislim da se mToken dio mora aktivirati u banci.
Moderatori: jupi, Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 56 minuta
  • m@xym: @Zdravac, naravno da hoće.
  • Zdravac: Hoće li nam to Apple proizvodi drastično poskupiti?
  • jura22: Na danasnji da Steve Jobs je predstavio prvi komercijalni Macintosh.
  • Riba: Ja sam davno narucio sa UK Amazona ali vidim da tamo vise nije available.
  • Riba: Haha, je, evo nasao ga u order history, trebao bih nabaviti novi.
  • Yonkis: A kako to nabaviti jer vidim da je made in Scotland? Toga nema u RH ili..?
  • Vanjuška: Našao... Deo-go.com To buraz!
  • Vanjuška: Riba, nemrem naći tvoj post na forumu o onom čudesnom pripravku s Amazona koji je rješavao skorene mrlje od znoja na majicama... Sjećaš se toga? Imaš link? B>io sam kupio onomad i super je poslužilo, sad mi opet treba, a nemrem iskopati jer ne znam koji skup riječi bih koristio.
  • smayoo: Poslao sam ti nešto, ne znam je li to - to što trebaš?
  • Riba: Pogledat cu jos ali ne mogu reproducirati, posalji mi na mail developer console output u browseru, pretpostavljem da ne ucitava javascript ali ne znam zasto kod mene onda radi.
  • smayoo: Nije pomoglo
  • Riba: stefanjos i smayoo - kod mene je sve u redu na oba browsera, pokusajte ocistiti browser cache
  • jura22: Mozda postoji neka intimna povezanost. Tada se isplati.
  • kupus: Ne isplati se. Ispravan vrijedi par sto eura max, i to si sretan ako ga prodaš.
  • Damirst: Vidio sam da su nove po cca 100€. Isplati li se to s obzirom na starost uređaja?
  • Damirst: Koje grafičke mogu u taj model?
  • pbreaker: *5670 sam ja kupovao s 512mb za 2010...
  • pbreaker: Kupovao sam ja radeon 6770 za imac2010 preko aliexpressa i radi sve vec nekih godinu dana. 6970 je u 2011 modelima koliko znam, grafa s 2gb ne crkava ona je na aliju oko 80Eura. tako da bolje staviti nju nego od 1gb koja je nešto jeftinija.
  • drlovric: Imamo li nekog kolegu Jabucara iz Benkovca ili Zadra? :)
  • dpasaric: Teško ćeš to naći, to je jedino što može krepati u tim strojevima.
  • Damirst: Ekipa, ima li netko za prodati grafičku Radeon HD 6970M za iMac 27 mid 2010?
  • smayoo: I na ffox isto
  • stefanjos: oglasnik opet u banani, bar na chromeu
  • ZeljkoB: Ako netko trazi iPad Pro 11" ili iPhone 12 Pro Max, u oglasniku su, slike detaljne na zahtjev, sve kao novo
  • Lihto: Može :)
  • dpasaric: Ili ga stavi negdje sa strane. pa da ga baš ne frkneš donesi u muzej kada budeš prolazio nekom prilikom, baš ću ovih tjedana slagati novi Apple postav, pa ću vidjeti treba li mi još koji, znam da 2-3 imam sigurno u skladištu...
  • Lihto: Hvala Davore, znači ide u reciklažu..
  • dpasaric: Više ne vrijedi, njegovo vrijeme je davno prošlo, to je muzejska stvar, a i muzeju ih imamo hrpu...
  • Lihto: Jel vrijedi šta orginal Apple dock sa 30pin kablom za iPhone 4/4s? Ako netko želi kupiti može na pm..
  • dpasaric: Konačno neki hardver test, dugo mi nitko nije želio ustupiti računalo za test, ali sada se našao dobrovoljac! :)
  • dpasaric: Stigao mi je novi MacBook Pro M4 Pro na Jabučnjak test! :)
  • smayoo: RIP David Lynch
  • ^SuperUnknown^: Treba tko Time Capsule 1st gen? 500 i 2000 GB modeli, restauriranih napajanja (40/50E cijene). Javite u PM ako tko treba :)
  • accom: Windy. Meni odličan.
  • smayoo: Nije nijedna 100% i uvijek točna, ali za Hrvatsku je HRT Meteo meni najtočnija
  • smayoo: Za Hrvatsku HRT Meteo
  • Matija klc: Teski ocaj. Trenutno mecava u mom gradu a u njoj pise kisa da pada. Sta koristite vi ekipa?
  • Matija klc: Koju aplikaciju za vrijeme koristite? Ova standardna od Apple-a je postala
  • smayoo: Piši u forum
  • Air: Kod instalcije mi se oštetio jedan user na način da jedinio kod njega ne mogu otvoriti System preferece.
  • Air: @Bertone hvala. Odradio sam direktno preko instalera Apple. Spremim ovaj link za kasnije.
  • Bertone: [link]
  • Bertone: @Air, [link]
  • Yonkis: Settings , General, Dictionary. Bilo mi je uključeno. Nisam to upalio 100%
  • Air: netko je stavio na Jabucnjaku link sa operativnim sistemima koji nisu više podržani od Apple-a. Ja ne mogu naći taj post. Trebam Big Sur. Ako netko zna sa koje stranice je siguno sikuniti?
  • smayoo: Nemam pojma. Gdje si to našao? :)
  • Yonkis: Kakav je ovo hrvatsko engleski rječnik? [link]
  • ^SuperUnknown^: Ekipa, trazim tipkovnicu tj. top case za prvi Intel Macbook (Macbook1,1-4,1 A1181), po mogucnosti bijelu, ali moze i crna :) Ako tko ima od nekog krepanog javite :) Thx!
  • kupus: tražim 30 pin na lighting adapter, ako ima tko viška - PM
  • stefanjos: sretna nova!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO