30.06.2019 | 21:27
tino1 kaže:
Evo, je baš da želiš zajebavati. Ko tebi đubrad od banaka ne naplaćuje nikakvu naknadu, normalno da te deru pri svakom plaćanju. Ili imaš li ti kreditnu bez članarine?
Pa daj pročitaj što sam napisao. Da, naplaćuju mi mjesečnu naknadu ("članarinu", whatever). Isto kao i tebi. Samo što je tebi naplate mjesečno isti iznos za jednu transakciju kao meni za stotinjak koliko ih mjesečno napravim.
Neka, na primjer, ta "članarina" košta 20 kn mjesečno. Ti si, dakle, platio 20 kn naknade za JEDNU transakciju (prebacivanje novca na Revolut), a ja sam platio cca 0,2 Kn naknade po transakciji. OK?
Pa znaš šta nek i košta nešto, ali samo da govna bankarska nemaju nikakve koristi od mene.
Pa kako dfak nemaju koristi kad svejedno moraš imati račun u banci i plaćati za njega mjesečnu članarinu?
Jedino si postigao da za kupovine na POSu ne dobivaju oni proviziju od trgovca, nego Revolut.
A ti brate ako možeš bez Revoluta, bujrum.
Pa mogu, naravno da mogu.
Nije u tome stvar. Ja nisam sigurno netko tko se bori rukama i nogama protiv novotarija, ali nisam isto tako niti netko tko će skočiti na prvi glas. Previše sam se govana tako najeo.
Bio sam među prvim korisnicima ENC-a u Hrvatskoj, među prvim korisnicima Telebankinga (preko modema, na dial-in server banke), među prvim korisnicima WAP-a (tko se sjeća što je WAP?
), među prvim korisnicima ISDN-a (tko se sjeća što je ISDN?
), među prvim korisnicima Interneta u Hrvatskoj (tko se sjeća Archieja, Gophera, Veronice, Telnet MMORPGova, CARNetovih SLIP modemskih ulaza...?
). I svaki put sam se najeo govana jer sam htio brže bolje probati i koristiti sve te nove tehnologije.
Nije li upravo Steve Jobs jednom lakonski izjavio (mislim da je bilo onda kad su izbacili iPhone 3G po bitno nižoj cijeni od prvog iPhonea) kako "early adopters always get screwed"?
Nisam siguran je li baš on, ne da mi se sad googlati pa se ispričavam ako sam pogriješio, ali nije ni bitno tko je to rekao, bitno je da je to - tako.
Dakle, koliko pratim, regulativa EU ide u smjeru da legalizira platni promet koji može ići i mimo banaka, a banke se tu tuku rukama i nogama protiv toga (naravno). Onog časa kad ta pravna bitka završi i kad se novi platni sustav ustroji kako treba, onda će itekako imati smisla odabrati posrednika plaćanja koji nudi dobre uvjete i s kojim možeš poslovati i bez banaka. Do tada - meni je to sve samo "nice to have" điđa.
Ja sam odlučio moju lovu njima darovati i zato ih hvalim an sav glas. Ako se to, bog da, proširi na druge bankarske radnje oni će biti moj glavni račun. Već provjeravam otvoriti Revolut a firmu.
I ja ću za tobom. Čim dođe vrijeme da je to provjereno i očišćeno od problema (tehničke naravi prvenstveno, a onda i pravne i administrativne). U međuvremenu, ti ispitaj teren, bujrum.
EDIT: Kad plaćaš nešto u stranoj valuti onda ti tvoja jebena ZaBa obračuna po srednjem tečaju? Ili odere li te ko malog Peru u tečaju "kupovni za devize"- "prodajni za devize".
Obračuna po tečaju ako nemam te valute na računu, naravno. Kad plaćam online, to pokrivam dotičnom valutom (USD, EUR, RMB...) koju imam na svom računu.
Đubrad čeka do dana obračuna da ti naplati trošak valute, da im ne bi koja kuna promakla. To ti je, moj braco, i do 1% pa ti sviraj tubu.
Točno. Nekad u njihovu, nekad u tvoju korist. Ali kakve veze ima ako pokrivaš valutom plaćanja?
EDIT 1: meni se desilo da su mi u Italiji cca 900,00€ previše skinuli, to su i priznali, ali skinuli su mi po kupovnom a vratili po prodajnom! Nije bilo šanse da se s njima moglo dogovoriti! Govna i neka propadnu!!!
Suosjećam s tobom, ali znaš i sam da neće nikad propasti.
Ako su zaista baš oni (banka) skrivili tu pogrešku, trebali su ti, naravno, samo poništiti transakciju. Ali vjerojatnije je pogrešku skrivio trgovac (koji je dvaput proveo istu transakciju), tako da tu banka i nije baš kriva, jbg.