Maverick's
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maverick's

23.10.2013 | 15:04
After Effects treba novi update nakon instalacije. Samo da znate. I ja sam bio nestrpljiv, pošto nisam zadnji update operativnog napravio i stavio sam mavericks odmah. Za sada nisam primjetio nikakva poboljšanja što se tiče rada, dapače dulje mi otvara aplikacije, ali valjda treba sve poindexirati...
23.10.2013 | 15:18
Da, sve mi je prošlo glatko, bez ikakvog gubitka kompatibilnost (bar ono što imam instalirano)

Inaće, ja sam uvijek za clean install, ali neeeda mi se to sad raditi (osim ako ne bude neke potrebe).
Sad sam na poslu, pa nemam baš vremena isprobavati poboljšanja...

@Kloba
S obzirom da sam ja "up to date freak", meni je uvijek sve zadnja verzija. Jednostavno mora tako biti
23.10.2013 | 15:20
Mnogi su vec instalirali novi OS ali ipak moze da posluzi onima koji to jos nisu uradili:

www.macworld.com/article/2056543/install...-complete-guide.html
  • FI4
  • Korisnik
  • 2
23.10.2013 | 16:09
konačno se instalirao, sve ok, malo se i meni čini sporiji, al doć će na svoje valjda.. ono što me muči je ibooks. na ipadu imam pdf-ove i par knjiga i sad mi se na mac-u pojavljuju folderi, ali većina je prazna osim jednog.. kad pokušam premještat on ne sinkronizira.. molio bi ako netko ima vremena i mogućnosti probati
23.10.2013 | 19:00
Kloba, ako još nisi instalirao, ja sam isto išla na update kroz app store, sinoć ga pokrenula kad se skinuo i jutros me dočekala lozinka za iCloud. Jutros mi je sve što sam otvarala bilo dosta sporo i tromo, već sam razmišljala gdje sam ono spremila instalaciju od ML-a ali sam u međuvremenu bila na poslu a on je valjda od onda odvrtio sve što je morao i sad sve radi ok. Doduše ne primjećujem baš neku brzinu u odnosu na jučer..... Niti vidim povećanje RAM-a... Kako imam najosnovniju verziju Mac minija, ovo mi je bio najdraži feature . Uglavnom, sve aplikacije koje sam do sad koristila mi najnormalnije rade tako da ne bi trebao imati problema ako preskočiš celan install.

iWork nisam imala ranije a ne planiram ga ni sada koristiti (za moje potrebe sasvim dovoljan Open Office) ali vidjela sam na app store da piše neka cijena kraj njega, znači da za nove korisnike nije besplatan. iPhoto i iMovie sam skinula besplatno iako ih prije nisam imala instalirane, piše kraj njih Released: 22 October 2013, znači nove verzije. Ista stvar i sa GarageBand ali ga nisam skidala jer mi ne treba.

Vidim da se ovdje priča o nekim novim ikonama i slično, ja moram priznati da ne vidim razliku a čini mi se da je sinoć netko od ovih prvih koji su ga skinuli čak spominjao i neke 3D ikone u docku ??

da ne duljim kad već jesam, ode ja sad
23.10.2013 | 19:59
Moj MBP Late 2008, Unibody 2,4 GHz je nakon instalacije Mavericksa zapeo u App Store loopu i ne ide dalje?!

Naime, Mac App Store sam downloadao i instalirao 10.9 (prije toga bio 10.8.5), sve je prošlo u redu ali nakon Restarta mi App Store pokazuje da imam 3 Update za napraviti, ali se već satima vrte one crtice u krug, a nigdje mi ne daje da kliknem ”Upgrade All” niti bilo koju pojedinačno, nego samo ovako prazan prozor.

A sve druge aplikacije se odmah ruše (Mail, Safari...), USB Stick mi ne prepoznaje itd.

Vjerojatno mu fali još neki Update (Java ili nešto slično), ali ne znam koji niti kako sad doći do toga...

Slika_zaslona_2013_10_23_u_18.png
23.10.2013 | 20:08
A App Store mi samo pokazuje prazan prozor:

Slika_zaslona_2013_10_23_u_18-ebde00dfdaa72d421836a2d841c29e03.png
23.10.2013 | 20:15
Nisam ga digao (MBP 17' Late 2009).
Na ML sve funkcionira kako treba.
Uskoro planiram nabaviti novi rMBP 15' koji ce ionako stici sa Mavericksom.
23.10.2013 | 20:18
MacSlavko kaže:

Kolega......restore system from Backup. Ja tako takve situacije rijesavam (zadnja prije 5 dana na Asusu 8.1. natrag na Win 8.0.).
I nema zime.
23.10.2013 | 20:30
Da, znam... Imam Time Machine disk pa mi je to zadnja opcija. Htio bih prije toga probati neko lakše rješenje...

PS: Zadnji put kad sam to radio nakon Restore from Back Up MBP više nije mogao nastaviti raditi Back Up na taj isti disk, nego sam ga morao pobrisati i krenuti s novim Back Upima od nule. Hoće li mi se i sad to dogoditi?

A trebao je to biti ”One click Upgrade”...

Bljak
23.10.2013 | 21:09
MacSlavko kaže:
Da, znam... Imam Time Machine disk pa mi je to zadnja opcija. Htio bih prije toga probati neko lakše rješenje...

PS: Zadnji put kad sam to radio nakon Restore from Back Up MBP više nije mogao nastaviti raditi Back Up na taj isti disk, nego sam ga morao pobrisati i krenuti s novim Back Upima od nule. Hoće li mi se i sad to dogoditi?

A trebao je to biti ”One click Upgrade”...

Bljak

I meni se dogadja da nakon Restorea uvijek nanovo radi inicijalni full System Bckp kako na Macu tako i na Win masinama. Ako nemas dovoljno prostora na disku (TM) trebati ces rucno brisati.

Kod svakog System upgrada postoji vjerojatnost da nesto podje krivo i to ne uvijek greskom korisnika.
23.10.2013 | 21:30
MacSlavko kaže:
Moj MBP Late 2008, Unibody 2,4 GHz je nakon instalacije Mavericksa zapeo u App Store loopu i ne ide dalje?!

Naime, Mac App Store sam downloadao i instalirao 10.9 (prije toga bio 10.8.5), sve je prošlo u redu ali nakon Restarta mi App Store pokazuje da imam 3 Update za napraviti, ali se već satima vrte one crtice u krug, a nigdje mi ne daje da kliknem ”Upgrade All” niti bilo koju pojedinačno, nego samo ovako prazan prozor.

A sve druge aplikacije se odmah ruše (Mail, Safari...), USB Stick mi ne prepoznaje itd.

Vjerojatno mu fali još neki Update (Java ili nešto slično), ali ne znam koji niti kako sad doći do toga...

Vjerojatno si već pokušao ali za slučaj da nisi ...restart..pa ponovno u App Store i update linkovi bi trebali uredno raditi.

Sretno.

Lp
23.10.2013 | 21:38
Da. Nekoliko Restarta sam već napravio (i PRAM Reseta), i Safe Mode itd. ali uvijek je isto...

Probao sam i Verbose logging, ali ne kužim što sve tamo (na brzinu) piše...
23.10.2013 | 21:46
Možeš li se spojiti na svoj account kroz iTunes ili App store.

Ako već jesi spojen (autoriziran) onda 'sign off' pa 'sign on'.
23.10.2013 | 21:51
Meni npr. Messages više ne podržava video chat

Ostalo sve super za sada. Nakon upgrade-a mi se oslobodilo skoro 10 GB prostora.
23.10.2013 | 22:53
Ne mogu ništa... Svaka aplikacija (pa i App Store) mi se sada ruši prije nego se i podigne:
Slika_zaslona_2013_10_23_u_21.png
23.10.2013 | 22:53
za iWork, ko ima 09 verziju a nije ponudjen update, ide na postavke-jezik i regija- doda engleski jezik restartuje mac i onda tek u app storeu imaju ponudu za update. mada mislim da vam je vecini mac na engleskom ali nije zgoreg preporuciti.
23.10.2013 | 23:06
Slavko, a da probas nazad na ML s dvd-a pa ponovit upgrade?
23.10.2013 | 23:10
Povećala se je video memorija koju koristi HD 4000 s 768 mb na 1024 mb

23.10.2013 | 23:28
@Slavko
Možda bi bilo najbolje da napraviš Clan instal na potpuno formatiran. Trebao bi napraviti Stick od Marveriksa. Onda formatira tvoj HDD i baci maveriks sa Sitcka na njega.
To bi ja probao.
23.10.2013 | 23:39
Ovako je najjednostavnije napraviti bootable stick:

Ima Tool koji se pokreće preko Terminala:

$sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/ime-USB-Sticka/ --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/ --nointeraction

Traje cca 10min.
23.10.2013 | 23:53
Mogu reci da je sinoc kada sam instaliravao mavericks blesavio. a sada je sasvim ok, sve radi kako treba. i super je. mislim da bi vec sada mogo upgreadat i imac
24.10.2013 | 00:25
Meni za sad sve dobro radi osim XBMC-a koji još nije updatean za Maverick pa se ne može pokrenuti.

Btw. Ovaj novi dock mi čudno izgleda :/
24.10.2013 | 00:38
OS je dobar. Malo buggy u nekim segmentima, al dobro tek je prvi release.

On the side note, dignuo Keynote na novu verziju. I vidio da su makli kod "Export as QuickTime" opciju "Manual advance"-a. Keynote je prema većini uredskog svijeta koja ima windowse postao totalno neupotrebljivim smećem sa lijepim dizajnom.
24.10.2013 | 01:49
shoratio kaže:
Keynote je prema većini uredskog svijeta koja ima windowse postao totalno neupotrebljivim smećem sa lijepim dizajnom.

Sto si ti to sad rekao?
24.10.2013 | 08:09
Keynote je ubjedljivo najbolji proizvod iWork paketa, vjecita inspiracija PowerPointu (koji je sada vrlo dobar alat, moram priznati), i malo je bahato nazvati ga smecem :/
24.10.2013 | 08:16
shoratio ima pravo, zasto su maknuli tu opciju? Bez nje ne mozes prikazati Keynote prezentaciju na bilo kojem drugom sistemu u svojem izvornom obliku, mozes je samo snimiti kao Powerpoint i izgubiti sve ono sto Keynote cini boljim.
24.10.2013 | 08:56
Instalirao i zasada sve radi kako treba.
24.10.2013 | 09:25
Instalirao na 13" MB Airu mid 2011. s 4 GB RAM-a. Nakon instalacije mi je javio da mi Transmit nije kompatibilan, ali kad sam ga otvorio sve je normalno radilo (!?) Ne radi niti MailTags. Taj Mail app plugin mi je jako bitan ali me pocinje ljutiti sto ga svako toliko iz nekog razloga moram reinstalirati, updateati i sl. Sad ponovo ne radi.

Imam ponovo problem s ikonom od wirelessa. Problem da se spoji na mrezu, ali javlja usklicnik kao da ne postoji Internet konekcija (a zapravo postoji i radi). To mi se dogadjalo i na Lionu i na Mountain Lionu, onda je nakon nekog updatea ML-a to prestalo i pocelo je normalno raditi, a sada sam se ponovo vratio na staro. grrr.
24.10.2013 | 11:09
Riba kaže:
shoratio ima pravo, zasto su maknuli tu opciju? Bez nje ne mozes prikazati Keynote prezentaciju na bilo kojem drugom sistemu u svojem izvornom obliku, mozes je samo snimiti kao Powerpoint i izgubiti sve ono sto Keynote cini boljim.

A kako izgleda prezentacija ako se otvori kroz iCloud webapp recimo na nekom linuxu??
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 17 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO