Gotovina stiže kući !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gotovina stiže kući !!!

20.11.2012 | 00:10
Hajde necemo se svadjati. svako je svoje misljenje rekao i sad je vrijeme da se okrenemo buducnosti i apple-u.
20.11.2012 | 02:19
Hmmm, jučer je bilo zanimljivo,... kako će tek biti danas kad je za Hr najavljena južina
20.11.2012 | 04:10
smayoo kaže:
cariblanco kaže:
Mislio sam da će netko od staffa opomenuti vanjušku zbog teksta iznad napisanog,vidim da nema ništa od toga.Pravila koja sam prihvatio dolaskom na forum zabranjuju vređanje ćlanova.

Ako nismo tebe prije toga opomenuli, zašto bismo njega? To što si napisao "Oprosti ali..." samo je licemjerna floskula. "Oprosti ali..." znači "znam da će te to uvrijediti, ali svejedno ću to napisati" (valjda zato što si to i želio?).

Vidite ono boldano šta mi je odgovorio!Nazvao me je zemljačinom s krvavim rukama a on spada u poštene građane koji poštuju zakon.Neznam iz kojeg je konteksta to izvukao,iz ovog napisanog to ne bi uspjelo ni Nostradamusu.

Ako te to vrijeđa, onda lijepo odgovoriš "uvrijedio se me tom izjavom i tražim da se ispričaš". To je civiliziran način komunikacije.

Molim staff jabučnjaka da nekako kazni člana vanjušku jel me je bezraložno izvrijeđao u prva dva posta.

Zašto? Nije posegnuo ni za kakvim vulgarizmom, niti je dirnuo u ičije ustavno pravo, nije te napao ni etnički, ni vjerski, ni rasno, ni... Odlučili ste se obojica za grublji ton diskusije i sad nešto očekuješ od staffa? Ako ste obojica odrasli i kulturni ljudi, najprije ćete uvidjeti da ste obojica (namjerno) izrekli nešto što je onom drugom uvredljivo, pa ćete se obojica jedan drugom ispričati. Javno. Kako ste se i izvrijeđali. Ili nećete. Što opet najviše govori o vama.[/quote]

smayoo sad se ponašaš kao Haški sud i želiš relativizirati krivnju.Mogu razumjeti ako braniš vanjušku kao korisnijeg i starijeg člana foruma od mene,ali samo u tom kontekstu u drugome nikako.Kažeš da me nije uvrijedio etnički?...u šta spada zemljačina s krvavim rukama,možda u software.Tko kod želi iskreno pogledati u ono napisano može se uvjeriti da nazivanje člana pubertetlijom i odgovor na to koji sam dobio ne mogu ići u isti koš.

Ja sam tu svoju tvrdnju podkrijepio citiranjem njegovog teksta,gdje on misli da smo zbog Gotovine uskraćeni za članstvo u EU.Molio bi njega da mi on izvadi kontekst iz kojeg se daju opravdati te njegove tvrdnje,da bi ja pokrenuo građanski rat i da mi objasni od kud ja imam krvave ruke i kako sam postao "zemljačina"

Kako misli da smo zbog Gotovine uskraćeni za članstvo u EU,tako bi isto mislio da smo kojim slučajem dobili sankcije od USA,kad su nam visile nad glavom,dobili zbog ne poštivanja ljudskih prava a ne zbog odluke da kupimo 6 air-bus aviona umjesto Američkih Boinga.Vjerovatno i misli da su se Talibani avionom zaletili u Pentagon i da u svijetu politike vrijede pravila ljepog ponašanja.Svi se možemo sjetiti kad je sve bilo spremno na udar protiv Srba u BiH a tada je "spasitelj" Bosne francuski predjednik Miteran sletio u sarajevo i zaustavio to,ili se sjetite kad je James Baker dao zeleno svijetlo JNA da sredi stanje u Jugi za par tjedana i da će to proći bez velike pompe.Jedan citat koji je istinit s skupova bivših predsjednika republika,kad je Slobodan Milošević doslovno Aliji Izedbegoviću rekao ovo "Alija ti bre ništa ne razumeš,ovi koji te sada kao brane dali su meni zeleno svijetlo da poubijam tvoj narod,a poslje će meni da sude za ratne zločine" Tuđman je dijelio BiH,pa u to vrijeme su je svi djelili,od vens-owen plana do lorda caringtona...tada je to bila realna politika,danas s odmakom su se stvari promjenile,sad je lako biti general poslje bitke.Šta mislite da je netko rekao 2003 da treba izbaciti optički medij iz kompjutera....smatrali bi ga ludim a danas je to normalno.

Evo pokušao sam obrazložiti zašto sam napisao vanjušci to što sam napisao,jel mislim da on ne razumije to o čemu ovdje pišem.Molio bi i njega da on obrazloži svoje napade na mene i način na koji je on mislio da sam ja to što je tvrdio u uvredi.
20.11.2012 | 10:00
Ti bi se sad svađao sa mnom zato što se Vanjuška ne javlja. Ponavljam - ti si uvrijedio njega, on je tebe. Da li su uvrede TEBI jednako teške - to je irelevantno. Drugi put ne posiži za uvredama uopće pa ćeš imati više osobnog kredita.
Da li je i tko je tu stariji ili "korisniji" član - uopće nije nešto što sam razmatrao.
Uostalom, upravo je Vanjuška taj koji je jednom prekoračio crtu i dobio upozorenje, pa izbrisan post. Sada nije takvo što učinio.
20.11.2012 | 12:44
smayoo kaže:
JOHN kaže:
se odnosi na one koji uvijek po nečemu seru, a drugi uredno puše jer nemaju dovoljno kapaciteta u mozgu za zdravu logiku. Za onoga koji govori protiv općeg dobra nisam i niti ću ikada biti.

A meritoran za određivanje tko spada kamo si, naravno - ti.

Srećom, ti nisi moderator ni admin na ovom forumu. Ajde radije prošeći pa nađi neki gdje ćeš provoditi svoje dobre namjere... Hvala.

Srećom po tebe nisam.

Moje mišljenje je da ti očito više nisi dovoljno dobar izbor za moderatorske, uredničke ovlasti, no o tome neka brigu vodi admin. Ja samo iznosim svoje mišljenje u demokratskom društvu, na temu velikih propusta u provedbi pravila ponašanja na forumu, na temu otvorne teme u kojoj primječujem da si vrlo aktivan, a time i odgovoran na loše ponašanje među članovima foruma. Možda da se provede referendum među članovima po tom pitanju pa da pomognemo administratoru, a u međuvremenu dok ja šečem okolo ti razmisli o svojim postupcima u miru i tišini, gurni glavu u pijesak ili tome sl.!

!!!!Mislim da bi te rezultati glasanja mogli neugodno iznenaditi!!!!
20.11.2012 | 13:15
JOHN kaže:
smayoo kaže:
JOHN kaže:
se odnosi na one koji uvijek po nečemu seru, a drugi uredno puše jer nemaju dovoljno kapaciteta u mozgu za zdravu logiku. Za onoga koji govori protiv općeg dobra nisam i niti ću ikada biti.

Srećom, ti nisi moderator ni admin na ovom forumu. Ajde radije prošeći pa nađi neki gdje ćeš provoditi svoje dobre namjere... Hvala.

Srećom po tebe nisam.

Moje mišljenje je da ti očito više nisi dovoljno dobar izbor za moderatorske, uredničke ovlasti, no o tome neka brigu vodi admin. Ja samo iznosim svoje mišljenje u demokratskom društvu, na temu velikih propusta u provedbi pravila ponašanja na forumu, na temu otvorne teme u kojoj primječujem da si vrlo aktivan, a time i odgovoran na loše ponašanje među članovima foruma. Možda da se provede referendum među članovima po tom pitanju pa da pomognemo administratoru, a u međuvremenu dok ja šečem okolo ti razmisli o svojim postupcima u miru i tišini, gurni glavu u pijesak ili tome sl.!

Nemas ti sta iznositi svoje misljenje na jabucnjaku jer potkopavas same temelje jabucnjaka, ne postujes obicaje i tradiciju i ako se toga ne drzis, mars van!

Ne diraj temelje ovog forumajer mu rusis integritet, o kojem god geeku, nerdu, useru pricali, odnosno osobi koja je provela dane pred kompom za tvoju slobodu, bio on vise ili manje vrijedan po tovojim kriterijima.

Poznato???
20.11.2012 | 13:22
kole kaže:
JOHN kaže:
smayoo kaže:
JOHN kaže:

Srećom po tebe nisam.

Nemas ti sta iznositi svoje misljenje na jabucnjaku jer potkopavas same temelje jabucnjaka, ne postujes obicaje i tradiciju i ako se toga ne drzis, mars van!

Ne diraj temelje ovog forumajer mu rusis integritet, o kojem god geeku, nerdu, useru pricali, odnosno osobi koja je provela dane pred kompom za tvoju slobodu, bio on vise ili manje vrijedan po tovojim kriterijima.

Poznato???

Očito te još više oduzelo zbog južine!
Ja mislim da bi tu šačica ljudi trebala skupa na neku pivicu i zaboravit sav prljav veš koji se izbacio.
Mislim da ću nadalje ignorirat ovu temu, imam nadzor cijeli tjedan na terenu, pa da mi se ne dogodi da se istresem na nedužne ljude i napravim neke greške u koracima. Po karakteru sam vrlo osjetljiv na nepravdu.
20.11.2012 | 13:25
[/quote]

Poznato???[/quote]

Očito te još više oduzelo zbog južine![/quote]

Meni je barem juzina isprika, a tebi?
20.11.2012 | 13:31
kole kaže:

Poznato???[/quote]

Očito te još više oduzelo zbog južine![/quote]

Meni je barem juzina isprika, a tebi?[/quote]
Ti!
20.11.2012 | 15:17
JOHN kaže:
Srećom po tebe nisam.

Eto, vidiš. Upravo o tome i govorim. Sâm si sad sve dokazao.

na temu velikih propusta u provedbi pravila ponašanja na forumu

Ti o tome ne možeš ništa znati pa nemoj ni komentirati. Ima ovdje kome sam ja odgovoran za provedbu pravila ponašanja. Ti nisi taj.

Možda da se provede referendum među članovima

Organiziraj i provedi. Tko ti brani?

Iznenađenje ovisi o očekivanjima. Moja su očekivanja takva da me ništa u tom pogledu ne može iznenaditi. A tvoja?
20.11.2012 | 15:41

Iznenađenje ovisi o očekivanjima. Moja su očekivanja takva da me ništa u tom pogledu ne može iznenaditi. A tvoja?[/quote]

Onda znači da si svjestan svojih propusta, a ne reagiraš, nego se demagoški opravdavaš. To su vrlo ozbiljne činjenice kojih si sam svjestan i na kojima trebaš poraditi.

Moja su očekivanja nebitna u ovoj diskusiji jer ne želim biti moderator obzirom da to oduzima dosta kvalitetnog vremena ako želim taj posao odradit kako spada, ali bi tebi pomogla da te malo trgne!
20.11.2012 | 15:57
Svjestan sam ja i svojih propusta, ali oni nemaju veze s ovim ovdje. Nego sam svjestan da je svijet pun ljudi kao što si ti. Pa me u tom pogledu ne može ništa iznenaditi.

A ti, ako ne želiš biti moderator, što se onda petljaš u to? A nemaš pojma o tome. Imaš samo svoje subjektivno, isključivo i reakcionarsko mišljenje o tome kako bi ti radio taj posao. A ja opet kažem - sreća je da ga ne radiš. Bolje, rekoh, potraži neku finu zemlju gdje nema slobode govora, zaduži pendrek pa fino...
20.11.2012 | 18:58
Tko ima muda otvorit topic o Sanaderovoj presudi?!
20.11.2012 | 23:36
smayoo kaže:
Svjestan sam ja i svojih propusta, ali oni nemaju veze s ovim ovdje. Nego sam svjestan da je svijet pun ljudi kao što si ti. Pa me u tom pogledu ne može ništa iznenaditi.

A ti, ako ne želiš biti moderator, što se onda petljaš u to? A nemaš pojma o tome. Imaš samo svoje subjektivno, isključivo i reakcionarsko mišljenje o tome kako bi ti radio taj posao. A ja opet kažem - sreća je da ga ne radiš. Bolje, rekoh, potraži neku finu zemlju gdje nema slobode govora, zaduži pendrek pa fino...

Vidim da ovo več prelazi u teže uvrede, pa će pametniji ipak popustit obzirom da nemam ovlasti za provođenje reda. Iskreno nemam više živaca a ni volje mlatit po praznoj slami, pa podvlačim crtu za granicu preko koje ne želim priječi jer se kosi sa mojim moralnim načelima u verbalnoj komunikaciji.

Inače, batina je izašla iz raja. A nebi je ni gospoda policajci imali za strukom radi ukrasa. Rijetko kad im posluži za obranu, više za provođenje reda među onima koji imaju problema sa sobom ili sa nekima!
20.11.2012 | 23:38
Sank kaže:

E baš si morao!
Ufff....jeza me hvata!
21.11.2012 | 00:02
JOHN kaže:
Vidim da ovo več prelazi u teže uvrede

U tome što sam napisao nema eksplicitne uvrede. Ako si vidio neku težu uvredu, to je zato što si sam sebi takvu predodžbu stvorio.

Inače, batina je izašla iz raja. (...) provođenje reda među onima koji imaju problema sa sobom ili sa nekima!

Koliko je tebi godina? 150? Kako je moguće da te nije nimalo sramota iznositi ovakve stavove kao da su normalni i civilizacijski prihvatljivi u 21. stoljeću? I još si, ako se dobro sjećam, istakao da si katolik (dakle kršćanin)!

I najgore je to što tu nema pomoći. Ti si posve uvjeren kako je to ispravan životni stav. Strašno... Ali upravo sam o tome mislio kad sam rekao kako sam svjestan da je svijet pun ljudi poput tebe i da me to više ne može iznenaditi. Ali da je razočaravajuće - definitivno jest.
21.11.2012 | 03:46
tom_zg kaže:
Argumentima sam dokazao da nisi u pravu, citirao ti zakonske odredbe koje definiraju prava žena na porodiljnom dopustu, a ti slobodno tvrdoglavi i dalje.

Rasprava se stišala, no na ovo ću se osvrnuti - ponavljam, citirao si zakonske odredbe koji kažu da nitko ne može biti neraspoređen duže od 6 mjeseci. Žena se vratila s porodiljnog i njenog radnog mjesta više nije bilo. Nakon 6 mjeseci ili nađu nešto za nju ili otkaz, nema trećeg. No MORH je izmislio treću stavku i produživap joj neraspoređeno stanje. Krivi su, a kriva je i ona jer je sjedila i šutila dok god je novce dobivala. To je činjenica, zakon je prekršen, prvo s MORHove strane, a onda je i ona automatizmom postala suučesnik, htio ti to priznati ili ne.

Izignorirao si sve ostalo što sam rekao, jer ti ne odgovara, što me ne čudi - to je taj modus operandi. Ponoviti ću, znam dosta žena koje su dobile otkaz na porodiljnom. Znam ih koje su dobile otkaz nakon povrata s porodiljnog. Ne znam ni jednu koja je imala nekoliko godina lufta kao neraspoređeni kadar. Jebiga, nijedna se nije prezivala Gotovina.
21.11.2012 | 04:02
cariblanco kaže:
Nisam se htio prije javljati,ali sam čitao sve s dubokim razumjevanjem.Mislio sam da će netko od staffa opomenuti vanjušku zbog teksta iznad napisanog,vidim da nema ništa od toga.Pravila koja sam prihvatio dolaskom na forum zabranjuju vređanje ćlanova.Moj prvi post u ovoj temi je bila dobrodošlica generalima a drugi vidite gore.Možda sam i ja uvrijedio vanjušku,ali sam bar napisao Oprosti ali tako razmišljaju pubertetlije.Vidite ono boldano šta mi je odgovorio!Nazvao me je zemljačinom s krvavim rukama a on spada u poštene građane koji poštuju zakon.Neznam iz kojeg je konteksta to izvukao,iz ovog napisanog to ne bi uspjelo ni Nostradamusu.

Kreni čitati ispočetka, pohvatati ćeš konce. Ako sam te uvrijedio, i ako se doista ne smatraš jednim od zemljačina koji su 2001. na Rivi htjeli pokrenuti svrgavanje LEGALNE vlasti onda ti se najiskrenije ispričavam. No ostali sudionici rasprave sa mnom, koji se ničega ne sjećaju, ili čak tvrde da nikakvih zločina nigdje nije bilo, sa živim svjedocima, dokazima, osudama - idu jedino u tu ladicu i tu nema rasprave niti nikakav ali...

.Rat u BiH,Tuđman,HDZ,crkva i generali se kod njega spominju samo u negativnom kontekstu,kao da te institucije i događaji (rat u BiH) ili Tuđman nisu ništa dobro napravili u svom postojanju?

Sve si ih skupio na jednom mjestu - probleme ove države, htio ti to priznati ili ne htio. Rat u BiH - bili smo dolje pomoći, i taj dio je bio u redu, što si zanimljivo predvidio da sam napisao, no kad smo se okrenuli protiv saveznika i krenuli na njihov teritorij, tu smo se zeznuli. A tko je bio zaslužan za tu politiku? Dakle, eto nas na Franji i HDZu... Zahvaljujući njemu, dobili smo državu, to mu priznajem, no isto tako zahvaljujući njemu dobili smo i politiku 200 odabranih i kolektivnu pljačku, "tko je jamio, jamio je", sjećaš se i toga? Crkva - kako da poštujem instituciju koja u ovakvoj neimaštini gleda kako još izbiti novce državi? Koja ne plaća PDV ni porez na silne nekretnine? Koja jednog Grubišića samo što nije ekskomunicirala jer je rekao istinu, a na političke ispade i ustašovanje hrpe drugih svećenika šuti? Vjeru ti ne diram, ali crkvu mogu, ona je samo institucija koju se može ocjenjivati, žao mi je jedino ako si od onih kojima smeta svako argumentirano diranje u njih, bez da objektivne prosudiš ima li tu nečega.

Kako je on mene nazvao huškačem građanskog rata i zemljačinu s krvavim rukama,mogao bi i ja njega pitati jel mu žao da mora gledati Hrvatski grb na zastavi i plakati za zvijezdom koja ga je godinama štitila njega i njegovu obitelj s mnogim nerealnim privilegijama koje su uživali u komunizmu i tada to nije bilo profiterstvo

Možeš. I opet ću ti reći, zanimljivo kako si preskočio dio gdje sam lijepo napisao kako sam se veselio ukidanju debilne etikete koju su nalijepili Oluji, između ostaloga, ali me rastužila patetika i dizanje u nebo jednog čovjeka koji je u ratu pokazao da je heroj, ali u miru je pokazao sasvim drugo lice. I pokušao objasniti zašto je možda ispalo tako, zašto je bježao - na što si ti počeo o teorijama zavjere. Što da ti velim na to, osim da te pitam, zašto drugi nisu bježali? Sve heroji do heroja. Zanimljivo je i da ovi koji nisu bježali nisu pristali potpisati ono famozno pismo generala koji je trebalo biti početak rušenja Račanove vlade 2001. Na popisu su pak svi ozloglašeni generali, Gotovina među njima... Iskazao se čovjek poslije rata svakako, skroz negativno i kriminalno, jebiga. I neću zbog zasluga koje je u ratu napravio žmiriti na sranja koje je napravio poslije, za razliku opet od tebe i sličnih.

O tome se radi. A kažnjavanje, kažnjen sam žalosnom činjenicom da na Jabučnjaku ima toliko desničara i apologeta loših postupaka i Gotovine i ostalih.
21.11.2012 | 04:11
JOHN kaže:
Savjetujem svima da ignorirate Vanjušku, ja se trudim nekoliko dana. Taj čovjek je vrlo ozbiljno opterećen teorijama zavjere i kojekavog šita iz tiska, iskrivljene logike i vrlo udobne guzice koja je cijeli rat očito prosjedila u nekoj finoj foteljici, klopici, u jako dobro ugrijanoj prostoriji, bez imalo suosjećanja prema ljudima koji su bili na bojištu, njihovim suborcima, poginulima, koju su mu na koncu osigurali da i dan danas sjedi u svojoj udobnoj zagrijanoj foteljici. Politiku, mafiju ove ili one na stranu jer toga u svakom ratu ima i više no što mislimo, pogotovo našem koji je ujedno bio vrlo politički nategnut sa mnogo previranja i straha. Domovina je osamostaljena zahvaljujući svima i amen, a Vanjuška i oni sličnog mu mišljenja kao veliki moralisti, slobodno izađite sa stotinama tisuća drugih ljudi, pa prosvjedujte protiv kriminalaca, profitera i sl. za boljitak ove države. U tome ću Vas podržati 100%, pa Vam se i pridružim. Budi sretan s onime što imaš, a ako želiš bolje onda počni od danas, a nemoj seruckat i likovat po prošlosti.

Što te točno zasmetalo? Što pitam o zločinima? Zanimljivo kako te kao velikom katoliku nije zasmetalo što ovi drugi negiraju iste ili ih omalovažaju. Što pitam o kršenju zakona žene onoga-čije-se-ime-ne-smije-izgovoritit-u-negativnom-kontekstu? Zanimljivo kako si se i ti uhvatio toga da zamjeram onome-čije-se-ime-ne-smije-izgovoritit-u-negativnom-kontekstu bijeg i izrugivanje pravnoj državi, a zaboravio primjetiti da sam pohvalio njegove postupke i geste koji su bili ispravni. I onda sam ja teoretičar i filozof i što sad?

Bilo kakve argumentirane kritike na njegov račun ne želim davati iz više razloga.....da ne prijeđe u vrlo teške uvrijede na više osnova. I kao vrlo friški član ovog foruma.....smatram da se ova tema treba ugasiti, a onim dvoličnim i nevjernim Tomama kao katolik želim brz oporavak.

Kao katolik bi trebao imati razumijevanja za zabludjele ovčice, kao i kritički stav prema instituciji crkve, koja je odavno pogubila temelje kristova učenja i pretvorili su se u marketinšku organizaciju koju samo novac zanima. Ili ćemo i na to žmiriti?

Ako želiš, možemo o crkvi umjesto o Gotovini, pa da mi objasniš kojom logikom država izdvaja ogromne svote za održavanje vjeronauka u školi, koji potom crkva ne priznaje djeci, nego ona moraju i u crkvu na iste te sate? Ili ovi famozni Vatikanski ugovori koje praktički jedino mi imamo? Da neka normalna vlada donese zakon po kojem bi svaki građanin koji se izjašnjava katolikom morao izdvojiti određeni postotak svoje plaće za plaćanje svega toga - na slijedećem popisu stanovništva bi se desio golem pad vjernika, garantirano Jebiga, novac je sada najjača vjera velikoj većini, što je žalosno ali istinito.
21.11.2012 | 04:13
JOHN kaže:
To se odnosi na vodeće ljude ovog foruma koji imaju tu mogučnost, a ne promatrat sa strane kako će se masa ljudi foruma isposvađat na temu jedne ili dvije osobe koje su svoje mišljenje mogle zadržati za sebe u ime dobrobiti odnosa koji vlada ovim forumom. A onda će se poslije čudom svi čuditi kao se slabo posta i kako frcaju pdbadanja, uvrede i sl. samo zbog ove teme. Moje mišljenje je da se treba stati na kraj sa komentiranjem ove teme dok stvar ne eskalira. Ti i drugi koji tako ne mislite...enjoy the show

Znači TI imaš pravo iznjeti svoje mišljenje u kojem misliš da je Gotovina heroj unatoč svojem kukavičkom bijegu i skrivanju, kojim je lijepo zasosio i državu kojoj plaćam porez, a JA nemam pravo reći da je napravio sranje koje sad svi zaboravljaju?
21.11.2012 | 04:17
JOHN kaže:
Meni netreba cijeli svijet, meni treba mir od provokatora, licemjera i onog trna koji stalno mora žuljat. Meni treba moj grad Zagreb u kojem sam rođen, moja država, moji sunarodnjaci, država u kojoj su svi ljudi dobro došli, srbi, muslimani, židovi, žuti, crni, zeleni, bijeli, plavi. Ali jedno ne želim, ne želim jebivjetre koju njišu kako zapuše, koji ne poštuju običaje i tradiciju države. Ako se toga ne držiš, marš iz moje domovine, pa me zovi fašistom, komunistom ili kako te volja. Ne diraj temelje ove države jer joj rušiš integritet, o kojem god generalu, zapovjedniku, vojniku, civilu pričali, odnosno osobi koja je provela dane u rovu za tvoju slobodu, bio on više ili manje vrijedan po tovojim kriterijima.

Predstaviš se tako krasnim velikim i otvorenim, a onda kreneš sa ksenofobičnim i šovinističkim izjavama? Integritet ove države je srušen kada nisu odmah poslije oluje i završetka rata riješili zločine. Kada su ih zataškavali i skrivali dok nisu izašli na vidjelo. A onda je govno pogodilo ventilator. I nisam ja zločinac ovdje jer želim da se to procesuira. već oni koji su to napravili, a onda posredno i oni koji su to sve zataškavali, jer su to radila naši dečki. Kršćanski od tebe, nema što.

Kad bi racionalno razmišljao shvatio bi da si ti taj (i tvoji istomišljenici) koji svojim žmirenjem i šutnjom na zločine ili pozivanjem da su minorni jer su drugi radili gore rušiš integritet ove države.
21.11.2012 | 04:25
cariblanco kaže:
[Ja sam tu svoju tvrdnju podkrijepio citiranjem njegovog teksta,gdje on misli da smo zbog Gotovine uskraćeni za članstvo u EU.Molio bi njega da mi on izvadi kontekst iz kojeg se daju opravdati te njegove tvrdnje,da bi ja pokrenuo građanski rat i da mi objasni od kud ja imam krvave ruke i kako sam postao "zemljačina"

Za imena i nazive sam ti se ranije ispričao pod uvjetom da doista vjeruješ da nisi dio te klike, pa to neću ponavljati, to je sve u žaru rasprave. Ne moram ti ja ništa vaditi, ako si toliko kratkog pamćenja da se ne sjećaš 2000-2001 i cirkusa koji je zbog Gotovine bio, marševa desničara i pjesama o Stipi i Ivici? Zaboravio i kako smo od izglednog kandidata za ulazak sa Slovenijom postali izopćena država, taman kad se nakon smrti Franje i smjene vlasti sve počelo pokretati na bolje? Imaš Google, pa se podsjećaj, mene ne treba podsjećati na to kako nam je zemlja izgledala tada.

Jedan citat koji je istinit s skupova bivših predsjednika republika,kad je Slobodan Milošević doslovno Aliji Izedbegoviću rekao ovo "Alija ti bre ništa ne razumeš,ovi koji te sada kao brane dali su meni zeleno svijetlo da poubijam tvoj narod,a poslje će meni da sude za ratne zločine" Tuđman je dijelio BiH,pa u to vrijeme su je svi djelili,od vens-owen plana do lorda caringtona...tada je to bila realna politika,danas s odmakom su se stvari promjenile,sad je lako biti general poslje bitke.Šta mislite da je netko rekao 2003 da treba izbaciti optički medij iz kompjutera....smatrali bi ga ludim a danas je to normalno.

Čuj, ako ti u ovom svom dijelu teksta ne vidiš ništa sporno, to ti je inače ta ladica s desničarima o kojima sam ti pričao. Od prvih spinova o tome, bilo mi je muka i pitao sam se da li je taj čovjek normalan da pred početkom 21. stoljeća uopće ide pomišljati anektirati dio susjedne nam države... A ti to minoriziraš kao nešto normalno, pa svi su to radili. To je jednostavno taj jaz između nas i naših razmišljanja tako da ništa što napišemo to neće promijeniti.

Evo pokušao sam obrazložiti zašto sam napisao vanjušci to što sam napisao,jel mislim da on ne razumije to o čemu ovdje pišem.Molio bi i njega da on obrazloži svoje napade na mene i način na koji je on mislio da sam ja to što je tvrdio u uvredi.

Jesi li sad zadovoljan? Ispada da ipak jesi u onoj ladici, osim ako nisam krivo shvatio poantu one tvoje rečenice... Kako bilo, nemoj ti to sve srcu primati, braća smo, hrvati, ovakvi ili onakvi, imamo državu, al nemamo para, kako reče Miomika
21.11.2012 | 04:32
JOHN kaže:
Ja mislim da bi tu šačica ljudi trebala skupa na neku pivicu i zaboravit sav prljav veš koji se izbacio.

Ne bih imao ništa protiv, samo se bojim da ne bih mogao dugo, želudac mi je osjetljiv na određenu vrstu ljudi, no offense.

Po karakteru sam vrlo osjetljiv na nepravdu.

Onu istu nepravdu koju smo napravili drugima u ratu i poslije rata, a koju uporno prešućuješ? Onu istu nepravdu koju crkva radi cijeloj Lijepoj našoj sekularnoj državi? Ista ta crkva koja zucnula nije na HDZovo pljačkanje jer su im isti redovito istresali vreće para, ali su odmah skočili na sve druge koji su pokušali s pozitivnim stavom promijeniti stvari?

Oprosti, zvučiš licemjerno, nije da te namjerno prcam ili da te želim uvrijediti, no kad su tvoji postovi puni paradoksa, pričaš jedno, a onda zatim i drugo, ne ide to tako.

Predlažem da (ako imaš volje) napišeš svoje stavove u bulletima, a za koje misliš da su suprotni mojima i da te vrijeđaju (a tiču se ovog threjda), pa možemo dalje argumentirano rješavati razlike. Jer ja sam za argumentirani razgovor, a ne puko trollanje. Volio bih ti rastumačiti svoj pogled na neke stvari, a istovremeno shvatiti kako ti gledaš na isto. Jer gledamo istu stvar, svatko iz svojeg kuta, tamo gdje ti vidiš recimo za primjer, sve divno i krasno, optočeno dijamantima i smirnom, ja vidim korupciju, lopovluk i ino, što ti odmah doživljavaš kao blasfemiju ne pokušavajući uopće promisliti ima li istine u mojim riječima. I onda bih te pitao neke stvari...
21.11.2012 | 04:52
JOHN kaže:
Hvala ti Bože!
Ovo je dokaz da ima Boga, makar je sve ovo bila jedna čista međunarodna politička farsa.

Sramota i žalost za svu tu ispolitiziranu gamad, a s druge strane nesaglediva šteta i stigma za naš narod!

Još jednom, hvala Ti Bože za sretan kraj!

Dakle, sjetio se ovoga, ali nikako da te pitam, znaš li ti deset zapovijedi?

Onako, prateći tvoje izjave, u ovom svom prvom postu si prekršio drugu božju zapovijed: "Ne izusti imena Gospodina Boga svoga, uzalud!".

Dalje, o tome koliko si hvalospjeva i oduševljenja izustio spram Gotovine, dalo bi se navući, mada mi se mnogi možda ne bi složili da si prekršio i prvu: "Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene!" jer se podrazumijevaju i božići, kumiri i slični idoli, a ti Gotovinu definitivno idoliziraš

Svojim žmirenjem na zločine i sranja koja su se dešavala poslije podržavaš i kršenje pete, sedme, osme, devete i desete zapovijedi.

To, samo onako, usput, za propitkivanje. Znam da ćeš se sad zapjeniti, no ne bi li bilo kršćanski da razmisliš prije toga i zapitaš se ima li istine u tome?

A što se tiče dokaza da ima Boga nisam čuo gluplju tvrdnju, mislim ono, da ima Boga, ne bi li svo to klanje i sve ostalo bilo izbjegnuto? Nije li logičnije da bi to trebao željeti, barem malkice više od oslobađanja jednog čovjeka?
  • campo
  • Posjetitelj
21.11.2012 | 08:45
Vanjuška klasični si tip kojem je opran mozak novinama i medijima koji su sve hrvatske vrijednosti a pogotovo domovinski rat htjeli demonizirati,..ako ti tako odgovara živi u iluziji di jako pametan da prosuđuješ sve od Crkve pa dalje a mozak ti je na razini jutarnjeg lista (koji samo i postoji da uništi hrvatsku) kad čitam što pišeš jako je žalosno izgleda kao da čitam novine,..totalno si bez sposobnosti prosuđivanja i razmišljanja nemaš nikakvo osobno mišljenje nego trivijalno medijsko ,...aj sad molim te više začepi
  • campo
  • Posjetitelj
21.11.2012 | 09:08
Oslobođenje generala predstavlja (po svim svjetskim ozbiljnim medijima) rehabilitaciju predsjednika Tuđmana i politike koju je vodio. Gotovina je bio simbol te poštene i časne borbe koja je završila pobjedom i svoju je ulogu do kraja poštivao jer je znao da ne sude samo njemu. kome to u hrvatskoj danas moje jasno plitak je i bez mozga a da u svakom ratu pa i obrambenom ima zločina to je isto tako jasno. ekstremisti sa desne strane su velika manjina u hrvatskoj a također i ovi sa lijeve (vanjuška)hvala Bogu. Okrenuta je nova stranica za Hrvatsku i to je ono što je bitno a ovi trivijalci i srpska politika koju je stigao šok jer nisu još priznali da su isključivi krivci za rat nisu bitne stvari. za sve ljude dobre volje ovo je bio veliki dan a bolesnicima je pokazao koliko su zlobni i ništavni kako u ratu tako i danas
21.11.2012 | 10:16
smayoo kaže:
JOHN kaže:
Vidim da ovo več prelazi u teže uvrede

U tome što sam napisao nema eksplicitne uvrede. Ako si vidio neku težu uvredu, to je zato što si sam sebi takvu predodžbu stvorio.

Inače, batina je izašla iz raja. (...) provođenje reda među onima koji imaju problema sa sobom ili sa nekima!

Koliko je tebi godina? 150? Kako je moguće da te nije nimalo sramota iznositi ovakve stavove kao da su normalni i civilizacijski prihvatljivi u 21. stoljeću? I još si, ako se dobro sjećam, istakao da si katolik (dakle kršćanin)!

I najgore je to što tu nema pomoći. Ti si posve uvjeren kako je to ispravan životni stav. Strašno... Ali upravo sam o tome mislio kad sam rekao kako sam svjestan da je svijet pun ljudi poput tebe i da me to više ne može iznenaditi. Ali da je razočaravajuće - definitivno jest.

Taj tvoj lažni cinizam je toliko proziran kao i onaj kiseli smiješak Smranadera na optuženičkoj klupi, da mi se povraća od Vas obojice i Vama sličnima.

Ajme, koliko Vas se samo može nakotit!
21.11.2012 | 10:24
Vanjuška kaže:
JOHN kaže:
Hvala ti Bože!
Ovo je dokaz da ima Boga, makar je sve ovo bila jedna čista međunarodna politička farsa.

Sramota i žalost za svu tu ispolitiziranu gamad, a s druge strane nesaglediva šteta i stigma za naš narod!

Još jednom, hvala Ti Bože za sretan kraj!

Dakle, sjetio se ovoga, ali nikako da te pitam, znaš li ti deset zapovijedi?

Onako, prateći tvoje izjave, u ovom svom prvom postu si prekršio drugu božju zapovijed: "Ne izusti imena Gospodina Boga svoga, uzalud!".

Dalje, o tome koliko si hvalospjeva i oduševljenja izustio spram Gotovine, dalo bi se navući, mada mi se mnogi možda ne bi složili da si prekršio i prvu: "Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemoj imati drugih bogova uz mene!" jer se podrazumijevaju i božići, kumiri i slični idoli, a ti Gotovinu definitivno idoliziraš

Svojim žmirenjem na zločine i sranja koja su se dešavala poslije podržavaš i kršenje pete, sedme, osme, devete i desete zapovijedi.

To, samo onako, usput, za propitkivanje. Znam da ćeš se sad zapjeniti, no ne bi li bilo kršćanski da razmisliš prije toga i zapitaš se ima li istine u tome?

A što se tiče dokaza da ima Boga nisam čuo gluplju tvrdnju, mislim ono, da ima Boga, ne bi li svo to klanje i sve ostalo bilo izbjegnuto? Nije li logičnije da bi to trebao željeti, barem malkice više od oslobađanja jednog čovjeka?

Ateisti, komunjare, jugonostalgičari odriču se vjere, a po potrebi spominju Boga kad voda dođe do grla. To si ti, nemaš dovoljno kvalitetnih argumenata nego se pozivaš na nešto što ti nije poznato. Sjedi dole nevjerniče i čepi poganu gubicu, odi na duhovnu obnovu, tamo nečeš trebati dati ni kune, a zauzvrat češ dobiti jako puno. Uvijek ima spasa tvojoj izopačenoj duši, Bog je takav!
21.11.2012 | 10:29
Campo nema smisla se boriti sa "izgubljenima". Takvi su ti ateisti, izopačene iskvarene duše koje lutaju bez cilja. Ima ih i dobrih, ali čim se spomene nešto božansko, dobrim dijelom, čast iznimkama, proradi ono još prokletije u njima!

Jednostavno nema smisla, jedne Bog uzme pod svoje, a druge sotona! Tako je od pamtivijeka!
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 13 minuta
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.
  • JOHN: to je sve ilegala
  • JOHN: Pazite se skime imate aranžamne
  • JOHN: Čini se da više neće biti IPTVa, za đabalesku ili ga više uopće neće biti u ponudi.
  • smayoo: [link]
  • stefanjos: podsjetnik svim dobrim ljudima za iparty :)
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, Miro Spiro, temeljnik, Anonimci (628)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO