21.11.2012 | 04:02
cariblanco kaže:
Nisam se htio prije javljati,ali sam čitao sve s dubokim razumjevanjem.Mislio sam da će netko od staffa opomenuti vanjušku zbog teksta iznad napisanog,vidim da nema ništa od toga.Pravila koja sam prihvatio dolaskom na forum zabranjuju vređanje ćlanova.Moj prvi post u ovoj temi je bila dobrodošlica generalima a drugi vidite gore.Možda sam i ja uvrijedio vanjušku,ali sam bar napisao Oprosti ali tako razmišljaju pubertetlije.Vidite ono boldano šta mi je odgovorio!Nazvao me je zemljačinom s krvavim rukama a on spada u poštene građane koji poštuju zakon.Neznam iz kojeg je konteksta to izvukao,iz ovog napisanog to ne bi uspjelo ni Nostradamusu.
Kreni čitati ispočetka, pohvatati ćeš konce. Ako sam te uvrijedio, i ako se doista ne smatraš jednim od zemljačina koji su 2001. na Rivi htjeli pokrenuti svrgavanje LEGALNE vlasti onda ti se najiskrenije ispričavam. No ostali sudionici rasprave sa mnom, koji se ničega ne sjećaju, ili čak tvrde da nikakvih zločina nigdje nije bilo, sa živim svjedocima, dokazima, osudama - idu jedino u tu ladicu i tu nema rasprave niti nikakav ali...
.Rat u BiH,Tuđman,HDZ,crkva i generali se kod njega spominju samo u negativnom kontekstu,kao da te institucije i događaji (rat u BiH) ili Tuđman nisu ništa dobro napravili u svom postojanju?
Sve si ih skupio na jednom mjestu - probleme ove države, htio ti to priznati ili ne htio. Rat u BiH - bili smo dolje pomoći, i taj dio je bio u redu, što si zanimljivo predvidio da sam napisao, no kad smo se okrenuli protiv saveznika i krenuli na njihov teritorij, tu smo se zeznuli. A tko je bio zaslužan za tu politiku? Dakle, eto nas na Franji i HDZu... Zahvaljujući njemu, dobili smo državu, to mu priznajem, no isto tako zahvaljujući njemu dobili smo i politiku 200 odabranih i kolektivnu pljačku, "tko je jamio, jamio je", sjećaš se i toga? Crkva - kako da poštujem instituciju koja u ovakvoj neimaštini gleda kako još izbiti novce državi? Koja ne plaća PDV ni porez na silne nekretnine? Koja jednog Grubišića samo što nije ekskomunicirala jer je rekao istinu, a na političke ispade i ustašovanje hrpe drugih svećenika šuti? Vjeru ti ne diram, ali crkvu mogu, ona je samo institucija koju se može ocjenjivati, žao mi je jedino ako si od onih kojima smeta svako argumentirano diranje u njih, bez da objektivne prosudiš ima li tu nečega.
Kako je on mene nazvao huškačem građanskog rata i zemljačinu s krvavim rukama,mogao bi i ja njega pitati jel mu žao da mora gledati Hrvatski grb na zastavi i plakati za zvijezdom koja ga je godinama štitila njega i njegovu obitelj s mnogim nerealnim privilegijama koje su uživali u komunizmu i tada to nije bilo profiterstvo
Možeš. I opet ću ti reći, zanimljivo kako si preskočio dio gdje sam lijepo napisao kako sam se veselio ukidanju debilne etikete koju su nalijepili Oluji, između ostaloga, ali me rastužila patetika i dizanje u nebo jednog čovjeka koji je u ratu pokazao da je heroj, ali u miru je pokazao sasvim drugo lice. I pokušao objasniti zašto je možda ispalo tako, zašto je bježao - na što si ti počeo o teorijama zavjere. Što da ti velim na to, osim da te pitam, zašto drugi nisu bježali? Sve heroji do heroja. Zanimljivo je i da ovi koji nisu bježali nisu pristali potpisati ono famozno pismo generala koji je trebalo biti početak rušenja Račanove vlade 2001. Na popisu su pak svi ozloglašeni generali, Gotovina među njima... Iskazao se čovjek poslije rata svakako, skroz negativno i kriminalno, jebiga. I neću zbog zasluga koje je u ratu napravio žmiriti na sranja koje je napravio poslije, za razliku opet od tebe i sličnih.
O tome se radi. A kažnjavanje, kažnjen sam žalosnom činjenicom da na Jabučnjaku ima toliko desničara i apologeta loših postupaka i Gotovine i ostalih.