27.03.2018 | 04:11
Baš...
Inače, Gorenje ti (ukoliko si u zapadnom dijelu grada) ima prodavaonicu odmah kraj raskrižja Ilice s podvožnjakom i rotorom za Malešnicu. Ako putuješ iz smjera centra prema Vrapču, s lijeve ti je strane, druga ili treća zgrada - prvi kat. Piše ti Gorenje na prozorima dućana, pa reklamu možeš vidjeti i iz automobila. Mi smo tamo uzeli frišketu, a kako smo na krovu imali azbestne ploče, u dućanu su nam rekli da ih lijepo posložimo i dali broj tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem takvog otpada. U suradnji s Gradom Zagrebom, za kilogram azbesta davali su bon u od 50 lipa u Gorenje dućanima.
Ne mogu se sjetiti koliko smo kila sakupili kada su krovopokrivači skinuli i posložili sve ploče na dvije palete - no za dobiveni smo bon (uz neku sitnu nadoplatu) u Gorenju uzeli srednje cijenjenu mikrovalku (koliko se sjećam, koštala je cca 350 kn) i kuhalo vode koje je stajalo oko 170 kn.
Zgodna fora.
Iako sam i sam Slovenac po ne znam kojoj liniji, ne volim baš Kranjce. Ali Gorenje aparate ću kupiti prije nego Zanussi ili Electrolux. Ne sve, da se razumijemo - ali perilica rublja i frižider, a evo ti si dao link na šparet. Nije da mislim da su ove druge tvrtke nešto lošije, baš naprotiv.
Neka solidarnost mi je u mozgu kada o tome razmišljam - lokalpatriotizam i to, ne znam ni sam kako to objasniti.
Što se lokacije trgovina tiče, u istočnom dijelu grada imaju veću centralnu trgovinu, i tamo im je smješten servis. Gdje točno, imaš na njihovim stranicama.
A sada da se vratimo na aute.
Nisam uspio poloviti, možda si napisao - koji auto sada voziš?
Đuro vozi Forda Pumu, to sam shvatio. I s njim je prezadovoljan.
Jednom sam se vozio u tom autu, kada sam išao na tečaj ronjenja kod onog ronioca Kristijana Curavića na Krapanj, pa je neka cura koja je tamo ljetovala svake godine po Šibeniku vozila novu Pumu. Neka 2001. godina je to bila. Neka se Đuro ne uvrijedi, ali tada mi je to izgledao baš kao pravi ženski auto. A kada ono - kada sam pročitao što je sve čovjek napisao o tome automobilu - tu stvarno vrijedi ona "knjiga ne ne sudi po koricama".